Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
Azt mondják, végleges, de csak fejlődik az orvostudomány... Könnyen született, családunkban nem volt ilyen; ettől még örökölhette, de egyik családban sem tudunk ilyesmiről.
Egy ideje gyanakodtunk, hogy nem reagál a megszólításra, de azt is gondoltuk, hogy elereszti a füle mellett, amit nem akar meghallani. Nyilván ilyen is van, szóval, nehéz megítélni. Végül altatásban, műszeresen kimérték, és megállapították, hogy a füle jó, csak a jel nem jut el az agyába :( Az egész erős hangokat (70dB) hallja egyébként, ezért azt, hogy "nem" meg "szia" megtanulta hallóka nélkül is (ezeket biztosan hangosan mondtuk, esetenként).
Valóban időben van még, azt mondják, iskoláig még bőven megtanulhat szépen beszélni, csak figyelni kell rá, tanítgatni, meg majd később esetleg logopédushoz vinni. Most már fokozottan figyelünk rá, hogy mindent mondjunk neki, mindent megnevezünk, meg verselünk, énekelünk. Lányomnak egyszer befogta a száját, mondván "hagyd abba", szóval, túlterhelni sem lehet :))
Ó istenem :( Iván is frankón olvas szájról, becsapós, hogy ilyen jól kompenzálnak. Nem lehet műteni? Végleg hallókás lesz? Szerencse, hogy időben észrevettétek, így nem marad le a kortársaitól...
Ilyenkor a földszintről az emeletre (és vissza) üzengettek egymásnak :))) Vicces!
Ivánkát meg sajnálom, biztosan nagyon kellemetlen ez a durva porszívózás... szegény kissrác.
Tényleg szinte mindenk gyerkőcnek van valami gondja... A mi kis napsugarunknak pl. hallókészülék kell, kiderült, azért beszél olyan nagyon keveset, mert nem jól hall. Szinte csak a testbeszédből, gesztusokból, szájról olvasással értette meg a dolgokat, ebből lavírozott egész jól. Szerencsére nem tiltakozik ellene, úgy látszik, átérzi a hasznosságát; most már lehet neki mesélni, ő mutogat a képeskönyvben, és néz kérdően, hogy mondjuk, hogy ez-megaz mi, szegény kis nyuszifül.
De neki nem szúrják át az arcüregét, csak orrporszívózzák erősen, közben meg a másik orrlikába sós vizet csepegtetnek, szóval inkább kellemetlen meg félelmes lehet, nem tudom... mindenesetre biztos altatnák, ha fájdalommal járna. És hát nem véletlenül az apja ment be vele ugye... a lányom nagylelkűen átengedte neki ezt a szülői feladatot.
Én meg orvul ott teremtem amikor már végeztek, és persze, hogy felvettem meg babusgattam, ő meg zokogott, hogy nem akarok ide jönni... :-((( Én beszéltem vele mielőtt elindultunk, hogy apával most el kell menniük egy doktornénihez, aki erősen ki fogja orrporszívózni az orrát, mert a gonosz takonymanók megtámadták az orra körül, és ha ezt nem csináljuk, akkor később nem fogja hallani amit beszélünk hozzá, és ezt nem akarjuk... (erős túlzás, de VALAMI magyarázatot muszáj neki adni arra, hogy amúgy ha semmije nem fáj minek kell ez...) Gyereknek meg nem hazudunk, akkor sem ha kellemetlen a mondanivalónk ugyebár. Én legalábbis nem fogok soha. Csak annyit kérdezett, hogy de ugye most nincsen később? Mondtam, hogy dehogy, épp azt akarjuk, hogy ne legyen, soha nem lesz később. De ezt sajnos meg kell csinálni, nagyon sajnálom kicsikém.
Hát szar ügy, de hát sajna egyik gyerek sem ússza meg szenvedés nélkül a gyerekkort... :-(((
Nem igaz, a többi öblítés 5000 lesz. Én nem hiszem, hogy fáj, csak rémísztő. ha Lacifia marcell és Minka is kibírta és nem hisztiztek végig, akkor neki is muszáj. Sajnálom szegényt, de azért nem körülmetélést végeznek rajta érzéstelenítés nélkül és valljuk be, nála a drámatagozat is bejátszik. Egy sima orrszívó-porszívóból is jelenetet csinál, hát még egy ipari példányból. Majd kap egy valag játékot meg könyvet vigasztalásul, és talán nyárra már telefonálni is lehet vele.
De fáj. És még rémisztő is. Szegényke. De legalább jól meggyógyul, és fog rendesen hallani. Én biztos kitalálnék valami olyat, hogy a vizsgálóban ne legyek bent, mert lehet, hogy bizalmamat veszteném. Lehessen kit átölelni a vizsgálat végén, az meg legjobb, ha az anyja. De nem biztos, hogy bejön, minden gyerek más.
Nemrég érkeztünk haza, ugyanis el kellett vinni a gyereket az arcüreg öblítésre, és elfuvarozni az apjával együtt a másik nagymamához Csepelre. Hát őrület, annyit mondhatok.
Először is ez az öblités... lehet, hogy nem fáj, de hogy a gyerek átüvöltötte az egészet az biztos. Állitólag nagyon sok cucc jött ki belőle, de még legalább 5-6 alkalom kell és ugyanennyi hallásvizsgálat is. Most hallásvizsgálat a bömbölés miatt nem volt lehetséges, mert kommiációképtelen volt. És minden alkalommal 10.500 ft basszus (de az eü. ingyen van ugye, és 300 ft miatt most tör ki a palotaforradalom...) .. Na mindegy.
Utána elfuvaroztuk őket Csepelre. Már odafelé lehetett látni, hogy baj lesz, mert a visszafelé út teljes dugó volt, a Lágymányosi híd egyik fele (a Pestről Budára vivő) le volt zárva, volt valami baleset, tán amiatt? Hát meg is szívtuk, fél 6-kor indultunk visszafelé, és 8 körül érkeztünk meg, és közben a férjem majdnem gutaütést kapott, mert állandó volt a kocsik kereszteződésben való megállása ami miatt állt az egész sor, meg a pofátlan benyomulás meg a bénázás, amikoris mittudomén egy métert kellett volna előretolatnia az előttünk lévőnek és akkor egy pár autó ki tusdott volna kanyarodni... ááá... azt mondjátok meg nekem, hogy MIÉRT PÉNTEKEN VAN MINDIG DUGÓ, illetve miért pont pénteken van a legnagyobb dugó???? Mit csinálnak az emberek pénteken?
Köszi az együttérzéseket. A mama ahhoz képest, ahogy bevitték, állítólag sokkal jobban van. Fogalmam sincs, hogy nézhetett ki mikor bevitték, az biztos, hogy most nagyon szarul van. Nem bír lábra állni, annyira gyenge. Nem bír beszélni, mert ahhoz is gyenge. De azért beszél, csak győzzük megérteni. Az biztos, hogy mérges, és mindenkit elküld a francba. :)))
Mondom neki egy homlokpuszi után, hogy szeretlek mama. Aszonnya erre, hogy "jó. akkor pláne menj a francba" :))) Azért utál, mert el akartam venni tőle a szerelmetes bögréjét. Azért akartam elvenni, mert elaludt a bögrével a hasán, amiben víz volt, és majdnem ráömlött. Szerettem volna ezt megakadályozni. Ez tilos, mert túl azon, hogy jól néz ki nagyon a bögre, sokkal fontosabb, hogy a legkisebb fiától kapta, akit tavaly kellett temetni. Tisztára, mintha őt szorongatná. Nem lenne baj, ha nem lenne tele vízzel. :))
Ó, igazán kössz, de az elismerés nem nekem jár. Én most itthon még teszek-veszek, aztán irány a kórház, mert kellek oda. Tesóm ma már 20x kellett, hogy megmutassa a mamának az aranydiplomát, mert azt intézte pár napja, és tegnap este kapta kézhez. Na most ha épp magánál van a mama, azonnal követeli, hogy mutassa meg. :) Ennél több probléma sajnos nincs, mert szarabbul van, mint tegnap volt. :((
Van egy kis c.lány nővérke, hát az egy kis tündér. Mit meg nem tesz, komolyan! Le a kalappal előtte. Annyira örültem neki, hogy hírtelen kapott tőlem egy bocicsokit, más nem volt nálam.
Huhh Szilva, nem írigyellek... :(( Jobbulást és felépülést a nagymamádnak és a volt kollégádnak is!
Tüdőgyulladás nálunk is végigsöpört január-februárban a családban, anyu kórházban is volt (meg is ijedtünk, mert a magas láztól felborult a cukra, úgy hívták hozzá a rohammentőt), anyósom otthon vészelte át, nekem meg csak a papíromra írták rá a tüdőgyuszit, annyira nem volt vészes szerintem.
Kifejeltettem. Hazaérve átnéztem a leveleimet, és kaptam egy olyan szar hírt. El kellene mennem egy másik kórházba is, ahol egy volt kollégának amputálni kellett az egyik lábát térdtől lefelé. Cukorbetegség elhanyagolása...
Szerencsétlennek egyetlen öccse az összes rokonsága, és a volt kollégái a "családja". Ő az, aki összetart egy bizonyos társaságot, aki nyilvántart névnapokat, születésnapokat, nőnapokat, stb... El nem felejtené semmi pénzért, erre használja a kis nyugdíját. Benne vagyok a névsorában, olyan év még nem volt, hogy ne jött volna tőle üdvözlet. Nagyon szeretjük, egy csuda aranyos ember. Be akarok iktatni magamnak egy látogatást hozzá is valamikor, de egyelőre a nagymamám fontosabb.