Csak szeretném közölni, hogy a gaz internacionalista élelmiszer illetve cukor áremelkedés annyira beszivárgott Németországba többek között, hogy ott egy kiló cukor finomított 0,65 centbe azaz kb 180 forintba kerül.
Mivel ők nem nagyker áron szerzik be, hanem normál bolti áron (áfa-t is megfizetve), plusz azért szállítanak, sofőr, eladó - azért van rajta némi költségük. Azt persze nem tudnám megmondani, hogy egy kilóra vetítve ez a ktsg. mennyi lehet.
De azt viszont sejtem, hogy ha 0,65 a bolti ára, akkor a nagyker ár kb. mennyi lehet. És a nagy láncok itthon is nagykerből, vagy egyenest a gyártól szerzik be (ha van egy kis eszük).
Én nem csinálok belőle rettegést, mert nem sok cukrot eszünk.... Havonta tán egy kiló se fogy.
Most a lekvárkészítéshez kell majd több, de én max. 20-25 deka cukrot teszek egy kiló gyümölcshöz, úgyhogy az se fog hazavágni. :-D
Azaz 175 ft. Az állami meg egy százassal efölött! Ez frankó, gratulálok a zilletékeseknek. Ilyen hasznot én is szeretnék. Hihetetlen ország ez. Élhetetlen.
Ez nem feltétlen így van. Pl. most az e.államok és mások felszabadították a kőolaj tartalék készleteiket, mert drága az olaj, irreális. Lejjebb is ment azonnal, szakadt az ára.
En a sajat gyerekeimnel is minimalisra vettem az edesegfogyasztast, az mas ,hogy a nagyapjuk tomte oket csokoladeval. Teljesen felesleges agyoncukrozott dolgokkal etetni oket.
"Anno nagy sláger volt felénk (jobb híjján) a cukros zsíros kenyér is."
Nalatok, en gyerekkoromban szerettem es most is szeretem a zsiros kenyeret de en akkor is sosan ettem, retekkel ,ujhagymaval, paprikaval ,paradicsommal, kovaszos uborkaval, telen meg hagymaval, vagy paprikazva.Cukrosan el sem tudtam volna kepzelni,brrr... Igaz en a szuletesnapi tortat is csak megkostoltam a toportyus pogacsat ezerszer jobban szerettem.