Keresés

Részletes keresés

larzen Creative Commons License 2001.07.17 0 0 333
különben meg: nem szoktam idegeskedni. hová vezetne ez? :)
Előzmény: sirk (331)
larzen Creative Commons License 2001.07.17 0 0 332
ne szívd mellre sirk, nem dühösen írtam, csak ez nem megy át a biteken.

most letöltöttem vagy tíz cuccot, divx encoderek, codec-ek témában. remélem valamelyiket használni is tudom majd.

Előzmény: sirk (331)
sirk Creative Commons License 2001.07.17 0 0 331
Egyebkent meg tokeletesen tisztaban vagyok azzal, hogy a rossz monitorod miatt van. Ez nem is volt kerdes, igaz?

Na befejezem, meg a vegen nem kapok a CD-kbol :))

Előzmény: larzen (329)
sirk Creative Commons License 2001.07.17 0 0 330
jovan jovan jovan! Nehogy tarkon legyints :)))))

peace

Előzmény: larzen (329)
larzen Creative Commons License 2001.07.17 0 0 329
sirk ne vadíts, hányszor mondjam el, hogy a rossz monitorom miatt szar a kontraszt. a következő jobb lesz. olvass vissza.
KLiNg0n kolléga adott pár kazettát. remélem holnapra tudok valamit felmutatni.
w8800 Creative Commons License 2001.07.17 0 0 328
Nnnnnaa. pont egy ilyen kapcsolatokkal rendelkezo Tasztaltarsra gondoltam!

Akkor kedves KLiNg0n a feladat adott:
szerezd meg ujra, jo minosegben ezeket a szallagokat! Szerintem ez lenne az igazi! :)

A klingon-ok amugy is nagy harcosok!

w8.startrek.hu

Előzmény: KLiNg0n (326)
sirk Creative Commons License 2001.07.17 0 0 327
Ezzel a megoldassal gond lehet, es ha lehet, lesz is :)

Eleg csak arra gondolni, hogy az angol szalagnak, es a magyarnak csak egy icipicit ter el a sebessege...

Maradjunk a magyar verzional, szeretem azokat a hangokat. Jobb lenne sztem is sziv tv logo nelkul.

klngon & larzen hajra!!

(de a kontrasztra ugyelni kell)

Előzmény: w8800 (325)
KLiNg0n Creative Commons License 2001.07.17 0 0 326
nekem vanak tv archivumbol kihozott peldnyokrol keszult masolataim, de jol meg vannak nezve. hamarosan remelhetoleg larzen kezebe kerul az anyag, es meglatjuk, egyaltalan jobb-e, mnt az ove.

kling.

Előzmény: w8800 (325)
w8800 Creative Commons License 2001.07.17 0 0 325
Arra gondoltam, hogy keresni kene valami jobb peldanyt, mint a szivtvrol felvett. Egyreszt, az nincs agyonnezve, masreszt, ha arrol a kopiarol nem is, de az arrol keszitett VHSrol mar tutira tudunk digizni. Hmm...

Honnan a fenebol lehetne szerezni ilyet? Gondolm attol a TVtol, aki jaccotta.

Illetve mintha valaki irta volna, hogy neki musoros kazirol masolt verzioja van. Ez eleg jol hangzik! Jah. es az sem baj, ha angol, utoszinkronizalni siman lehet! :)

mircoDVD nevu progi tud olyat, hogy a lejatszando filmhez kulon tudsz valasztani hang forrast, meg subtitle-t is, bar ez valszeg. nem kell. De eleg kircsi lenne bedigizni az angol eredetit, es mellerakni mp3ban a magyar szinkront. CSak az elejere kell figyelni, hogy ne csusszon el tulsagosan. :)

Jok az 5leteim, ugye?

Jah! Nem csak cdt irni, ftpn tarolni tudok, hanem van itt egy Miro DC30-as is. Ha van valaki Pecsett...

Előzmény: larzen (323)
sirk Creative Commons License 2001.07.17 0 0 324
Na hogy en is belefojjak:

.mpg szerintem is rendben van, igy tenyleg barhol meg lehetne nezni - nem utolso szempont.

Video CD formatumot szepen be lehet csusztatni a DVD Player-ekbe is...

Larzen! Ne vedd beszolasnak, meg orulok, hogy felvallaltad a melot, de ugye nem 'rossz' kontrasztbeallitassal akarod bedigizni az egesz sorozatot???

larzen Creative Commons License 2001.07.16 0 0 323
w8800!

Tisztában vagyok, hogy nem a legjobb beállításokkal lett digizve, de hát ha egyszer ilyen gagyi a monitorom, hogy fel kell tolni a fényerőt, hogy lássak is valamit...

PaksiMogyoró!

Ebben a minőségben lenne egy rész kb. 600MB
Igaz a legtöbb rész kicsivel rövidebb, ugyanis bevezető (rajzfilm animáció) csak az kazettán levő első részeken (1., 5., 11., 15.) stáblista meg csak az utolsó részeken van, így 550 és 600MB a jellemző.
Már napok óta elfelejtem hazavinni a DivX encodert, most azonnal berakom a táskámba.

- Hogy hívják?
- Henry Livingstone.
- Rokona talán a felfedezőnek?
- [...] Kinek?
- Nem, azt hiszem mégsem...

PaksiMogyoró Creative Commons License 2001.07.16 0 0 322
Köszi!
Ez jól hangzik (méret, fps). És ezzel a mérettel mennyit számoltál (hány MB/rész) ? Így fér egy rész egy CD-re?
És a 80 perces CD esetleg nem segítene a dolgon ? (pl. 2x 430 Mb)
Amiket írtál, az alapján úgy tűnik tudod hogy kell videoCD-t írni. Érdemes esetleg ?

Juj de sokat kérdezek :)
Maradj nyugton, Henry,...

Előzmény: larzen (320)
w8800 Creative Commons License 2001.07.16 0 0 321
Háááát... Szóval én digiztem már párszor, és ezen azért lehetne még finomítani. Nem tudom kinek tűnt fel, de a szinek több, mint hiányosak! És a tulzott kivilágitás miatt, mintha a kontrasztok sem lennének az igaziak. Bocs, hogy igy lehúzom, de én arra gondoltam, hogy hamár digizünk, akkor valami jó minőségben kéne, és a cd-t lehetne nézni százszor, nem romlana a minősége.

Formátum: Mivel a dolog eszmei értéke igen nagy, szerintem teljesen jó lesz mpeg1-ben, legalább bármilyen vason meg lehet nézni, nem kell neki PIII (vagy G3-as Mac).

Arra is gondoltam, hogy miért egy ember irja az egészet? Én pl. Pécsett tudnék vállalni írást, és a nemes cél érdekében csinálnék elég helyet ftpmen. A gép 10 megás vonalon ül, gyakorlatilag egyedül :).

w8.rang.mylord.hu

Előzmény: larzen (320)
larzen Creative Commons License 2001.07.16 0 0 320
PaksiMogyoró!

1. Azért fér rá több a cédére, mert nincs annyi korrekciós kód felírva. Ha .WAV-okból csinálsz audio cédét, akkor is jóval 700MB fölöttit tudsz felírni. Ha egy fájlokat írsz, akkor nem biztos, hogy örülsz egy-két bit tévesztésnek, míg videoCD vagy audio CD formátumban ez nem okoz látható-hallható problémát
2. azért lett .dat, mert a .mpg-t nem tudtam letölteni a tar.hu-ról. átneveztem .dat-ra úgy ment. ennek az mpegnek az adatai: 352x288 (az MPEG1 maximum mérete), 25fps.

Előzmény: PaksiMogyoró (308)
larzen Creative Commons License 2001.07.16 0 0 319
Bocs emberek, péntekre kivezényeltek ügyfélhez, csak délután értem be a gépemhez, addigra KLiNg0n kolléga már lelépett, így nincs még nálam a jobb minőségű cucc.

KLiNg0n írtam mailt!

PaksiMogyoró Creative Commons License 2001.07.16 0 0 318
Nálam meg a 15 giga hely, meg a CDíró...
Már alig várom, hogy besegíthessek...
Előzmény: KLiNg0n (317)
KLiNg0n Creative Commons License 2001.07.14 0 0 317
azt tudom, hogy nem okoz minosegromlast - amit mondtam, azt altalanossagban ertettem, azaz hogy valami, ami nem jar minosegromlassal de a tarkapacitast jobban kihasznalja, csak jo lehet.

"Aztán nyomjátok a dolgot"

en kiszallnek a tobbesszambol, mivel eddig larzen volt az egyetlen, aki erdemben tett valamit az ugyert. :) persze en is, amivel tudok, besegitek. cdiras egy reszet is tudom vallalni, ha kell.

kling

Előzmény: PaksiMogyoró (316)
PaksiMogyoró Creative Commons License 2001.07.13 0 0 316
minőségromlás nincs egyáltalán a CD tipusa miatt, viszont a felbontást kisebbre véve jelentősen csökken az elfoglalt hely, de nem tudom mennyi a pont jó (asszem a TV 320x240-es felbontásban megy)

Aztán nyomjátok a dolgot, már nagyon megnéznék egy részt otthon ...
:)

Előzmény: KLiNg0n (315)
KLiNg0n Creative Commons License 2001.07.13 0 0 315
nem vagyok otthon a videocd ugyben; ha ugy tobb fer egy lemezre, es nincs jelentos minosegromlas, akkor jol hangzik.

larzentol varok egy emailt, vagy telefont, hogy mikor tudnank talalkozni a kazettak miatt, de eddig meg nem sikerult egyeztetnunk. azt hiszem a latottak alapjan, hogy az enyemnek talan kicsit jobb a minosege, es a csunya szivtv logo sincs fent a sarokban. a hangja hifi savon megy, de ez nem olyann fontos.

lehet aztan, hogy csak fantazialok es vegul sokkal szarabb lesz, ezert szeretnem odaadni larzennek.

kling

Előzmény: PaksiMogyoró (314)
PaksiMogyoró Creative Commons License 2001.07.13 0 0 314
de ha már online vagy, mit szólsz ehhez a videoCD-s dologhoz?
Szerintem érdemes lenne így kipróbálni...
Ja, és larzennel sikerült eldöntenetek, hogy kinek jobb minőségű a szalagja? Mert ha már digizünk, legyen a lehető legjobb...
Előzmény: KLiNg0n (313)
KLiNg0n Creative Commons License 2001.07.13 0 0 313
:))))

Előzmény: PaksiMogyoró (312)
PaksiMogyoró Creative Commons License 2001.07.13 0 0 312
én meg azon gondolkodtam, lehet hogy ezek fogadtak rám, hogy mikor írok legközelebb hülyeséget :))))))))
Előzmény: KLiNg0n (311)
KLiNg0n Creative Commons License 2001.07.13 0 0 311
ugy, hogy mellenyomtam :)

bocs

Előzmény: PaksiMogyoró (310)
PaksiMogyoró Creative Commons License 2001.07.13 0 0 310
????
ez hogyan kapcsolódik az én hozzászólásomhoz ?
????
nem igazán értem
Előzmény: KLiNg0n (309)
KLiNg0n Creative Commons License 2001.07.13 0 0 309
larzen, ha olvasod, irj private. nalam a szajre.

kling

Előzmény: PaksiMogyoró (308)
PaksiMogyoró Creative Commons License 2001.07.13 0 0 308
Eszembe jutott valami. Nem vagyok profi CDíró, ezért csak a jelenséget írom le. Arról van szó, hogy ha nem sima data CD-re írok, hanem videoCD szabvánnyal, akkor kb. 750MB fér rá egy CD-re (asszem azért, mert nem kell session-zárás, meg ilyenek, és ez szabadítja fel a helyet). Ehhez .dat állományok kellenek, de mint láttam , larzen ilyenbe nyomta a próbát, szóval ezzel szerintem nem lenne gond. Ha 80 perces CD-ket veszünk, (TDK, Verbatim kapható br250 körül) azokra kb. 800MB-nyi .dat férne fel, azért ennyiben szerintem megoldható két rész. De mivel én még soha nem digiztem, kiváncsian várom, mi a véleményetek...

Larzen, a videofile paramétereit meg tudod adni ?
Ilyen KB/s, meg frames, meg felbontás (asszem a WindowsMediaPlayer7 jobb klikkre megmutatja)

larzen Creative Commons License 2001.07.12 0 0 307
Türelem. Lassú munkához idő kell. :)
Előzmény: GAB_ (306)
GAB_ Creative Commons License 2001.07.12 0 0 306
Izgatottam várom a pillanatot...
Előzmény: larzen (305)
larzen Creative Commons License 2001.07.12 0 0 305
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy éppen most kezd elindulni egy cd-re konvertálási project. Ha elkészülünk, úgyis közzétesszük.

Addig is egy kis lelki táplálék:
- Ismerheti a helyzetet, James. Nem akarunk idegeneket a házba! Menjen fel, és beszéljen az urasággal, amikor befejezte a mondanivalóját Maggie-nek!
- Ó, ezt nem tehetem, Mrs. Lipton! Tudom, hol a helyem. Eljön majd az én időm, ha az úr is úgy akarja.
- Hogy gondolja? Az úr az emeleten, vagy az Úr a mennyekben?
- Maradj nyugton, Henry!

Előzmény: GAB_ (304)
GAB_ Creative Commons License 2001.07.12 0 0 304
Sziasztok!

Nagy MyLord rajongó vagyok, de sajnos sem CD-n, sem VHS-en nem rendelkezem MyLord részekkel. Ha valaki tudna segíteni nemkem ebben megköszönném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!