Ez az első munka nagyon fontos referencia. Később sokat számít, amikor eljön az ideje, hogy állást változtass. Még megérhetjük, hogy egy nap az Eiffel-tornyon dolgozol majd. (Állítólag minden évben újrafestik.)
Leirom,hogy nekem hogyan sikerult viszonyitasi alapnak.Bar azt kivanom Neked gyorsabban sikeruljon!
2007 tavaszan kezdtem el melot keresni otthonrol a neten.Csak a szakmamban kerestem.A page jaunes oldalon megyenkent vegigmentem Franciaorszagon,es minden olyan alpin cegnek elkuldtem a CV-met es egy levelet amelyiknek volt email cime.Nem szamoltam de szerintem ugy 350-400 levelet kuldtem.Talan 20 ha valaszolt!!Ebbol csak 4-5 volt olyan ahol melot ajanlottak,a tobbi csak igerte,hogy lehet tud majd a kesobiekben.
Annak ellenere,hogy beszelek franciaul,2011.06.-ig szolt a 10 eves tartozkodasi es munkavalalasi engedelyem,amit lejartakor megint meghosszabitanak 10 evre,nemzetkozi alpinista vizsgam van es ha donteni kell akkor elonyben vagyok egy civil-civillel szemben.
Aug kozepen kaptam a mostani cegemtol az ajanlatot es szeptember ota itt vagyok es a szerzodesem hatarozatlan idore szol.
Még nem jelentkeztem sehová ezért saját tapasztalatom nincs (sőt, rajtatok kívül nem is ismerek senkit aki Franciaorszgába ment dolgozni :-), de álláshirdetést már néztem, és bár kevés, de van ajánlat. Olyan cég is van amelyik direkt külföldieknek hirdet (ami jó, mert a franciám csapnivaló). Nyilván az egész szakmafüggő.
digicat, még annyit, én eléggé negativ vagyok ebben a témaban, mivel latom, hogy itt milyen munkanélkuliség van, és a franciak nagyon "féltik" a kulfoldiektol a jo meloallasokat! Igy is sok a kisebbség, akikkel nem tudnak mit kezdeni...
Nekik az a legjobb, ha alacsonyabb szintu allasokra jelentkeznek a kulfoldiek ....erre jok vagyunk!
De hogy elhappolj egy allast a franciatol...hat?
Na, jo, de mondom ez csakis az én személyes véleményem!
Ez egy nagyon hosszu sztori, de ha tenyleg erdekel, egyszer elmeselem. Most viszont 116 farenheit van es annak, aki nem tudja, hogy ez 46.7 celsius, annak most elmondtam...
Sziasztok, mit tudtok a július 1-től érvénybe lépő szabad munkavállalásról? Lehet már tudni, hogy fog-e kelleni valami regisztráció, vagy egyszerűen munkaszerződést kötök a munkaadóval?
A lokál darlingok darázsderekúak, izmosan remegő, kézbefogható keblekkel. Egyszerre számítóak és romantikusok, mint ahogy azt a nagy Balzac megírta. Csinos darlingok és madárfejűek aránya fifty-fifty. Na szia, most engem akar gyengéden átölelni egy állom vámpírja. Önkéntesen hajtom hosszú nyakamat reszelt farkasfogai elé. Holnap reggel majd kíváncsian megnézem, hagyott-e valami néhány csepp vért az ereimben, lesz-e erőm, és érdemes lesz-e kikecmeregnem nyugdíjas ágyamból. Loire menti rózsák várnak, hogy menyírbáljam őket.
Eh, nem erõszak a majális(atyavilág, miket nem írok). Viszont gazdag halott sem lesz belõlem, annyi szent! Nem beszelhetnenk inkabb valami masrol, mint a penz? Mondjuk a hûtõt soha nem látott érett camembert cotignac-i veressel, vagy esetleg valami local darling paraméterei...
Érdekes, hogy mindenkiben él ez a kenyszerkepzet. Valojaban kb. ugyanannyit keresek napi 12 ora munkaval, szabadnap nelkul, mint 25 evvel ezelott Floridaban napi nyolcban.