Nos akkor jól elbeszélgettünk a semmiről, vagyis nem volt értelme ennyi időt áldozni a dologra. A technika ördöge jól kibabrált velünk! Éreztem én ezt, hogy személyesen pár perc alatt letudtuk volna az információcserét már rég és nem lett volna kavar. :-)
Nos ezúton is elnézésedet kérem, lehettem volna én is annyira figyelmes, hogy még egyszer elküldjem a mélt, valamint gondolhattam volna erre az eshetőségre, hogy valamiért nem kaptad meg. Jó tanulság nekem.
Ami a válaszokat illeti, köszönettel vettem, bár némileg aktualításukat vesztették azóta. :-) Képet küldök, illetve hozzá kódot majd kérek valamikor a tali után, előtte szeretném megismerni a résztvevőket, a tali hangulatát, főleg Téged és Marsyt ha ott lesztek.
A matricáról lehetne valamit megtudni? Hova ragasztható, milyen színű? Átlátszó alapon van? Külső, vagy belső? Esetleg képet tudnál róla feltenni?
Köszönöm kedvességed, de annyira nem sürgős, hogy elpostázd nekem, tökéletes lesz ha tudsz hozni a talira Kaposújlakra. Hálás köszönet érte, a tagságom meg úgyis alakul, ha már lesznek személyes tapasztalataim a klubról.
Bár még nem 100% a tali-részvételem, de remélem ott tudok lenni...amolyan odacsullánkodósan..:-)))
Rákérdeztem a szervízben az övfeszítőre. Nektek volt igazatok, van benne. Ebből adódóan az öv be nem csatolásának némítására csak a bimm-bamm lekötése jöhet szóba. Az általam említett másik lehetőség (ülés alatti csati széthúzása) innentől (biztonsággal) nem járható út. Kösz a figyelmet!
A kérdéseim tehát olyan irányúak lennének, hogy mi a feltétele a talikon való részvételnek? Lehetséges-e, hogy kezdetben tagsági nélkül amolyan "odacsullánkodósan" ellátogassak egy-két ilyen rendezvényre, ahogy időm engedi?
A talikon való részvételnek abszolúte semmi feltétele nincsen. Az a célunk hogy tagság nélkül is el jöjjenek a Daewoo-Chevi tulajdonosok és ha megtetszik nekik a mi kis közösségünk akkor esetleg csatlakozzanak hozzánk.
ezt én is csak megerősíteni tudom. akkor is vettem részt találkozón amikor még nem voltam klubtag. a részvétel feltétele csupán annyi, hogy szerezz tudomást a taliról, és gurulj oda a kocsiddal :) ennyi tagsági előnye akkor jöhet elő, amikor vmelyik támogatónál akarod érvényesíteni a pénzbeli kedvezményt. és ilyenkor előfordulhat, hogy kérik a kártyát ;-)
Ezek szerint tényleg egy teljesen nagy félreértés áldozatai lettünk, főleg én, mert ezt a levelet sajnos nem kaptam meg.
A fórumunkkal voltak és sajnos vannak még hibák.
Sokszor jelzi hogy új üzenetem van és nem látom ezt. Ezt fel is vetettük a megfelelő embernek és dolgozik rajta illetve bizonyos részben meg is oldotta.
A tisztségemből adódóan temrészetesen válaszoltam volna ha megkapom ezt a levelet.
Ha megengeded válasol itt a nagy nyilvánosság előtt.
A kérdéseim tehát olyan irányúak lennének, hogy mi a feltétele a talikon való részvételnek? Lehetséges-e, hogy kezdetben tagsági nélkül amolyan "odacsullánkodósan" ellátogassak egy-két ilyen rendezvényre, ahogy időm engedi?
A talikon való részvételnek abszolúte semmi feltétele nincsen. Az a célunk hogy tagság nélkül is el jöjjenek a Daewoo-Chevi tulajdonosok és ha megtetszik nekik a mi kis közösségünk akkor esetleg csatlakozzanak hozzánk.
Érdeklődnék még, hogy lehet képet feltölteni a honlapra?
Képeket úgy tudsz feltölteni a honlapra hogy a Marsy kollegának írni kell egy emilt és ő ad hozzá jelszót. Elvileg ennek a feltétele a tagság, de ha megbeszéljük akkor megoldhatjuk.
Lenne-e valami ellenvetése a klubnak, ha a honlap címét feltenném a kocsira amolyan reklámként?
Semmijen ellenvetésem nincsen hisz mi is azért tesszük fel a kocsira a matricákat hogy hirdessük magunkat.
Ha kell küldök neked matricát vagy a Kaposújlaki talira leviszem az jó lesz?
Most csináltatok a klubtagok krémjének egy külön matricát, amit azok kapnak akik a legaktívabbak.Ezzel szeretném meghálálni a klubért tett munkájukat.
Az elején leírtakohoz meg annyit hogy sajnos ez az általános nézet hogy nem igazán vannak olyan tulajdonosok akik tényleg akarnak illetve szeretnének ilyeneket csinálni mint minitalik meg ilyenek. Ez már sok helyen támogattuk hogy csináljatok magatok talikat és ha eljutunk a Ti körzetetekbe akkor Ti jöjjetek oda és örüljünk egymásnak.
Végezetül köszönöm szépen az elismerő szavaidat, de sokszor nem érdemlem meg.
Többet és mégtöbbet kéne ezzel foglalkoznom ahhoz hogy ez úgy müködjönahogy kell.
Álmom az hogy egyszer egy ilyen Kaposújlaki találkozón annyian legyünk mint egy HONDÁS talin (400-500 autó)
Remélem ez is valóra válik egyszer, ha nem is ennyi de legalább jóval több.
Már 15 autó van a listánkon és remélem a ti neveteket is odaírhatom és jól fgjátok érezni magatokat.
Hali ! Hétvégén meghajtottuk egy kis Tátrai kirándulással. 4 fővel végig, csomagokkal. 7.6-os fogyasztás az eddigi 9-10 után nagyon tetszett. Hegyi utakat imádta, húzott rendesen. És ami külön öröm volt számomra : 5 óra vezetés után simán kiszálltam mindenféle "lebénulás" nélkül.
Igen halisten eleg sok "csacsi" van a varosban. Egy dolognak orulok : szerencsere keves a balfasz vezeto kozottuk :) Valahogy sportosabb a kocsi talan es ezert nem veszik a szuzukis szoke libak meg a benak ?:)
1. Tyűha! Volt mit olvasni... Ezen a topikon terem a Lacetti rendesen!
Üdv minden új(abb) Lacsi tulajnak! :-)) Bp-n járva minden utcában legalább 1 Lacsi emelte fővárosunk értékét:-) Jó volt nézni.
2. Gyerekek ne nyúzzzzátok 1mást off dolgokon! Tuddományos tény, hogy az ember kép olvashwó. Ha nagggyábó jó írod a másik tuti elolvasssa és megértti, akor meg mindek ez a harrakirri...??? Be happy!! :-))))))))) Akinek sok a gőz, az vágja magát a verdába és kormolja ki.
3. Aki talira megy az majd írjon élmény beszámolót! Plíz..:-)
4. A szervízek férgese kihullik, de újabb férgek is megjelenhetnek a piacon... és akkor még ott vannak a dizájn férgek, akik valami oknál fogva mindig túl élik! Jobb ha mindenki bedobja a közösbe a szervíztapasztalatát, csak ebből lehet IGAZÁN profitálni kedves Lacsettók és Lacsetták..
Ui: nem szívtam sem füvet, sem kipuff gáz - merőben véletlen, hogy hippis a hangulatom..
Újabb üzemanyag mérés. Most nem volt 180-as kergetés és orás dugóban állás :) Volt 140-150 viszont es most 7.85 -re jott ki a vegyes. Azt mondom en megelegszem vele.
Jovoheten a hosszu hetvegen kiugrik a szukito :)
Tovabbi jo napot.
Ja es Cápa nem haragszom. Tudom en is hibazok de hállisten <- csak nagyreszt ilyet :) Sajna neha gyorsabban utom a billt mind amennyire valojaban tudok gepeni. Sokszor meg felre is megy.
üdv a "klubban" nem semmi amin átmentél már a kocsiddal :o) az az érzésem,hogy lehetne bármilyen más márkájú kocsid, ezek vagy ezekhez hasonló dolgok akkor is megtörténtek volna veled...
Tegnap előtt találtam erre a fórumra azóta visszaolvastam kb. 600 hozzászólást és sok érdekes, hasznos infót találtam. Én 2005. májusától gyarapítom a Lacetti-s tábort egy 5 ajtós 1.4-es fekete Elite Cool –al és per pillanat 26 évesen Újpesten tengetem napjaimat. Hogy őszinte legyek nagyon sokat gondolkoztam, hogy bele merjek-e vágni ebbe a típusba, mert eléggé megoszló véleményeket hallottam róla, de viszont felszereltségben meg árban nem volt ellenfele és még tetszett is a kicsike. Úgyhogy döntöttem és megrendeltem, amit a közel két év elteltével se bántam meg, mert nagyon szeretem, és elégedett vagyok vele. Persze vannak jobb autók, de azoknak az ára hááááát nem az én pénztárcámhoz lettek igazítva. Most jöjjön egy kis szerviz tapasztalat. 5000 km-nél voltam olaj cserén a Dráva utcai kis szervizben ami ~11 e Ft volt. Utána már sajnos többször kellet szervizbe vinnem a drágát. A következő kb. 6 hónapos korában volt, mert egy kedves teherautós a bal hátulját végighúzta (városban parkoltam) elég csúnyán, persze se telefonszám se betétlap. Irány a Fóti úti szerviz, ahol közölték velem, hogy cserélni kell a sárvédő ívet. Mindent ők intéztek (pl.: casco, javítás, fényezés stb.) úgy ahogy a nagykönyvben van. Nagyon szépen megjavították az autót, semmit nem lehet rajta látni. Szóval parádés munkát végeztek volna, ha az első és hátsó szélvédőben nem lett volna pár darab fémfröccs a hegesztések után. A szélvédőket természetesen szó nélkül és térítésmentesen kicserélték nagy elnézéseket kéregetve. Ezután jött, hogy a csomagtér ajtaját rosszul rakták össze és az ablakmosó csöve eltört, amit szintén kicseréltek. Egy éves korában eljött az első kötelező szerviz kb. 14600 km-nél amit szintén a Dráva utcai kis szervizben csináltattam ami ~22 e Ft volt szűrőkkel, olajjal, munkadíjjal egyben és helyben megvárhattam. Kb. 25 perc alatt lett kész + láttam, hogy valóban kicserélik-e a kiszámlázott dolgokat. Az 1. kötelező után 2-3 hónappal 3 probléma ütötte fel a fejét. A jobb hátsó lámpaburán az irányjelző fehér burája vízszintesen berepedezett, a jobb első ajtó ablaka 3 helyen (függőlegesen végig) karcos lett, és a bal első ajtó kárpitja elvált a tetején az ablaknál egy 1 cm-es darabon. Felhívtam a Dráva utcai szervizt és elmondtam a problémákat, azt mondták, hogy megrendelik a cuccokat, és majd hívnak. 1 hét múlva vissza hívtak, hogy megjöttek az alkatrészek, mikor tudok menni, hogy kicseréljék. A dolgok cseréjét végignéztem és közben a szervizvezetővel beszélgettem, aki többek között elnézést kért a kellemetlenségekért. Az első ablakkal együtt a porfogót is kicserélték. Természetesen 1 Ft-ot sem fizettem a mutatványért. A sárga lámpás betegség nálam is jelentkezett 2 hete. A szervizes azt mondta, hogy a hibakód szerint gyújtáskimaradás történt, aminek a tél + városi közlekedés és a jó minőségű benzin lehet az oka, ami miatt a szelepek kicsit bekormolódnak. Azt tanácsolta, hogy menjek fel a pályára és 10-15 km-es szakaszon, kergessem meg 4.-be 150-el és az meg fogja szüntetni a hibát, ha mégse menjek vissza, és majd kitisztítják valamilyen folyadékkal. A pályás autózás óta „nincs” sárgalámpa. Bízok benne, hogy nem kell majd szelepeket cserélni. Egy ideje nyikorog a vezetőülés, de pár napja különösen rákezdett (pedig szerintem 90 kg bírnia kéne). És végül megint lesz egy utam a Fóti úti szervibe, mert kb. egy hete a szomszéd házról ráesett egy cserép az autó tetejére, amiből még úgy néz ki, hogy bírósági per is lesz, mert a ház (önkormányzati) biztosítása az ilyen károkra nem terjed ki. Most ~27 e km van a Lacsiban úgyhogy, közeleg a következő kötelező szerviz is. Tegnap én is kivettem a légszűrőtől azt a bizonyos szűkítőt. Kicsi változás mintha már jelentkezett volna, de kíváncsian várom a továbbiakat. A fogyasztása 8-10 között mozog. Most jönne egy kérdés. Valakinek van SPIREX a Lacsijában? Ha van milyen változást hozott a gépsárkányban? Sajna Lacsis tapasztalatot nem hallottam. Ismerőseim körében más autókon bevált. Na ez egy kicsit hosszúra sikeredett, de ez közel két év tapasztalata, úgyhogy most ennyi és elnézést a helyesírási hibákért.
:DD Köszi hogy megvédtetek. Tényleg jóindulatból írtam, nem kötekedésnek szántam. Bármilyen hihetetlen egyébként, de én is szoktam helyesírási hibákat véteni. :))
Azt hiszem, félreértesz valamit. Kripic kérdezett, én meg legjobb tudásom, információim szerint válaszoltam, valamint számbavettem a lehetőségeket a végkifejletet illetően, igaz kissé irónikusan, no meg invitálóan. Ugyanis nem szeretném, ha valaki azért nem indulna el otthonról a tali napján, mert még abban is bizonytalan, hogy mit talál a megbeszélt helyen, valamint egyáltalán bejut-e a rendezvényre tagsági híján? Egyáltalán nem terjesztettem olyan infót, hogy aki nem klubtag, az nem mehet be a talira! Ez így ebben a formában nem igaz! Csak a legrosszabb esetet vettem számba és mint poén írtam le, végén mosolyjelekkel.
Eszem ágában sem volt vádaskodni, távol állna tőlem így ismeretlenül ilyesmi még ha lenne is alapja. Egy korábbi hozzászólásomból is kiolvashattad, hogy -bár nem volt tökéletes az információáramlás köztünk- maximális tisztelettel adózom olyan személyek iránt, akik össze tudják rántani a társaságot egy klub-formába. Nem kis feladat, ezt mindenki láthatja! Ezért is voltam megértő, mert nem érkezett sokáig egy tavaly december közepén Neked írt emilre válasz. Mellőzöttségemet akkor kezdtem érezni, amikor hetek múltán sem kaptam információt a levélben feltett kérdésekre, pedig pontosan azért kerestelek meg direktben Téged, nem pedig a fórumot. Reakciót Belőled csupán a fórumon tett megjegyzésem váltott ki, de amire igazán kíváncsi lettem volna, az ugyancsak megválaszolatlan maradt.
Azért alább mellékelem az eredeti levelem. Szerintem ha még egyszer elolvasod, talán látod benne a segítő szándékomat is, amit a klub fejlesztése, újabb tagok szervezése, lakhelyem környékén való megismertetése formájában akartam véghez vinni. Ezzel pont a bokros teendőidet akartam csökkenteni, ill. besegíteni amiben lehet. Már amennyire ezt egy magamfajta kezdő chevys segíteni tudja..:-))
Nos ami a kérdéseimet és az elmaradt válaszokat illeti -bár már aktualításukat vesztették- vastaggal emeltem ki azokat.
Elnézésedet kell kérnem, ha nézeteltérés támadt köztünk az információkat illetően, szándékom érdeklődő, segítő szándékú volt, még ha egyéb okok miatt másként is sült el. Azt hiszem némi félreértések is közrejátszottak a dologban. Biztos vagyok benne, hogy ha ez a beszélgetés személyesen zajlott volna, nem ilyen végkifejlet kerekedik belőle. Sajnálom.
Végezetül engedd meg, hogy az eddigi munkádért őszintén gratuláljak és kívánjak sok sikert a továbbikhoz is!
Maradok tisztelettel: cápaFeri
"Szia Sznuni! (ha tegezhetlek..:-))
Bocsi ha zavarlak, de lenne pár kérdésem a tagsággal kapcsolatban.
Immáron fél éve -mióta megvan a lacsim- olvaslak benneteket, valamint egyéb chevy-s fórumokat. Hozzá-hozzá szólogatok ahogy időm engedi.
Olvasom, hogy vannak találkozók is, ahol meg lehet ismerni egymást és a büszkeségeiket, de a minitalik, amiket pl. ti is szerveztek, nekem földrajzilag eléggé kiesnek, ritkán tudnám időben és anyagiakban összehozni a pesti kirándulást. Pedig jó lenne néha el-eljárni talikra is, ahogy azt az ember bokros teendői engedik. (volt is ilyen irányú kezdeményezés másik fórumon, de több okból nem jött létre)
Ezért aztán volt egy merész gondolatom:kissé fellendítem szűkebb hazám (balcsi nyugati fele) lacsi-tulajdonosainak aktivítását, mert a környékről nem tudok senkit a neten. Ennek érdekében még egy matricát is ragasztottam a kocsimra, hátha így rátalálok egy másik lacsisra innen, de eddig semmi. Pedig egy rakás gyönyörű gép van erre, minden nap vagy egy tucattal látok futkározni, melóba menet, jövet! :-)
Ha kissé sűrűbben lennénk lakhelyem környezetében, biztos fellendülne az élet, de így egy szál magamban ekkora távolságról blindre elindulni egy talira...kissé lutri.
A kérdéseim tehát olyan irányúak lennének, hogy mi a feltétele a talikon való részvételnek? Lehetséges-e, hogy kezdetben tagsági nélkül amolyan "odacsullánkodósan" ellátogassak egy-két ilyen rendezvényre, ahogy időm engedi? Érdekelne a társaság, a talik légköre, meg úgy egyáltalán.
Ha ez menne, és tetszene a dolog, akkor természetesen teljes értékű tag szeretnék lenni annak minden költség és egyéb vonzatával együtt!
Sőt! Sok elismerő véleményt hallok a váci szervízről, nagyon dícsérik. Ha összejönnénk jónéhányan erről a környékről, mindenki elmondaná a különböző szervízekben tapasztaltakat, akkor egy arra érdemes környékbeli márkakereskedést-szervízt be lehetne szervezni, hogy oda nyugodt lelkiismerettel hordhassuk kedvenceinket.
Érdeklődnék még, hogy lehet képet feltölteni a honlapra? Csak rendes klubtagoknak engedi a rendszer?
Lenne-e valami ellenvetése a klubnak, ha a honlap címét feltenném a kocsira amolyan reklámként? Hátha így könyebb lesz ismerősökre, vagy újabb tagokra lelni errefelé! (Mivel ez a lacetti-klub féle kezdeményezés nem jött össze.:-)"
Mivel a Kaposújlaki találkozóról tulajdonképpen már van fix időpontunk van, ezért arra gondoltam, hogy elindítom a jelentkezéső listát.
Az időpont: 2007. 04.28. Gyülekező:7.00-7.30 Auchan parkoló Budaörs a tábla alatt a szokott helyen Az indulás időpontja: 7.30 mert 10.00-ra lent kéne lennünk Kaposváron.
Viszont - vagy csak figyelmetlen voltam...? - az nem világos, hogy kell-é hivatalosabban is jeleznem a résztvételi szándékomat, vagy csak jól megérkezünk, és akkor jól ott leszünk...?
Erre az a válaszom, hogy az emilcímemre (sznuni@citromail.hu ) írjatok, hogy ha akartok jönni és felteszlek a most még nem vezetett listára.
Mondd már mi az amivel nem tájékoztattunk rendesen?
Annyira bánt hogy nem tudom miről beszélsz.
Csak a vádaskodásodat olvasom.
Annak örülök hogy Te kezdeményezted a Kaposújlaki talira való csatlakozást, de most nem értelek.
Az hogyha esetleg kérdeztél valamit és nem válaszoltam annak az lehet az oka, hogy egyedül csinálom jelen pillanatban az egész klubot, mivel a régi vezetők elmentek és nekem kell most mindent csinálni.
Hál istennek vannak segítőim, de nem tudok illetve nem tudunk minden nap ott lenni és a gondokkal bajokkal foglalkozni.
elnézést kérek emiatt, de megértheted hogy a szabadidőmben és néha a munkaidőmben próbálkozom a feladatom megoldásával.
Sajnos senki nem tudja mivel jár egy klub vezetése és igazgatása.
ADDIG AMÍG NEM CSINÁLJA.
Én most megtudtam és eddig sem vádaskodtam a vezetőség felé hogy milyen rosszul csinál ezt és ezt.
Az meg hogy klubtag valaki vagy sem, azt senki nem mondta hogy nem jöhet be.
Mellesleg a Klub Matiz Hungary is jönni fog és Ők sem klubtagok. Kérlek ne terjeszd azt hogy mi csak akkor engedünk be valakit ha klubtag. És soha nem kényszeritettem itt senkit hogy lépjen be vagy ilyesmi.
Lesz más program is, nem csak kocsinyúzó.
Ügyességi versenyek is lesznek, tesztkérdések is lesznek......
Mégegyszer bocsánat.
Remélem eljöttök minél többen és ne ez árnyékolja be a klubot, mert nem tehet a klub az én esetleges nem ráérésemről.
Helyesírásilag csak azért szóltam hozzá, mert nem szeretem a kötekedést, pláne ott, ahol pont a helyesírás az utolsó szempont abban, hogyan osszuk meg az információt.
A másik fórumon szoktak listát készíteni, hogy kik várhatóak. Nos mivel pont talival és tagsággal kapcsolatban nem kaptam kellő információkat az ottani vezetőtől pár hónappal ezelőtt, ezért valszeg nem fogok iratkozni. Beültetem a családot és elindulok kirándulni....Kaposújlak felé. Majd ha odaérek meglátom érdemes-e maradnom. Max. vesztek egy rugót, de szerzek rengeteg tapasztalatot, hogy érdemes-e menni ilyen talikra? Legrosszabb esetben továbbálok a családdal és kirándulunk másfelé egy nagyot. Sokminden függ a programtól is, hisz autónyúzásban (gyorsulás, stb.) nem veszek részt, bárhogy is invitálnának, azon kívül minden programra nyitott vagyok. Ja...van egy még rosszabb eset, majd elfelejtettem....nem engednek be, mert nem vagyok klubtag..:-)) No ez esetben meg asszem nem kell írnom, mennyire fog érdekelni ilyesmi klubrendezvény meg tagsági azután.:-)))
Mindettől függetlenül örvendek részvételi szándékodnak, legalább személyesen is megismerjük egymást! Reménykedem, hogy jópáran kedvet kapnak még addig és eljönnek!
Én is azt gondolom, hogy a tartalom a lényeg, nem pedig a hogyan... (Persze a mondatszerkezeti- és helyesírási hibáktól hemzsegő hozzászólásokban lehet, hogy éppen a lényeg esik áldozatul... Ezeket bizony néha nehezem tudom megfejteni, de eddig még sikeresen megküzdöttem velük - a'sszem). Számomra teljesen világos volt, hogy pusztán a hibák mennyisége késztette e tárgyban megszólalásra Picuj szaktársat - én semmi sértő szándékot nem fedeztem fel benne.
Zsazsi, ne kapd fel a vizet, mielőtt rányomsz a "Mehet" gombra esetleg olvasd át mégegyszer a hozzászólásodat, feltételezem, hogy egy-két hibát Te magad is észre veszel - már ha nem veszed (ezt is) kioktatásnak...
És szerintem ennyivel le is zárhatnánk a kérdést...
ON
Cápa!
Veled együtt min. ketten leszünk Kaposújlakon, merthogy én (is?) megfűztem a családot, hacsak valami egetrengető nem jön közbe addig, akkor legyőzzük a távolságot és minden jel szerint ott leszünk - persze hajnalról szó sem lehet :-)...
Viszont - vagy csak figyelmetlen voltam...? - az nem világos, hogy kell-é hivatalosabban is jeleznem a résztvételi szándékomat, vagy csak jól megérkezünk, és akkor jól ott leszünk...?
Off Tudod, az írásos kommunikáció kultúrájához hozzátartozik a helyesírás. Ez pedig teljesen független attól, hogy milyen témában írsz. Ez a minimális tisztelet az anyanyelv és a topiktársak felé. Megjegyzésemet természetesen építő jelleggel, nem pedig kötekedésből tettem. : )