sirk ne vadíts, hányszor mondjam el, hogy a rossz monitorom miatt szar a kontraszt. a következő jobb lesz. olvass vissza.
KLiNg0n kolléga adott pár kazettát. remélem holnapra tudok valamit felmutatni.
nekem vanak tv archivumbol kihozott peldnyokrol keszult masolataim, de jol meg vannak nezve. hamarosan remelhetoleg larzen kezebe kerul az anyag, es meglatjuk, egyaltalan jobb-e, mnt az ove.
Arra gondoltam, hogy keresni kene valami jobb peldanyt, mint a szivtvrol felvett. Egyreszt, az nincs agyonnezve, masreszt, ha arrol a kopiarol nem is, de az arrol keszitett VHSrol mar tutira tudunk digizni. Hmm...
Honnan a fenebol lehetne szerezni ilyet? Gondolm attol a TVtol, aki jaccotta.
Illetve mintha valaki irta volna, hogy neki musoros kazirol masolt verzioja van. Ez eleg jol hangzik! Jah. es az sem baj, ha angol, utoszinkronizalni siman lehet! :)
mircoDVD nevu progi tud olyat, hogy a lejatszando filmhez kulon tudsz valasztani hang forrast, meg subtitle-t is, bar ez valszeg. nem kell. De eleg kircsi lenne bedigizni az angol eredetit, es mellerakni mp3ban a magyar szinkront. CSak az elejere kell figyelni, hogy ne csusszon el tulsagosan. :)
Jok az 5leteim, ugye?
Jah! Nem csak cdt irni, ftpn tarolni tudok, hanem van itt egy Miro DC30-as is. Ha van valaki Pecsett...
Tisztában vagyok, hogy nem a legjobb beállításokkal lett digizve, de hát ha egyszer ilyen gagyi a monitorom, hogy fel kell tolni a fényerőt, hogy lássak is valamit...
PaksiMogyoró!
Ebben a minőségben lenne egy rész kb. 600MB
Igaz a legtöbb rész kicsivel rövidebb, ugyanis bevezető (rajzfilm animáció) csak az kazettán levő első részeken (1., 5., 11., 15.) stáblista meg csak az utolsó részeken van, így 550 és 600MB a jellemző.
Már napok óta elfelejtem hazavinni a DivX encodert, most azonnal berakom a táskámba.
- Hogy hívják?
- Henry Livingstone.
- Rokona talán a felfedezőnek?
- [...] Kinek?
- Nem, azt hiszem mégsem...
Köszi!
Ez jól hangzik (méret, fps). És ezzel a mérettel mennyit számoltál (hány MB/rész) ? Így fér egy rész egy CD-re?
És a 80 perces CD esetleg nem segítene a dolgon ? (pl. 2x 430 Mb)
Amiket írtál, az alapján úgy tűnik tudod hogy kell videoCD-t írni. Érdemes esetleg ?
Juj de sokat kérdezek :)
Maradj nyugton, Henry,...
Háááát... Szóval én digiztem már párszor, és ezen azért lehetne még finomítani. Nem tudom kinek tűnt fel, de a szinek több, mint hiányosak! És a tulzott kivilágitás miatt, mintha a kontrasztok sem lennének az igaziak. Bocs, hogy igy lehúzom, de én arra gondoltam, hogy hamár digizünk, akkor valami jó minőségben kéne, és a cd-t lehetne nézni százszor, nem romlana a minősége.
Formátum: Mivel a dolog eszmei értéke igen nagy, szerintem teljesen jó lesz mpeg1-ben, legalább bármilyen vason meg lehet nézni, nem kell neki PIII (vagy G3-as Mac).
Arra is gondoltam, hogy miért egy ember irja az egészet? Én pl. Pécsett tudnék vállalni írást, és a nemes cél érdekében csinálnék elég helyet ftpmen. A gép 10 megás vonalon ül, gyakorlatilag egyedül :).
1. Azért fér rá több a cédére, mert nincs annyi korrekciós kód felírva. Ha .WAV-okból csinálsz audio cédét, akkor is jóval 700MB fölöttit tudsz felírni. Ha egy fájlokat írsz, akkor nem biztos, hogy örülsz egy-két bit tévesztésnek, míg videoCD vagy audio CD formátumban ez nem okoz látható-hallható problémát
2. azért lett .dat, mert a .mpg-t nem tudtam letölteni a tar.hu-ról. átneveztem .dat-ra úgy ment. ennek az mpegnek az adatai: 352x288 (az MPEG1 maximum mérete), 25fps.
Bocs emberek, péntekre kivezényeltek ügyfélhez, csak délután értem be a gépemhez, addigra KLiNg0n kolléga már lelépett, így nincs még nálam a jobb minőségű cucc.
azt tudom, hogy nem okoz minosegromlast - amit mondtam, azt altalanossagban ertettem, azaz hogy valami, ami nem jar minosegromlassal de a tarkapacitast jobban kihasznalja, csak jo lehet.
"Aztán nyomjátok a dolgot"
en kiszallnek a tobbesszambol, mivel eddig larzen volt az egyetlen, aki erdemben tett valamit az ugyert. :) persze en is, amivel tudok, besegitek. cdiras egy reszet is tudom vallalni, ha kell.
minőségromlás nincs egyáltalán a CD tipusa miatt, viszont a felbontást kisebbre véve jelentősen csökken az elfoglalt hely, de nem tudom mennyi a pont jó (asszem a TV 320x240-es felbontásban megy)
Aztán nyomjátok a dolgot, már nagyon megnéznék egy részt otthon ...
:)
nem vagyok otthon a videocd ugyben; ha ugy tobb fer egy lemezre, es nincs jelentos minosegromlas, akkor jol hangzik.
larzentol varok egy emailt, vagy telefont, hogy mikor tudnank talalkozni a kazettak miatt, de eddig meg nem sikerult egyeztetnunk. azt hiszem a latottak alapjan, hogy az enyemnek talan kicsit jobb a minosege, es a csunya szivtv logo sincs fent a sarokban. a hangja hifi savon megy, de ez nem olyann fontos.
lehet aztan, hogy csak fantazialok es vegul sokkal szarabb lesz, ezert szeretnem odaadni larzennek.
de ha már online vagy, mit szólsz ehhez a videoCD-s dologhoz?
Szerintem érdemes lenne így kipróbálni...
Ja, és larzennel sikerült eldöntenetek, hogy kinek jobb minőségű a szalagja? Mert ha már digizünk, legyen a lehető legjobb...
Eszembe jutott valami. Nem vagyok profi CDíró, ezért csak a jelenséget írom le. Arról van szó, hogy ha nem sima data CD-re írok, hanem videoCD szabvánnyal, akkor kb. 750MB fér rá egy CD-re (asszem azért, mert nem kell session-zárás, meg ilyenek, és ez szabadítja fel a helyet). Ehhez .dat állományok kellenek, de mint láttam , larzen ilyenbe nyomta a próbát, szóval ezzel szerintem nem lenne gond. Ha 80 perces CD-ket veszünk, (TDK, Verbatim kapható br250 körül) azokra kb. 800MB-nyi .dat férne fel, azért ennyiben szerintem megoldható két rész. De mivel én még soha nem digiztem, kiváncsian várom, mi a véleményetek...
Larzen, a videofile paramétereit meg tudod adni ?
Ilyen KB/s, meg frames, meg felbontás (asszem a WindowsMediaPlayer7 jobb klikkre megmutatja)
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy éppen most kezd elindulni egy cd-re konvertálási project. Ha elkészülünk, úgyis közzétesszük.
Addig is egy kis lelki táplálék:
- Ismerheti a helyzetet, James. Nem akarunk idegeneket a házba! Menjen fel, és beszéljen az urasággal, amikor befejezte a mondanivalóját Maggie-nek!
- Ó, ezt nem tehetem, Mrs. Lipton! Tudom, hol a helyem. Eljön majd az én időm, ha az úr is úgy akarja.
- Hogy gondolja? Az úr az emeleten, vagy az Úr a mennyekben?
- Maradj nyugton, Henry!