Keresés

Részletes keresés

diospyros Creative Commons License 2015.11.19 0 0 37595

85 Ft is jó; egyetértek, inkább egy kaki mint egy nasi :)

penny: a szerdáig tartó akcióban 130 ft volt a datolyaszilva,

csütörtöki akcióváltással visszaemelték 200 ft-ra.

egy jól szituált 50 körüli nő 5 db-ot pakolt össze...!

= az 1.000 ft...

(pedig elég csúnyácska volt a gyümölcs, persze mi tudjuk 

-és ős is tudhatta- hogy ez nem jelent semmit.)

úgy látszik még nálunk is vannak nagyobb rajongók... :)

vagy csak vastagabb pénztárcájúak! :)

vagy csak szimplán nem figyeli az árakat...

tegnap este még ugyanaz, ugyanott csak 650 ft-ba került volna,

350 ft megtakarítással,

Aldiban (még szebb példányok!!!) pedig csak

400 ft-ba került volna; vagy úgy is nézhetjük, hogy ott

ötöt fizet tizenkettő és felet vihet akció volt... :)

sajnos azért a 200 ft/db már túl van a gazdaságosságon,

ésszerű megfizethetőségen,

hiszen mivel min. 5 db egy kiló, így 1.000 ft/kg lenne...

na de itt jön be a saját fa termése, amiről azért persze nincs teljesen ingyen

(munkaidőd, víz -bár az esővíz ingyen van-, trágya -igaz a komposzt megint ingyen van-)

de azért  a 0 Ft/db felé közelít... 

megtaláltuk a legjobb árat! a kerti gyorskiszolgáló boltban van... :)

(...és autóbenzint, vadászati időt sem kell rá áldozni...)

Előzmény: zakkwylde873 (37594)
zakkwylde873 Creative Commons License 2015.11.18 0 1 37594

lidl-ben 85 volt most, szinten rojo. (ez az ar azert mar elfogadhato, inkabb veszek egy gyumolcsot, mint egy peksutemenyt)

Előzmény: diospyros (37592)
diospyros Creative Commons License 2015.11.18 0 0 37593

1 hete egy bp-i sparban,

káki 229 Ft/db... 

diospyros Creative Commons License 2015.11.18 0 1 37592

ma Aldi 79 Ft/db a kaki. (akciós 99 Ft/db helyett.)

Rojo Brillante.

kisöpörnék a készletet. csüt. akcióváltás.

successful77 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 37591

Jók ezek a fordítók )))))

"Ez a fajta önbeporzott a rovarok (méhek, poszméhek, és mások.). A jelenléte a férfi növényeket beporzó rovarok nem szükséges, hogy készítsen egy növény. A jelen lévő más típusú aktinidákat oldalon, és elméletileg lehetséges allogám a gyümölcs minősége Természetesen, ez nem befolyásolja. Az első termés kedvező termesztési feltételek lehetséges 3-4 év után ültetés a nyílt terepen. Kivi az osztály átlagos súlya körülbelül 90gram, nagy eléri a 110 gramm. A hozamok a hüvelyek a mérete nem kevesebb, mint 6 négyzetméter (terület rácsos, lombkorona), mintegy 20 kg. A nagy felületű, növények fejlődését - rendelkezik több hozamot. Kiwi gyengén vagy nem gyümölcsű gyümölcsű, amikor méretre vágása kevesebb, mint 6 négyzetméter. kivi növény fajták csinálni Nem ajánlom ezt a menedéket a téli (szigetelés, szóló, a földön). Mert az ő sok éves tapasztalat 1992 óta nem láttam fagykárok növények -28 (beleértve az első évben ültetés után csemeték a földön). Indítsa növényzet - április-május (időjárástól függően); virágzás - május-június; érés - október-novemberben. Műszaki futamidő a gyümölcs a fajta származik a szeptember végéig. "

Xenil Creative Commons License 2015.11.17 0 0 37590

Sziasztok! 

Sikerült beszélnem a nemesítőével ennek a kárpátaljai kivinek, a következőket írta.

"This sort of self-pollinated by insects (bees, bumblebees, and others.). The presence of male plants pollinators is not necessary to produce a crop. The presence of other types of actinide site and theoretically possible cross-pollination on fruit quality, of course, is not affected. The first fruiting under favorable growing conditions possible for 3-4 years after planting in open ground. Kiwi fruit of the class have an average weight of about 90gram, major reaches 110 gram. Yields from the bush having a size of not less than 6 square meters (area trellis, canopy), about 20kg. A large area of plant development – provides more yield. Kiwi weakly or not fruited fruited when cutting to size less than 6 square meters. kiwi plant varieties do not recommend this shelter for the winter (insulation, laying on the ground). For his many years of experience since 1992 have not seen frost damage to plants to -28 (including in the first year after planting seedlings in the ground). Start vegetation – April-May (depending on weather conditions); flowering – May-June; ripening – October-November. Technical maturity of the fruits of this variety comes from the end of September."

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.15 0 0 37589

Ezt én is . :)

Előzmény: dg46 (37588)
dg46 Creative Commons License 2015.11.15 0 0 37588

Asimina | X | Bethanyensis | Kris | R | DeLaney | 2010 | #01This Pawpaw hybrid, Asimina x bethanyensis (Asimina manasota x Asimina reticulata) is a natural hybrid that is native to Florida. It is endemic to Manatee County and when I first came across this plant out in the field, I originally mistook this as a pure Asimina manasota until I was corrected by the author himself.

Ezt találtam róla.

Előzmény: Törölt nick (37587)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.14 0 0 37587

Ez mi?

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.13 0 0 37586

Az arguta az arguta.Szárastól szedjük (legalább le van tudva a metszés egy része vele) és szárastól eszem (na nem az ágával ,de a termés kocsánnyal) elvégre kell a rost a jó bélműködéshez ... szóval nem sok értelme van, de legalább télálló! :)

A szőrös kivivel is próbálkozhatsz nyugodtan Tokaj környékén is , ha van elég időd locsolni! Abból legalább van mit enni.

Előzmény: Xenil (37585)
Xenil Creative Commons License 2015.11.13 0 1 37585

Nem vagyok egy túl nagy szaki kivi ügyben, de ahogy olvastam ez a fajta nem teljes deliciosa, hanem arguta hibrid. Az arguták közül van egy pár fajta, ami -30 fok alatti hőmérsékleteket is elvisel. Valószínűleg innen örökölhette a kisebb gyümölcsméretet, a nagyobb télállóságot. Találtam még anno valahol leírást is, ha jól emlékszem a 80-as évektől kezdte a nemesítést, ezalatt bőven létre lehetett hozni 2-3 generációs hibridet is, ami inkább a deliciosára hajaz. Talán nem túl nagy méretű viszont a jó fagytűrés, legalább elérhetővé teszi, hogy az ilyen északi lakosok is mint én, akiknek nincs megfelelő fagylefolyású telke, az rendes szőrös kivit termesszen.

Előzmény: ninovarga (37577)
gomba2008 Creative Commons License 2015.11.13 0 0 37584

Nekem van! Fene se gondolta volna pár évvel ezelőtt, hogy november 13-án frissen szedett fügéből lekvárt főzök. Itt, észak mo.-n! 

Előzmény: ninovarga (37580)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.12 0 0 37583

Melyik kákinak "kásás" a gyümölcse húsa és jól elkülönülő a magháza?  .... Netalán tán costata?

gabesz171 Creative Commons License 2015.11.11 0 0 37582

Rád írtam, köszi :)

Előzmény: ninovarga (37578)
ninovarga Creative Commons License 2015.11.11 0 0 37581

Nincs jelentősége, mikor hajlítod le. Ilyenkor, nyugalmi időben a késő ősz, tél, kora tavasz egykutya, nem csinál semmit.

Előzmény: fretty5 (37579)
ninovarga Creative Commons License 2015.11.11 0 0 37580

Olyan ez, mint a fel-felbukkanó -20 - 25 fokot elviselő füge. Higgyétek el, hogy nincs új a Nap alatt!

fretty5 Creative Commons License 2015.11.11 0 0 37579

Szia Janos!A kivi lehajtas lassan esedekes lesz ha jol gondolom.Mikortol ajanlanad?4 meter feletti mar,leveleket elkezdte mar ledobalni/Hayward/,de meg nem teljesen.Nem akarnam megvarni a tavaszt lehajtasssal,mert most lehajtva konnyebben tudnam takarni kukorica szarral ha jon majd a kemeny fagy.Koszonom.

ninovarga Creative Commons License 2015.11.11 0 1 37578

E-mailben keress meg engem, vagy Floo-t!

Előzmény: gabesz171 (37576)
ninovarga Creative Commons License 2015.11.11 0 0 37577

Mielőtt elbűvölődnénk, ereszkedjünk le a realitás talajára!

Ne gondoljátok, hogy itt másról, vagy többről lenne szó, mint az általunk ismert (Linka néni, Gizellamama, kivi-füge-Lovászi, stb.) magvetéssel szaporított kivijeinek esetéről. Legfeljebb nagyobb számú magoncból válogatott. Nehezen hihető, hogy a hidegtűrés szempontjából kiugró fajta szelektálódott volna. A 7-9 dkg-os kivi éppen hogy, lécrezgetve viszi át a nemzetközi áruforgalomban meghatározott 70 grammos alsó határt. Sőt, ha ilyen az átlag, akkor a termés jó része selejt. Mindezt nem éri meg (legfeljebb a nemesítőnek egy kiviismerettől mentes országban), amikor a Hayward, meggyőződésem szerint, ugyanilyen sikerrel termeszthető lenne ugyanott, ahol ezek a magoncok. Az egyedüli dicsérendő dolog az egészben az a "zseniális" felismerés, hogy a kivi nyugodtan termeszthető kontinentális klímaviszonyok között.

Előzmény: Xenil (37575)
gabesz171 Creative Commons License 2015.11.11 0 0 37576

Sziasztok :)

Kis  segítségre lenne szűkségem, több fajta fügét szeretnék ültetni és Pro.polisz tanácsára esetleg megpróbálkoznék dugványból történő neveléssel, ehhez lenne szükségem vesszőkre, tudnátok ebben segíteni? :) Nagykanizsa környéki vagyok.

Előre is köszönöm.

Xenil Creative Commons License 2015.11.11 0 0 37575

Sajnos még nem láttam, csak valószínűleg lesz lehetőségem beszerezni, egyszerre többet is. A leírás szerint önporzó, de érdemes legalább kettőt ültetni belőle. 75-80 grammosak a méretüket tekintve. 

Videó a szüretről a nemesítővel, így talán jobban érzékelhető a méret.

Előzmény: Gizellamama (37574)
Gizellamama Creative Commons License 2015.11.11 0 0 37574

Ez amiről szó van önporzó?

Mekkora termései vannak? 

Láttál már ilyen fajtát?

Előzmény: Xenil (37573)
Xenil Creative Commons License 2015.11.10 0 0 37573

Keressetek meg emailben, publikus a címem, majd írok egy árat, mert akkor jövőre betudok szerezni. Ez csak attól függ, hogy kinek van szüksége rá, mert akkor éri meg megvásárolni nekem.

Előzmény: pintjano (37571)
pintjano Creative Commons License 2015.11.10 0 0 37571

Engem érdekelne ez a kiwi fajta--bár még nem ettem kiwit, ami izlett volna, de lehet azért mert bizonyára éretlenül kell szedni, mint régen az export paradicsomot.

Naspolyát éppen idén oltottam és szemeztem, az ha megérik elég finom.

üdv PJ

Előzmény: Xenil (37570)
Xenil Creative Commons License 2015.11.09 0 0 37570

Nem szabad, hogy az legyen. http://kiwi-land.com.ua/eng/html/kiwi.html Ha jól emlékszem valentine a neve, de a legtöbb helyen csak Zakarpacie néven emlegetik "Kárpátaljai". Több tíz év nemesítő munkát követően, állítólag képes túlélni -30 fokot, és önporzó is.

Előzmény: successful77 (37569)
successful77 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 37569

Fajtanevet írnál? Nem véletlen hayward, es tomuri? :))))

Előzmény: Xenil (37567)
successful77 Creative Commons License 2015.11.09 0 0 37568
Xenil Creative Commons License 2015.11.09 0 0 37567

A naspolya nem az a tipikus gusztusos gyümölcs, bár én is nagyon szeretem és állítólag finom a pálinkája is. Sajnálom, hogy nincs sehol egy ültetvény, nemhogy az újdonságokra nem fordítunk elég energiát, pénzt és kreativitást, hanem már a régi dolgok is kiveszőben vannak pedig, ezeket is fontos megőrizni.

Azoknak akiknek nem hiszik, hogy pl a kivi is probléma mentes bio gyümölcs lehetne, itt is azoknak egy videó:  , egy videó Ungvárról. Egy kis odafigyeléssel Henry Stratton teljesen télálló szőrös kivit nemesített, és már ültetvényt is létesített . Sajnos így már elveszett a Zalai legészakibb kivi ültetvény címe, de így minden kertbe eljuthat majd a kivi. Szeretném megkérdezni, hogy valakit érdekelne ez a fajta kivi? Valószínűleg jövőre fogok tudni beszerezni.

Előzmény: diospyros (37564)
Géisti Creative Commons License 2015.11.09 0 0 37566

Én nem tudom mi az útja-módja az engedélyezésnek és nem is foglalkoztat. Itt a meszes Alföldön nem pálya. Azért egy Nikitát  beszereztem:).De az is előfordulhat hogy egyszer csak megjelennek az engedélyezett listában ha a zalai ültetvények országosan

is ismertek,elismertek lesznek,még többet cikkeznek róluk.Ki tudja,lassú víz,partot mos...

Előzmény: diospyros (37564)
55judit Creative Commons License 2015.11.09 0 0 37565

Az egzotikus dísznövények árudában megnőtt a kínálat. Nézzetek be!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!