Keresés

Részletes keresés

Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.31 0 0 1592
Akkor sorry, lehet, hogy már adnak hozzá egy tartót, de eddig nem volt ilyen (vagyis csak nagyon régen). Bár mintha az egyik hivatalos reklámban pont egy szürke iPodzoknival mutatták volna.
Én ilyet használok:
http://www.tucano.it/ENG/html_esterno/new_ipod/frame_ipod.htm
Egyébként érdemes beruházni valamilyenre...
Előzmény: mikrobeee (1587)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.31 0 0 1591
Hát, ha az ipod OS-t le akarod cserélni Linuxra, akkor hajrá, de én elkötelezett Linux felhasználóként sem ugrok neki. :-)
Előzmény: Ny.Ogarjov (1582)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.31 0 0 1590
Csak töredékében függ a fejhallgató minőségétől a zene

Ezt azért gondold át mégegyszer. Vagy inkább dugj először egy no-name fülest az ipodra. Utána az ipod sajátját. Után pedig egy rendes Sennheiser fejhallgatót. Ezután nem is kell újragondolnod :-)

(én általában egy Sennheiser PXC 250 aktív zajszürős fejhallgatót használok. A tokiói Apple-shop emeletnyi ipodja (mármint emeletnyi hallgatható ipodja) mind valami Bose csodával van összerakva, valószínüleg nem véletlenül. A Bose után szegény Sennheiserem napokig nem mert megszólalni, kisebbségi érzése volt. De a Bose 350-400€, a Sennheiser pedig "csak" 120-140€)
Előzmény: Ny.Ogarjov (1579)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.31 0 0 1589
A mostaniak nem tudom (meg a magyar árakat sem követem), de idén tavasszal a 6G mini (akkor éppen hogy piacra dobták, legújabb modell) volt 200 eurónyi jen. A fél gigás shuffle 80 euró alatt volt. Ja, és természetesen van (ha másutt nem, akkor a Ginzán lévő Apple-shopban, ipod árak ugyanazok, mint Akihabarában) Kezdjél osztani, szorozni.

Egyébként pedig http://store.apple.com/0120-APPLE-1/WebObjects/japanstore.woa/80601/wo/Tx5o8ZH84VVX2Kg3Di81OZTR69F/0.SLID?nnmm=ipod&mco=BE5D38D7
Előzmény: Paavo (1574)
RogerWilco Creative Commons License 2005.10.31 0 0 1588
Nekem a 3G simán zsebben tartva 1,5 éve (jé, majdnem napra pontosan!) alig karcolódott (a krómozott hátlap igen, de az nem érdekel) Lehet, hogy "termékfejlesztés" volt a későbbi generációkban?
Előzmény: Ny.Ogarjov (1584)
mikrobeee Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1587
Nem ertettem felre, inkabb a megfogalmazasom nem volt eleg vilagos! Szoval nem tok az, hanem egy kis szurke tasak! Az viszont az alapfelszereltseg resze, ez biztos, Te is lathatod, ha keresel egy "kicsomagolos" kepsorozatot a net-en! A tavranyitora leszek kivancsi majd nagyon! En az aljara dughato bluetooth adapterrol es egy pici zsinormentes (max nyakpantos) taviranyitorol almodozom! :-) Persze nyilvan nem ilyen lesz...:-)
Skywalker. Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1586

tegnap a kezembe került egy ilyen:

http://www.rcaaudiovideo.com/cultures/en-us/home.html

http://www.rca.com/product/viewdetail/0,2588,PI700667,00.html

http://www.amazon.com/gp/product/B00008VFCU/103-1251536-6739862?v=glance&n=172282&v=glance

jó nagy, meg vastag, meg súlyos, szal nem egy iPod, de bele lehet tekerni a filmekbe, készít felvételt tv-ből és játszik avikat is. természetesen mp3 zenélni is tud.

Skywalker. Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1585
nem csak a nano vagy mi, amivel mostanság sok a karcolódás/törés gond? még az index is írt róla
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1584
Karcolódás? Már ránézel és tiszta karc! Ez komoly. Egy hónapja van iPodom, de a képernyőn már ott egy nagyobb, meg rengeteg kicsi. A vicc, hogy egy olyan tokban tartom, ami neopren és gyakorlatilag csak a füleskimenet érintkezik a levegővel. Szóval tok kell hozzá, de még így is számíts karcokra. Viszont lehet venni mindenféle javítócuccot, nem drágán. De szerintem valamit félreolvastál, mert nem adnak hozzá tokot, az még néhány kemény ezres lesz. (7körül már van ez-az).
Előzmény: mikrobeee (1583)
mikrobeee Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1583

Még arra lennék kíváncsi, hogy vajon mennyire karcolódhat, mert - már amennyire szerény angoltudásommal ki tudtam bogarászni néhány külföldi tesztből - ezen tulajdonságát nem dicsérték agyon! Főleg azt ecsetelték, hogy egy karcolódás a kijelzőn szépen be tudja tükrözni az alatta lévő pixeleket, egészen zavaró jelenséget okozva pl video nézés közben. A fekete változatnál pedig külön kiemelték a karcolódásokat a borításon. Nem tudom milyen az a kis vékony tok, amit vele adnak, de úgy látszik használni kell, különben jól el lehet csúfítani majd...

A másik két megállapítás, amit szinte mindenki kiemelt, hogy ez elsősorban AUDIO lejátszó, videos tulajdonságokkal ellátva és nem videolejátszó, valamint, hogy videolejátszásnál az akku röhejesen keveset megy.

Ill. tanácsolták, hogy ha képfeltöltésre is akarjuk használni, akkor mindenképpen olyan digitális gépet válasszunk hozzá (Ez is jó! Az iPod-hoz vegyük a fényképezőt???), amin USB 2.0 van, mert pl kb 400-450Mbyte képanyag feltöltése USB 1.1-en 49 (!!!) pecig tartott! Ugyanez USB 2-vel 11 perc! Az még mondjuk elviselhető!

Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1582
http://ipodlinux.org/Video_Player

Ti mit tudtok erről? Próbálta már valaki?
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1581
Nekem sincs semmi bajom a fülessel. Nem nyomatom ezerrel a hengerőt, mert nem tesz jót senkinek, de amúgy nem cserélném le valami másra. Eddig csak egy fekete szivacsot hagytam el, nem sok.
Előzmény: Törölt nick (1580)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1580
Olvastam ott is, szerintem marhaság, akkor nem recseg, ha új a füles, nekem most kezdett recsegni, majdnem egy év után.
Előzmény: mikrobeee (1578)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1579
Lehet, hogy javítgattak rajta, de alapvetően nem hiszem, hogy nagy a különbség. Csak töredékében függ a fejhallgató minőségétől a zene. Persze ez is fontos, de az is, hogy milyen minőségű, stb...
Tény, hogy eltünt a távirányító helye az új iPodokról.
Előzmény: mikrobeee (1578)
mikrobeee Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1578

Sziasztok!

Szerintetek az létezik, hogy pl a nano-hoz másféle fülhallgatót adnak, mint a régi iPod-okhoz? Vagy ez egy standard dolog lehet? A "beszeljükmac" fórumokon egy srác azt írja, hogy sokkal jobban szól mint a régi iPod fülesek! (Nem recseg a keményebb mélyhangoknál) Vajon a videohoz is ez a változat lehet?

Zeusz Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1577
Akik értenek az iTMS-hez, meg jártasak effélékben, azok most - zenei ízléstől függetlenül - nézzék már meg ezt a topikot, és segítsenek.

Köszönöm.

ZZZZZ
Előzmény: Törölt nick (1576)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1576
A magyar árhoz képest szinte mindenhol lényeges, a különbség...
Előzmény: Paavo (1574)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1575
Bár azért ennek nem tudom, mennyi a jogalapja. Nem új készüléket kell adnia?
De tényleg rendes.
Előzmény: Törölt nick (1573)
Paavo Creative Commons License 2005.10.30 0 0 1574
Helló!
Nem tudja valaki, hogy mennyibe kerülnek az Ipodok Japánban. Van lényeges különbség?
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.29 0 0 1573
a sorozatszam beadasakor közölte, hogy az egynapos kütyünek lejart a garanciaja

Erre akartam célozgatni körülményesen, ilyen ugye csak a mesében van, természetesen egy régi, más által visszavitt példányt kaptál. A helyi kereskedőnek meg pirospont, amiért segít.
Előzmény: malenykij polgar (1571)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.29 0 0 1572
Akkor egy pozitív példa... :) Remélem a következővel szerencséd lesz!
Előzmény: malenykij polgar (1571)
malenykij polgar Creative Commons License 2005.10.29 0 0 1571
Bar az amazontol rendeltem, de egy helyi apple viszonteladonak vittem vissza, mivel a telefon-supportban akkora villanykörtek voltak, hogy a virusvedelmemre, meg a tüzfalamra akartak rafogni, hogy miert nem tudja formattalni a windows. Ezek utan probaltam az online szerviz-formanyomtatvanyt kitölteni, ahol is a sorozatszam beadasakor közölte, hogy az egynapos kütyünek lejart a garanciaja. Ekkor vittem be a helyi apple-kereskedönek, aki szo nelkül elkezdte intezni a cseret. Ha minden igaz, hetfön jön az uj. Biztos ami biztos, magammal viszem a szemkitolo fát, meg a szivtépöt.
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.29 0 0 1570
Ha három napon belül, akkor tiszta sor, hogy egyből csere, vagy ár vissza. Csak a gond akkor van, ha nincs már rajtáron egy példány sem, vagy ha nem három napon belül történik valami, vagy ha a kereskedő le tudja venni a kuncsaftot, vagy ha...
Előzmény: Törölt nick (1569)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.29 0 0 1569
3 napon belül ha kiderül, hogy teljesen működésképtelen, szerintem azonnal csere.
Előzmény: Ny.Ogarjov (1568)
Ny.Ogarjov Creative Commons License 2005.10.29 0 0 1568
Háááát! Azért nem biztos, hogy olyan egyszerűen, mert ismerjük a magyar viszonyokat, illetve ezt előbb nem kiküldik Amerikába, aztán csere? Meg a raktárkészletek is behatárolják a lehetőségeket.
Előzmény: Törölt nick (1567)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 1567
Ja, azt hittem boltban vetted. Sajna ez az egyetlen igazi hátulütője a dolognak, hogy ha mégis van valami gond, nem tudod egyszerűen visszavinni. Egy ilyen esetben simán cserélnék bárhol.
Előzmény: malenykij polgar (1566)
malenykij polgar Creative Commons License 2005.10.28 0 0 1566
Az amazon.de annak szamit? :) Talan nem bovli volt, csak egy szarul sikerült darab.
Előzmény: Törölt nick (1565)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.28 0 0 1565
Azért én másra gyanakodnék, ha rögtön az első bekapcsolásnál mappa jelet adott...
Biztosan hivatalos Apple viszonteladótól vetted?
Előzmény: malenykij polgar (1564)
malenykij polgar Creative Commons License 2005.10.28 0 0 1564
Kb. ezt mondtam a telefon-supportnak is, hogy nem ertem, miert nem lehet egy közepszerü alkatreszekböl Kinaban összerakott kütyünel ügyelni arra, hogy legyen minösegbiztositas. Mert arazni azert jol sikerült. Felreertes ne essek, tudom, hogy az apple nem karitativ ceg, de azert ha mar annyira fenyezik az imaget es piacvezetök, akkor tessek figyelni ra, hogy müködökepes keszülek landoljon a kuncsaftnal. uff
Előzmény: Ny.Ogarjov (1560)
malenykij polgar Creative Commons License 2005.10.28 0 0 1563
www.geizhals.at vagy www.geizkragen.de Mindenfele elektronikai kütyük, linkekkel az online aruhazakhoz.
Előzmény: M6TTL (1562)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!