legfrissebb a blogról: Akkor még nekünk is van időnk nemde! :) Legalábbis illene.
"Épp hogy nyilvános a Versenykiírás, és az induló csapatok listája, máris bejelentjük a tavaszi bajnokság első nagy meglepetését:
A bajnokság idejére a megmaradt Giants játékosok a Budapest Black Knights soraiban fognak csatába szállni.
A Black Knights vezetője erősítette meg a hírt, amiről az infoBlog egy kedves olvasójától értesült. 12 Giants játékosról van szó, akik április elejétől fognak együtt edzeni a Black Knights-l, (tehát a hétvégi felkészítő mérkőzésen még nem lesznek Giants játékosok) és kizárólag a tavaszi bajnokság idején. Erről a két érintett egyesület szerződést (játékos kölcsönadás) írt a Szövetség tudomásával.
Bajnok esélyes a Black Knights?"
Egyébként örülök, hogy nekik legalább összejön! Ezek szerint!
Mi még nem adtuk fel, hogy őszig kelljen várni, hogy bajnokit játszunk!! Ha ÉS!?MAN egyszemélyi döntése nem változik akkor indulunk más nemzet bajnokságában. Mekkora szégyenfolt lenne eza MAFSZnak?
A pletykát mi is hallottuk sőt azok is halloták - szeméyl szerint ÉS!?MAN és Árpa - akik megigérték, hogy indulhatun ka bajnokságban. Aztán látod mi lett belőle.
Írtad, hogy ne vigyük perre stb.. a dolgokat mert ebből csak rossz származik a magyar amerikai focinak.
Sajnos lassan már odáig jutottam, amit egy két betűs szóval tudnék megválaszolni:
ÉS!? (copyright ÉS?!MAN)
Ráadásul mi nem a MAFSZot támadjuk hanem annak diktátorát ÉS!?MAN-t.
A sorsolás:
Tudod nem hiszem hogy az NFLben gondol egyet Paul Tagliabue és maga összeírja a versenykiírást és csoportbeosztást.
PErsze mi is tudjuk, hogy ÉS!?MAN azért irányítva van valamilyen szinten ő magától ennyire nem sötét...
most találkoztam 1 birkozo barátommal és mesélte,h.az egyesületi vezetők összevesztek majd a csapat fele aki az 1ik félhez tartoztak elmentek és indulhatnak az olimpián!!akik maradtak azok egyik se indulhat az olimpián!!ő lassan 10-12 éve űzi ezt a sportot!!ezt se értem!!ezzel az egész tetves országgal van a baj akik fent vannak és irányitanak!!mitől okoz ezeknek boldogságot,ha igy tesznek keresztbe 60embernek!!ezeknek pszichologus kellene!!de inkább ugy irnám le pénz beszél kutya ugat szindroma van!!a giants meg összeállhatna a viperssel mint 2 jó barát!!nem mindegy hol edzenek a népstadionnál vagy ujpalotán!!fogadjunk nekik el lehetne intézni a nevezést regisztrálást!!és tudnak ök is zuzni meg mi is!!5-5 re oszlik a liga!!
Teljes mértékben egyetértek az említettd dolgokkal amiket írtál azzal, hogy mennyire hátráltathatnak minket bizonyos cselekedetek,de
én egyszerűen nem tudom megérteni, hogy mikor adott egy frissen alakult szövetség, aki zászlajára tűzte eme nemes sport népszerüsítését, és akivel mindeddig szimpatizáltam az utánpótlás fontosságának hangsúlyozása miatt, most egy pillanatig sem próbált meg lehetővé tenni számunkra a bajnokságban való indulásnak az esélyét sem, ez nem személyfüggő, mi egy csapat vagyunk, 70 ember álmát valósíthatta volna meg, ha pályára léphetett volna a bajnokságban kishazájában a különböző városok remek csapatai ellen. Én ezelőtt egy évvel régen letettem már arról, hogy valaha egy egyesület tagja leszek és hogy egy magyar bajnokságban szerepelhessek, azon sportokat amiket kipróbáltam sajnos ez nem adatott meg, egy éve kaptam egy második lehetőséget, ami nagyon ritka minden ember életében, és én ezért úgy dolgoztam, hogy ezt el ne veszítsem. És megint rajtam és a csapaton kívül álló okok megintcsak hátráltatnak.
A szövetségnek akkor nem lenne érdeke az, hogy minnél több csapat szerepelhessen a bajnokságban? Könyörgöm egy csapat vagyunk mi is mint az összes többii az országban. Én nem érzem azt, hogy a magyar amerikai focinak a kárára válna az, hogy mi elindulhassunk a bajnokságban. Nagyon sajnálom, hogy a Szövetség nem számít ránk és a játékunkra.
Vége a Chuck Norrisos témának. Sajnos Chuck Norris szembetalálkozott az új szuperemberrel akine szupertestét fedő szuperruháját az alábi szuperönkényhatalmi jel látható:
ÉS!?
Ő ÉS!?MAN. Nem fog rajta még a kriptonit sem, nem vonatkoznak rá a szabályok!!
ÉS!?MEN egyetlen, de igen hatásos fegyvere az ÉS?!. Ezzel gyilkolja le emberek álmait, vágyait....
Elöször is mint volt Giantses csapattárs sajnálatomat szeretném kifejezni azoknak a srácoknak, akik a Giantsben is csak várták, hogy végre a bajnokságba kerüljenek, majd bekerültek egy másik csapatba, minden jobbnak tünik, és erre ugyanaz őszig... :-(
A "fennforgással" kapcsolatban különben az a szomorú, hogy amikor hivatalos lett, nem voltam meglepődve... Ezt "lehetett hallani", de Ti meggyőztetek róla amikor megnéztem egy edzéseteket, hogy ez csak egy pletyka, örültem neki, és bíztam benne, hogy a pályán folytatódik a sztori.
Most viszont, hogy ez kialakult, azt a tanácsot adnám, hogy amit itt írtatok páran, hogy a MAFSZ alapszabálya itt nem jó, meg nincsenek jegyzőkönyvek, meg nem is tagja az EFAFnak, stb. ezt ne vigyétek el odáig, hogy jogi úton próbáltok elégtételt venni, a következő okok miatt:
- ha igazad is van minden kérdésben, ha perre kerül a sor, kb 2-3 év mire végső döntés születik. Ha az őszi kiírásban szerepelni akartok, nem jó ómen, ha közben perben vagytok a szövetséggel. - mint írtátok is, érdekes módon a csapatok többsége támogatott vagy legalábbis semleges volt a kérdésben. Ha a MAFSZot támadjátok, az összes tagszervezetet támadjátok, és ez a "mi vs. világ" szcenárió felé tolja el a kérdést, ami a legkevésbé kívánatos.
A sorsolásról csak annyit, hogy a Nyugati csoportban a Dunától nyugatra eső csapatok vannak, a Keletiben pedig a keletre. Van még két budapesti csapat, ezeket egyet ide egyet oda alapon betették. By the way a júeszében sem sorsolják a csoportokat, hanem földrajzi alapon és csapaterő szerint rendezték át a divisiönöket. Az egyetlen, amit sorsolni kellett (volna?) az a keresztbejátszások, azaz ki kivel játszik a másik csoportból. Ezt kint rotációs rendszerben csinálják, de nálunk ez persze nem lehetséges.
Az egy ember diktatúrája ügyben nekem az tűnik életszerűbbnek, hogy több ember hozta meg ezt a döntést, akik most a háttérben röhögnek, míg T.L. úr "viszi el a balhét". Az egy pecsét hiányzott típusú hozzászólások azért viccesek, mert egyértelmű, hogy ez egy ürügy.
Nagyon drukkolok Nektek, hogy ősszel sikerüljön bekerülni, és ne a 2. osztályba (az osztályrendszerrel kapcsolatban egyébként egyszer elmagyarázza valaki, hogy ilyen kis számú csapatnál miért kell 2 osztály?).
Jó készülést, scrimmageleést, barátságos meccseket!
Ok, de azért 2007ben legalább indulhatunk ettől a kis hibától független a Magyar Hungarian Bowl 13. osztályában ugye? Vagy most gyorsan születik egy döntés, hogy 3461ig ki vagyunk zárva és maximum a Pluto Keleti Csoport 47. diviziójának B szekciójában leheteséges a visszatérésünk?
Egyébként egy szóval sem írtam, hogy nem tisztelem -ami még el is képzelhető, attól függően mennyi köze van ahoz ami ide vezetett - csak annyit írtam, hogy nem értek egyet azzal a poszttal amit kiosztottak neki.
Előszőr is nem tudom mi az a kiemelkedő amit Mr Dámossy tett, nem tudom ki inditványozta számára ezt a pozíciót és nem tudom miért. Én kapásból fel tudok sorolni legalább 5 embert aki 100inkább kiérdemelné ezt a lehetőséget.
Sajnálom Mr Dámossy de én nem érzem úgy, hogy kiemelkedőet alkotott volna a magyar amerikai foci terén.
Már meg sem merem említeni hogy a hatályos Sporttörvény erről megint másképp rendelkezik, de mi már hozzászokhattunk La Republica Banana MAFSZban ezek nem számítanak.
Alelnökök:
Árpa Attila
Én úgy érzem, hogy ő az, aki kiscsibészként a háttérben az egészet variálja.
Boda Gábor
Nincs problémám vele.
Titkár: Mosolygó Róbert
Egy izai feketelyuk számomra ( biztos én is az vagyok neki), semmit nem tudok róla.
Sajtófönök: Jánosi Katalin
Árpa embere, az Argo című film PRját intézte.
Na most ha már próbáljuk átvenni az NFL és csapatai körítését akkor javaslom vegyük át azt is, hogy az elnökök illetve az elnökség egy oldalon bemutatkozik. Ki mit hogy miért mikor stb...
nagyon elsiklottunk egy dolog felett. Az elnököt csak úgy lehet visszahívni, hogy a jelen szavazatok 100%a szükséges hozzá!!!!!!! 5 évre választották meg magukat.
Nézzük az elnökséget:
Elnök: mr ÉS!?
Nézzük ki ő és mi ő. Miért pont ő az elnök? Én annyit tudok róla, hogy lőrincen lakik, és van ez a sportmédia kft-je. Illetve, hogy a futsalban reklámhelyekkel kereskedett vagy még lehet azt csinálja. Nem tudom milyen sportmúltja van, nem tudom milyen szakmai tapasztalata van, soha nem hallottam még a nevét. Megkérdeztem külföldi sportmarketing cégeknél ismerőseimet ők sem hallottak róla. Egyenlőre annyit tudunk róla, hogy két betű kombinációját remekül tudja használni.
Aki tud valamit róla....jelentkezzen.
Tiszteletbeli elnök: Dámossy Zsolt
Na itt van egy nagyon fontos dolog!!!
Linkelek a MAFSZ alapszabályból:
Örökös tiszteletbeli elnöki cím és a szövetség pártolói
1. A örökös tiszteletbeli elnök címet a közgyűlés adományozza.
1.1. Örökös tiszteletbeli elnök cím adományozására vonatkozó javaslatot csak az elnökség
terjeszthet a közgyűlés elé, miután az erre vonatkozó indokokat körültekintően megvizsgálta.
1.2. Örökös tiszteletbeli elnök cím adományozására vonatkozó indítványt az elnökséghez kell
beterjeszteni, részletes indoklással ellátva. A javaslatot legalább 15 nappal a közgyűlés előtt
kell beterjeszteni, hogy az elnökségnek elegendő idő álljon rendelkezésére a javaslat
1.3. Örökös tiszteletbeli elnöki cím adományozható annak a személynek aki az amerikai football
sportági magyarországi meghonosításáért, népszerűsítéséért, elterjesztéséért az elmúlt
években rengeteget tett, akinek kiemelkedő, komoly és elévülhetetlen érdemei vannak abban,
hogy az amerikai football sportág Magyarországon létrejött és fejlődésnek indult.
2. A szövetség pártolója lehet – a szövetség Alapszabályát elfogadó – bármely természetes vagy
jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, akit/amelyet az elnökség a
pártolók névsorában tart nyilván és pártoló tagdíjat fizet. A pártoló a közgyűlésen
12. "A Szövetségbe belépni kívánó Egyesület a belépési kérelemben aláírásával együtt nyilatkozik arról, hogy mind gazdasági, jogi és sportetikai szempontból rendezett alapokkal rendelkezik. Ezen feltételek kapcsán a belépni szándékozó aláírásával deklarálja, hogy köztartozása nincs, az Egyesület, vagy azok vezetõi ellen nem folyik jogi eljárás, valamint az Egyesület létrehozása nem másik amerikai football egyesület, csapat kárára történt. A Szövetség a 12-es pontban leírtakat a belépéskor minden jelentkezõ esetében vizsgálat alá veszi. Amennyiben a 1-12 pontban leírtak területén súlyos hiányosságot állapít meg, vagy a belépni kívánó Egyesület nyilatkozata valótlannak bizonyul, akkor a Szövetségbe belépési kérelme elutasításra kerül."
Az Elnökség határozata alapján a belépési nyilatkozat is kibõvítésre került az alábbi ponttal:
3) a belépési feltételek 12. pontjában leírtak alapján ezennel, nyilatkozunk, hogy sportszervezetünk, illetve annak vezetõi ellen nem folyik jogi, peres eljárás. Sportszervezetünk pénzügyi, gazdasági eljárás (Apeh) alatt nem áll, köztartozása nincsen. Sportszervezetünk létrehozásával más amerikai football egyesületet, csapatot nem károsítottunk, annak szakmai mûködését nem veszélyeztettük
Olvasgattam a mafsz-oldalt,van benne egy-két érdekes pont!
ja!!olyat hallottam már,h.valaki kimegy edzeni thai földre és el akar indulni k1 en vagy muay thai versenyen!!de olyat nem,h.liga elött 2honappal kirohanok nyaralni min,2hétre ahol punnyadok a +40fokban thai lányokat kibérelve és egész nap koktélozgatok kikapcsolodok és verem a pénzt!!miközben támogatom a Cowboys elindulását!!kint fog egyedül gyakorolni am.-i a focit!!tul sok itt a véletlen!!
Itt az egész dologról egy ember tehet, a drága president...az én tudomásom szerint is Árpáék mellettünk álltak, csak az az EGY ember diktatórikus módon kijelentette, hogy mi akkor sem!!ÉS?!
annál sokkal nagyobb a rafkozás mint h. nekem hanyat kellene vernem magam mindenkitől!!nyugodj meg Bunda lesz majd az is h.focizol tényleg!!? és a Cowboysban?erre kell törekednünk!!de gátolnak ebbe benünket!!találkoztam még 1 általános iskolában ismertem emberrel felismert és hallotta(ahol dolgoztam ő is ott dolgozott)kollégátol h.amerikai focizom!!ráadásul ismerte a szabályokat meg tudta kinek mi a poziocioja és kérdezte h.melyik csapatban játszom!!mondtam neki h. a BP.Cowboysba!!erre azt kérdezte akik támogatták reklámozták magukat a probowlon!!igennel válaszoltam!!farkasokat eszébe se jutott megkérdezni hanem magamtól kellet mondanom kb.5perc után,h.az árpáékat kell megszorongatnunk!!én meg ilyen emberekkel találkoztam!!meg voltam lepődve!!
Hát éppen ez az! Ebben az esetben semmi sem ugy zajlot, ahogy elvárhato lett volna!!! Gondolt egyet és "kisorsolgatta" magának. Biztos nagyon unatkozott.
olyan nincs h. 1 a 2ellen szavaz!!olyan van h.2 az 1 ellen szavazott és akkor tárgytalan a dolog!!senki nem látta azt a szavazást senki nem volt ott a csapatok sorsolásán!!készüljenek képek erről a dologrol és tegyék fel arra a csapattol független ujfajta blogra!!ne csak a semmi köze nincs a a laphoz wolvesról legyenek képek a sajtótájékoztatóról!!legyen a sorsolásról is ilyen sajtó!!nem kell nagy csak a blogtól1-2ember meg 1-2 fényképész ujságiro+legyen ott csapatonként 2fő edzőkre elnőkőkre gondolok!!szerintem ilyen egy törvényes szavazás!!9 csapat van ami azt jelenti min.18fő akik részt vesznek a ligában+az elnökök 3fő+az ujságirok 6-7fő!!30fővel valo sorsolás az már kezd hasonlitani 1sportág normális képviseletére!!és korrekt is lenne!!ha pesten tartanák szerintrem feljönének a vidéki csapatok edzői elnökei erre a pár órára!!szóval ezt nem értem h.mindenki komolyan venné ezt a sportot és komolytalanok irányitják!!2órára kibérelni 1 helyet 30fönek széket lerakni ez szerintem nem 1 nagy összeg!!