Keresés

Részletes keresés

xtazi Creative Commons License 2003.08.14 0 0 524
én láttam olyat aki tescos ásványvizet hozott..
nem is akármennyit....3 csomagot:))18 db:)
sőt tescos konzerv ananász dobozt láttam a parton eldobva...hát ezek vagyunk mi magyarok:(
bogyó Creative Commons License 2003.08.14 0 0 523
Mittomén. Biztos olcsóbb.
Előzmény: Pávek Úr (522)
Pávek Úr Creative Commons License 2003.08.14 0 0 522
Az még elmegy, hogy tejet vigyenek itthonról (bár ezt sem értem), de még vizet is? Minek?
Előzmény: bogyó (520)
Pávek Úr Creative Commons License 2003.08.14 0 0 521
Azért ha valaki figyelmesen elolvassa ezt a cikket, akkor könnyen rájöhet, hogy elég nagy hülyeség úgy ahogy van. Ha ugyanis a bank deviza középárfolyamon számol (és ez többnyire tényleg így van), akkor a kártyatulajdonos éppenhogy jól jár. A devizaközép ui. jóval alacsonyabb, mint a valuta eladási árfolyama. Más kérdés, hogy Görögországban nem mindig van pénz az automatákban, tehát marad az itthoni pénzváltás (ismerek olyan Horvátországba járókat, akik itthon sosem vesznek kunát, a horvát oldalon vesznek fel automatából, mert úgy sokkal olcsóbb).

Előzmény: laMancha (518)
bogyó Creative Commons License 2003.08.14 0 0 520
Ne haragudj, hogy kötözködöm: miért vigyen pl. tejet bárki is oda, amikor nyilvánvalóan csak tartósat tud vinni, és az ottani finomabb és ugyanannyiba kerül? Csak úgy kérdem. Nem az a fontos a nyaralás során, hogy az ember megtapasztalja minden szinten azt az országot, ahova megy? Mi értelme elmenni Görögországba és ugyanazt enni, inni mint itthon?
Előzmény: xtazi (516)
laMancha Creative Commons License 2003.08.14 0 0 519
Sartiban a Sithon mellett van egy Citibank-os automata. Amikor mi kint jártunk, akkor éppen már ötödik napja üres volt :))

De lehetett volna használni...

la Mancha

laMancha Creative Commons License 2003.08.14 0 0 518
http://index.hu/gazdasag/magyar/bankk030814/

Ezt a cikket olvasd el, és gondold meg, érdemes-e!

Vésztartalékként - ha nincs más - jól jöhet, de rendszeresen vásárolni azt hiszem nem éri meg.

laMancha

Előzmény: xtazi (517)
xtazi Creative Commons License 2003.08.14 0 0 517
valaki meg tudná mondani ha pénzautomatából vesz fel valaki pénzt....1euro hány forintra jön ki???még soha nem használtam külföldön kártyát:))
xtazi Creative Commons License 2003.08.14 0 0 516
Sziasztok:)
szomorúan látom hogy nagyon sok negatív vélemény van...
mit már mondtam mi is azért mentük oda nyaralni idén mert itt csupa jót olvastam....és mondhatom nem is csalodtam....bár az első napon elhatároztam hogy nyaralni megyek:))nem boszankodni...ezt ajánlom mindenkinek...végül is ilyen olcsó útért mit vár az ember?????szerintem az egész utazásban nem az apartman a lényeg.....mert nem azért megy az ember nyaralni hogy az apartmanba csücsüljön:))oda csak aludni jár haza.....ha van ágy és zuhany akkor már minen oké...a felszereltség:főzni és tescot kaját itthon is tudok enni..azért nem kell utazni 1200kmt...a szippantós kocsi minden reggel jár...de hát ez egy kicsi falu..és mint tudtjuk görögöknél a csatornázás nem túl jó:)
ha valaki nem tud a szerényebb körülményekkel megbékélni akkor menjen repcsivel és fizessen be szállodába....mert van arra is lehetőség:))
laky gabee Creative Commons License 2003.08.14 0 0 515
Boni!
Aug.12-én érkeztünk haza,öten voltunk autóval,kint intéztem aszállást,holnap megyek vissza a párommal,néhány tanács ha most mész.
Kaját bátran vihetsz,hidd el jól is jön.Amit érdemes:szalámi,tej,(kocsival:viz,üditő)tejföl nincs,csinálhatsz tejszinből és joghurtból de nagyon drága.Cigit a határon vegyetek a dutty freeben.A hús valóban drágább mint itthon,de nem vészes(1kg marhát és 1kg sertéscombot vettünk 15 euroért) ez három adag kaja ára az Avra étteremben,mi három napig ettük öten.
A tenger nem a városi részen,hanem feljebb vagy lejjebb jó.
A mobilt nem éri meg használni.Telefonkártya 3euro,jobban megéri.
Jó nyaralást,remélem valamiben tudtam segiteni!
Gabee
Ui:Ha van kérdés bátran,még egy napig vagyok.
sefica Creative Commons License 2003.08.13 0 0 514
Szia Andocs! Megkóstóltam a banánlevet, tényleg isteni!!!!Hoztam is haza 3 dobozzal:)))))
Előzmény: andocs (483)
sefica Creative Commons License 2003.08.13 0 0 513
Szia Mindenkinek!Most jöttem haza Sartiról. Maga a hely gyönyörű,de egyszer elég volt. Nagy csalódás volt a tenger:egész héten nem volt olyan nap, hogy ne lett volna hínáros, vagy algás,ráadásul koszos is volt.A Németh Travel-lel ne utazzatok, mert egyszerűen katasztrófális volt az utazás megszervezése, már ha lehet ezt szervezésnek nevezni.Egyedül a sofőrök türelme és lélekjelenléte tartotta a lelket bennünk.
Már Tompán 3 buszról szedték fel-le az utasokat, hogy normálisan el tudjunk indulni, ebből csak 1 ment Sartira. Ott a Sithon-Travel vett minket pártfogásba.Onnantól kezdve pihenés,napozás,kirándulás.Végre egy hét nyugalom.A Vergina apartmanban voltunk,el kell mondanom,két lábas,3 pohár,3bögre,3-3 evőeszköz, és kész ennyi volt.Még jó hogy felmosóvödröt adtak, mert zuhanytálca sem volt. Úgy hírdették, hogy Sarti csendes részén van az ap.,ennek ellenére egész éjjel a szomszédban lévő diszkót hallottuk, meg a randalírozó fiatalokat, ahogy a robogót húzatták.Visszautazásnál, azt mondták, hogy 9-ig hagyjuk el az apartman majd 10-ig értünk jönnek,elvisznek egy másik ap.-ba,otthagyhatjuk a csomagokat, Wc-re lehet menni.Ennek ellenére, 3/4 11-kor jött a kisbusz,és megkérdezte, hogy még mindig itt vagyunk?Csupán két órát vártunk a tűző napon!Ja, és csak véletlenül jött arra.Lehet, hogy ott maradtunk volna?!Hm.Ráadásul az apartman amit ígértek,ki lett takarítva, és a buszmegállóba kiraktak minket, hogy várjuk.Megint 2óra várakozás, és nagy nehezen a buszig elcipeltük a csomagjainkat.Végre elindultunk...Később közölték, hogy Szalonikinél át kell szállni másik buszra. Úgyhogy megjártam Sartit úgy, hogy mind a három buszban utaztam.Jó mi?Alig vártam hogy hazaérjünk.19 óra volt az út, de közben kirázta belőlem a lelkem is. Hát ilyen élményeim voltak, meg még ennél cifrábbak is,pl.a minden nap arra járó szippantós autó,de ez már egy másik történet,nem akarok panaszkodni.Mindezek ellenére jól éreztük magunkat, sikerült pihennünk is, és mégegyszer köszi mindenkinek az infókat.
yourbf Creative Commons License 2003.08.12 0 0 512
Szia Od!!!

Üdv újra itthon! :)

bogyó Creative Commons License 2003.08.12 0 0 511
:-)))))
Előzmény: boni1 (510)
boni1 Creative Commons License 2003.08.11 0 0 510
Köszi az információt, majd megbeszéljük még, hogy vigyünk-e kaját.
bogyó Creative Commons License 2003.08.11 0 0 509
Szia,

szerintem tilos vinni Görögországba kaját. Egyetlen dolog drágább lényegesen, az a hús (felvágott), de olyan melegben nem nagy kedve van az embernek húst enni. A tej, kenyér, zöldségek, sajtok, gyümölcsök, olivaolaj, méz, saláták (tarama/fetás ikra, melitzano/padlizsán stb.) mind sokkal finomabbak, és alig drágábbak (1,5x-ös szorzó max), de sokminden olcsóbb, ergo kábé ugyanott vagy. Óriási hiba élelmiszert vinni Görögországba.

Mi arrafelé (Görögország) általában úgy étkeztünk, hogy reggel bevágtunk egy nagy paradicsom-hagyma-olivabogyó salátát, olivaolajjal jól megöntözve, kevés tzatzikivel vagy ikrával, kevés kenyérrel, utánna gyümölcsjoghurt (kábé 100x finomabb és tartalmasabb, mint a magyar), frissen facsart narancslével, plusz az elmaradhatlan frappé. Délben max. egy péksüti vagy egy másik joghurt, este pedig tavernázás, jófajta sülthúsokkal, halakkal meg persze raki/ouzo/sör/bor/narancslé. Nyilván napközben az ember sörözik, vagy elég sok folyadékot iszik. Az itt felsorolt "napi menü" (otthoni reggeli + taverna) négy személyre, (ha két gyerek van, mondjuk), naponta olyan 50 Euró, amiből 30-35 a taverna, a többi meg az otthoni cucc. A liter tej kb. 1.50 euró, egy kiló zöldség/gyümölcs 1-2.5 között van, kenyér 1 euró alatt, gyümölcslevek 1.50, sör boltban 0.8 körül, sajtok 2-3 euró per egy kb 30 dkg-os adag, húsban ugyanez olyan 5 körül.

De ezek mind száraz tények, a valóság azonban az, hogy a paradicsom zamatos, a hagyma nem csíp (lehet enni, mint az almát), a barack mézédes, stb.

Előzmény: boni1 (505)
hurrá nyaralunk Creative Commons License 2003.08.11 0 0 508
Üdv mindenkinek!

Néhány napja jöttem vissza Sartiból, köszönöm a hasznos infókat, tényleg roppant fontos volt minden bejegyzés, tájékoztató.

Sarti valóban csodás, de álljon itt néhány negatív élmény is:

1) ha busszal utaztok, készüljetek fel néhány kellemetlenségre. Hosszas várakozás a határoknál, stb. Az Intersun nevű irodával mentünk: odafele át kellett szállni egyszer, visszafele kétszer. A busz Szalonikinél lerobbant, mindenkit átzsuppoltak egy emeletes buszba.

2) ne utazz Fortuna apartmannal, mert ez egy nagy átverés. Fortuna azt jelenti, hogy a legszarabb szállást kapod. Ráadásul a Sithon travel idegenvezetője is pökhendi hangnemben letorkol, úgyhogy nem panaszkodni nincs kedved, hanem örvendened kell annak is, hogy lyuk van a seggeden. Egyébként a Sithon 2-3 euróval drágábban kínálja fakultatív útjait, mint a többi utazási iroda.

3) számíts arra, hogy az utolsó napod szét van cseszve, más helyekkel ellentétben nem nyersz egy fél napot, hanem veszítesz, a csomagok mellett ücsörögsz, hála a "magyar" szervezésnek. (Pl. azt mondják neked, hogy 9-kor jönnek a csomagokért, aztán megjelennek negyed 11-kor. Azt mondják, a busz hamarabb indul két órával, aztán kiderül, aza két óra 30 perc).

Egyébként Sarti tényleg csodálatos. Még csodálatosabb lenne, ha a szervezés nem lenne balkáni.

Felfedező Creative Commons License 2003.08.11 0 0 507
Szia Andocs!

Bocs a késői reagálásért, de otthon nincs internetem, én meg egész héten otthon feküdtem tüdőgyulladással. Nagy élmény volt mondhatom.
Szóval örülnék, ha ki tudnál segíteni olcsó apartman ügyben telefonszámmal.
Köszi

Előzmény: andocs (480)
sartitanilla Creative Commons License 2003.08.10 0 0 506
Boni1, nem sokkal drágábbak az élelmiszerek, (van, ami ugyanannyi, mint itthon)- persze attól függ, mit veszel pontosan. Erről azok tudnának jobban mesélni, akik főztek kint.

Mobilt vigyetek, van térerő (bár a pannonos telefonomnál néha nem volt, de a párom westelesén folyamatosan volt). Gyakran küldtünk sms-eket haza...

Előzmény: boni1 (505)
boni1 Creative Commons License 2003.08.10 0 0 505
Sziasztok!

Időnként olvasgatni szoktam ezt a topikot, mivel aug. végén én is megyek Sartiba. Egy csomó hasznos dolgot tudtam már meg, de mondjuk lenne még pár kérdésem. Lehet, hogy korábban már volt ezekről szó, akkor bocs. Szóval mi úgy gondoltuk, hogy mivel apartmanban fogunk lakni, viszünk magunknak kajaféléket, de nyilván ott is venni kell majd néhány dolgot. Mennyivel drágábbak kb. az itthoni árakhoz képest az élelmiszerek? Nem kell persze pontosan vagy részletesen, csak nagyjából. Meg azt, hogy érdemes-e elvinni a mobilt vagy fölösleges, mert nem lesz térerő? Ez a család szempontjából fontos. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, majd ha még valami beugrik, akkor megkérdezem, hátha tud valaki rá válaszolni.
Köszi!

darius Creative Commons License 2003.08.07 0 0 504
Sarti előtt, közvetlen a "narancspart" mellett is van camping, sőt nem messze onnan van egy nagy camping (azt hiszem a neve Kalamitsi, vagy valami ilyesmi), itt van a környék legnagyobb búvár központja is. Ahogy Nikiti felől közeledsz Sarti felé az út mellé mindenüt fel van festve egy reklám "Africafe", ha jól emlékszem, ez is abban a campingban van.Egyébként Sarti után is van camping, de, ha igazi "campingfeelinget" akarsz, akkor ott a narancspart. Tele vadcampingezővel, a táj csodálatos, csak infrastruktúra nincs semmi, kivéve két kantinának nevezett teherautót. Viszont óvatosan kell közlekedni, mert mindenfelé "aknák" vannak telepítve.
Sarti valóban a környék legolcsóbb helye, akár merre mentem mindenütt drágább volt az élet. Kiváncsi vagyok ez meddig lesz így? Kérdeztem a görög házigazdát, hogy jövőre az olimpia menyire drágítja meg Sartit, azt mondta nem hiszi, hogy ott érezhető lesz, mert messze van Athén, Szalonikiben pedig kevés rendezvény lesz, hát majd kiderül.
darius Creative Commons License 2003.08.07 0 0 503
Sarti előtt, közvetlen a "narancspart" mellett is van camping, sőt nem messze onnan van egy nagy camping (azt hiszem a neve Kalamitsi, vagy valami ilyesmi), itt van a környék legnagyobb búvár központja is. Ahogy Nikiti felől közeledsz Sarti felé az út mellé mindenüt fel van festve egy reklám "Africafe", ha jól emlékszem, ez is abban a campingban van.Egyébként Sarti után is van camping, de, ha igazi <> akarsz, akkor ott a narancspart. Tele vadcampingezővel, a táj csodálatos, csak infrastruktúra nincs semmi, kivéve két kantinának nevezett teherautót. Viszont óvatosan kell közlekedni, mert mindenfelé "aknák" vannak telepítve.
Sarti valóban a környék legolcsóbb helye, akár merre mentem mindenütt drágább volt az élet. Kiváncsi vagyok ez meddig lesz így? Kérdeztem a görög házigazdát, hogy jövőre az olimpia menyire drágítja meg Sartit, azt mondta nem hiszi, hogy ott érezhető lesz, mert messze van Athén, Szalonikiben pedig kevés rendezvény lesz, hát majd kiderül.
zo_lee Creative Commons License 2003.08.07 0 0 502
Az apartmanok szegényes felszereltsége szerintem lehet, hogy görög specialitás /vagy csak mi választottunk túl olcsó apartmant. Egyébként jól jött volna még a konyhában egy szemetesvödör a fürdőszobában pedig egy lavór a mosáshoz, mert ezek sem voltak.
OFF
Tavaly Spanyolországban az apartman konyhájában komplett gáztűzhely volt sütővel, akkora hűtő, hogy én is beköltözhettem volna bele és annyi rozsdamentes edény, hogy kiválogattunk belőle 4-5 db-ot amit használtunk, a többit pedig félre tettük.
ON
Hűtőszekrénnyel kapcs.ban: a Viennában a mi hűtőnknek csak a fagyasztója müködött, a normál részében kellemes szobahőmérséklet uralkodott. Jelzésünkre a tulaj jő és bedugja kezét a hűtőbe,majd azt mondja jó az csak túl gyakran nyitogatjuk az ajtaját és nincs ideje lehülni.
Tettünk a hűtőbe egy hőmérőt, amit vittünk magunkkal és másnap megmutattuk neki, +20 fokot mutatott. Kicsit morogva szerelőt hívott és megjavíttatta.
Előzmény: Törölt nick (500)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.07 0 0 501
Na most mát tényleg én vagyok az ötszázadik.
Nem jár nekem ezért valami ingyenes Sartis üdülés ?
Előzmény: zo_lee (499)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.07 0 0 500
Csak hogy én legyek az ötszázadik.
Félre a tréfával, tényleg minden appartman felszereltsége eléggé szegényes.
Szerintem a magánházasok kivételével, ami inkább Horvátországban van, mindenütt ez a helyzet.
De azért ami kell, az van.
Én például ismervén a helyzetet, vittem egy teflon edényt, mert tudtam hogy sokszor fogok halat enni.
Ez csak egy példa.
Egyébként ami hiányzott, nem voltunk szivbajosak és kértünk a tulajtól.
A hütő is kicsinek bizonyult.
Büntetésből a sört a gazda hütőjébe vittem.
Estenként "megkinált"
Előzmény: zo_lee (499)
zo_lee Creative Commons License 2003.08.07 0 0 499
Szia Katity!
A Vienna konyhai felszereltsége meglehetősen szerény,1 lábas 1 serpenyő, merőkanál,valamint tányérok evőeszközök poharak és bögrék, szigorúan csak annyi db ahány fős az apartman. Ezért ha komolyabb főzésben gondolkodsz, akkor vidd magaddal a kedvenc késed, fakanalad, vágódeszkád, sajtreszelőd stb... , mert ilyenek nincsenek.De lehet, hogy a kedvenc lábasodat és teflon serpenyődet sem túlzás elvinni, attól függ, hogy mivel utaztok és mennyi időre s persze, hogy miket akarsz főzni. Egyébként egy két főzőlapos villanytűzhelyen kell megoldanod a dolgot, a hűtőszekrény pedig ez alá van beépítve.
A parton a napernyő, vagy a napszúrás kötelező!
:-)))
Előzmény: Katity (487)
bogyó Creative Commons License 2003.08.07 0 0 498
Egy biztos van: Sarti után, az új rész előtt, az út baloldalán. Lehet látni az útról. Sarti előtti 15-20 km-en legalább 3-4 kemping van, igaz, onnan macerásabb bemenni Sartiba meg vissza, viszont egykét sörrel is simán le lehet vezetni a távot :-)
Előzmény: kakamátyás (497)
kakamátyás Creative Commons License 2003.08.06 0 0 497
Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok, várom a térképet:-))

Balázs

xtazi Creative Commons License 2003.08.06 0 0 496
nagyon sok camping van sarti előtt és után is....ha ráér esti akkor teszek fel egy autós térképet amin jelölve vannak:))))
medúzát én egy hét alatt egyetsem láttam....pedig nagyon figyeltem őket:)
EGabi Creative Commons License 2003.08.06 0 0 495
Szia Kakamátyás

Nemrég voltunk Sartiban kocsival. Ott Camping nincs (de vadkempingezőket láttunk), de a közelben van több is. A Sitonia félsziget keleti partján, Sarti-ig két vagy három camping található. Valszleg, Sarti után is vannak még. Többet nem tudok kempingügyben.

Üdv

EG

Előzmény: kakamátyás (494)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!