Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 0 1 3711

Pedig most értem vissza. :) Ha már eszembe jutott a feleslegessé vált laptopasztal, szét is kaptam. Élt 7 évet, RIP. :) Most azon gondolkodom, hogy le kéne fűrészelni és keresztpolcot csinálni belőle, mert a férjem dzsumbujfészke mindig örömmel terjeszkedik az új polcokra a dzsumbujfészkeivel. Amiken amúgy befőtteknek kéne lennie légpuska, meg maradék, mentett kacatok helyett, amik még jók lesznek valamire.

Előzmény: pákosztos cica (3708)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 0 1 3710

És még ez is igaz. :) Lehet, hogy beképzelem magamnak, de nem tűnik boldognak attól, hogy vége a cimboraságnak és az asszony oldalán ragadt. :)

Előzmény: pákosztos cica (3695)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.28 -1 1 3708

Jóvanna, Csalit .. már itt se vagyok! :)

pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.28 -1 1 3707

Gábor György:

Minden hozzászóló számára szeretném világossá tenni, hogy én most nem Magyar Péterről és nem Varga Juditról írok, még ha említem is őket, hanem valami (és valaki) másról.

Én most Iványi Gáborról írnék. Arról az emberről, akit ma a Fővárosi Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatott ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak ügyében.

Magyar Pétert – amúgy helyesen – tömegek várták az ügyészség előtt, Iványi Gábort pár tucatnyian. Magyar Péter esetében – jól érzékelhető módon – eltérnek az értelmezések: én most azokat az infantilizmusban, beteges és önkontroll nélküli rajongásban hánykolódó megnyilvánulásokat nem is hoznám szóba, ahol Magyar Péter arcképe közvetlenül a messiás képe mellett ragyog fel, s ahol – amúgy helytelenül és pontatlanul szóba hozott – biblikus és rabbinikus utalások kísérlik meg a párhuzamot felállítani Magyar Péter és a messiás között. Ezeknek csak azt üzenem, hogy habár a Talmud több helyén is az olvasható, hogy a messiás akkor fog eljönni, amikor végképp elhatalmasodik és visszafordíthatatlanná válik a bűn és a gonoszság (ez az állapot a mai Magyarországon kétségtelenül adott), ugyanakkor azt is tudjuk – például Rosenzweigtől –, hogy a messiás eljövetelének sürgetése a türannoszok, a zsarnokok privilégiuma. Az viszont tény, hogy akadnak, akik számára Magyar Péter morálisan súlyosan megkérdőjelezendő és elutasítandó személy (vagy azért, mert a korábbiakban ő is a legcsekélyebb aggály és fenntartás nélkül könyékig dúskált a fideszeseknek kijáró javakban, vagy azért, mert bizonyítottnak tekintik, hogy bántalmazó volt), ám politikailag, legfőképp az ellenzék reménytelennek tetsző állapota miatt maximálisan támogatandónak tekintik; aztán akadnak, akik Magyar Pétert politikailag is támogatandónak tartják és morálisan is elfogadhatónak gondolják, mi több, ez utóbbi tekintetben épp Varga Juditot ítélik el, benne látva a rogáni-goebbelsi gigamanipulációs tröszt megszokott karaktergyilkosságának mindenre kapható eszközét; aztán akadnak, akik Magyar Péterben az „amonnan” átdobott és különféle dezintegrációs feladattal ellátott titkos ügynököt látják; akadnak, akik azt hangsúlyozzák, hogy Magyar Péter mögött még semmilyen értékelhető politikai teljesítmény nincs, s miután erre már egyszer jelentősen ráfaragott az ellenzék, holott akkor is sokan bizonygatták a semmire MZP politikai alkalmasságát, ezért jó lesz MP-vel is óvatosnak lenni; s persze akadnak, akik MP-ben a mocskos árulót érzékelik, s már tíz éve az asszonyverő-asszonyalázó nárcisztikus pszichopatát tudják benne, ám hogy tíz éven át miért tűrték el mindezt, és kínálták meg állásokkal, funkciókkal, sok-sok pénzzel, kegyekkel és keveseknek kijáró lehetőségekkel, arra persze nincs válasz. És én most mégsem Magyar Péterről kívánok írni, hanem Iványi Gáborról. Arról az emberről, akit a pártállami diktatúra is üldözött, illegalitásba kényszerített és felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott, már akkor, amikor a mai fideszes hatalom több privilegizált nagysága még javában az egypárti diktatúrát szolgálta; arról az Iványi Gáborról, akit a mai diktatúra is, mind az Alaptörvény, mind a lelkiismereti és vallásszabadságról szóló törvény szellemiségét súlyosan sértve üldöz, pusztán azért, mert a hazai diktatórikus berendezkedés legfőbb ura és parancsolója személyében gyűlöli őt; arról, akinek egész életéhez az igaz kereszténységéből fakadó morál szolgált útmutatóul: a szegények, a megalázottak és megnyomorítottak, a kisemmizettek, a rászorulók és a nélkülözők támogatása és a mellettük való feltétlen kiállás: az elesettek orvosi ellátása, a sorstalanok oktatása stb., mindaz, amit az állam nem végez el, hogy az erre szolgáló összegek a rendszer hűséges bérencei és kiszolgálói zsebében landoljanak. Arról az Iványi Gáborról írok, akinek politikai nézetei ötven éve következetesek, szilárdak, aki minden esetben a humánum és a kritikus lelkiismeret hangján szólal meg, s talán még azok is ekként hallják, akik vele ellentétes politikai oldalhoz számítják magukat. Arról az Iványi Gáborról, akinek mai esete egyértelműen példázza, amit sokan Magyar Péter ügyével kapcsolatosan is felvetettek: Magyarországon nem adott a hatalmi ágak szétválasztásának demokratikus és alkotmányos alappillére, ami a vonatkozó esetben a végrehajtói hatalom és az igazságszolgáltatás összefonódását jelenti: azt, hogy a politikai hatalom a kiépített maffia csápjain keresztül saját játékszereként és piszkos politikai instrumentumaként mozgatja az ügyészséget, amely vagy nem indít eljárást, pedig kellene (mert az esetek mögött maga a fennálló hatalom és a hatalom pribékjei körvonalazódnak), vagy indít eljárás, ott, ahol csak igényli a hatalom, történjék az privát bosszúból, politikai megleckézetésből és móresre tanításból, vagy a társadalom egészének megfélemlítését szolgáló magasabb célzattal.Magyar Péter személye – és ez nem állásfoglalás kíván lenni, csak ténymegállapítás – morális és politikai tekintetben eltérő narratívákra ad okot, ám Iványi Gáborról – hacsak nem dühödt gyűlölőiről van szó – morális és politika tekintetben aligha lehetségesek egymásnak eltérő narratívák, s esetében még az ügyészség szerepvállalása is kristálytisztán tükrözi a mai magyar politikai berendezkedés tarthatatlanságát, zsarnoki-diktatórikus jellegét.Arról az Iványi Gáborról kívántam írni, akit mindezek ellenére nem tömegek vártak az ügyészség kapujánál, s nem követte a kihallgatását és meggyanúsítását hangos és népes tömegtüntetés, hanem az ügyészségről távoztakor mindössze néhány tucat ember várta csak.Magyarországot, s a magyar lakosságot a létező legpocsékabb állapotba taszították. S tette ezt nem csupán a förtelmes hatalom, hanem maga a magyar népesség is.

Következhet az újabb száz év magány…

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.28 0 2 3706

Onnan hoztam.

Előzmény: Mea NON Culpa (3705)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.28 -1 1 3704

Igaza van sok mindenben, de hullámlovas. :( 

Te hogy gondolod? 

Előzmény: Nyúlszájú (3702)
Édesanyám mondjad gyorsan Creative Commons License 2024.03.28 0 1 3703

😁

Előzmény: Törölt nick (3649)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.28 0 3 3702

Lehet egyszerre igaza Varga Juditnak és Magyar Péternek.

Empatizálok Varga Judittal, mint mindenkivel, akinek sikerült kilépnie egy borzasztó kapcsolatból, ahol minimum lelki és verbális bántalmazásban volt része. Ez azonban semmit nem von le a tényből, hogy Magyar Péter hangfelvétele az elmúlt évek legsúlyosabb bizonyítéka a rendszer korruptságára, ennek a kormánynak pedig buknia kell.

Azt látnunk kell, hogy Varga Judit ügye egy személyes trauma, amelyet sajnos a lehető legcinikusabb és legszámítóbb módon politikai célokra használ a kormányoldal, és amivel így a legnagyobb károkat a bántalmazásnak kitett nőknek okozzák. Nőként elborzadva szemlélem, hogy ma politikai hovatartozás kérdése, hogy éppen kinek hiszünk.

Arra az önfeladásra és erkölcstelenségre akar minket kényszeríteni a kormánypropaganda, hogy gúnyolódjunk és hazugnak nevezzünk egy nőt, aki beszámol a párkapcsolati erőszakról. Bármi legyen is az ára, ezt nem fogjuk megtenni.

Azzal együtt írom ezt, hogy pár éve vettem részt nyilvános vitán Varga Judittal, ahol gátlástalanul a szemembe hazudott a magyar jogállam helyzetéről. Volt vele politikai vitám az Isztambuli Egyezmény elfogadásáról is, amely kapcsán szintén a cinikus kormánypropaganda által előre megírt hazugságokat adta elő, és amit máig nem ratifikáltak.

De a fentiek semmit nem vonnak le a tényből, hogy Magyar Péter hangfelvétele egyértelműen bizonyítja a rendszer végtelen romlottságát és maffiaszerű működését.

A két igazság egymás mellett létezik.

A hatalom pont ettől a második igazságtól fél: ezért csinálnak számító lejáratókampányt egy kapcsolati traumából. Hajdú Péternek ugyanis arról is kellett volna kérdeznie Varga Juditot, hogy mi hangzik el a hangfelvételeken; miért nem tett feljelentést az ügyészségi iratok manipulálása miatt; és van-e tudomása további bűncselekményekről. Sőt, még arról is megkérdezhette volna a volt igazságügyi minisztert, hogy miért kapott kegyelmet K. Endre, és ki a valódi felelős a pedofil-ügyben, mert ezekkel a válaszokkal is két hónapja adós. De nem tette, mert őt is csak az motiválta, hogy a családi szennyes ki legyen teregetve, hogy az eltakarjon minden mást.

És ez az igazán felháborító. Rengeteg bántalmazott gyerek és nő, sőt, férfi van az ehhez hasonló történetek mögött. Ezzel az egésszel az ő traumájukat is politikai bunkósbotként használja a kormányoldal, évtizedekkel visszavetve a családon belüli erőszak elleni küzdelem ügyét.

És mindehhez asszisztált Varga Judit. Hiszen bármikor bemehetne például a Partizánba, vállalva a súlyos politikai kérdéseket is. De nem megy, mert láthatóan nem akar válaszolni arra, hogy mi hangzik el hangfelvételen.

Aminek a tartalma az elmúlt évek egyik legsúlyosabb politikai botránya. A hangfelvételen ugyanis nagyon súlyos állítások vannak. Kiderül, hogy vannak olyanok, mint Rogán Antal, akik a törvény felett állhatnak. És ez itt most a lényeg. Ez az, ami az ország jövője szempontjából igazán számít. Ezzel kell most foglalkoznia az ellenzéknek, nem azzal, hogy ki mit gondol a felvételen hallható emberekről.

Mert ennek a kormánynak buknia kell."

Donáth Anna

kibé1 Creative Commons License 2024.03.28 0 1 3698

:))))

Előzmény: Shohei (3665)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.28 -1 1 3695

:D

És ugye GG régi haverja MP-nek.. szóval nem mentünk volna messzire. :D

Előzmény: Törölt nick (3693)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.28 -1 1 3694

Egyelőre nem látom megrendülni a NER-t, de hogy ez hova csap le, az engem is érdekel. 

És akkor más: 

https://www.youtube.com/watch?v=RgEt1xxZAsY

Előzmény: Törölt nick (3691)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 0 2 3693

A másik opció Gulyás Gergely gerincműtétjéről szólt volna, de az puszta gúnyolódás és szarkasztikus élcelődés lett volna arról, hogy most, hogy végre a gerince maradékát is kivették, többé nem fog fájni neki a kormányinfó. ;P

Előzmény: Törölt nick (3692)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 0 1 3692

Pont a poszthoz kapcsolódóan írtam, hogy jó, akkor beszéljünk másról. :)

Előzmény: pákosztos cica (3690)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 0 1 3691

Megveszek a kíváncsiságtól, hogy ez kit nyír ki. :) És kinyír-e egyáltalán valakit.

Előzmény: pákosztos cica (3690)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.28 -2 1 3690

Nem értem, hogy jött le pont a Vásárhelyi posztból ez, aki épp más, fontosabb dolgokra akarja a fókuszt átvinni. De jó, kicsit túlburjánoztam itt, visszafogom magam. :) 

Beszéljünk erről. Van ebben valami új? Tapasztalható a hírekben, a face-en.. mindenhol. 

Eladták magukat és a hazájukat is. 

Előzmény: Törölt nick (3688)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 0 2 3688

Te most ezerrel kampányolsz Magyar Péter ellen, de ez kontraproduktív, a lőállásokban már mindenki elfoglalta a helyét. Még maga Puzsér is azt mondta, hogy legalább ebből az irányból ne pofozzuk, hadd intézzék NER-hatáskörben a kicsinálását. :)

Ha szerinted is gumicsont, akkor beszéljünk erről inkább: https://index.hu/kulfold/2024/03/28/orosz-propaganda-europai-unio-ukrajna-haboru/

Előzmény: pákosztos cica (3683)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 -1 3 3687

Eh, már éppen majdnem beraktam képeket arról, amikor a gyerek 3D nyomtatóját javítottam (én is szereltem össze amúgy, mert darabokban olcsóbb volt) vagy amikor a gyerek fülhallgatójának hangvezérlőjét megforrasztottam és még működött is utána), meg amikor akksit cseréltünk a gyerek asus telefonjában, sőt, meg a gyerek ledsorral dekorált egyedi méretű laptopasztalkáját is meg akartam mutatni. Ebből mindjárt láthattátok volna, hogy bennem mélyen egy villanyszerelő sikoltozik. Meg egy asztalos is.

pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.28 -2 2 3683

VÁSÁRHELYI MÁRIA:

MIKOR LESZ MÁR ELÉG???

Ott "empatázik"(VJ nyelvújítása) a tévéstúdióban a volt igazságügyminiszter és a közel egymilliárdos költségvetési csalásért jogerősen elítélt bűnöző.És ahelyett, hogy az általuk elkövetett köztörvényes bűncselekményekről cserélnének eszmét, Varga Judit felmondja a nárcisztikus bántalmazóra vonatkozó szakirodalmat, gyenge-közepes színészi teljesítménnyel, Hajdú Péter pedig pedig ügyesen irányítgatja, hogy még véletlenül se kerüljenek szóba azok a dolgok, amelyek ránk, a közönségre, magyar állampolgárokra tartoznak. Mert lehet, hogy MP valóban bántalmazó, csak az a baj, hogy nekünk - a közönségnek - ehhez az égvilágon semmi közünk. Legfeljebb annyiban tartozik ránk, hogy vajon hogy tudná az igazság ügyét képviselni valaki, aki - saját állítása szerint - saját magát sem képes képviselni, jóllehet ehhez minden eszköz adott volt számára. Szemben azzal a sok ezer nőtársával, akikre nemhogy testőrörök nem vigyáznak, hanem a rendőrség sem védi meg őket addig, amíg nem folyik vér. És hogy tudná a családi erőszak áldozatait képviselni az, aki amellett kardoskodott, hogy Magyarország ne csatlakozzon a családi erőszak áldozatait védő nemzetközi egyezményhez.Mennyi felelősségérzet és empátia lehet abban a nőben, aki miközben tudja, hogy Magyarországon minden héten meghal egy nő családon belüli erőszak áldozataként, tudja, hogy nők és gyermekek tízezrei szenvednek a családon belüli lelki és fizikai erőszaktól, igazságügyminiszterként ténylegesen majdnem semmit nem tett az erőszak áldozatainak védelme érdekében. Miközben minisztersége idején is számos nő és több gyermek halálos áldozatává vált az erőszaknak. Van viszont közünk ahhoz, hogy miért írta alá a pedofilsegítő nevelőotthon vezető kegyelmi kérvényét, különösen mivel első körben nem támogatta azt, és miért mondott le miniszteri posztjáról- van közünk ahhoz, hogy ma reggel gyanúsítottként beidézték az ügyészségre Iványi Gábort, a szegények és elesettek segítőjét, akit 14 éve üldöz Balog Zoltán - a pedofilsegítő álszent pojáca - Orbán lelki vezetője,

- van közünk ahhoz, hogy a Parlament - a kormánypártok ellenállása miatt - nem veszi napirendre Karsai Dániel ügyét, jóllehet a méltósággal viselhető halálhoz való jog mindannyiunk közös ügye,

- van közünk ahhoz , hogy a saját szuverenitásáért őrjöngő kormány oly módon avatkozik be egy másik ország belügyeibe, hogy a magyar követségen bújtatja a hatóságok által keresett, hitlerista, a törvényes kormány ellen puccsot szervező volt kormányfőt, Bolsonarot

- nem beszélünk arról sem, hogy Magyarország az Európa Unió legszegényebb és legkorruptabb országa,

- van közünk ahhoz, hogy a népnyúzó kormány folyamatosan bántalmazza, sanyargatja, manipulálja magyar lakosságot.

Mikor lesz már elég?

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 0 1 3682

Ha belegondolok, nekem szimpatikusabb a villanyszerelés minimál programozói készséggel, hogy okosotthont csináljak. Illetve növényápolást, hogy a kanapéról ülve locsoljak. :)

Előzmény: cinema verité (3681)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 0 1 3680

Amúgy nekem is tetszik az asztalosság elméletben, szoktam is kezdetleges bútorokat ácsolni, ha nem kapható megfelelő méretű cucc. Most fogok pl. szétszerelni egy "laptopasztalt", ami a fiam megrendelése volt annak idején, mert a midi-billentyűzetét tette a helyére. Még az is lehet, egyszer elmegyek egy hobbiasztalos tanfolyamra. De nem hiszem, hogy szakmát váltanék azért. :)

Előzmény: cinema verité (3678)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 0 1 3676

Az asztalosságot Pottyondi Edina kezdte, mindenki másnak csak annyit mondhatok: utánozás majomszokás. ;P

Amúgy az az elméletem támadt, hogy van egy kigyúrt asztalosfiú vagy a Parlamentben vagy a Köztisztviselői Irodaházban, és fűzi a politkusnőciket munka közben meg privát asztalosleckéket ígér nekik...

Előzmény: cinema verité (3674)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.28 -2 1 3673

Renner Erika:

aki nem tudná, a lúgos orvos áldozata

Kedves Judit! Szomorúan olvastam a facebook oldalán kiírtakat. Tudom, milyen egy zaklatás és milyen egy bántalmazás. Szeretném ajánlani hogy, menjen be az ASK-ba, azok nagyon jók. Kap mindenben segítséget. De ezt úgyis jobban tudja, hiszen ezeket Ön hozta létre és hirdette is őket. Ha pedig a volt férje megjelenne a lakásán, és ez Önben félelmet keltene, akkor elmehet a rendőrségre és feljelentést tehet, ahogyan azt nekem is ajánlotta nemrégiben a BVOP szóvívője Makula György. Szerettem volna ezt Önnek személyesen is megírni, a facebook oldalára is, csak sajnos le vagyok onnan tiltva. Gondolom a múltkori nőnap miatt, amikor odaírták a nevemet, Ön pedig ezeket a kommenteket törölte (vagy töröltette) az oldaláról. Lehet még a NANE-hoz is fordulni, bár szerintük a "celeb áldozatoknak" minden sokkal könnyebb. Kitartás és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.

pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.28 -2 1 3672

Ez egyébként nyílt beismerése, hogy sikerült bulvárszintre vinni egy egyébként nagyon komoly problémát, a párkapcsolatokon belüli bántalmazást. :(

Gratulálok a rogánműveknek. 

Amihez nyúlnak, ott kő kövön nem marad. :( 

<(*!*)> Creative Commons License 2024.03.28 0 0 3671
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.28 0 1 3670

Azt én élőben is figyelhettem, köszi. Nem egy közigazgatásban dolgozó ismerősöm hisztériázott a "munkatársaira", akik csak fizunapon kerültek elő... :)

Engem csak az lepett meg eddig az egész ügyben, hogy vannak még önjáró ügyészek, akikre nem lehet nyomást gyakorolni. ;P

Előzmény: Shohei (3666)
Hümmögőpipőke Creative Commons License 2024.03.28 -1 1 3669
Shohei Creative Commons License 2024.03.28 -1 0 3668

Úgy biza macsek

Előzmény: pákosztos cica (3663)
Shohei Creative Commons License 2024.03.28 0 0 3667

Miért miért

$

Előzmény: Törölt nick (3664)
Shohei Creative Commons License 2024.03.28 -1 0 3666

Azt figyelted ahogy osztják a pozíciókat a fityeszben? Adóforintos állások, munka nélkül.

Száját takarja, felfelé néz, kamuvári a luvnya.

Előzmény: Törölt nick (3664)
Shohei Creative Commons License 2024.03.28 -1 0 3665

-500.000 savazó.

Ki tudja hol áll meg, bár te hű csicska vagy, kaptál egy gombot is az indextől. 

Előzmény: kibé1 (3660)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!