Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.23 0 0 12133

Tegnap járhatott a Kőrösi iskolánál a kukásautó ugye?

Egy nagy rakás tojáshéj és apróság volt ma reggel összelapítva az iskola hátsó bejáratánál:(:(:(

Miért olyan nehéz tisztességgel végezni a munkát?

Ha leesik a szemét, azt már nem kell összeszedni maguk után?:(:(:(

Sehol nem szedik össze a lehullott szemetet a kukások?

Tudja valaki miért?

Kicsit bunkó a munkamorál uraim:(:(:(

rámenős Creative Commons License 2013.01.23 0 0 12132

A hsz-ben nem tárgyaltam gyalogátkelőhelyről.

A felfogásod kedvéért leírom még egyszer. A Demszky buckák hiányáról és a döntési időről volt szó. Valamint arról, hogy a közúti jelzőtáblák kis hazánkban nem VEZETIK a delikvenst, hanem azonnali döntési helyzetet követelnek. Ez egy közlekedéspszihológiai dolog. Semmi köze a Kresz ismeretéhez.

Érted? Ha nem sajnálom.

Előzmény: borzassün (12128)
rámenős Creative Commons License 2013.01.23 0 0 12131

Sünikém.

Tisztázzuk végre. Betartom a szabályokat. Még ha neked ez fáj is, hogy nem tudsz fikázni.

Azokat az anomáliákat, amiket nem tudsz felfogni nem kérem rajtad számon, csak zavar az ÁLLANDÓ okoskodásod.

Térjünk vissza a címhez.

Előzmény: borzassün (12128)
rámenős Creative Commons License 2013.01.23 0 0 12130

Köszi, bocsánat. Bocsánat, köszi. / Hihi. /

Előzmény: riminyák (12129)
riminyák Creative Commons License 2013.01.22 0 0 12129

Berva, gondolom utalás a kismotorra ...szleng. A utalás tartalma ismert....

Azért jól elvagytok!

borzassün Creative Commons License 2013.01.22 0 0 12128

Te valamit félre értettél. Gyalogátkelő hely az majdnem a tecso benzinkútnál található,tehát a behajtó résztől a parkoló irányába haladva kb 30 méter.

Na Én arra értettem, hogy ott nem szokták ismerni a szabályokat.

Amúgy már megszoktam, hogy veled szemben nem lehet igazam,de sebaj. Hiszen a jogszabályokat nem azért teremtették, hogy azt be is tarsd,hanem azért, hogy szidd a zsarukat amiért másokat nem büntetnek kellően.

Mondjuk nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy megbüntettek volna egyszer is.

Ja és mi az a berva? Lehet, hogy ennek a szónak a magyar eredetét még nem ismerem.

Előzmény: rámenős (12127)
rámenős Creative Commons License 2013.01.22 0 0 12127

Nem baj sünikém ha nem érted a dolgokat. Azért nyugodtan kiigazíthatod a szabálysértőket. Momentán nincs igazad.

Nem magyarázom el még egyszer, hogy mi volt az írásom lényege. Van aki elsőre megérti.

Arról nem is beszélve,hogy mi köze a gyalogosnak a belső sávba való belépéshez. Na gondolkodj egy kicsit, hátha leesik és akkor magadat is hasonlóképpen oktasd ki.

Azt aztán végképp nem értem, hogy aki ilyen szorgalmasan fikázza az autósokat és betartja a szabályokat, hogy a fenébe tudják megbüntetni? Legközelebb ne Kresz könyvet írj.

Menj vissza a bervára.

Előzmény: borzassün (12119)
mennyország Creative Commons License 2013.01.22 0 0 12126

A csatornázás előtt aszfaltfoltozott volt az út, utána mezei turista út lett, fenyőfa nélkül.

Előzmény: borzassün (12122)
nagydajab Creative Commons License 2013.01.22 0 0 12125

Ha csak ideglenes javítás akkor én örülők neki, mert lassan már járhatatlanok az utak, igy legalább ideglenessen járhatóak lesznek. Ebben az időben végleges javítást lehetetlen normális minöségben megcsinálni. A hangsúly az ideglenessen van, ha véglegesre tervezik akkor az gáz.

Előzmény: ÖregMackó (12121)
borzassün Creative Commons License 2013.01.22 0 0 12124

Köszönöm szépen igen és mostansági riasztgatások ellenére is egészségesek. Mármint a fránya járványra értem.

Amúgy meg nem kell kitalálni senkit sem,úgy gondolom mindenki,mint egyedi ki van már találva,mivel megszülettünk és előtte kitaláltak,aztán meg mi is anyu pocijából is.

Előzmény: egy simabőrű (12123)
egy simabőrű Creative Commons License 2013.01.22 0 0 12123

"..ha nem lennél, ki kéne találni" szórakoztató vagy. Köszönjük. Más. Unokák jól vannak?

Előzmény: borzassün (12119)
borzassün Creative Commons License 2013.01.22 0 0 12122

Jó reggelt.

Olvasom, hogy a fa nevű utcában egykoron járt a hókotró. Kérdezem az aszfaltos út? Mert ha nem akkor ott csak maszekban járhatott, hiszen klutákjózsi megmondotta egykoron földes és múrvás útra nem mennek tolni, hiszen ott a népnek nem jár. Azt ugyan nem mondta,de mindenki tudta, hogy akkor oda a haszon.

Apropó tényleg rátappintottál a kérdés válaszának lényegére. Tényleg eladtak több tisztító gépet. Most ha ugyan igaz 3 db maradt,de azok is bérelt gépek.

ÉS! igaz a polginak és a szárnysegédjének fura módon 10 milkás darabonkénti értékben került terepjáró. Igaz a szárnysegédnek csatornázást követően teljes újra aszfaltozás van a kapujáig a főúttól,így még az sem érthető minek a terepjáró neki?

Azért ne sértegesd az a Bibliában leírt szereplő személyt. Az bár igaz, hogy elárúlta a vezetőjét (ahogy talicska is a város lakosságát), de aztán ha jól olvastam valahol öngyílkos lett. Olvasta már valaki, hogy talicska öngyílkos lett?

Előzmény: mennyország (12120)
ÖregMackó Creative Commons License 2013.01.21 0 0 12121

Ma hazaflé "útjavítást" láttam. Teherautóról szórták a murvát a kásás olvadt hóba. Miért nem örültem neki? A Tánnokin a keresztbe begyömöszölt mart aszfalt nagyrésze már kifagyott. A Daróczin már szinte egyáltalán nem lehet haladni...

mennyország Creative Commons License 2013.01.21 0 0 12120

Még régebben, amikor kevés hó esett, gyakran jöttek a hókotrók, sózók.

Aztán nem nagyon rég leesett az a rengeteg hó.

Nem is jött többé egyetlen hókotró sem arra (Fenyőfa u)

És akkor jött helyettük az olvadás.

És megvilágosodtam!

Biztosan eladta a város a hókotrókat, hogy legyen fizetése a szegény polgi mesternek.

Viszont helyettük felvették közmunkásnak az olvadást.

Ez már teszi is a dolgát, nem úgy mint a hókotrók.

Ügyes ember ez a polgi mester, igazi Júdás.

borzassün Creative Commons License 2013.01.21 0 0 12119

S ím ha nem ismeri valaki a magyar szavak jelentését, valamint a szavakból álló szövegszerkezeteket, amelyek jogszabályok néven vannak meghatározva.

Lámcsak aki nem tudja, hogy nem egyszerű snassz parasztosan körforgalomnak nevezett közlekedéstechnikai műtárgyba halad,akkor már egyből meg is zavarodik.No és mi következik a zavarodottságból? A bizonytalanság és akkor lép fel a veszélyes magatartási mozzanatok sorozata.

Így aztán teljes biztonságban is vagyok a közútakon közlekedő polgártársaktól.

Csak kérdés,mennyiszer db-ra lépted át a szaggatott felező vonalat? Annyiszor használtál irányjelző berendezést is? Ugye csak hajtottál,mint paraszt Miska a lőcsös szekérrel?

Megjegyzem ha ott álldgált volna az út szélén egy derék hatósági szerv és kiemelt volna ezek után egy ajándék csekkre,akkor biztos, hogy az anyját azt a sárga földig leszidtad volna. Pedig valószínűleg, csak a kötelességét teljesítette volna,amiért rendszeresítva van többek között.

Azért ne szívd nagyon mellre nem csak Te vagy egyedűl,aki nem ismeri a KRESZ szabályokat. Pld. Tecsó behajtónál gyalogátkelőhely és a gyalogos csak spontén ügyessége alapján tud átjutni rajta a szemben levő járdáig az úttesten.

Egyszer meg is kérdeztem egy autóst, hogy ott miért nem áll meg,-pedig a behajtónál nagy fehér táblára piros betűkkel ki van írva, hogy a KRESZ szabályok a parkolóban is érvényesek. Nos ez alól a parkolóba bevezető útszakasz sem kivétel,ami bár közforgalom előtt megnyitott magán terület- az volt a válasz az már nem közút ott nem olyan fontos betartani a szabályokat.

Nos Én úgy gondolom, hogy ha a közúton közlekedő nem ismeri a szabályokat,azzal a nem tudással másokat veszélyeztet és ha az adott valakit,vagy hozzátartozóját egy hasonló személy elüti, akkor bizony nem fogja még magában sem elgondolni, hogy a k...va életben én pont ilyen gyökér vagyok, csak most én vagyok az áldozat.

Szóval a közúton történő közlekedés szabályait nem azért találták ki, hogy az azt be nem tartókkat szankvcionáló hatósági személy édesanyja hízzon, hanem,hogy az ott közlekdők egymás veszélyeztetése és vavarása nélkül biztonsággal haladhassanak, vagy a közúton tartózkodhassanak.

Előzmény: rámenős (12118)
rámenős Creative Commons License 2013.01.21 0 0 12118

Megint voltam a Teszkóban. Jó, nem sűrűn járok oda.

Hazafelé irány a hatos. Elméláztam a Demszki buckák hiányát. 1 másodperc. Mehettem volna keresztül rajtuk, vagy még egy kört.

Ismerem az utat. Ott a tábla az elején. Mégsem ott kötöttem ki ahol akartam. Mentem Érden keresztül.

Ezzel csak azt példázom, hogy kishazánk forgalomszervezőit kiküldeném egy tanulmányútra Bécsbe.

Számtalan példát tudok arra, hogy a táblák nem " vezetnek ", hanem azonnali döntést igénylő helyzetet teremtenek. Aztán ha elvéti a delikvens akkor mehet Tolnába-Baranyába.

Kíváncsian figyeltem a nászomat, amikor Dunaújvárosból mentünk  Miskolcra a nullás érintésével. Azt a bizonytalanságot. Igaza volt. A táblák alapján még Győrbe sem lehet találni.

Arról csak álmodni szoktam, hogy a sáv fölött legyen kiírva ahova tartok.

Érdrisk Creative Commons License 2013.01.21 0 0 12117

Nyelvünkben léteznek olyan szavak, melyek értelme szövegkörnyezetükből derül ki. Néhány példa : ár, villa, lép, nő, tér, fal. Természetesen ilyen szó a zebra is !

Ezen szavakat összefoglaló néven többjelentésű szavaknak nevezzük.

( Kb. általános iskola 5. osztályos tananyag volt emlékeim szerint )

Jó szokásom szerint egy linket is beszúrok a könnyebb érthetőség végett :

http://www.magyarnyelvtan.hu/egyjelentesu_es_tobbjelentesu_szavak

Előzmény: borzassün (12115)
RJancsi Creative Commons License 2013.01.21 0 0 12116

"Vizet prédikál és bort iszik." Ismerős közmondás?

Ha már ennyire védelmedbe veszed édes anyanyelvünket, talán kioktatás helyett jobb lenne példát mutatnod!

"hát kérem nem fogom megpróbálni meggyőzni az itt írogató közösséget arról, hogy a nyelvünkben mindennek meg van a helyes szava. ezért fog nyelvünk elpusztúlni és ezért fog a magyar elhülyölni, mert már tiszta kapitalista nyelvezet szerint beszél. mond valamit,aminek nem is az a jelentése, de arra hivatkozik aztán, hogy arra gondolt, csak mást mond.

Nos innentől kezdve a címadó témában kellene a továbbiakban értekezni és az is szerencsés lenne, ha magyarúl és nem jelbeszédekkel."

Nagy általánosságban a magyar nyelvben minden mondatot nagy kezdőbetűvel illik kezdeni. (Az már stilisztikai kérdés, hogy "hát"-tal nem kezdünk mondtatot.) A vessző után szóköz következik. Rövid szösszenetedben tíz helyesírási hibát vétettél.

De legalább egyben egyetértünk, eléggé elkalandoztunk az eredeti témától. :)

Előzmény: borzassün (12115)
borzassün Creative Commons License 2013.01.20 0 0 12115

hát kérem nem fogom megpróbálni meggyőzni az itt írogató közösséget arról, hogy a nyelvünkben mindennek meg van a helyes szava. ezért fog nyelvünk elpusztúlni és ezért fog a magyar elhülyölni,mert már tiszta kapitalista nyelvezet szerint beszél. mond valamit,aminek nem is az a jelentése,de arra hivatkozik aztán, hogy arra gondolt,csak mást mond.

Nos innentől kezdve a címadó témában kellene a továbbiakban értekezni és az is szerencsés lenne, ha magyarúl és nem jelbeszédekkel.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.20 0 0 12114

Tisztelt fórumozó kollega!

Maradjunk a megszokottnál:):):)

LÁJK:):):)     (y)

Előzmény: Érdrisk (12109)
rámenős Creative Commons License 2013.01.20 0 0 12113

Ne bánd.

Sünike csak bosszantani akar. Otthon ő is zebrát mond.

Előzmény: Érdrisk (12111)
nagydajab Creative Commons License 2013.01.19 0 0 12112

Én is "Körforgalom, zebra, és fekvőrendőr FOREVER !!!!!!!!!!!!!!"

Megnézném azt az embert aki egy hétköznapi baráti beszélgetés közben szakszavakat használ

Előzmény: Érdrisk (12109)
Érdrisk Creative Commons License 2013.01.19 0 0 12111

Jogos. Bánom is, hogy felvettem a kesztyűt. Részemről itt a vége.

Előzmény: riminyák (12110)
riminyák Creative Commons License 2013.01.19 0 0 12110

Azt hiszem igen tartalmas vita folyik. 

Érdrisk Creative Commons License 2013.01.19 0 0 12109

Szerinted rajtad kívül hányan hívják a hétköznapi beszédben a zebrát kijelölt gyalogos átkelőhelynek ? A kérdés nem csak Hozzád szól. Mindenki, aki olvassa, hozzászólhatna, ő hogy nevezi ezt a műtárgyat a mindennapi beszédben.

Előzmény: borzassün (12108)
borzassün Creative Commons License 2013.01.19 0 0 12108

Mondjuk nem is várok tőlled nagy szaknyelvészeti használatot,amikor a polgárokat a lakájos médiában szövegelő tv bemondók és zsurnaliszták sem képesek a népnek végre a megfelelő helyes megnevezést kimondeni.

Azért kíváncsi lennék arra, hogy mekkorát néznél, ha az úton kereszbe feküdne előtted egy zebra. na meg aztán arra is kíváncsi lennék, hogy egy agyhalott alternatív anyuka azon hogy tolná át a szervófékes babakocsit,miközben az okostelefonba gesztikulál.

Jó lenne, ha a magyar azt a megnevezést használná a saját anyanyelvében mindenre,ami oda illő és nem pedig a menőzős sleng nyelvet,mert azzal jól mutat.

Előzmény: Érdrisk (12106)
borzassün Creative Commons License 2013.01.19 0 0 12107

Igen is éstettem,bocsánat bevallom matekból nem készültem. Igaz 33 bocs csak fiatalítottam a társat.

Előzmény: Törölt nick (12105)
Érdrisk Creative Commons License 2013.01.18 0 0 12106

Körforgalom, zebra, és fekvőrendőr FOREVER !!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: borzassün (12104)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.18 0 0 12105

Sünike az ellenőrződet!

Matek : egyes :):):):)

borzassün Creative Commons License 2013.01.18 0 0 12104

Kedves fórumozó társ őszinte gratulációm,ahhoz, hogy az immár 23 éves balestmentes vezetés van a hátad mögött(ugye jól számoltam). kívánom, hogy továbbra is legyen így.

Azt azonban sajna tényként kell közölnöm veled, hogy a jogszabályokban nincsenek humoreszk részek ott csak szakszavak léteznek.

Ezt azlért ajánlom figyelmedbe,mert ha egyszer véletlenűl ki kell töltened egy olyan nyomtatványt,amin ezeket kell leírni, hát ennyi erényes múlttal kell lenni annyi zatásnak, hogy nem engedi még a háta mögött sem kiröhögni magát.

Vagy tévedtem?

megjegyzem a fekvőrendőr az forgalomlassító közlekedéstechnikai műtárgy.

Előzmény: Érdrisk (12101)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!