Keresés

Részletes keresés

ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.07 0 0 563
Nem. :( (a szinhazbajaro@-ra küldted? a colincrazy@ tán megbízhatóbb)
Nem értem a levelezőimet, mi alapján válogatja ki, hogy kitől kapok meg valamit, kitől nem? Már megint nem érkezett meg egy tegnap nekem küldött levél...
Előzmény: barrix (549)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.07 0 0 562
túl nagy a kép, nem nagyon látom tőle a dolgokat...
Ezt már az előző megjegyzésedkor sem értettem. Valóban nagyobb (szélesebb) a kép, mint a hozzászólások átlagos hossza, de nekem ettől még minden ugyanúgy látszik, nem takar el semmit. Hogy is tehetné?
150 dpi-vel szkenneltem be, a méretén nem változtattam. Nem akartam, hogy csúnya, darabos legyen, ezért nem csökkentettem a dpi-t, így lett az eredinél nagyobb a neten.
Nincs kedvem kitöröltetni és kisebb méretben visszahozni. (Lustaság, félegészség...) Írjunk olyan sokat, hogy mielőbb átkerüljön a második oldalra, és onnantól fogva nem jelent majd gondot!

Aztán vigyázzál ám erre a nemes szándékú, bölcs témára, míg távol leszek! Nehogy boruljanak a poharak, ha én kiteszem a lábamat! :)
Jaj, azt én sem szeretném! De nem is vagyunk mi olyanok, ugye?

(Pénteken utazom a Zalaszentgróti Nemzetközi Színházi Táborba - nekem is lesz Ascher Tamáshoz közöm, mégha kevés is. :) )
Tényleg, máris itt van 9-e! Hogy elrepült az idő a gyulai utolsó Falstaff óta! Jól jöhet még a későbbiekben egy-két figyelő szem a táborból... ;)

Előzmény: navarre (560)
barrix Creative Commons License 2002.08.07 0 0 561
Fullajtár inkább Gertrudisnak lenne jó szerintem.:)
Pikali tényleg telitalálat lenne! Nem is tudom, hogy nem jutott az eszembe.
Az én ötletem: Hámori Gabriella vagy Láng Annamária ( mindkettő Julikája felejthetetlen volt) Persze mindhárom m.v. lenne, és vszínű, hogy inkább társulati tag lesz.

Bolha a fülbe tényleg Vidnyánszky rendezés volt.
A Veszedelmes sokkal jobb volt, csak a szereplők:... Kubik és Mihályi Győző :((
Moór Marianna viszot nagyon tetszett, ami nem kis szó Glenn Close után:)

Előzmény: navarre (555)
navarre Creative Commons License 2002.08.07 0 0 560
No, és vitatkozunk? :) Nekem van egy kis vitatkoznivalóm: túl nagy a kép, nem nagyon látom tőle a dolgokat...

Aztán vigyázzál ám erre a nemes szándékú, bölcs témára, míg távol leszek! Nehogy boruljanak a poharak, ha én kiteszem a lábamat! :)

(Pénteken utazom a Zalaszentgróti Nemzetközi Színházi Táborba - nekem is lesz Ascher Tamáshoz közöm, mégha kevés is. :) )

Előzmény: ColinCrazy (557)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.07 0 0 559
OFF
Újvári: Nekem sajnos össz. 3 darabban volt szerencsém látni (Emberbarát 2x - nem tudok és akarok más Dont elképzelni a darabba; Frederick; Macbeth), de ennyi idő alatt is határozottan megkedveltem.
Egyéb: Amikor B.P. felállt a Shure-társalgó egyik asztalától és az ott ülők felborítottak egy ice teás pohár, Ú.Z. odaszólt: "Mi az? A Bozsó kiteszi a lábát és borulnak a poharak?" :)
ON

Sötét angyal: Köszi a választ! Nem fogadom meg, hogy nézni fogom... LZs hangját így is hallhatom minden nagyfilm előtt bizonyos csatornákon (a nyárestékkel kapcsolatban). :)

Előzmény: OGábbbor (547)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.07 0 0 558
Határozottan jól kezdődött a napom: A hozzászólással álmodtam! :O)
(Nem is akaródzott felkelni, 05:00 és 06:00 után 06:45-kor ébresztettem magam utoljára.)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.07 0 0 557
vitatkozhatnák=vitatkozhatnáNk - nem is szoktam nák-kal beszélni-írni, csak figyelmetlen voltam, bocs!
Előzmény: ColinCrazy (543)
navarre Creative Commons License 2002.08.07 0 0 556
Huh, CC, kicsit (nagyon) nagy ez a kép, én legalábbis csak csíkokat látok belőle... :)
Előzmény: ColinCrazy (534)
navarre Creative Commons License 2002.08.07 0 0 555
Barrix, Te biztosan Fullajtár Andreát szeretnéd Melindának. :))) Valóban érdekes lenne. Én a Falstaff óta Pikali Gerdát is el tudom képzelni (bár ő most Madách Kamarás, ha jól tudom), más nem jut eszembe.

Kubik Annát azt hiszem, még nem is láttam. Trill Zsoltot viszont egyszer már igen, de akkor nagyon nem tetszett. Igaz, a Bolha a fülbe c. bohózatban volt szerencsém hozzá - azt a darabot valahogy utálom, vagy azt a stílt, nem tudom - ettől akár még jó is lehet Trill (ott nagyon gagyi, elviselhetetlen szerepe volt). Hm, lehet, hogy azt is Vidnyánszky rendezte? :)

Előzmény: barrix (550)
navarre Creative Commons License 2002.08.07 0 0 554
Kösz, hogy belinkelted, Sonrisa, korábban még nem olvastam ezt a cikkket. Vidnyánszky valóban bölcsen és értőn szemléli a Bánk bánt, akárcsak a Nemzeti körül kialakult helyzetet - számomra legalábbis ez derült ki a szavaiból. Most már kicsit nyugodtabban és bizakodóbban állok hozzá. :)

Érdekes az is, hogy Bánk bánt Hamlet-féle, vívódó figurának nevezte; ha valóban ilyen hőst teremthet, akár valami "pótlékot" is jelenthet László Zsoltnak: kicsit újraélni valamit, amit régen "elrontott". Ilyen Bánk bánként már jobban el tudom képzelni.

Most nagyon bizonytalan a helyzet, de én kiváncsi lettem: azt hiszem, összejöhet a dolog és valóban érvényes előadás születhet - ha hagyják odafönn. (Annyira azért nem fönt, kicsit lejjebb...) :)

Előzmény: Sonrisa (548)
navarre Creative Commons License 2002.08.07 0 0 553
Szerintem dicséretnek is szánták, meg nem is - mintha kicsit a fejüket csóválnák a komoly színházi emberek Bertók LAJOS, eme rossz, csavargó kölök miatt. :) De hogyan is értették pontosan? Ez lehet, hogy éppolyan homály marad, mint az: hova is tűnik Bertók időnként... Nem is beszélve arról, hogy miből él?! Rejtélyes fickó. :)

Én sem vettem észre, hogy elírták a nevét; be kéne írni a Színháznak, hogy helyesbítsenek a köv. számban. Meg szokták tenni.

Láttam, közben észrevetted a "kettőzést", CC. Jókedvem van, üsse kavics: ez egyszer még megbocsátok. :)

Előzmény: Sonrisa (545)
navarre Creative Commons License 2002.08.07 0 0 552
Lehet, hogy hibásan, de arra tippelek, hogy Újvári a Nemzetibe szerződött. Ezt most senki ne higgye el nekem, majd kiderítjük pontyosan! :)
Előzmény: ColinCrazy (541)
navarre Creative Commons License 2002.08.07 0 0 551
Sőt, CC, annyira elhomályosult tekinteted az örömtől, hogy már megin' nem vetted észre, hogy - hosszú filozófiai eszmefuttatás kíséretében - ezt a részletet már sajátmagamúlag bemásoltam a fórumba. :) Bizony!
Előzmény: ColinCrazy (537)
barrix Creative Commons License 2002.08.06 0 0 550
Köszi a gyors reagálást.
Örülök, hogy Kaszás lesz Biberach, jól fog neki állni. De még jobban örülök, hogy nem L. Zs. kapta ezt a szerepet, mert már kicsit sokalltam a rosszfiúkat. Bár hálás szerepkör a gonoszoké, az biztos.
Kubik Annát vagy 10-12 éve sokat láttam, általában tetszett, de most legutóbb a Veszedelmes viszonyokban /Vidnyánszky-rendezés/ nagyon nem.
Melindára ki lenne a Ti ötletetek?
Előzmény: OGábbbor (546)
barrix Creative Commons License 2002.08.06 0 0 549
Küldtem Neked is, nem kaptad meg?
Előzmény: ColinCrazy (533)
Sonrisa Creative Commons License 2002.08.06 0 0 548
Itt a link: (feltéve, hogy sikerül)
Heti válasz
S.
Előzmény: OGábbbor (547)
OGábbbor Creative Commons License 2002.08.06 0 0 547
OFF
Baromira sajnálom Újvári elszerződését - csak most hallottam tőletek... Biztos kapott egy jobban fizető állást, amit meg kell érteni, nem hiszem, hogy a BP-i Kamarás fizetéséből túl jól élhettek a családjával. Remélem, nem vidékre ment....

A Sötét angyal egy sci-fi sorozat hétfő esténként az M1-en - túl jó, bár az első részek után bizakodtam...

OGábbbor Creative Commons License 2002.08.06 0 0 546
Üdv Mindenkinek! (mától ez eggyel több személyt jelent :)

Barrix kérdezte (igaz nem tőlem :), hogy kik lesznek a Bánk bánban a partnerek. Volt Vidnyánszky-val úgy egy hónapja egy interjú a Heti Válaszban, abban elmondja a szereposztást, ami talán sokak szerint merész, de - majd meglátjuk!
Szóval: Szarvas József (Tiborc), Kubik Anna (Gertrúd), Blaskó Péter (Petúr), Kaszás Attila (Biberach), és Vidnyászky beregszászi színészei, így Trill Zsolt is játszanak benne. A többiek most nem jutnak eszembe, arra emlékszem, hogy akkor még nem talált Melindát. Biztos fönn van a hetivalasz.hu-n, majd én is megkeresem az interjút, beszélt arról is, milyennek szeretné a darabot.

Sonrisa Creative Commons License 2002.08.06 0 0 545
Szia CC!
Nekem jó, hogy beírtad a cikket még egyszer, mert csak így másodszorra tűnt fel az esetlegesen cinikus hangvétel. De most meg az van, hogy minél többször olvasom, annál inkább úgy tűnik, hogy ezt nem dícséretnek szánták. Vagy megis?!
Szerintetek???
Előzmény: ColinCrazy (537)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 544
Nyilvánvaló ugye, hogy megzavartak, ezért lett 2 kurta mondattal vége a hozzászólásomnak. Ez a munka!
Előzmény: ColinCrazy (535)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 543
Hát, ezen vitatkozhatnák, hogy ki szokott ide hülyeséget írogatni, de ezt egyszer már megbeszéltük. :)
Előzmény: navarre (532)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 542
Mi a fene az a Sötét angyal, amiről beszéltek?
CC, a tudatlan
Előzmény: navarre (526)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 541
Navarre! Újabb bocsánatkéréssel tartozom: már megint nem olvastam el mindent, mielőtt írni kezdtem volna (ld. BL)...
Én is meglepődtem néhány dolgon a cikk olvastán, sőt bosszankodtam is néhány megjegyzéstől. Szomorú azért lettem, mert Újvári Zoltán (aki eddig az egyetlen nem külsős díjszerzője a színháznak) elszerződött. Hová? Titok?
Előzmény: navarre (525)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 540
OFF
Én is gyűjtöm a tévéújságot (csak egyfélét), úgy kb. 1991 óta - ezek szerint nekem nincs meg a Gaudiopolisos szám. :(
ON
Előzmény: OGábbbor (522)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 539
A 2002-es Ki kicsoda róla szóló részét begépeltem a 2. számú 0-s hozzászólásba - amint most megláttam, hibásan -, ott nem szerepelt ez a film.
Előzmény: navarre (524)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 538
Tudod, mit? Most nincs kedvem elrontani vele a kedvünket.
Előzmény: navarre (523)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 537
Jéé, úgy látszik, annyira elhomályosult a tekintetem, hogy ezt észre sem vettem ;) ... De, engem is zavar, most, hogy már tudom!
"Cserébe" a Budapesti Kamaráról szóló cikkben a következőket írják (11. oldal):
A társulat tagjainak - néhány kivétellel - a kisebb feladatok jutnak, a főszerepeket általában a meghívottak kapják. (Előfordult, hogy ez szörnyű hibának bizonyult. Például Bertók Lajos esetében, aki olyan fantasztikus színész, hogy az, amit ő tud és csinál, talán már nem is színészet - legalábbis nem olyasmi, amit absztinens üzemszerűséggel, egyik súlyos főszerepből a másikba esve működtetni lehet. Valahogy úgy van ez, hogy Bertók színpadon levése ünnep a nézőnek, mert nem lehet a szemet levenni róla. Ennek fejében viszont nem is képes minden hétköznap színpadra menni.)
Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy nem bántani akarták ezzel, de azért nekem jólesett róla ilyen véleményt olvasni. Egyébként nem is várom el, hogy minden hétköznap színpadon legyen, de azért szívesebben látnám még néhány darabban.
Előzmény: Sonrisa (536)
Sonrisa Creative Commons License 2002.08.06 0 0 536
Sziasztok!
Épp csak egy pillanatra ugrottam be, és mit látok?! :-)
Természetesen én is nagyon örülök, kedves Zsolt, hogy benéztél hozzánk, és remélem, jössz máskor is!
Megvettem végre az augusztusi Színházat, de szomorúan láttam, hogy Bertók Lajos helyett Bertók Lászlót írtak a belső borítón a kép alá. Azért ilyesmire jobban is figyelhetnének! Vagy ez mást nem zavar ennyire?
Na, üdv mindenkinek!
S.
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 535
Kedves Zsolt! (a "Zsoci barátunk" nagyon szemtelenül hangzana, magunk is csak komolytalankodtunk korábban ezzel a formulával)

Amióta hírét vettem annak, hogy megjelentél körünkben, azon morfondírozom, szabad-e most is ugyanolyan ész nélküli, lelkes, rajongó hozzászólást engedélyeznem magamnak, mint korábban. Aztán úgy döntöttem, mankónak használom Navarre jellemzését ("ColinCrazy, aki a témát nyitotta, színházőrült egyén, képek és információk lelkes gyűjtője és továbbítója") és "nem lesz semmi baj" - ahogy 3 éves unokahúgom szokott fogalmazni mostanság. :)

"Elöljáróban annyit, hogyha" szinkronizálsz, mi nagyon szívesen hallgatunk - Sonrisa és én legalábbis mindenben. Remélem, nem haragszik meg, amiért őt is belevontam a témába.
Bár: Tegnap fogalmazódott meg bennem valamiféle "minőségelmélet", ami alapján azonnal megértettem a mindenféle munka elvállalásától való ódzkodásodat. Megláttam egy új film plakátján Emily Watson nevét, és arra gondoltam, ezt mindenképpen meg kell néznem, mert az ő neve (ill. az, hogy elvállalta a filmbeli szerepet) garancia arra, hogy minőségi filmet láthatok. Később megláttam Jean Reno nevét is, és vele kapcsolatban nem éreztem ugyanezt - túl sok ócskaságban vállalt már szerepet. Szóval mostantól visszafogom magam és nem akarlak mindenáron látni-hallani filmben, színpadon, reklámban, csak ha azt Te Magad is szívesen felvállalod.

Ami a megtiszteltetést illeti, csatlakozom a többiekhez: miénk a megtiszteltetés, hogy benéztél hozzánk! Nem találok szavakat az örömre, amit érzek! Őszintén mondom, boldog vagyok, hogy végre tudomást szereztél arról, milyen hatása van egyesekre (sőt, sokakra) a munkádnak-létednek, és magának a JÓ színházi élménynek.

Vidnyánszky így írja a nevét, egy épületben dolgozom a testvérével. :)

Várunk vissza! :)

Előzmény: ELZSÉ (527)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.08.06 0 0 534
Bizonyítékképpen arra, hogy az első adandó alkalommal megvettem a Színházat, íme a beszkennelt belső borító:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
(Néhány napja létrehoztam a tár.hu-s oldalamon egy LZs mappát azzal a céllal, hogy oda gyűjtöm majd a róla összegyűjtött képeimet. Ennél tovább mostanáig nem jutottam, mégis az a hír várt ott, hogy már ketten is kíváncsiak voltak az üres mappámra!)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!