Keresés

Részletes keresés

andocs Creative Commons License 2003.08.04 0 0 488
Szia Katity!

Nem tudok a Vienna felszereltségéről mit mondani, de a medúzákkal kapcsolatosan megnyugtatnálak, mi egyet sem láttunk. Nem tudom ez mitől függ (mármint hogy vannak-e vagy sem), úgy látszik szerencsénk volt.

Előzmény: Katity (487)
Katity Creative Commons License 2003.08.04 0 0 487
Sziasztok!
Sartitanilla,a képek és a leírás mesések, ingerlőek már alig várom,hogy ott legyek!Pénteken indulunk,addig egy örökkévalóság!Kérdés:a Vienna milyen szinten van felszerelve?Lábas,meg ilyenek ugye vannak?Megijesztett a medúzák szerfelett gyakori emlegetése is-azért ugye nincsenek olyan sokan???Ja,és a parton vannak fák,vagy csak a napernyőben bízhatik az ember?Köszike!
Katity
sartitanilla Creative Commons License 2003.08.01 0 0 486
Andocs, lehet, hogy sovány vigasz, de ha látni szeretnéd, nézd meg a képeimet... (Persze csak ha még nem láttad volna őket.)
Előzmény: andocs (485)
andocs Creative Commons License 2003.08.01 0 0 485
Igen, erre én is rájöttem, éppen ezért voltam elég pipa. Szerencse, hogy nem fizettünk ezért az útért, mert ajándékba kaptuk a többi fakultatív kirándulás mellé. Csak bosszantott, mert annyi szépet hallottam a Narancspartról, szerettem volna látni is.
Előzmény: bogyó (484)
bogyó Creative Commons License 2003.07.31 0 0 484
Narancspart hajókiránndulás - na ez nem jött be. A hajó nem a parton köt ki, úgy kellett kiúszni, ráadásul a part sem a narancspart volt, csak egy közönséges, nem is különösen szép öböl. Idegenvezető nem jött velünk, így azt sem tudtunk, merre kellene elindulnunk.

Szerintem rossz helyen voltatok. A Narancspartnak semmi köze a narancshoz, viszont szinte mindenki, aki járt arra, azt mondta, hogy "ez kuuuuurva jó!" :-)

Előzmény: andocs (483)
andocs Creative Commons License 2003.07.31 0 0 483
Mint említettem vasárnap jöttünk haza és nagyon jól éreztük magunkat. Kifelé 21 óra alatt kiértünk, ami rekord. Nagyon jó volt, hogy sok információval rendelkeztünk előzetesen. Ezzel kapcsolatosan: Összedobtam otthon egy kis utikönyvet, illetve a párom kicsinosította a Sarti térképet. Tudtok valamit Imhotephről? Ha neki elküldöm fel tudja rakni az oldalra? Tervezem, hogy kibővítem a kint tapasztaltakkal, de mivel ki tudja mikor leszek vele kész, addig is elküldeném, hátha tudja valaki használni.

További infok a most indulóknak:
- vigyetek aprót WC-re az útra, 20-50 centeseket, 1 euróst, mert kell.
- A Stelistában voltunk és kellemes meglepetés volt, hogy volt az apartmanban ventillátor és szúnyogháló.
- Zöldséget ne boltba vegyetek, hanem teherautóról, ami vagy délelőttönként járja a falut, vagy este 1/2 10 körül árul a parkolónál.
- Kóstoljátok meg a banánlevet, szerintem isteni! :)
- A falu újabb végén az Apollón hotellel szemben van egy bolt, ott a legolcsóbb a szupermarketek közül a zöldség, ha teherautóról nem kaptok.

A fakultatív kirándulásokról:
Elég sok kiránduláson voltunk.
Meteorák gyönyörű volt, de a térd alá érő nadrágot és a szoknyát nagyon komolyan veszik és nem igaz, hogy a kolostorban kisegítenek, mert csak a nőknek adnak hosszú szoknyát, a férfiaknak semmit. (A párom majdnem kint ragadt, végül egy kicsit lejjebb tolta a nadrágját, hogy térd alá érjen. Izgalmas volt:)

Thesszaloniki is nagyon jó, strapabíró cipő kell hozzá. Még itthon vettünk egy Halkidiki térképet, amiben volt Thesszeloniki melléklet, így sok minden láttunk, nagyon élveztük a felfedezést. A bazárban tényleg érdemes vásárolni, sikerült 18 euróra lealkudnunk egy nagy kagylót, ami sokkal drágább lett volna Sartiban.

Toroneosi hajózáson is voltunk, ez is nagyon jól sikerült. kulturálisan nem sokat ad, de a hajózás és a nyílt vizi fürdőzés élménye miatt megéri.

Narancspart hajókiránndulás - na ez nem jött be. A hajó nem a parton köt ki, úgy kellett kiúszni, ráadásul a part sem a narancspart volt, csak egy közönséges, nem is különösen szép öböl. Idegenvezető nem jött velünk, így azt sem tudtunk, merre kellene elindulnunk. Indulás előtt az idegenvezető azt mondta ne vigyünk napernyőt, erre a hajóról csónakkal kiszállították a csomagokat, akár vihettünk is volt. Szóval ezt csak busszal/motorral/kocsival ajánlom.

yourbf Creative Commons License 2003.07.31 0 0 482
Kedves Od!!!

Nagyon jó utat és kellemes nyaralást kívánok Neked! Érezd magad nagyon jól Sartiban!

YourBF

7777 9999 33 777 33 8 555 33 55 !!!

andocs Creative Commons License 2003.07.31 0 0 481
Bocs a megszólítás hiányáért, Felfedezőnek szólt.
andocs Creative Commons License 2003.07.31 0 0 480
Szia!

Mi vasárnap jöttünk haza Sartiból és azt mondom neked, ne foglald le itthon a szállást. Kint utánaérdeklődtünk, és tengerpartra néző apartmant lehet kapni egy hétre 45-50 euróért júliusban! Ha kell megpróbálok neked telefonszámokat adni, felírtunk egy párat.

Előzmény: Felfedező (462)
yourbf Creative Commons License 2003.07.31 0 0 479
Kedves Od!!!

Nagyon jó utat és kellemes nyaralást kívánok Neked! Érezd magad nagyon jól Sartiban!

YourBF

7777 9999 33 777 33 8 555 33 55 !!!

Felfedező Creative Commons License 2003.07.30 0 0 478
Van valakinek konkrét szállás-foglalás ügyben tapasztalata a Sithon Travel magyarországi képviseletével (271-es hozzászóláson kívül) kapcsolatosan?
Felfedező Creative Commons License 2003.07.29 0 0 477
Szia bogyó!
Köszi szépen, időközben én is megtaláltam.
Előzmény: bogyó (476)
bogyó Creative Commons License 2003.07.28 0 0 476
Autóval Görögországba topik, 903-as hozzászólás.
Előzmény: Felfedező (475)
Felfedező Creative Commons License 2003.07.28 0 0 475
Valahol itt már olvastam, hogy hogyan lehet eljutni autóval Sartiból a Narancspartra, de most nem találom. Kérem segítsen valaki. Köszönöm
Felfedező Creative Commons License 2003.07.28 0 0 474
Szia laMancha!
Mi is így okoskodtunk a hétvégén a párommal, úgy hogy nagyon örülök, hogy ezt írtad, mert alátámasztod azt amit kigondoltunk.
Helló
Előzmény: laMancha (471)
EGabi Creative Commons License 2003.07.28 0 0 473
Sziasztok

Most jöttünk haza Sartiból.
Autósoknak néhány infó:
BP-Sarti háztól házig 1200km (nekünk 18-20 óra alatt sikerült legyűrni)
Költségek: (egy irányba)

5-10EUR bankjegyeket mindenki vigyen magával, mivel a korrupt rendőröknek valamit kell adni Jugóban, meg Bulgáriában. Max 10EUR-nál többet ne adjatok, ne kényeztessük el őket.

Jugoszlávia: Belgrádig félautópálya 100km/h korlátozással, onnan Nisig autópálya 120km/h, onnan mindenféle út a bolgár határig. Mindenhol mérnek és büntetnek. autópályadíj 300+300+790 JUD (1EUR=64JUD)Benzin 48-49JUD. Érdemes a pályadíjat dínárban fizetni, mert a kapuknál rosszul járunk EUR-ban. Röszkénél váltsatok át 45EUR-t, az oda-vissza elég a pályadíjra.

Bulgária: szar út végig teli rendőrrel. 4EUR gk.fertőtlenítési díj + 5EUR úthasználati díj
Benzin 1,20-1,35 BGL (1EUR=1,92BGL)

Görögország: rendőr nélküli út itt aztán lehet hasítani, főleg Szalonikitől a Halkidiki autóúton végig (ez néhány térképen rajta sincs). Benzin 0,685-0,8 EUR

Eltévedni lehetetlen, jól ki van táblázva minden, csak a városneveket kell figyelni, Görögben meg Halkidikit, aztán Sitoniát.
Egyébként Sarti jó hely de a nagyon igényeseknek nem ajánlom. Az apartmanok rendkívül egyszerűek, a fürdőszobák magyar szemmel igánytelenek, de Görögoszágszerte így van ez. Úgy is csak aludni járunk haza. Az árak olyanok, mint a Balatonnál: egy kaja 3,5-6,5EUR, gyros 1,5-1,7EUR nagygombóc fagyi 1EUR, sör boltban 0,5-1,5EUR étteremben 2-2,5EUR. Napernyőt vigyetek, vagy ott vesztek, a parton bérelni nem lehet. Strandon zuhany nincs!
A strandon érdemes végigsétálni, mert változik a vízmélység és a homok finomsága is. A központtól távoleső részen lehet finom homokot és lassan mélyülő tengert találni. Pucérkodni a kissé távol eső harmadik homokos partszakaszon lehet.

Jó nyaralást mindenkinek Sartin.

xtazi Creative Commons License 2003.07.27 0 0 472
Sziasztok:)))
Ma délelőtt hazaérkeztünk....gyönyörű volt minden....és köszönöm mindenki segitségét...nagyon hasznos infókat sikerült itt begyűjtenem....

motorozás téma:))nagyon féltem tölle,de képzeljétek sikerült minden baleset nélkül 3 napot végigrobogózni....feledhetettlen élmény..senki ne hagya ki(még az sem aki annyira nem tud vezetni mint én:)))...azt sem tudtam hol kell bekapcsolni:)

negatív élmény elég kevés volt szerencsére...a pénzvisszaadásra nagyon figyeltünk..mint kiderült egy kivételel feleslegessen...és mint gondoltok ki volt aki többet számlázott.........hát persze hogy egy magyar vendéglős...a görögök inkább lefele kerekitettek:)....

mégegyszer kösz mindenkinek mindent:)
Ha valami kérdés lenne szivessen válaszolok

laMancha Creative Commons License 2003.07.25 0 0 471
Hali Felfedező!
Saját tapasztalatomból kiindulva azt javaslom, hogy ha éjjel indultok, akkor még sötétedés előtt oda lehet érni Sartiba. Egy indulás előtti délutáni pihenés, éjfélkor indulás. Gyakorlatilag az első néhány óra kivételével világosban kell végigvezetni a távot. Így a vezetés is könnyebb, és nehezebb elaludni.

laMancha

Előzmény: Felfedező (470)
Felfedező Creative Commons License 2003.07.25 0 0 470
Szia laci_x!
Tulajdon képpen csak én aggályoskodom, hogy lehet e alvás nélkül végig vezetni ezt az utat. A párom nem aggódik. De azért én úgy gondoltam, hogy nem árt, ha van ilyen jellegű infóm is.
Köszi a benzinárakat.
Előzmény: laci_x (469)
laci_x Creative Commons License 2003.07.24 0 0 469
Helló felfedező!

Szerintem nem kell megállnotok aludni kissebb pihenőkkel letudja vezetni a párod, ezt tapasztalatból mondom. De ha minden áron aludni akartok a kocsiban akkor talán a görög határnál nyugodtan megtehetitek, természetesen a görög oldalon. Röszke és a görög határ közötti részt mi 11 óra alatt tettük meg kb. 40-45 perces határátlépésekkel nappal, tavaly éjszaka kényelmesen ez 13 óra volt.
Jugóban a 95-ös benzin 48-49 dínár. Bulgáriában 1,32 leva.

Jó utat!
Cs.L.

Előzmény: Felfedező (466)
Felfedező Creative Commons License 2003.07.23 0 0 468
Szia!
Köszi mindent. Mindent el fogok olvasni, sőt az autóklubb honlapját is megnézem, ott is lehetnek friss adatok.
Szia Felfedező
Előzmény: Törölt nick (467)
Felfedező Creative Commons License 2003.07.23 0 0 466
Én csak mint érdeklődő beszéltem egyenlőre a hölggyel, így házat nem mondott, csak annyit, hogy lehet választani, hogy nyüzsibb, vagy csendesebb helyen szeretnék.
Mi egyébként a párommal kettesben megyünk egy Suzukival és csak a párom tud vezetni.
Most itt meg is ragadom a lehetőséget, hogy megkérdezzem Tőled, vagy bárkitől aki olvassa ezt, hogy mit tanácsoltok, hol javasoljátok, hogy pár óra kocsiban való szunyókálásra nyugodtan meg lehet állni?
Még egy kérdés: Jugó üzemanyagárakat tud valaki?

Felfedező

Előzmény: Törölt nick (465)
Felfedező Creative Commons License 2003.07.22 0 0 464
BBöbe!

A párom pont most mondta a telefonban, hogy mit izgulok, addig még sok víz lefolyik a Dunán. Ez azt jelenti, hogy szerinte biztosan meg fogom tudni győzni a főnökömet.
De most magamban úgy gondolom, hogy valószínüleg úgy is le fogom foglalni itthon a szállást ennél a hölgynél, mert én is úgy gondolom, hogy kint sem kapok olcsóbban.
Ti melyik apartmanban kaptatok szobát? Szalonikiben is fogtok aludni pár napot?
Felfedező

Előzmény: Törölt nick (463)
Felfedező Creative Commons License 2003.07.22 0 0 462
Szia BBöbe!
Közben felhívtam a magyar hölgyet és képzeld, Ő is pontosan ezt az árat mondta. Sőt szeptember 20-tól már heti 63 Eur. Az a gondom, hogy mi szeptember 14-én tudnánk indulni itthonról a turnus meg 13-án kezdődik. Így biztos, hogy vesztenénk 2 éjszakát. Bár lehet, hogy még így is olcsóbb mint ott keresni? Most igyekszem elérni a munkahelyemen, hogy legalább egy nappal előbb engedjenek el szabira.
Te mikor mész?
Előzmény: Törölt nick (461)
Felfedező Creative Commons License 2003.07.22 0 0 460
Helló Mindenkinek!
Úgy alakult az életünk, hogy szeptemberben el tudunk utazni kicsit nyaralni a párommal. A választásunk Sartira esett. Autóval mennénk egyénileg. Napok óta olvasom az összes honlapot, fórumot ami ezzel foglalkozik, már hangyaboly a fejem és legszívesebben azonnal indulnék olyan "étvágygerjesztő" amiket írtok. Így bukkantam rá a 271-es írásban a Shiton Travel itthoni ügyintézőjének telefonszámára.
Azügyben kérem friss tapasztalataitokat, hogy foglaljak-e nála szállást, vagy keressek ott, ha kiérünk. Főként az érdekel, hogy hogyan olcsóbb.(Sajnos az olcsóság elég fontos.) Az is érdekelne, hogy melyik az az apartmanház, ami a parton van és olcsó, de nem putri.
Köszi
sartitanilla Creative Commons License 2003.07.20 0 0 459
Od,
Köszi az érdeklődést, de sajnos nem Sartiban süttetem magamat - sőt sehol sem :-) Visszatértek a munkás hétköznapok...
Viszont ma végre frissült az oldalunk a narancsparti beszámolóval.

Sefica,
Köszi az elismerő szavakért... Ami a kérdésedet illeti, a 16-17-es hozzászólásokban részletesen le van írva, hogyan lehet eljutni a Narancspartra autóval, motorral vagy gyalog - bár gyalogosan hosszú az út, főleg melegben. De mehettek akár mikrobusszal vagy hajóval is (lásd a "fakultatív programok" részt a 351-es hozzászólásomban).

Balha,
Szerintem lesz hely augusztusban is, viszont ha Te szeretnéd meghatározni, hogy hová kerüljetek, érdemes lehet most foglalni.

balha Creative Commons License 2003.07.20 0 0 458
v.ki itt emlitette, hogy augusztusban full-on lesznek az apartmanok...
érdemes lenne itthon előre foglalni szállást, vagy találok ott is?
ja, mi 16-án indulunk:)
balha Creative Commons License 2003.07.20 0 0 457
hali!

tudja v.ki, hogy kábé mennyibe fog kerülni egy kétágyas apartman augusztus közepétől? (sartin)

köszi!

sefica Creative Commons License 2003.07.19 0 0 456
Sziasztok! Még egy kérdésem lenne:hogy jutok el a narancsparta, merre van, kb.hány kilóméter?
sefica
od Creative Commons License 2003.07.19 0 0 455
Köszönöm Káminak és Sartitanillának az infókat!Fantasztikus jó a homok is és az apró kavics is!Várom a képeket Kámi!Mingyárt megyek fel megnézni!
Sartitanilla!Azt hittem hogy elnyelt a föld!(vagy talán Sartiban sütteted titokban a hasadat?)Mi van a honlappal?Már nagyon nagyon várjuk a továbbiakat!

(üzenem mbfnek, hogy majd küldöm a képeket, nyugi!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!