Keresés

Részletes keresés

Jericho... Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6813
Eszembe jut, amikor Kick-Boxot tanultam, ugye volt az edzőnk, aki rendesen tanított beününket, de volt az egyesületnek egy fő mestere, aki az övvizsgákat tartotta, és néha ő is vendég edzősködött.
Előzmény: Jericho... (6808)
Zombie Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6812
En valahogy ugy kepzelem, hogy Yoda altalaban a fiatal gyerekekkel foglalkozik az akademian, es utana kerulnek mas mesterhez, aki szemelyre szabottan foglalkozik veluk. Siman lehet, hogy Obi-Wan Yoda-nal kezdte es utana lett Qui-Gon padawanja. A kis Anakin, mivel kikerult ebbol a kepzesbol (tul idos volt), es rogton Obi-Wan szarnyai ala kerult; ezert is maradhatott meg benne a "sotet oldalra valo hajlam" (hogy szepen fogalmazzak).
Az se veletlen hogy Luke-ot sem akarja Yoda tanitani, szerinte a kepzest minel korabban el kell kezdeni (es ezt a tanitast sajat maga vegzi).
Előzmény: Hegemon (6807)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6811
Hat jobb magyarazat, igy hirtelen nekem se jut eszembe :)
Előzmény: peliscan (6810)
peliscan Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6810
Bocs, nem láttam, azért annyira nem érdekelt, hogy végigolvassak 6000 hozzászólást.. ;)) Hmmm, hát igen, végül is lehet ez egy megoldás. Ami még érdelne, hogy szegény Amidalának miért kellett megvágnia a hátát? Csak hogy be lehessen tenni az előzetesbe, és mindenki izguljon? Mert a filbe sem volt több szó róla, a háta a következő snittig begyógyult, még a homokdűnén sem hagy vérnyomot...
Hegemon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6809
Jericho:
tok jo ez a ketszermond ketszermond :))
Előzmény: Jericho... (6808)
Jericho... Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6808
Eről ma már volt szó, nem tudom, mennyire lesz kielégítő neked.
A Klonok támadásában volt egy rész, amikor Yoda több gyermeket is tanított, valószínüleg az alapokat Yoda mestertől sajátítják el, mielött kijelölnek számukra egy mestert, de az is lehet, hogy a mesterüktől néha Yoda is átveszi őket.
Előzmény: peliscan (6805)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6807
Ez ma mar volt teriteken :)
1. Yoda, az ovis kurzus kereteben mindenkit oktatott kicsit.
2. Itt igaz, hogy a padavanom padavanja, az en padavanom :)
Előzmény: peliscan (6805)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6806
Ahogy igy morfondiroztam a klonok-nemklonok a rohamosztagosok kerdesen, felmerult bennem a kovetkezo:
Ha klonok, akkor minek azonosito nekik, mindegyiknek kell egy tukor, oszt ha a pasi az orra elott ugy nez ki, mit amit a tukorben lat, akkor jogtiszta rohamosztagos, ha meg nem, akkor gaz-mocsok lazado...
Ezek meg bevettek az alacsony rohamosztagos trukkot Luke reszerol, ahogy az elottem szolo is irja.
Előzmény: Jericho... (6804)
peliscan Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6805
Na jó, felteszem a kissé szőrszálhasogató kérdésemet, de azért örülnék vmi kielégítő válasznak! A Birodalom visszatérben Yoda 2x is elmondja, hogy Ő volt Kenobi mestere. Akkor Qui-Gon meg mi volt, dajka?
Jericho... Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6804
Szintén lecsapom a lasztit::))

1. Hát azt mondanám igen, de..
ugye a klonok mind egyformák, és mit mond Leila hercegnő, amikor a rohamosztagosnak öltözött Luke beront a cellájába?
"Nem tudtam, hogy törpéket is bevesznek rohamosztagosnak"

2 Csatlakozom az elöttem szólókhoz, a sötét oldal hatása.

Előzmény: relf2 (6800)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6803
Ezek igen magaslabda jellegu kerdesek, na le is csapok rajuk nyomban :)

1. persze, mar most elő-rohamosztagos szerkojuk van, meg a klonozok is buskelkednek, hogy mennyi keszul meg, meg milyen ugyesen manipulaltak oket

2.
a.) a kopeny miatt. Sose eri a nap: csontritkulas, meg sapadt arcbor :)
b.) gondolom azert mert a sotet oldal megkeri a segitsege arat...

hORK Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6802
már most is jóval sápadtabb és rusnyább, mint az előző részben volt, szerintem

biztos a sok gonoszság jön ki rajta :)

Hegemon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6801
Szerintem Lucas mar keresett annyit, hogy igazan csinalhatott valamit "halaja" jeleul a StarWars orulteknek. Meg akkor is, ha nem nyomja le a Pokembert vagy a Man in Black-et. Ezzel minimum tartozott az elso resz utan.
Előzmény: Petyus_ (6799)
relf2 Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6800
Sziasztok!
2 kérdésem van?

1. Szerintetek a későbbi rohamosztagosok is klónok?

". Palpatine hogy lett később olyan holtsápadt, pici és rusnya?

Petyus_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6799
Nem tudom, elvileg az Episode III-ban ütős dolgok fognak kiderülni Yodáról, kiváncsi vagyok, mik... sajna még nem nagyon jönnek a spoilerek! :)

Viszont USA pénteki box office-ban hihetetlen visszaesést produkál a film... Pókember meg felállt a csütörtöki padlóról!

Lehet ez már a "gyerekeknek nem való" effektus?

Hegemon Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6798
Yoda valoszinuleg tobbet tud, mint mutat. Tovabbra is fenntartom, hogy o a masik jatekos a csaszarral szemben. Siman sejtheti, hogy Palpatin hunyo, de most mit csinaljon, csapja le?
Pont az a Sith taktika lenyege, hogy az apro befolyasolasaik eszrevetlenek, az erzelmekre epitenek, az aldozataik (mint az a szegeny beka-nyul, meg korabban Amidala) meg legjobb szandekkal tesznek akarata szerint.
Előzmény: Petyus_ (6796)
Jericho... Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6797
Jó a könyv, érdemes elolvasni, mert a könyvkritikát amit olvastam, abban nagyon lehúzták?!

Yoda nézése:
Szerintem sejti, hogy valami nincs rendben a szenátor körül, de nem tud semmi konkrétat, különben intézkedne.

Előzmény: Petyus_ (6796)
Petyus_ Creative Commons License 2002.05.19 0 0 6796
"Hard to see the Dark Side is!"

Szerintem a Sithek ezer év rejtőzködés során csak kifejlesztettek valami technikát, amivel leplezik magukat... én valami baromi erős kisugárzást képzelek nekik, pl. nézzétek meg, Ep I Maul -Padmé "We'll take tha long way", nem az, hogy lelőnék, hanem megdermedve állnak. A Vadertől rettegő birodalmiak is nem biztos, hogy csak a Nagyúr "rossz híre" miatt paráztak.

De ezt a kisugárzást valahogy tudják leplezni.

Jar Jarnak lehet sugallt valamit, ezt nem tudom, de szerintem nem kellett, Jar Jar csak jót akart tenni a Köztársaságnak (JJ mindig jót akar)... mindenesetre durva volt látni, hogy már "térítgeti" Anakint rendesen.

Yoda "szúrós tekintete" Palpira - erről mit gondoltok? Ezt Salvatore is így írta le a könyvben, "gyanakvóan nézett a Kancellárra", vagy ilysmi. Lehet Yoda sejt valamit?

Előzmény: Hegemon (6793)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6795
Az ero igenis gratalja a personajat, kulonben honnan lenne eleg Nickelodeonja, hogy azt a sok ero-igenyes dolgot muvelje? Az ero masik oldala is az ero...
Előzmény: hágé (6792)
Jericho... Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6794
"a császár sztem persona non grata az Erőnek :-) "

Ezzel most nem értek egyet, szerintem az erő se nem jó, se nem rosz, ill. jó is rosz is, attól függ melyik oldalát használák.

De az érzékelős magyarázat jó, ez megmagyarázza azt is, hogy Doku miért nem érezte Obi1 et, a bolygón, amikor kihalgatta őket.

Előzmény: hágé (6792)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6793
Erdekes elmelet, meg lehet is benne valami,
de valahogy az egesz szenatust befolyasolta...
Annak az idiota jarjarnak is mintha sugalt volna valamit.
Es akkor nem is volt rajta a furdokopenye...

De azert nehogy ezert ne tudj elaludni! :)

Előzmény: hágé (6791)
hágé Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6792
nincs ezzel baj. az Erő akarata. a császár sztem persona non grata az Erőnek :-)

na tényleg léptem

Előzmény: Hegemon (6788)
hágé Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6791
épp próbálok elaludni, filózom az egyik kérdésen, erre nem beugrik? :-) visszajöttem gyorsan, megosztom veletek

Szvsz azért nem érzékelik a jedik, hogy palpatine=sidious, mert Palpatine-ként sosem használja az Erőt! Így megvan az értelme a kettősségének is. Legálisan ott van a toppon, de ugyanakkor Sith nagyúrként stikában kavargat.

Később császárként se ő, se Vader nem érzékeli Obi-Want a Tatooine-on, hisz az nem használja az Erőt. Tudja, hogy csak így maradhat rejtve. Yodát meg, ha jól tudom, "leárnyékolja" az a sötét Erő lakta odú. Vagyis mi következik ebből? Az, hogy csak akkor érzékelni a rezgést, ha használják. Yoda és Windu is tudja, hogy gáz van, de nem tudják behatárolni, hol. Ha meg lehetne határozni, hol keletkezett rezgés az Erőben, Vader simán megtalálta volna Luke-ot

Nos, erre jutottam... engem ez megnyugtatott, sztem logikus. Megyek vissza aludni :-)

Jericho... Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6790
Valószínüleg a gép teste miatt nem tünt el.
Előzmény: Hegemon (6789)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6789
Meg Anakin sem tunik el, Luke Qui-Gon szeru temetest rendez neki. A finaleban megis egyutt mosolyog a tobbi mesterrel...
Előzmény: Hegemon (6788)
Hegemon Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6788
Ezzel csak az a baj, hogy akkor varhatjuk a Csaszar holo-alakjat is szellemeskedni, mivel mind a ket Skywalkerhez eleg sok koze volt, Anakint meg tanitotta is...
Előzmény: hágé (6787)
hágé Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6787
és egy lehetséges magyarázat

"A lényege az, hogy ez nem valami ősi technika, amit csak néhányan tudnak, hanem szimplán azért, mert az Erő akarja ezt. A Skywalker vér a kiválasztottak vére. Aki sok időt tölt velük, és szorosan kötődik hozzájuk, az eltűnik. Obi-Wan és Yoda mind Lukenak, mind pedig Anakinnek mesterei és közeli barátai voltak. Haláluk után az Erő úgy döntött, hogy a Skywalkereknek még szükségük lesz rájuk, így "eltüntette" őket, hogy később újra előjöhessen a testük? Az Episode II-ben Qui-Gon Jinn négy szót súg a halálból Anakin fülébe, amikor a fiú a buckalakókat készül lemészárolni: "Ne Anakin, ne tedd!". Tehát Qui-Gon is kapcsolatot teremt a Skywalkerekkel a halál után, bár már egy kicsit későn. Qui-Gon teste azért nem tűnt el, mert nem került elég szoros kapcsolatba Anakinnal, így az Erő nem látta szükségesnek, hogy eltűnjön... az Erő akarata mindenek felett"

www.swforever.hu - április news

hágé Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6786
igen, hallom én is... de akkor is, valahogy ez így nem stimmol nekem
persze nem egetverő gond :)
Előzmény: Ujoncka (6783)
hágé Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6785
In the "Annotated Screenplays," Lucas states that: "One of the things that will never get explained in the films is how Ben was able to retain his identity, because it happened somewhere in between the third and fourth movies. I set up that this is a discipline that he learned from Yoda; Yoda told him how to do that. We don't ever get to see how he does it, but the idea of retaining your identity after you've passed on is something that Ben learned as a Jedi." (Annotated Screenplays, p.269)

But, over the course of EPISODES II and III, Lucas has stated that it will be explained why some Jedi (like Obi-Wan, Anakin, and Yoda) disappear at the moment of death, while some Jedi (like Qui-Gon) do not.

Ujoncka Creative Commons License 2002.05.18 0 0 6784
bocsanat, az elobb kihagytam, hogy a SZALAGOS verzional zavaroak a vasznon lathato csikok es szemetek... (bar ez eleg egyertelmu)

==========================================

Ma a MOM parkban beszeltem egy klubos sraccal, aki jedinek volt oltozve. Beszeltem a filmforgatos terveimrol is. Ha olvasod, legyszi irj egy rovid mailt a bkovax@enternet.hu cimre! THX!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!