Keresés

Részletes keresés

szegyenloske Creative Commons License 2008.01.25 0 0 31

Szervusz Jóbarátom !

Természetesen van akinek annyit jelent.  Ilyesmi eddig is előfordult . :-)))

Előzmény: malachy (27)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 30
Érdeklődni fogok a dolog lehetségességéről, édesanyám, a boldogságos Szűz Mária közbenjárásával az én mennybéli Atyámnál. Ha választ kapok rá ígérem megírom nektek e fórumon, de addig is viseljétek Istenbe vetett jámbor hittel a kétségeiteket - bármilyen irányú is az. Töltse el szíveteket az egymás iránti szeretet!
Előzmény: szegyenloske (-)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.25 0 0 29

Agyalni lehet :-)))

Előzmény: Biga Cubensis (24)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.01.25 0 0 28
Igen, ezt gyakran elfelejtik hozzáidézni. Én Einsteint inkább modern misztikusnak nevezném, nem hívőnek. Ő tudta azt, hogy azzal, hogy antropomorfizálunk valamit, megnevezzük, elvész ez a rejtély. Ő pont az az embert képviselte, aki még tudott öregkorában is csodálkozni, elámulni. Szerintem ennek a látásmódnak is köszönhető az, amit a fizikában alkotott. Más nézőpontból tudta szemlélni a világot. Nem választotta szét a tudományt és a misztikumot, inkább úgy vélte, amit felfedezünk és megértünk ebből a nagy rejtélyből az a tudomány, ami még nyitva áll, az a misztikum. És valószínűleg azt is sejtette, hogy a misztikumnak soha nincsen vége, minél nagyobb területet fedezünk fel, annál több mellékajtó nyílik. 
Előzmény: pudingman (25)
malachy Creative Commons License 2008.01.25 0 0 27
kábé olyan ez, mint a darwin-pintyek (melyeknek állítólag bizonyítani kellet vón valamit), vagy bármely más "bizonyíték" az evós mesére...
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.25 0 0 26

Ha úgy nézzük az elefánt sem egy másodperc alatt alakult ki, hanem valószínű

millió évek során, és nem a semmiből hanem a megelőző életformákból, lényekből.

Ezért olyan fontos az első egysejtű kialakulása az élet megjelenése szempontjából.

Ez volt az utólsó " ütőkártya " a " tudományos " vitákon akár a kreacionisták, akár

az ID hívők részéről. Vagyis az élet előállításához nem szükséges semmiféle nem a

mi anyagi világunk fölötti " nagy valamire ". 

A kémiai folyamatok maguktól is  lezajlanak ha olyanok a körülmények.

Előzmény: Törölt nick (22)
pudingman Creative Commons License 2008.01.25 0 0 25
A legszebb, amit megérhetünk az élet titkának a keresése. Ez az alapérzés, amely az igazi müvészet és tudomány bölcsöjénél jelen van. Aki ezt nem ismeri, aki nem tud csodálkozni, elámulni, az – hogy úgy mondjam – halott, és szeme kialudt. A titok élménye – beleéléssel keverten is – nemzette a vallást. A részünkre áthatolhatatlan létezésének és a legmélyebb értelemnek és a legragyogóbb szépségnek a megnyilvánulása – amely értelmünknek csak legprimitívebb alakjában közelíthetö meg – ez a tudat és érzés igazán vallásossá tesz; ebben az értelemben, de csakis ebben tartozom a mélyen vallásos emberek közé. Egy istent, aki alkotásait jutalmazza és bünteti; akinek akarata van, olyat, akit mi magunkon kívül megélünk, nem tudok elképzelni. Söt még azt az invidividumot sem tudom elgondolni, aki túlélné testi halálát: akármennyire is táplálják ezt a gondolatot – félelemböl vagy nevetséges egoizmusból a gyenge lelküek.

Einstein - Mein Weltbild 1934        Hogyan látom a világot? – 16-17. oldal

Előzmény: Törölt nick (13)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.01.25 0 0 24

Ez már messzire vezet :)

Ugyanis a hívők szerint egyes élőlények lélekkel (nefes) együtt lettek teremtve, míg az egyszerűbb állatok vagy a növények nem. Nekem csak sejtésem van arról, hogy a tudat nem jön csak úgy létre attól, hogy atomokat egymás mellé rakunk. Szóval vajon mennyire más mondjuk egy elefántpetesejtet teremteni, amit megszül egy igazi elefánt és mennyire egy felnőtt elefántot? Szerintem óriási különbség van a kettő között. Persze csak agyalgok..

Előzmény: szegyenloske (20)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 23

A jómodorom miatt nem szólhatsz meg. Egyetlen rossz modorú kijelentést sem tettem.

Olyan kijelentést tettem ami sérti az önérzetedet, nem pedig rosszmodorút.

Az intelligenciáról meg veled nem vitatkoznék...

Előzmény: szegyenloske (21)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 22

Ha " csak " egy elefántot legóznának össze

Nem érted még mindig: ha az elefántot teljes komplexitásában ismernék és összeraknák atomról atomra akkor ott lenne az elefánt.

Ebben az esetben sincs TEREMTÉS, hanme MÁSOLÁS van.

Előzmény: szegyenloske (20)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.25 0 0 21

Te pedig az intelligenciának, és a jómodornak vagy hiányában.

Előzmény: Törölt nick (18)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.25 0 0 20

Ha " csak " egy elefántot legóznának össze, akkor is fel lehetne tenni a kérdést :

És hol a többi sok millió faj ?????

Előzmény: Biga Cubensis (15)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 19

Ez igaz.

Előzmény: Biga Cubensis (17)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 18

Ha hidrogénből és oxigénből vizet csinálsz valójában akkor is másolsz

Persze, ki tagadta ? És ?

Tanulj sok sok logikát, mert erősen híján vagy...

Előzmény: szegyenloske (16)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.01.25 0 0 17
(Isten vagy valamiféle intelligencia létét nem tagadó tudós =/= klasszikus teremtésben hívő)
Előzmény: Törölt nick (13)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.25 0 0 16

Talán neked is fel kellene fogni sok mindent.

Ha hidrogénből és oxigénből vizet csinálsz valójában akkor is másolsz, hiszen a

természetben ez a folyamat milliárd évek óta történik, ha meg sem születtél volna

akkor is. 

Egyébként a nanotechnológiával akár egyetlen atomot is oda pakolnak, ahová

akarnak.

Innen csak idő kérdése volt a " teremtés " . :- )))

Előzmény: Törölt nick (9)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.01.25 0 0 15

Itt az a baj, hogy a cikk csak azt állítja, hogy az örökítőanyagot sikerült előállítani - összelegózni.

Természetesen ez a hírekbe már úgy került bele, hogy sikerült TEREMTENI egy élőlényt.

Előzmény: Törölt nick (9)
nazuna Creative Commons License 2008.01.25 0 0 14
Ugye ezt hívják "személyeskedésnek"? :-) Nem te vagy véletlenül amat45 és a kishenceg?
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 13

TEREMTÉS-hívők debilek gyülekezete

Hemingway, Teller Ede, Neumann János, Einstein... Soroljam még ostoba ?

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 12
Te primitív vagy és nagyon keveset tudsz és nagyon nagy az arcod.
Előzmény: Törölt nick (11)
szegyenloske Creative Commons License 2008.01.25 0 0 10

De a gondolkodóknak számít.  Az fontosabb jóval.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 9

ezek szerint meg lehet valósítani, hogy nem élő anyagból, hanem szerveskémiai eljárásokkal lehessen működő örökítőanyagot gyártani

A topiknyitó keveri a szezont a fazonnal... A technológia csak MÁSOL, nem TEREMT.

Ezt föl kéne fogni...

szegyenloske Creative Commons License 2008.01.25 0 0 8

Konzultálj a Falussal !!!

Vagy az intézettel. Szakmailag.

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 6

Hát persze, ha van egy DNS szekvencia mait ismerek, akkor ha a technológia lehetővé teszi valkószínűleg tudok csinálni DNS-t.

Miért tudok ? Mert hatalmam, eszem és technológiám van hozzá.

Csak ezért. Az első DNS létrejöttéről ez nem sokat, ill. semmit sem mond.

Előzmény: Biga Cubensis (5)
Biga Cubensis Creative Commons License 2008.01.25 0 0 5

Ugyanakkor ezt mondják:

Ez egy jelentős új technológiát jelent, ezek szerint meg lehet  valósítani, hogy nem élő anyagból, hanem szerveskémiai eljárásokkal lehessen működő örökítőanyagot  gyártani.

Előzmény: Törölt nick (2)
nazuna Creative Commons License 2008.01.25 0 0 4
Szemenszedett hazugság! Hiszem ha látom, de ilyen istentelenségekre nem vagyok kíváncsi! :-)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 3

A tudósok laboratóriumi körülmények között kémiailag hozták létre a DNS-fragmenseket. Mindenekelőtt létre kellett hozniuk a DNS négy szerves "építőkockáját", az adenint (A), a guanint (G), a citozint (C) és a
timint (T). E négy vegyületből épül fel a szervezet genetikai kódja.

Ez egyre nevetségesebb....

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 2

amelyeket persze nem ők állítottak elő

Úgy értem, nem mesterségesen állítottak elő, mondjuk őslevesből...

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.25 0 0 1

A kutatók Escherichia coli (colibaktérium) és élesztőgomba sejtjeit használták, hogy lemásolják a DNS-részleteket, majd mesterséges kromoszómákká "rakják össze" a darabokat.

Bocs, de ez már most igen gyanús. Ha jól értem.

Tehát élő sejteket használtak arra, hogy eleve DNS részleteket - amelyeket persze nem ők állítottak elő - összerakjanak.

Ugye te is tudod, hogy ez így bukta. Semmit sem bizonyít.

Persze, lehet, hogy rosszul értem, akkro elnézést.

Biga Cubensis Creative Commons License 2008.01.25 0 0 0
0 esély van rá, hogy ne tudják kimagyarázni, hiszen tudavalevőleg a gonosz baktériumokat és vírusokat a gonosz hozta létre...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!