Most, hogy készen van egy rész (fele mpeg, másik fele divx), találkoznunk kellene.
Beszéljünk meg egy időpontot, akkora behozom a céghez a Matroxomat, szerzek egy négyfejes videot, KLiNg0n elhozza az ő kazettáját, itt van jó minőségű monitor, és megnézzük, hogy melyik minőség a legjobb. utána elindul a nagyüzem. én vállalom a digizést és megcsinálom a master copy-kat, a cédéíróval rendelkező kollégák meg sokszorosítják, és mindenki boldog lesz. Időpontjavaslat: hétfő, kedd és csütörtök felel meg nekem, legkorábban a jövő héten. Nem Budapesti kollégákat sajnos nem tudom hogyan lehetne bevonni a dologba. Esetleg a találkozó után elkészített legjobb minőségű videóból egy kisebb, kezelhető méretű részt feltöltünk valahova.
PaksiMogyoró!
A tesztcédét csak holnap tudom szállítani. :)
bocsanat, hogy nem hivtalak, de dolgoztam ma mint egy allat. net se volt ma egesz nap, mert a matav. lehet azert, meg este felhivlak.
az anyagrol: megkozelitoleg azonos a minoseguk, persze az mpeg formatumot konnyebben lehet cibalni. nekem viszont meg mindig eleg pixelesnek tunik. mondtad ezt a savszelesseg-allitast. ki kepne probalni nagyobbon, hatha sokkaljobb ugy. vagy probaltad? lehet, hogy en nem vagyok tisztaban a lehetosegekkel, ha igy van, vilagositsatok fel.
attol tartok, sehonnan. megkaptam larzentol a cdt, es csak most tudok majd belenezni. sajnos nem tudom sehova foltenni nektek, es ezert kulon elnezest kerek baratnodtol, az igazi fantol. :)
a 250k-s toltogetest ugy ertettem, hogy en tudok letolteni, ha erre szikseg van - bar magam sem tudom ezt mikent tudnank hasznositani.
Nagyon orulok, hogy ilyen tempoban halad a keszulodes, baratnom az igazi fan, neki szeretnem majd a teljes sorozatot.
En helyileg Pecsett vagyok, de gyakran jarok Pesten (ott huztam le eletem elso 20 evet :). Tehat megbeszelhetjuk, hogy cdken, vagy vinyon (majd szerzek egy jo nagyot) lehozom a cuccot, es akkor lehet tolteni padlogazzal.
Klingon! Honnan lehet letolteni? Mert nagyon megneznem! Baratnom is itt van most velem, es nagyon kivancsi ra!
Na, lassan kezd normalizálódni a helyzet.
KLiNg0n ma megkapja a tesztcédét, amin egy egész rész van rajt, kétféle tömörítéssel, úgymint mpeg és divx (a mutatott mintánál nagyobb bitrate-es).
Ha valaki pesti és szeretne egy ilyen példányt kapni, az jelentkezzen itt vagy mailen.
w8800!
Te helyileg pesti vagy? Jó a nagy tárterület, meg a sávszélesség, de hiába, ha a kanóc innenső vége csak 64k-s.
kéne próbálni egy egész epizódot bedigizni, abból sokat megtudnánk, lenne tapasztalat a sötét, világos részekhez, stb.
Helyet tudok biztosítani neki, oda felrakhatnád, és mindenki húzná eszetlenül. :)
Nem tudom mi a helyzet a magyar free szervereken, de nem hiszem, hogy megtürnének egy cédényi file-t!
Nos?
ps. a divix codechez tényleg nem elég csak feltelepiteni! le kell futtatni a run me first allományt a programfiles/divix alkönyvtárból!
divx:
én a www.divx.com-ról szedtem le a codec-et, ott könnyebben eligazodtam, mint a dvd.box.sk-n. próbáld meg ott!
méret:
divx-ben mégiscsak elférne egy cédén két rész (valószínűleg). a 10 megás teszt arányosan nagyobb, mint a fél órás. az valami 150megz lett, asszem.
klingon:
hívjál fel, van itt valami számodra.
küldök egy mélt is.
sajnos most költözik a cégünk és meg vagyok fosztva minden kommunikációs infrastruktúráról. :-(
Megtalaltam, es letoltottem en onnan sok mindent, de tovabbra is ugyanazok a hibak. (mondjuk a codec szekciobol a DivX322b-t meg az Mpeg4x-et) ujratoltottem a linkelt videokat is, hatha ... de nem.
viszont ennyit meg a SouthPark videoival sem szenvedtem. Esetleg valami konkret otlet, mit toltsek le?
kosz
bs
Hatvanyokkal jobb, mind a szinek (meg mindig fako kicsit, gondolom VHS miatt), mind a kontraszt, mind a fenyero rendben van. Kene meg egy konyhai jelenetet is divixelni, hogy kideruljon az igazi kulonbseg mpeghez kepest.
Ha ennyivel jobb, szerintem lehetne tomizni divixbe, 1cd/resz meretben. Ez lenne talan a legjobb.
Hali!
Hat en most meg vagyok szeppenve, mert egyik verziot sem tudtam lejatszani, az elsore a Realplayer8 kozolte hogy error 3, a winmediaplayer7 meg hogy no combination of filters could be found ....
az ujabb verziot a RP kep nelkul jatsza le (csak hang, fekete ablak) a WMP pedig file format is invaliddal nem jatssza le.
Most akkor mivel lehet ezeket lejatszani?
udv
abszolut lamer
Na, akkor ennyit a DivX-ről.
Egy rész, egy cédé lesz, és akkor abszolút nem lesz pixeles.
A digizéskor minimál tömörítést állítok be, a tömizésnél meg akkorát, hogy pont kitegye a cédét.
Amúgy a színek, kontraszt, fényerő milyen? Jó vagy csak jobb?
Sziasztok !
Néztem az új részletet, kicsit pixeles, de szerintem élvezhető. A kiterjesztés megfordítása jó poén. :))) Nem tudom láttátok-e : mylord8.iva.avi :)
(érdemesebb DosNavigátort használni, az tényleg a kiterjesztést nevezi át, vagy Windows alatt kapcsold ki a 'hide extension for known types' cuccost, akkor nem a fájlnévhez írja a .iva-t) :)
Nem tudom milyen programmal digizted, de a legtöbb progiban azt hiszem be lehet állítani, hogy mekkora méretű legyen a fájl a végén. Azt érdemes lenne 650 MB körülire állítani, hogy ha már egy rész egy CD, akkor a lehető legjobb bitrátával csinálja a progi...
Jövő heti találkozó engem is érdekelne, viszont ma lehúzok EFOTTra, és legközelebb csak hétfőn leszek netközelben. De lehet hogy útbaejtem Gretna Green-t is :)
Nem túl lassú a géped?
Amúgy valószínűleg marad az MPG formátum, mert még így sem fér rá két rész egy cédére. Ha tovább csökkentem a bitrátát, akkor pedig már láthatóan romlik a minőség.
Megnéztem KLiNg0n anyagát, de hiába állítgattam a videomon, nagyon szar minőséget adott (secamra állítottam a kártyám). Hja, nem az én videommal lett felvéve. Amúgy a videom kétfejes Panasonic, automatikus fejállítással.
Javaslatom.
Először nézzétek meg az újabb próbát, kicsit jobb kontrasztokkal itt. Óvatosságból megfordítottam a kiterjesztést.
Ez DivX codec-kel készült, az mpeg verzió 2 mega lett volna, azaz kb. 25%-kal lett rövidebb.
Utána beszéljünk meg egy workshop jellegű találkozót valamikor a jövő héten. Akkor behozom a videóm meg a Matroxot a céghez, jó monitor van itt dögivel. Talán sikerül kölcsönözni négyfejes Panasonicot. Összegyűlünk és megnézzük, hogy mit tudunk kihozni.
azokat egy tavoli ismerossel hozattuk ki. azota mar elparolgott az eletembol, es a korulmenyek akkor idealisak voltak, mert nem en fizettem. az ugyanis eleg borsos, bar gondolom ha osszeallnank nem lenne olyan veszes. szoval mindent osszevetve szerintem ezzel mar ne foglalkozzunk :)
larzen, az elso kazettat azert nem adtam oda, mert eppen valakinek masolom. ha a minoseg bejon, azt is passzolom. orulok, hogy vegul tobb verziot is sikerul bemerni.