ez még mindig nem indokolja azt, hogy ami 2 éve 300e volt, az tavaly 400e, idén meg már 500e-ért van meghirdetve... és ennyit a forint sem romlott ugye.
Éppen az az oka a magasabb áraknak, hogy alacsonyabbak a bérek és ezáltal kevesebb az utas. Nyilván az a Thomas Cook aki évente sok tíz, sőt sok százezer utast szállít, annak a költségei jobban eloszlathatóak egy-egy utasra. Arról nem beszélve, hogy adott szállodával, szolgáltatóval, stb egészen más aspektusból tárgyal a várhatóan igen magas utaslétszám miatt, ergó jóval kedvezőbbek a beszerzési árai.
Hali, talán a reklám helye, de egy érdekes lehetőség Dominikára: www.konferenciaszervezo.hu . Találd ki milyen konferenciára, tréningre utaznál szívesen a Dominikai Köztársaságba, mi megszervezzük neked, elviszünk és hazahozunk.
Köszönöm a válaszodat. Az idő rövidsége miatt a Dominikai útat elhalasztottuk, viszont kaptunk egy last minute Kubát. Köszi a jókivánságot, mindenkinek nagyon jó tervezgetést, jó útat kivánok,
Hat...nezegetem a magyar utazasi irodak ajanlatat Dominikai koztarsasagba,nem piskota.6-800.000 ft/fo meg iszonyatos repteri illetekek. En a baratnommel megyek nov.elejen Punta Cana-ra,mi Skociaban elunk es a Thomas Cook-al megyunk.Ha volt mar valaki ebben az idoszakban,orulnek ha megosztana a tapasztalatait. Egyebkent uk-bol utazast lekotni lenyegesen olcsobb,mint az otthoni irodaknal. Mi ketten fizettunk £ 2400-ot ami 720.000 ft egy 5*-os hotelert all inclusive.Ez ahogy neztem a fele az otthoni araknak.Hat nem kis kulonbseg. Egyebkent ha van ismerose valakinek akinek a cimet meg lehet adni akkor lehet innen is utat foglalni,mert egy magyar visakartyaval ugyanugy tud az illeto fizetni,a cimre csak a repjegyeket,szerzodeseket kuldik.Senki nem ellenorzi,hogy az adott cimen lakik-e az illeto,hisz az utazasi irodanak nincs is erre jogosultsaga.
Hozzám Punta Canarol kicsit hosszú az út (kb 550 km.),de gyönyörű.
Jelen pillanatban a Dollárt javasolnám.
Cápák sajnos csak ketrecben vannak.(túl meleg a víz)
Szerintem semmi gond az autobérléssel,de punta canan nagyon nincs mit nézni a szállodán kívül.
Ajánlom Santo Domingo belvárosát (Ciudad Colonial),La Romana-t,és még ezer mást de ahoz tudnom kéne milyen az érdeklődési köröd,mivel rengeteg csodás lehetőség van.
Az időjárásról csak annyit,hogy itt mindig 30-33 c fok van,de soha nem lehet tudni mikor esünk bele egy trópusi viharba.
A Fakultatív programokban is szivesen segítek,ha meg írod nagyából mi érdekelne.
Légyszi az e-mail-re írj mert azt minden nap megnézem.
Új vagyok a topicon és egyből az tünt fel, mindenki Téged talál meg ügyes-bajos dolgaival. :) Én sem teszek másként. Segits kérlek.
A következő hetekben szeretnénk menni Dominikára, első körben Punta Canára szavaztam volna, de elbizonytalanitottál. :) Puerto Plata? (ha jól irtam)?Nászútra mennénk párommal, gyermek mellöl, igy minimális fakultativra vágyunk, maximális láblógatás mellett. Lényeg hogy lehessen búvárkodni, pihenni, gyönyörködni a tengerpartban és a semmittevésben. Szervezésre, olcsóbb út keresésére nincs nagyon már idönk, igy megyünk ahogy tudunk. Te merre laksz kinnt?
"Ha egyénileg mész bármely látványossághoz 30-200 peso között kell fizetned,ugyan ez a szállodában 100-300USD."
Vagy tényleg ilyen különbségek lennének? 30-szoros áron adják a szállodák?
Mi a keleti partra megyünk ugyan, de esetleg arra felé is van valamilyen ismerettséged, javaslatod, akinél érdemesebb túrát foglalni, mint a szállodában?
Szia Dina! Ha minden igaz a héten már én is tudom foglalni a Thomas cook-ot.Pont ma voltam PEsten Amadeus tanf-on. Csak az a baj, hogy amit én kinéztem, az londoni indulás lenne, amit sajnos Magyarországról nem lehet foglalni.Utánajártam:(( Pedig 1000euro-val olcsóbb, mint Bécsből és Münchenből.Kicsit elszomorító.De majd kitalálok vmit.:))
Barátaimmal szervezzük a nyaralásunkat Dominikára. Családi házat szeretnénk bérelni 10 főnek, két hétre. Van olyan utazási iroda, aki nem szállodákkal hanem apartmanok, házak kiadásával foglalkozik?
Én személy szerint egyiket sem választanám,mivel Santo Domingo nem éppen nyaralásra van kitalálva,Punta Cana pedig tényleg olyan mint a képeslapokon de a strandon és a szállodákon kívül nincs ott semmi.
Néha mi is le megyünk oda,de egy -két nap bőven elég.Egyszóval-ha csak nem szeretsz két hétig egy helyen feküdni-UNALMAS.
Havannába 5-600 dollár körül kapsz jegyet.
Én az északi partot javasolnám.Itt mindent megtalálsz ami egy igazi karibi nyaraláshoz kell.A strandok gyönyörűek és változatosak és innen pár órára vannak fehér homokos partok is.Az oda vezető utak szintén gyönyörüek.
Kösz a tippet. Érdeklődtem a Neckermann-nál és csak a német és bécsi indulásuakat tudják foglalni, amik jóval drágábbak (bár még mindigolcsóbbak, mint az itthoniak), mint a londoniak. Kár, pedig bíztam benne. Nem tudja valaki, hogy a londoni indulásút hol lehet foglalni?
A Közbiztonságról én is sok rosszat hallottam mi elött ki jöttem volna.
Vannak részek a nagyvárosokban melyek veszélyesek,de kizárólag csak ott és csak este,de nem veszélyesebb mint a Práter utca sötétedés után.
Azért hallunk sok rosszat mert a szállodák bent akarják tartani a turistákat,hogy bent el tudjanak adni mindent a kétszereséért.Bele értve a kirándulásokat.
Ha egyénileg mész bármely látványossághoz 30-200 peso között kell fizetned,ugyan ez a szállodában 100-300USD.
Így sajnos minden túrista úgy megy haza,hogy itt borzalmas veszélyek vannak.
Itt sokkal nagyobb a biztonság érzetem mint bár hol europában.
Ami az utazást illeti egyénileg sokkal jobb és sokkal több mindent látsz,ha nem Punta Canara mész,ugyanis ott csak szállodák vannak méreg drágán.Aki az aktív pihenést szereti annak maximum egy-két nap és megunja mivel ott a strandon kívül nincs semmi.
Én személy szerint az északi parton élek.Itt ugyan nem fehér a homok( 1-2 órás ut és van az is),de itt mindent meg találsz ami egy igazi nyaraláshoz kell.
Természetesen lehet apartmant bérelni minden kategóriában.
Ha gondolod tudok képeket,árakat küldeni.
Ami azt illeti én elég elfoglalt vagyok,de ha már itt vagy szívesen segítek ,ha időm engedi.
Mivel búvár-központot üzemeltetek van némi jártasságom a fakultatív programokban.