Visszanéztem a hozzászólásaidat, mert ebből ugyanaz a hangulat áradt, mint a "dekadens szépasszonyosból" emlékeztem rá,csak nem voltam biztos benne hogy az is Te voltál. :-))))
Valójában cseppet sem lep meg, ha egy ilyen növény- különösen leanderkedvelő ennyire lírai...:-)))
de miért parázol ennyire? na persze tényleg komoly a téma, de van rá valami okod? ha már úgyis átrágtad magad a témán, áruld el légyszi hogy honnan jött a rezes gombaölő permetezéses ötlet? én már nem emlékszem. különben meg tökjó hogy végre valaki spanyolból meg olaszból is! :)
helló!képeket készítettem,de nem tudtam felrakni,még a válaszom sem ment el az otthoni gépemről.leanderből,minden ami megtetszik érdekel. a sárga szimpláról már hallottam,de így a képen is gyönyörü,pedig tudom igazán a valóságban mérvadó a szín,árnyalat.Nekem a hagyományos,dupla rózsaszín,fehér,barack,szimpla fehér,ciklámen,barack,bordós piros,törpe bordóm van,van dupla sárgám is,és van amit még most várok,hogy megmutassa,milyen lesz.magról,dugványról neveltem őket,kb,70db van,kb annyit el is ajándékoztam.szivesen cserélnék is!üdv
Nem tudom, érdemes-e vele kisérletezni, szerintem semmit nem ér a rezes permetezés, de akinek van kedve, és meri vállalni egy ilyen növény kerülgetését,
ám lelke rajta.
Én a likvidálást választottam minden esetben, bár volt némi kisérletezésem tavaly, de miután megláttam a betegséget a valódi, kiteljesedett formájában Horvátországban, úgy döntöttem, hogy nincs nekem egy ilyen gócra szükségem a saját udvaromon.
Hát ennyi.
Ha lenne rá gyógyszer, vagy valami érne valamit, akkor nem lennének ezek a beteg növények.
Még legjobban a metszéssel kordában tartást találtam elfogadhatónak, de az is életveszélyes, csepeg a leve, és igazából úgysem lehet mindent mindig alaposan sterilizálni.
Hát ez jogos, én is nehezen tartom a kezemben azt a fonalat, hiszen van alapvetően néhány szín, annak a változatait ragozzuk, ami persze feleslegesnek tűnik, talán egyszerűbb lenne bélyeget gyűjteni:-)
Én leszedem, nem bírom nézni az elhervadt vagy ázástól feketéllő virágokat, dehát én nem vagyok mérvadó, mert időmilliomos vagyok, illetve hát arra van időm, amire én akarom, erre meg akarom. A szimplák azért le is esnek idővel, de a rózsásakat nagyon elcsúfítják a hervadó, száradó virágok.
Az elején még tudtam, milyet szeretnék, mióta látom, hogy egy színből van szimpla/dupla/tripla/szempillás/pilla nélküli/habos/fodros/rózsás.....stb, bevallom, elvesztettem a fonalat. : )))))))))
Én vizuális típus vagyok, ha látom, beleszeretek, és kész..........
de nem írom fel , melyiket hol, mikor, kinél.... DDDDD
Ez mind??? Hát nem olvasod te a fórumot? Ezek itt csak a legutóbbiak, legalább 30 féle van. Izland javasolta, hogy rakjam tálba csak a magról nőtteket és fényképezzem, de ez azért nem annyira egyszerű. Mivel azonban sajnos 1 egész hónapig nem lesz fényképezőgépem, ezért holnap megpróbálom, ha mind nem is lesz benne, de a nagyja biztos:-)