Na, Szépen hajt a 3 oltásos alany, a felsőnek van gatyája, ami azt jelenti, ha citromok közé tartozik akkor könnyen lehet majd azonosítani, reményem szerint. Talán a legalsó is mint ha mozgolódna.
A gréfruit sem veszett ügy, mintha csinálna valamit, de ez csak érzésre mondom.
Cucurbia! Ha nem kell eukaliptusz neked,akkor odadom ebbe a csere bere fórumba amit Mergez most felhozott, pár más növénnyel együtt(pl:banán, ananász stb.) Ezekből ugyanis több van és helyszüke miatt odaadom akkor valakinek.
Az első fagyokig kint lehet hagyni, hadd hulljon le a levele, majd hűvös, fagymentes helyen csökkentett öntözéssel kell átteleltetni. jövő tavasszal állandó helyre lehet ültetni. Jól türi a hideget, de azért meleg fekvésbe érdemes ültetni.
Köszi a választ, a jujuba stimmelhet, azt hoztam valahonnan. Hagyjam kint a hidegben ősszel, hadd hullassa le a lombját, vagy teleltessem hűvösön esetleg bent a szobában melegben?
Ez jól hangzik! Egy nagy diszkert-mezőről hoztam, de valahogy nem Mo-ra való, mert mindenféle fertőzések érték, igy a nyáron kb. fél métert sikerült neki nőnie. Ezután megint a teleltetés jön, ami nem hiszem, hogy fagypont körül menne, tehát megint a szobában kel és akkor a takácsatka hopp, majdnem kiirtja. Utána nagy nehezen itt a tavasz, kiteszem, jönnek a levéltetvek és igy tovább. Tehát lehet, hogy megnőhet, de eddig még szegénynek nem volt szerencséje. Pedig a virága és a levele is nagyon szép!
A satsuma egy mandarinfajta, kevés magja van, néha sárgás foltokkal tarkított. Egyik jellemzője hogy korán érik már október elején. A tiedet is úgy látom mintha érésben lenne. Persze ettől még lehet normál tangerin is, lehet hogy hamar is virágzott.
Elkezdett erőteljesen kihajtani a három oltásos alany felső oltása. Ahogy mondtam ez kihajt, de a többi alsó nem biztos hony fog. Ha kifejlődött a levele megpróbálom meghatározni a fajtáját.
Sziasztok. Nem igazán trópusi a dolog - Írországi arborétumban készült a kép. Viszont nagyon érdekelne hogy miről. A növény egy kissé olyan volt, mint egy Taxus, vagy legalábbis valami fenyőféle, persze a virágoktól eltekintve. Ötlet?
Nem tudom, hogy mennyire egzotikus, de hátha tudjátok a választ, hogy milyen növényem van a Kanáriról. Futónövény, borzasztóan gyorsan nő és érzékeny a takácsatkára. Van ötletetek? Esetleg valami hajnalka-féle? De nem magról, hanem dugványról szaporitottam, a levele meg olyan szőlős.
Hello, üdítőek ezek a kis kalaposok :-))) Feltehetted volna találóskérdésnek is!
De akkor mondja meg vki, mi az utolsó vörösesbarna? Ja, és jók a fotók!
Mit gondoltok, beérik a füge? A tavaly 20 cm-esen vásárolt majd 2 m-es bokorrá nőtt, először 2 szem árválkodott rajta (abból látszik egyik a fotón), de az már takarásban van, nem éri nap, viszont rengeteg van rajta, kb. 10 aránylag nagyobbacska is, tán van esélyük...
Helloka. Valami hír, Cucurbia? Növények hogy vannak? A licsit feladtam, leszáradt a feléig.:(( Tudtál vmit kezdeni a fénymásolatokkal, sikerül összeállítani az évet? Tetszett vki-nek a gombafotók?, nem tudtam megállni hogy ne tegyem be ide. üdv.