Azok a franciák szerintem csak a kertészet saját fantázia nevei. A bianco rosato sem név, ha jól tudom, hanem csak ennek a majdnem fehér rózsaszínnek, mint a neve is mondja, az általánosító neve. Azon belül is van több féle, én pl. három különbözővel rendelkezem. Nincs nagy különbség, de van. színben, formában, habitusban.
Hát sajnos nem ért haza a férjem:-((( Pedig rég volt az, hogy ennyire vártam:-))) Mostantól a www.met.hu szerint legalább reggelig esni fog, úgyhogy...:-((((((((((((((((((
Felülről az ötödiket mondom én mosott fehérnek, ő nekem a még nem virágzó gyüzüge. Vagyis valami ilyesmi. Már nagyon várom hogy kinyíljon, igaz még éppen csak látható a bimbó.
Megállapítottam magamtól, hogy az enyém is rózsás rózsaszín!
Megjött a várva várt eső hozzánk is. A rózsásomnak esélye sincs ilyenkor fedett helyre kerülni, örülhet ha tavasszal ki a kertbe és ősszel a pincébe bekerül a súlya miatt.
Már tudom is a választ.Takácsatkákkal van dolgom.Ezek a levelek már sajnos soha nem lesznek zöldek ezért legjobb az amputálás.Majd jövőre rendbe jön.Köszi a tanácsot!