Keresés

Részletes keresés

ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 533
Nekem meg Navarre küldött mailt, és nagyon jól tette, ez az öröm meghatározza a napomat! :))
Előzmény: barrix (530)
navarre Creative Commons License 2002.08.06 0 0 532
Igen, én meg csomó ideig úgy láttam, hogy ma már senki nem akar ide írni, csak én komolykodom... :) Aztán hirtelen kedves vendég érkezett (nem bosszankodott nagyon a hülyeségeimen, vagy legalábbis nem beszélt róla). :))
Előzmény: barrix (530)
barrix Creative Commons License 2002.08.06 0 0 531
A Kamrás vendégszereplésednek örülök, bár a darabot nem ismerem, de Ascher rendezései mindig jók. És a Katonába sem sűrűn szoktak vendégeket hívni :)

Ha esetleg erre járnál:
Bánk bán-os partnereidről tudsz már valamit?

Előzmény: ELZSÉ (527)
barrix Creative Commons License 2002.08.06 0 0 530
Küldtem Neked előbb mailt, de látom, már hogy tárgytalan:))
Előzmény: navarre (529)
navarre Creative Commons License 2002.08.06 0 0 529
Oké, akkor nem emésztem magam a szinkron miatt. Mint mondám korábban, mindent túl komolyan veszek.

A Nemzetis előadást is megnézem persze, azt meg majd meglátjuk, mi lesz a Nemzetivel (végülis odaszerződtél?).

Számunkra megtiszteltetés, hogy ellátogattál hozzánk! Valóban nagyra becsüljük és szeretjük a jóféle színházat (és nem utolsósorben: Téged is :) ) Továbbra is szeretettel várunk kicsiny, barátságos körünkben! :)))

Szóval a Többiek nevében is mondhatom, hogy örültünk. Szia!

barrix Creative Commons License 2002.08.06 0 0 528
Köszönjük, hogy megjelentél:))))
ELZSÉ Creative Commons License 2002.08.06 0 0 527
Elöljáróban annyit, hogyha szinkronra hívnak, fogalmam sincs, mi lesz a film, a szerep, stb /egy-két kivételtől eltekintve/. Ezt nem tudom befolyásolni, a szinkronrendezők ízlését minősíti a szereposztás. Kár törődni vele!
Húúúúúú, hát megható, meg felkavaró, meg óriási megtiszteltetés, hogy ennyit foglalkoztok velem! Az igazi örömöm az, hogy a SZÍNHÁZ szeretete sugárzik belőletek, meg hogy ennyire érdeklődtök iránta. Élek-halok a JÓ színházért jómagam is.
Ami érdekelhet titeket, hogy októberben a Kamrában lesz egy bemutatóm, Jon Fosse:Őszi álom, Ascher Tamás rendezi.
A Nemzetiről annyit, hogy alapvetően a Vidnyánszky /lehet, hogy nem is így írja/ neve hozta meg a döntésemet, beszélgettem vele, állati jó elképzelései vannak. Fontos, hogy időről-időre új emberekkel dolgozzunk. /az persze sajnálatos, hogy egyelőre nemzeti-ügyben még nem látszik a fénypont az alagút végén/
Én amolyan alsó-középkategóriás Netező vagyok, nem tölti ki a mindennapjaimat, de néha ellátogatok hozzátok ezek után.
Örültem! Szasztok!
navarre Creative Commons License 2002.08.06 0 0 526
Sötét angyal.... Jesszusom, szegény ember! Múltkor már valami szappanban is hallottam a hangját, éppen egy műkönnyes fazont biztosított róla, hogy mélyen együttérez vele a lánya elvesztése miatt, és nem is tartja fel tovább... Na, itt be is fejezem, mert rosszkedvű leszek.
Előzmény: OGábbbor (521)
navarre Creative Commons License 2002.08.06 0 0 525
Tegnap átböngésztem az augusztusi Színházat a könyvtárban (igen, máris megtettem). :) Egyrészt olvastam egy nagyon jó írást a POSZT-ról, Csáki Judit tollából. Másrészt Stuber Andrea "tanulmányt" írt a Budapesti Kamaraszínházról, összegezte működését stb. Érdekes dolgok derültek ki, pl. az, hogy Bertók Lajos 3 főszerepet kapott volna az elmúlt évadban, ebből kettőt "abbahagyott". Ő vitte volna a Titus Andronicus címszerepét (Stohl András játszotta végül) és a Komédiásokban Gethin Price súlyos szerepét (Horváth Virgil "ugrott be" helyette). Azonkívül Amper szerepét sem játszotta már az elmúlt hónapokban.

Bemásolok ide a cikk Látszattársulat c. részéből egy idézetet, kiváncsi vagyok, ki mit szól hozzá (Főleg Bertókot érinti, de a vendégművészek miatt László Zsoltra is vonatkozik):

"A jelenlegi, gyengélkedő együttes mintha csak a társulat látszata miatt lenne egyben tartva. Valójában a színház nem társulati jelleggel hozza létre a bemutatókat, s a műsor nem a színházhoz tartozó színészekre épít. 30 társulati tag van - illetve Tyll Attila halálával 29 -, az évadban fellépő vendégművészek száma pedig 71. A társulat tagjainak - néhány kivétellel - a kisebb feladatok jutnak, a főszerepeket általában a meghívottak kapják. (Előfordult, hogy ez szörnyű hibának bizonyult. Például Bertók Lajos esetében, aki olyan fantasztikus színész, hogy amit ő tud és csinál, talán már nem is színészet - legalábbis nem olyasmi, amit absztinens üzemszerűséggel, egyik súlyos főszerepből a másikba esve működtetni lehet. Valahogy úgy van ez, hogy Bertók színpadon levése ünnep a nézőnek, mert nem lehet a szemet levenni róla. Ennek fejében viszont nem is képes minden hétköznep színpadra menni.)" (Stuber Andrea: GYÁRI SZEZON /A Budapesti Kamaraszínházról/, Színház, 2002/augusztus)

Valóban elgondolkodtam róla évad közben, mikor mondjuk a Tivoliban jártam, hogy a "tagok" közül, akiknek a fényképét kirakva látom, miért látok olyan keveset közülük színpadon? Nem mondom, jók a vendégművészek, és szépen működnek együtt a társulattal - de ez utóbbi nagyon elégedetlen lehet; a cikk arra is kitér, hogy gyászosan keveset keresnek...

navarre Creative Commons License 2002.08.06 0 0 524
Köszi. Mind a port.hu, mind a lexikonokban fölsoroltak olyan filmeket László Zsolthoz kapcsolódóan, amikről soha senki nem hallott... Maximum véletlenül lehet elkapni őket a tévében - már ha... A Gaudiopolisnak is csak a címét olvastam eddig (talán a Ki kicsodában). :)
Előzmény: OGábbbor (522)
navarre Creative Commons License 2002.08.06 0 0 523
Nem, a mozinetről még nem jött kritika - emlékeim szerint. :)
Előzmény: ColinCrazy (518)
OGábbbor Creative Commons License 2002.08.05 0 0 522
Lehet, hogy megtaláltam a legelső LZS-filmet, vagy legalábbis az egyik elsőt!

1989-ben volt egy tv-játék, GAUDIOPOLIS címmel. Nem tudom, pontosan mi volt ez, egy 1990-es tévéújságban találtam meg (egyébként gyűjtöm a régi tv-újságokat, akinek van, szóljon-írjon!!!). Az alcím az volt, hogy 'In memoriam Sztehlo Gábor'.
Szántó Erika rendezte (Schulze Évával együtt írta), Vecsernyés János volt az operatőr, Presser a zeneszerző.
Rengetegen szerepeltek benne, a főszereplő Huszti és Takács Katalin voltak. Volt benne Kútvölgyi, Szirtes Ádám, Temessy H., Jordán T., Hollósi, Dunai, Kozák A…. és még több tucatnyian, köztük még rengeteg ismert (ha kell, részletezem) ÉS!!! László Zsolt fh.!!!

OGábbbor Creative Commons License 2002.08.05 0 0 521
Előbb hallottam LZS-t a Sötét angyalban szinkronizálni. Nagyon nem illik a hangja a palihoz... Inkább olyan hang kellett volna, mint a Vészhelyzetben az a kopasz manó..
Az előző részekben amúgy nem ő volt a magyar hangja.
OGábbbor Creative Commons License 2002.08.05 0 0 520
A VII. Olivérben egyébként László Zsolt narrációi voltak a legjobbak szerintem, szerintem az ő szövegében volt a legtöbb rejtőiség :) Amúgy csak félig néztem meg a filmet, de még az is sok volt..
A mi szerelmünk pedig jól kihasználta a ko-produkció lehetőségeit, 80% francia helyszínek voltak. Azt hiszem, Földessy Margit is játszott benne 1-2 jelenetben, több magyar színész nem nagyon volt.

OFF
Marozsán német-osztrák és ko-produkciós filmekben játszik, szinte állandóan forgat, évente legalább 3-4 filmben benne, de azért itthon is forgat (pl. a Szemlén láttam az Előre! c. filmben). A rövidfilm, amire ColinCrazy gondolt a One Day Crossing volt, magyar származású lány (bocsánat: rendezőnő) forgatta Budapesten.
ON

barrix Creative Commons License 2002.08.05 0 0 519
Mindenkitől elnézést a félretájékoztatásért.

Sajnos összekevertem a VII. Emánuellel, amit viszont tényleg Heltai írt. És ennek van folytatása, pontosabban előzménye a Família Hotel.

ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 518
Hogy az a...! Nem lehet a film linkjét bemásolni (merthogy nincsen neki), kénytelen lennék a teljes szöveget hozni, de előbb megvárom Navarre válaszát: A mozinet-ről volt már kritika?
Előzmény: ColinCrazy (517)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 517
Félve hozom a következő kritikát, lehet, hogy abban az időszakban már olvashattátok itt, amikor nem tudtam rendszeresen jönni.
El Nino
CC megjegyzése: Milyen jó, hogy már korábban megnéztem, úgy látszik, ezek után csak este 7-kor játszák a Szindbádban (most már csak ott).
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 516
A mi szerelmünk

Rendezte: Pacskovszky József
Szereplők: Major Melinda, Bertók Lajos, Erik Desfosses

Az Esti Kornél rendezője legújabb romantikus filmjét nagyrészt Franciaországban forgatta, de a humorról sem feledkezett meg, olyannyira, hogy még saját nevével is eljátszadozik. A nagy találkozások és az élet nagy fordulópontjainak filmje ez - jó kis film, nem csoda, hogy már rá is harapott a Budapest Film a mozi forgalmazásra.

A 31. MAGYAR FILMSZEMLE SZŰRIJÉNEK DÖNTÉSE ALAPJÁN AZ ALÁBBI DÍJAK KERÜLTEK KIOSZTÁSA

Aranyolló díj (vágóknak):
Szentandrási Éva: A mi szerelmünk

Forrás: www.mozinet.hu

Előzmény: ColinCrazy (514)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 515
Neked is köszi a javítást!
Előzmény: Ha (513)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 514
A mi szerelmünk
Jaj, de jó, hogy nem kell bűnözésnek tekintenem, ha Bertók Lajossal jövök! :)
Előzmény: OGábbbor (477)
Ha Creative Commons License 2002.08.05 0 0 513
VIGYÁZAT!!! A VII.Olivért SZERB ANTAL írta. (Egyébként ez benne van a rendezővel készült interjúban is, mert kérdezik, hogy mennyire maradtak meg Szerb Antal párbeszédei.) Tudtommal nincs folytatása a könyvnek.
Előzmény: barrix (504)
KálidKrézi Creative Commons License 2002.08.05 0 0 512
A többit gépeljem be én?
Az a sanda gyanúm, hogy a ma hajnali rosszullétem (nem evés-nem alvás) után otthon el leszek tiltva a sztgéptől, ha már egyébként is azt "nyúzom" egész nap...
Előzmény: navarre (511)
navarre Creative Commons License 2002.08.05 0 0 511
Most jutott eszembe, Marozsán az Ivanovban is játszott, de azt még csak ezután nézem meg videón. Viszont a kritikájából föltettem nemrég egy részletet (bár az LZS-ról szól...).
navarre Creative Commons License 2002.08.05 0 0 510
Nem mellékesen említettem meg. Ma már kinyitott nálunk a helyi könyvtár, úgyhogy ha hazajutok, egyből meg is nézem. :)

Filmeket máskor is lehet látni, csak a színház olyan egyszeri és megismételhetetlen. Inkább aludj időnként. :)

Előzmény: ColinCrazy (502)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 509
Amikor Koltai Lajos esélyes volt az Oscarra, ő is ott volt egy (szerintem külföldi) rövidfilmmel (szereplőként), amit szintén jelöltek a díjra. Egyikük sem nyert. :(
Előzmény: navarre (503)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 508
Köszi!
Előzmény: barrix (504)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 507
Gondolj rám is...
Előzmény: navarre (501)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 506
Ja, és ÉLJEN LÁSZLÓ ZSOLT, valamint az 500 hozzászólás!
(Szeretek kerek hozzászólásokat ünnepelni.)
Előzmény: barrix (500)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.05 0 0 505
OFF
Nem tudom, megmagyarázni, hogy miért, de számomra ez a hozzászólás másmilyen OFF, mint egy korábbi, aminél szóltam. Talán azért, mert érdekes. Ott viszont csak elolvastam a szöveget, és semmit nem adott nekem. Elnézést kérek a szerzőjétől!
ON
Előzmény: barrix (500)
barrix Creative Commons License 2002.08.05 0 0 504
Heltai Jenő: VII. Olivér. Nagyon jó kisregény, és van folytatása is, annak most nem jut eszembe a címe, de majd otthon megnézem.
A filmre csak félig(sem) emlékszem /csak kb. a felétől láttam, és azért néztem meg, mert beugrott, hogy ezt olvastam vmikor. Meg aztán felfedeztem benne LZS-t/ nem teljesen azonos a könyvvel. Bájos film, de könyvben jobb.
Előzmény: ColinCrazy (498)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!