Szerintem jó választás, én is azt vettem, csak 32"-osat. LCD-k közül az egyik legjobb a képminősége, mert a tavalyi felső kategóriás Bravia Engine-t kapta meg. Usb-ről még azt is lejátsza amit a sokkal drágább Sony-k nem (ezt amúgy én sem értem miért így csinálták). Nem tudom mennyiért vetted, hátrány talán csak annyi hogy már nem sokkal drágább a CX520 ami teljes internetes, és egyéb extrák is vannak. Természetesen ez akkor számít csak ha ki tudnád használni, ha csak tvnézésre kell, akkor ez a legjobb választás.
Ha van okostelefonod, akkor próbáld ki a Sony media remote programját, abban is van ilyen funkció, de még sokkal többet is tud. Android marketről le lehet tölteni. A lényeg az, hogy ugyanarra a hálózatra csatlakozol a készülékkel mint amin a tv van, és így wifi-n keresztül tudod távirányítani. Az általad említett programmal csak szövegetbevinni tudsz, szóval leginkább laptopra érdemes letölteni, pc-re csak akkor ha vezeték nélkül kapcsolódik a netre, és egy szobában van a tv-vel:). A mobilos program amit írtam, ezen felül tartalmaz egy teljes távirányítót, egérnek tudod használni a képernyőt, és honlapot tudsz ide-oda küldözgetni (jelenleg nálam még nem megy, majd frissítéssel menni fog) mobil és tv között. Később lesz olyan funkció majd hogy videót tudsz átküldeni (tv-ben van már Wifi direct mód ahol ezt meg tudod csinálni), és akár a tv adást is nézheted a telón.
Az avi-nak volt valami hibája. Leszedtem máshonnan azt viszont folyamatosan lejátszotta a tv.
Olvastam a sony lapján a Remote Keyboard Lite-ról amit le lehet tölten a tv-hez. A valójában hogyan lehet használni mert nem leltem semmi leírást a honlapon. Azt értem hogy töltsem le a gépre de onnan hogyan tovább? Mit lehet vele kezdeni? és hogyan? Ha tudtok valami tájékoztatást megköszönném, esetleg aki már használja megosztaná a tapasztalatokat.
Próbálj meg más filmeket is, mert avi és avi között is van különbség (más programmal tömörítették, esetleg hibák amiken a számítógép átugrik de a lejátszó nem). Nálunk is fordult már elő, én ilyenkor vagy letöltöm máshonnan, vagy átkonvertálom saját programmal és utána hibátlanul viszi. Ha más filmmel is csinálja, akkor a tv-nek lehet baja.
Hello Raww! A napokban próbáltam megnézni egy avi fájlt a Braviával de érdekes dolgot ptodukált. A film elindult de kb 9 perc után leállt és kiírta "nincs megjeleníthetóő elem" Újra indítottam és pontosan ugyan annál az időnél leállt. Már a második próbálkozásnál kézzel átvittem az ominózus részen ment is elég sokat majd a film mikor elért a 25. percéhez újra leállt. Sajnos több ilyen rész van tovább is. Abban kérném a segítségedet elöszőr is le tudja-e játszani a Sony Bravia az avi fájlokat? Második: miért állította meg a lejátszást ? Azt még nem írtam hogy a tv-t ki kellett kapcsolnom már másodszór hogy hajlandó legyen előről kezdeni a lejátszást. Mindig visszaugrott oda ahonnan kidobott.
Sajnos ezt házilag nem lehet megoldani, amíg nem lesz frissítés, marad a konvertálás. A hivatalos álláspont az, hogy aki mindenféle formátumot le akar játszani, az vegyen egy médialejátszót vagy blu-ray-t, azok már szinte mindent támogatnak, a tv-be csak a minimumot rakják.
Igen,köszi sikerült és 3D-nek is érzékeli!Még olyan gondom van,hogy nem akar "szinte" semmilyen filmet lejátszani!:S Mindegy neki,hogy usb vagy pc sharen keresztül adom meg neki az elérést... Ezért gondolom azt,hogy a TV-n lévő codec nem tud megbirkózni vele.:S Nincs más megoldás a Firmware frissítésen kívül?:P Vagy valami Divix player stb. alkalmazás nem telepíthető rá?
Meg lehet oldani, ha hálózaton megosztod a filmet, mert ha csak monitornak használod a tv-t, akkor a számítógép játsza le a filmet, az viszont nem tud 3d-t. Tehát a filmet a tv-nek kell lejátszania, amit meg úgy tudsz, hogy egy hálózatba kötöd a 2-t, és megosztod rajta a filmet, amit a tv-vel lejátszol. mkv-val van még probléma, talán egy frissítés majd javítja.
Üdv!A héten hozzá jutottam egy használt Sony Bravia kdl-40ex720 (3D) típusú készülékhez.Lenne pár kérdésem vele kapcsolatban!
1.- Próbáltam USB-rol lejátszani .mkv formátumot, de sajnos eggyiket se játszotta le:S A könyvébe pedig fel van tüntetve,hogy le kéne játcania.
2.- Letöltöttem egy .mpg4 formátumú 3D kisfilmet,feltettem a pendrive-ra azon simán felismerte a tv hogy 3D típusú filmet érzékelt(Két ugyan olyan kép egymás mellet,majd a tv-n az egymás mellet opciót választva nagyon jo a szemüvegbe a 3D látvány).Viszont ha a laptopot kötöm össze a tv-vel (PC kábellel,nem hdmi stb.),akkor úgy nem ismeri már fel 3D ként ugyan azt a filmet és sajnos be se tudom kapcsolni az opciót,ahogy azt fent említettem.. Meglehet valahogy oldani,hogy a számítógépről is felismerje a 3D ne csak pendriverol?
A tv-n többet nem tudsz beállítani, a routeren kell, bár vezetékesen az csak megoszt, és ha nincs semmi elállítva akkor nem kéne hogy bármit is korlátozzon. Azt próbáld még meg hogy a routerbe nem a WAN portba kötöd be a bejövő netet, hanem valamelyik kimenőbe, és akkor tényleg csak megosztja, nem csinál vele semmit. Ha így sem megy, akkor utánakérdezek a routereseknél, hátha tudnak még valamit mondani.
Hello Raww! A router firmware-t frissítettem a legújabb van fent a TV-n úgyszintén a legújabb. Nos a problémám ott van hogyan tudom a routernek megmagyarázni hogy még egy kábeles egység csatlakozott? A Tv kábelen csatlakozik a routerhez és bár bedugtam a routerbe a Tv kábelét nem tudom a routerben mit kell beállítani hogy kiengedje a TV-t a netre.A router menüjében egyáltalán nem látszik a Bravia csatlakozása, valószínű ezért nem látja a netet sem. Mindeféle tájékoztató van a Qss menüre de az csak wifi esetén alaklmazható. Nekem most nem ez a célom de sehol nem lelek tájékoztatást hogyan köthetek még egy kábeles egységet a routerhez. A Tv-ben kiválasztottam az IP automatikus kérést és kábeles hálózat beállítása után azt hiszem többet nem tudok tenni. A routerben kell valamit még beállítani. Tl-wr741nd routerem van.
A hibás a router lesz, próbáld meg frissíteni a firmware-t, találkoztam már ilyennel, az segített. Ha nincs rá frissítés, meg lehet még próbálni hogy vezeték nélkül is van-e ilyen probléma, de ahhoz meg kell venned az USB dongle-t. A tv softwarefrissítése is segíthet, mert kb 3 hete jött ki egy frissítés ami netes hibákat javított, és stabilabb kapcsolatot biztosított. Ha a tv-t még nem frissítetted erre, akkor próbáld meg ezt is a modemen keresztül megcsinálni. Ha nem segít, akkor tuti a router a hibás, abban pedig nem tudok segíteni.
Hello Mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni az alábbi problémában: vettem egyBravia kdl-32ex520 Tv-t ami kapcsolódni tud a Netre. Első alkalommal mikor kipróbáltam direkt a modemhez csatlakozatttam és működött is szépen. Viszont a router után már baj lett. Tplink 741nd routert használok de a Tv csak kábelen csatlakozik.(a router tud wifi-t is). A router DHCP menü almenüjében nem jelenik meg csak a sz.gép amivel a routert konfiguráltam a Bravia Tv nem jelenik meg. A Tv menüjében a "vezetékes hálózat/hálózat beállítás" részben, Automatikus IP cím választás mellett a Tv beállította a hálózatot magának. Kapott is IP-t a routertől ami a sz.gép után a következő.
Viszont a Bravia internetes videókat nem tudom frissíteni 5008 hibakódot ad ami nem tudom micsoda, és az internetes videók is szaggatva mennek.
Itt olvastam a fórumban, hogy van aki a Sonynál dolgozik főleg tőle várnék némi segítséget a probléma megoldásához. Véhül is az a lényeg hogy a Tv router után lesz kötve és hogyan mit kell beállítani, hogy a net folyamatosan menjen.Üdv
T-home neted van? Ha igen hívd a 1412-t, és ott segítenek hogy hogy kell a hálózatba lépned a routerrel. Ha olyan persze a modemed. Aztán csatlakozol mind a laptop és tv-hez. Nekem is így van, és t-home. Minden wifin megy.
Sziasztok :) A napokban vásároltam egy Sony Bravia KDL-32EX421 típusú készüléket és abban szeretnék segítséget kérni hogy hogyan kell vezetékes internethez csatlakoztatni a tvt. Akárhogy próbálom nem megy. Az internetem szolgáltatóm a t-online és felhazsnáló név plusz jelszó megadása után tudok csak bejelentkezni számitógépen de a tv készülékben ilyen lehetőség nincs hogy ezeket be írhassam. Valaki tudna segíteni ? :)
Úgy működik ez a funkció, hogy egy külső merevlemezt kell csatlakoztatni a tv-hez (nem pendrive), azt ő magának leformázza (ezután nem lehet másra használni) és erre rögzíti az adást. Ajánlott hogy olyan merevlemezt használjatok ami nem az usb-ről kapja a tápot (2,5"-os), hanem külön van neki (3,5"-os), vagy ha mindenképp 2,5-es akkor nagyon rövid usb kábellel.
Az érintett tv-k 2007-esek, akkor még így számozták őket. Viszont a hír így nem igaz mert sajnos félrefordították. Nincs visszahívás, itt a hivatalos változat:
Az elmúlt napokban egy szerencsétlen félrefordítás miatt téves információk jelentek meg több európai médiában
A Reuters tévesen egy ingyenes megelőzési programot (safety inspection and rework programme) visszahívásnak (recall) értelmezett.
A Sony biztonsági ellenőrzést végez az LCD televíziókon
Budapest, 2011, októberben 13., csütörtök (MTI) - A korábbi médiaértesülésekkel szemben a japán elektronikai óriás Sony nem hív vissza 1,6 millió LCD televízió készüléket, csupán felajánlotta a korlátozott számú alkalommal meghibásodott termékek ellenőrzését és javítását.
A Reuters brit hírügynökség szerdán jelentette, hogy a vállalat világszerte 1,6 millió LCD televíziót hív vissza, miután egyes készülékek meghibásodtak, füstölni kezdtek, vagy egyes alkatrészeik megolvadtak.
A Sony Europe Ltd magyarországi fióktelepe azonban csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, hogy a Japánban előfordult 11 meghibásodásra hivatkozó, japán nyelvű írásban a helyi hírügynökségi képviselők tévesen visszahívásnak fordították a vállalat akcióját, miközben az csupán biztonságellenőrzési és utólagos javítási programjának keretében ajánlotta fel ügyfeleinek az ingyenes segítséget.
A vállalat szerdán és csütörtökön is hangsúlyozta, hogy eddig nem jelentettek személyi sérülést, vagy a televíziókon kívül másra átterjedő vagyoni káreseményt. A társaság egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a 2007 júniusától az európai piacon megvásárolható Bravia LCD televízió típuscsalád KDL-40D3400, KDL-40D3500, KDL-40D3550, KDL-40D3660 KDL-40V3000, KDL-40W3000, KDL-40X3000, illetve KDL-40X3500 modelljeit korlátozottan érinti a lehetséges probléma.
A Sony magyarországi képviselete egyúttal arra kérte az érintett típusok tulajdonosait, hogy lépjenek kapcsolatba a legközelebbi szervizközpontjukkal. Tájékoztatása szerint a Sony szerviz képviselője haladéktalanul ellenőrzést hajt végre, és az érintett alkatrészt szükség esetén a lehető leghamarabb megjavítja.
Jah és miért pont az ex402? Csak mert tavalyi modell, és az idei utódja hasonló tudásban a BX420, ami már minden formátumot kezel usb-ről (DVIX HD), és megkapta a Bravia Engine 2 képjavítót, ami a másikban még csak az 1-es.
Usb-ről tud feliratot kezelni, de csak nagyon korlátozott formátumban, de frissítés ebben mindenképp segíteni fog. A mai Sony Tv-ken van sztereó rca hang kimenet, amelyiken esetleg nem lenne (bár szerintem van minden Sonyn), ott pedig menüben beállítható hogy fejhallgató kimenetnél szóljon-e a tv hangszóró is.
Szükségem lenne egy nagyon fontos információra. A Sony KDL-32ex402 tud feliratot kezelni USB-ről? Eredetileg úgy tudom nem, de remélem egy firmware frissítés segyt rajta. Kinek van tapasztalata erről? Azért fontos mert egy ilyet szeretnék venni, de ez picit rontana a képen. Másik kérdésem lenne, hogy a jelenleg futó modellek közül egyiken sincs RCA audio line out kimenet? Minden gyártó leszokott róla? Mielőtt a fülhallgató kimenetet ajánlanátok helyett a kettő között az a lényeges különbség, hogy az egyik állandóra kikapcsolja a hangot a TV-n, a másik meg nem. De lehet rosszul tudom...