Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Na, én kész vagyok... Ezt valami mikroszkóp alatt csináltad? (Én a H0-ás 520-as átalakításakor is úgy guvasztottam a szememet, hogy majd kiesett... Pedig az gyerekjáték ehhez képest.)
A hűtőkocsit is rakd be a vonat elejére vagy a végére.....valóságban is közlekedett így (egy esetleges "G" kocsiról, mint poggyászmellékről már szót sem merek ejteni)
Basszus.... Ugató kutya legyek, ha Te nem vagy valami varázsló... Ennyi modellt én egy egész élet alatt nem bírnék összehozni, még az én primitív Aa, Bah, Bz, Dnz, Da kocsijaimból sem. (3084)
"csak nem azt ábrázolják amit én szeretnék"
Na, igen. Valahogy én is így vagyok ezzel. Nagyon megtetszett a III-as korszak, de nincs használható, jellemző MÁV személykocsi abból az időszakból. És egy véletlen folytán nekiestem barkácsolni... De nem bántam meg, holott korábban eszembe sem jutott volna ilyasmi.
Alkotásu! "3075" Gratulálok a Dnz kocsihoz, nagyon szép lett.
A kedvcsinálásnak örülök, egy kicsit azzal a szándékkal is teszem fel ezeket a képeket,
hogy minél többen álljanak neki házilag kifaragni a kedvenc járműveiket. Gondolom nem
kell ecsetelnem a készen vett járművekhez való hozzáállásomat. Nagyon szépek, nagyon
jók, csak nem azt ábrázolják amit én szeretnék, meg az áruk sem volt könnyen megfizethető eleinte. Most már nem okozna akkora gondot a megvételük, de már amit
nagyon szerettem volna, azokat már elkészítettem magamnak. Újabb ötleteim azért még
vannak, azokat már csak megszokásból is magam készítem.
A sarok csíkokról nekem is az dereng, hogy a felépítményre utal, ami /amik/ lejjebb vannak,azok a fékre ill. hiányára utaltak.
A pikszelek nem hazudnak, sőt kihangsúlyozzák a hibákat. Nálam halványsárga a csík,
de nem sokáig. Ez van amikor az ember főleg az emlékeire hagyatkozik, bennem egy
erősen használt hétköznapi vasút képe él. Ritkán találkoztam új, vagy frissen följavított
kocsikkal
A pikszelek igazolására az N- találkozón készűlt képen a kocsik teteje jobban hasonlít
Nekem is tetszenek ezek a kocsik is, de a 2. osztályú, osztott ablakú pályaszámát javítsd át Bz 40000-esre. Akár ebben, akár a személykocsik topikban találsz fényképet, pl. a Bz. 40013-as kocsiét.
A Bz 523xx, 524xx és 525xx-as pályaszámú kocsiknak hasonlóan 1100 mm széles "teli" ablakai voltak, mint az 1. osztályú (Az 10xxx) kocsiknak.
Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de azért megkérdezem: a szerelvényedhez eddig hány kocsi készült el? Annak idején egy "átlag mellékvonali vasvázasított szerelvény M (ozdony) + Dnz + 2-3- Bz + Az + 2-3 Bz összeállítású volt.
További szép munkát, látod, Zolinak is kedvet adtál:)
Tök jó lett a színe! Szépen néz ki a szerelvény. A végén meghozod a kedvemet ahhoz, hogy csináljak még egy Bz 46000-est.
A feljáró melletti sarkon a függőleges csík tényleg sárga, vagy csak torzítanak a bitek? Annak tudomásom szerint fehérnek kell(ene) lennie. Ha jól tippelek, akkor azzal jelölték az acélvázasságot a kéttengelyűeknél. De ha valaki hivatalosat tud, az ossza meg velem is, mert én csak feltételezem az eddig látott képek alapján.
Figyelmetlen voltam, mert kiemeltem a nyolc közűl azt az egyet, amelyiknél nem akartam
átszabni a gyári kasznit, ugyanis a hossza megfelelt a 46000-ás típusnak. Gondoltam,
elmegy a többi között, azt az egy ablakot meg nem fogják sokan hiányolni. Az egy ablak
hiányát ellensúlyozza, hogy a két előtér ill. WC ablak szélesebb, ezért a méretbeni egyezés. A tető is egy kicsit szürkébbnek látszik a képen mint a modellen. /kevés fény/
Nem szentírás a fehér tető (műhelyből kilépve), csak az alapszín ahhoz igazodott, a tört fehér koszolódott, kormozódott és rozsdásodott. Nem kizárt, hogy világos szürkére festették (lásd DOM Modell). Egyébként tetszik.
De!
Ha Bz 46000-es, akkor az ablakszáma a valóságban eggyel több, ha Bz 40000-es, akkor eggyel kevesebb volt.
Bz 40000-es 5+1, a Bz 46000-es 1+6+1 volt.
Örömmel tudom nézni e III. korszakos kocsikat, gratulálok.
Amíg az idő vasfoga ki nem kezdte a kocsikat,a kocsik teteje tényleg valamilyen fehéres árnyalatú volt.Persze,így nekem is barátságosabb a festésük,nagyon szépre sikeredett a házi feladatod!