Már hirtelen azt hittem egy utcában lakunk,mert itt ugyanaz a probléma.Nincs aszfalt és tavaly leszórta az önkormányzat de nem fehérrel .Mostanra már szart se ér és nagy a pór.Veled ellentétben én már allergiás lettem a porra.Mindennapom egy kinlódás.
Ne kapkodd el, bár igaz, ami igaz, ha ezüstös, akkor az már sosem lesz szép zöld, de ahogy Cserella mondta, azért akkor is kell a kezelés, viszont akkor szerintem elég, ha napjában többször jó erős vízsugárral meglocsolod.
Ajánlanám a www.gportal.hu/leanderek oldalt, ahol beazonosíthatod a kártevőidet és ajánlatot is kaphatsz a kezelésre:-) Aztán majd gyere vissza, és meséld el az eredményt!
Nem a lisztharmaton kívül még rovarok is vannak rajta.De lehet hogy nem liszharmat mert megpróbáltam lemosni és ugyanolyan maradt a levél.Azt hiszem mégis tövig levágom.
Na, felkészültem fizikailag és lelkileg egyaránt az esőre, csak most már jönne végre! Bizonyára el sem hiszitek, hogy Pesten van olyan utca még, ami nincs leaszfaltozva, hát a mienk olyan. És ez még hagyján lenne, de tavaly valami félőrültnek eszébe jutott az önkormányzatban, hogy aszfalt helyett murvával felszórták, így, ha elmegy egy autó az utcában, akkor a szétmorzsolódott fehér murva pora... Szóval mindent beterít, és bár nincs allergiám, remélem, de egy idő után az orrom is egyfolytában viszket. Ezen csak egy kiadós eső segííthet néhány napig. Úgyhogy most már nagyon várom!
A leandereket is mind kinn hagytam, sőt, ami nem ázott volna az eresz alatt, azt is kitettem, mert már szürkék a leveleik a sok portól. Egy hét, és újra ellepi őket az új virág! Néha erre is szükség van! Ha nem esik elég, akkor fel szoktam állni az asztalra, és locsolóval rásegítek, csak legyen már végre újra friss és üde minden! Bár ha nem lennék egyedül, akkor a két nagy rózsásat csak becipelnénk, mert annak vsz. őszig vége lesz:-(
nix. ez atkás! fújd le atkaölővel, bármilyennel, csak ne flumittal, az egy sz@r. bár, lehet, hogy ha az ezüstös fehér lombú az egész, akkor érdemesebb visszavágni. de fújni akkor is kell.
SZiasztok!Kaptam egy leándert ami sajnos beteg.Az egész lombja ezüstös fehér és apró barna rovarok szaladgálnak a leveleken.Szerintem ez lisztharmat vagyis gomba.Vágjam le tövig vagy van valami más gyógymód??Köszönöm!
Nekem van sima sötétebb rózsaszinem és kaptam dupla hasonló színű rózsaszint is, de ezek most gyökereznek még csak. De ha ez a dupla érdekelne tudok még kérni.
Megpróbálom lefotózni őket és felrakni, bár még én sosem ragtam fel képet.
Én nagy gyűjtésben vagyok még. Ebből a pirosból magról kelt csemetéket tudom felajánlani neked. Lehet nem pont ilyen pirosak lesznek, de ha érdekel a meglepi szívesen cserélek veled.
Én úgy szoktam, hogy ha valaki ajánlgatja a hajtásait, akkor benevezek... ha épp olyanom még nincs. Egyszer kaptam postán egy csomót Cserellától, buborékos borítékban, zacsiban, vizes zsepiben, gondosan becsomagolva, kibír pár nap postát a levágott hajtás.
Anblock Italia-val meg már találkoztam is, nagy csokor hajtást kaptam tőle is! :-) Szóval egy év alatt - mikor rábukkantam erre a topicra - jelentősen megnőtt a leander készletem. :-)
Szétesz a penész az irigységtől. Egyrészt mert itt (Buda) nem esik, sem a telkünkön (Fejér megye), és ha esne, sem tudok odamenni mindent kivontatni az esőre. :-(
Nincs nekem semmiféle elvárásom! Csak úgy a tréfa kedvéért kérdeztem! De szerintem Te a fáma szerint ötöst kapnál! Itt legalább 1 órája csodálatos csendes eső esik. Az előbb kirángattam mindent az esőre. Főleg a hibiket és a bugikat. A leandereket egyébként is éri az eső. Lesz mit csinálni, ha abbahagyja!
Bocsi eddig füllentettem nektek, mert van egy 6. félém is, csak elfeledkezek róla mindig, mert még nem nyílott és olyan nyüzüge még.
A barátnőm vett a Tekeresi faiskolában 2 fehéret halványrózsaszín pillákkal. Na ebből kaptam tavaly egy hajtást, de még kicsi és olyan gyenge, vékony levelű. Az anyatő is ilyen, pedig egészségesek és kártevőktől mentesek. Úgy látszik ilyen fajta.
Én csak mosott fehérnek hívom. Ma vettem észre rajta a bimbót, majd ha kinyílik bemutatom nektek.
fél ötkor kelés megfelel az elvárásodnak?:-) gyors locsolás és hétkor már Budaőrsön voltam, most meg már itthon:-) Ma nem volt kedvem kinn maradni, inkább itthon várom az esőt:-)
Az első kettőn a legutóbbi oázisos akciós szerzemény, ill. annak közelije. Aztán a kis "süldők" ahogy sorakoznak a terasz előtt....:) Az utolsón az AI-től kapott tavalyi hajtás, aminek szép bordós szine lett, bár a kép csalóka, a minap nyílt ki ....