Keresés

Részletes keresés

F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2163
De nem érted hogy TUDOM tudatára ébrettem és mások.

Azok a mások is tudatára ébredtek utánna jártak előző életeiknek stb .
Előzmény: Törölt nick (2161)
RumBard Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2162
Hasonlóan rengeteg helyen olvashatod olyanok vallomásait, akik "tudatában vannak", hogy elrabolták és megerőszakolták őket az UFÓk.
Előzmény: F-15 (2159)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2161
uaz: attól még nem feltétlen igaz, hogy sokan hisznek benne. Mert nagyon sokan meg nem.
Előzmény: F-15 (2159)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2160

Ugye azt elfogadod, hogy akiknek viszont nem ez a második életük, azoknak nem tény.

Ugye elfogadsz másféle meggyőződéseket is a sajátodon kívül?

Én például azt gondolom, hogy minden ember élete egyszeri, megismételhetetlen, egyedi, és véget ér.

"Akik már visszajöttek tudják hogy ez tény. (és nem vagyok egyedül) "

Az ha az ember egy nézettel nincs egyedül, az attól még nem igaz(abb).

Előzmény: F-15 (2158)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2159
Rengeteg helyen olvashatod olyanok beszámolóit akik tudatában vannak hogy nem ez az első életük.
Előzmény: Törölt nick (2157)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2158
Ez tény.

Nekem is ez a második életem. Hoztam is magammal a karmát rendesen.

Akik már visszajöttek tudják hogy ez tény. (és nem vagyok egyedül)

Egyébként nem néztelek ostobánal.
Előzmény: Törölt nick (2157)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2157

Javaslom, ne nézz ostobának. Hogy van-e lélekvándorlás, avagy nincs, nem tény, hanem hit kérdése.

Te meg nézz utánnnnnna, ennek a szónak: utánnnnna.

Előzmény: F-15 (2154)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2156
Én azt látom, hogy vallásideológiai egyházi, felekezeti, szektai istenek annyit tudnak, amennyit az emberei.... ezt miből is következtetted ki ? Az emberi korlátoltságból , ami nem képes felfogni hogy nem csak ő van ?

Bizonyítás a logikán alapul, avagy mégis kellenek a tények, amiket pl. az egyházak sohasem tudtak felmutatni, bizonyítani? Már megint tipikus emberi gondolkodás. Majd ha az Isten úgy alarja lesz bizonyitékod. Az Istent szellemben kell imádni tehát HINNI kell benne hogy Ő van.

A tudomány úgy látszik messze megelőzte az emberiség hiedelmes isteneit! A tudományod már megint.... mégis mire mész vele ?

Mertha van egy olyan valami-valaki akit az emberiség Istennek mondana, akkor sem ismerte fel sohasem, ellenben saját elképzeléseiből megalkotta saját isteneit, akit be tudott mutatni, írásai által, lelkistimulánsként, pszihizáltan élményesítve....., képeken, szobrokon és egyéb módozatokban, de ez nem az aminek láttatják!

Nem a saját elképzeléseiből alkotta meg hanem abból amit az Isten szellemileg megmutatott neki.

Mindenható Isten? Mond már meg eddig miben mindenhatott isteneid az embeiség előtt, hogy tudjuk már meg! Az Isten csak az emberiség tudatának fejlettségi szintjén közöl információkat.

Ha mindent tudna nem lenne miért/ hová fejlődni.
Előzmény: Paleokrites (2149)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2155
Az hogy Isten mindenható ezt nem az emberek találták ki hanem tény .

A külömböző embereknek külömböző a tudati szintjük külömböző a spirituális fejlettségük, ezért vannak a külömböző vallások ezért van az hogy pl az arabok Allahnak nevezik, mi Istennek. stb stb.... Istennek 7*77 neve van. Szóval ez nem emberi "termék"

Isten bizony mindent tud az emberiség nem! (bár szereti azt hinni...)

emberiség történelme, sorsa, vívmányai meg szégyenükben elbújdosna! miért is ?
Előzmény: Paleokrites (2149)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2154
Javaslom nézz utánna...
Előzmény: Törölt nick (2150)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2153
Az állitásaidat honnan veszed ??

A karmát rengeteg ezoterikus stb hasonlóan gondolja mint én.

Szóval szeretném ha megmondanád honnan tudod amit irsz , mert nekem kicsit fura.
Előzmény: takarito (2146)
F-15 Creative Commons License 2008.05.12 0 0 2152
Tudom.

Amikor a világot teremtette azt mondta "Legyen világosság! "
Előzmény: takarito (2144)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2008.05.11 0 0 2151
De igen!!

b
Előzmény: Ati356 (2148)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.11 0 0 2150

Én nem.

Te ha hiszel benne, te igen.

Előzmény: F-15 (2140)
Paleokrites Creative Commons License 2008.05.11 0 0 2149
Nos maga Isten léte is oly bizonytalan talajon áll, mint a démonok, sátán, és egyéb szellemtermék!
Mégis megkérdőjelezhető Isten mindenhatóságának ellentétele?

Mit is jelenthet egy mindenhatóság?
Filozófiai paradoxont!
Emberi termék ez is és nem egy szellemi lény adaptációja, ugyan úgy mint az istennevek sokféleségének árnyoldalai!
Mindent tud Isten? Ne is mondj ilyet! Mert az egész biblia kinevetne tégedet!, de az emberiség történelme, sorsa, vívmányai meg szégyenükben elbújdosna!

Én azt látom, hogy vallásideológiai egyházi, felekezeti, szektai istenek annyit tudnak, amennyit az emberei....., nem érdekes?

Bizonyítás a logikán alapul, avagy mégis kellenek a tények, amiket pl. az egyházak sohasem tudtak felmutatni, bizonyítani?

A tudomány úgy látszik messze megelőzte az emberiség hiedelmes isteneit!

Miért állítom?
Mertha van egy olyan valami-valaki akit az emberiség Istennek mondana, akkor sem ismerte fel sohasem, ellenben saját elképzeléseiből megalkotta saját isteneit, akit be tudott mutatni, írásai által, lelkistimulánsként, pszihizáltan élményesítve....., képeken, szobrokon és egyéb módozatokban, de ez nem az aminek láttatják!
Mindenható Isten? Mond már meg eddig miben mindenhatott isteneid az embeiség előtt, hogy tudjuk már meg!

Előzmény: takarito (2143)
Ati356 Creative Commons License 2008.05.11 0 0 2148
De nem! ;)
Előzmény: Báthory Ödönke (2147)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2008.05.11 0 0 2147
De igen. Isten mindenható, és meghagyta a zembernek a szabad akaratot.

b
takarito Creative Commons License 2008.05.11 0 0 2146

"Mindenki viszi magával a karmáját amég le nem dolgozza "

Dehogy viszi. A sors a környezet és az egyén kölcsönhatásának terméke, amelybe a legkisebb mértékben sem képes meghatározóan beleszólni, egy előző élet.

Előzmény: F-15 (2140)
takarito Creative Commons License 2008.05.11 0 0 2145

"Ezek szerint egyesek a bűntetésre lettek teremtve"

Szó nincs róla. A büntetés elve hatalomvágyó vallások megfélemlítő eszköze, attól még nem kell törekvésükkel az Isten szándékait azonosítani.

"A Bibliában is van rá sok-sok példa"

A Bibliában szereplő isteni beavatkozások a nép gondjaira és szenvedéseire adott zsidó papok utólagos magyarázatainak leírásai. Kiindulópontnak mindenképp számolnod kell azzal, hogy az Isten szándékainak, beavatkozásának, vagy cselekedeteinek megértéséhez a zsudó Tóra és a próféták a lehető legrosszabb magyarázatokat nyújtják.

"Isten egy programozó, a világegyetem benne mindennel (többek között az emberiséggel együtt) egy program"

Ez ott sántít, hogy az ember nem egy előre megírt program futtatása szerint él. Számítástechnikában sem mindig igaz amit állítasz, mert a véletlenszám generálással lehetővé tudja tenni a programozó, hogy az események ne előre eltervezett folyamatokon menjenek mindig egyformán keresztül, de az életben pedig egyáltalán nem valóságos. Az ember (és minden élőlény) önállósága éppen az, ami lehetővé teszi, hogy az Isten szándékai és elvárásai ellenére is cselekedhessen.

Előzmény: Ati356 (2133)
takarito Creative Commons License 2008.05.11 0 0 2144

"Ő maga a minden "

Ezt honnan veszed? Amikor a világot teremtette, nem azt mondta, nem megteremtem önmagam...

Előzmény: F-15 (2129)
takarito Creative Commons License 2008.05.11 0 0 2143

Amit állítasz nem tudod bizonyítani. Az ellenkezője természetesen éppen olyan bizonyíthatatlan.

Amit kétségbe vontam, az éppen egy olyan bizonyítás, ami egy logikátlan állításon alapult. Az ugyanis nem bizoinyítja a mindenhatóságra való képtelenséget, hogy egy bizonyítékras váró ember vágyát nem teljesíti az Isten az ember parancsára.

Előzmény: Paleokrites (2119)
F-15 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 2142
Idő csak nekünk van.....

Erre csak az emberiségnek van szüksége, azért hogy legyen mihez kötnie magát.
Előzmény: Törölt nick (2136)
F-15 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 2141
Lepődtek már meg a tudósok....... ;)
Előzmény: Paleokrites (2135)
F-15 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 2140
Mindenki viszi magával a karmáját amég le nem dolgozza még te is.

Előzmény: Törölt nick (2134)
F-15 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 2139
"Ezek szerint egyesek a bűntetésre lettek teremtve, " Inkább úgy mondanám le kell dolgozniuk a bűnt.
Előzmény: Ati356 (2133)
F-15 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 2138
Nem is azért van a karma amit 2-3 éves korunkban teszünk. .....
Előzmény: Ati356 (2131)
F-15 Creative Commons License 2008.05.10 0 0 2137
Isten mindenkibe ott van pontosan ahogy mondod.
Előzmény: Paleokrites (2130)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.10 0 0 2136

Szia!

Ha feltesszük, hogy az ősrobbanás előtt nem volt idő, akkor mondhatjuk, hogy idő előtti. Amit szintén időben mérünk (időnk kezdete előtt), mert máshogy nem tudunk, hisz az ember a saját mértékegységeivel mér. Ha meg azt mondjuk, Isten öröktől fogva létezik, és fog, azt lehet-e mérni? A végtelent? Nekem ezzel van bajom, és nem is igazán értem. Elfogadom, hogy valami volt. Még azt is elfogadom, hogy a semmiből igenis lesz valami. Ki tudja.

Előzmény: Ati356 (2132)
Paleokrites Creative Commons License 2008.05.10 0 0 2135
Nos amiket itt elmondtál érdekes teória, mint oly sok a tudományban, avagy a hitvilágban is!

Ha nincs tér és idő..., akkor időutazás sincs.....

Ha feltételezzük, hogy Isten létezik....., akkor jelenvilágunk érzékelésének része is egyben, ha ezt lefordítanám profánul időnek, akkor ő is időben van, sőt térben is.....

Ősrobbanás? Vannak akik ezt is elvetik, hogy volt ez valaha is bekövetkezett, és lassan a tudománynak be kell ismernie, hogy sok esetben ott topog, ahonnan elkezték az elméleteket!

Mág tartogat a sors meglepetéseket is, sőt a tudománynak talányokat!
Előzmény: Ati356 (2132)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.10 0 0 2134
Te talán. Én ugyan semmilyen bűnt nem hoztam magammal. Amit elkövettem, az  már itt volt. És amit itt, azért nem fogok szenvedni, ha már megdöglöttem.
Előzmény: F-15 (2126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!