Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Annak idején a Dead Like Me után talán a második sorozat volt, amit elkezdtem nézni a torrentes világban. A US verzióból 20 percet sem bírtam, de az eredeti brit sorozat zseniális volt a maga módján. Gene Hunt az egyik legjobb sorozatkarakter ever! A sztori ugyan nem egy nagy durranás - van benne átívelő rész, meg sima nyomozgatás - de a hangulata meg a poénok nagyon ott vannak. Talán ez nem szpojler, de a Life on Mars a hetvenes években, a folytatása, az Ashes to Ashes meg a nyolcvanas években játszódik, és mindkettő félelmetesen jól ragadta meg az adott világot, a ruhák, a zene, az autók, úgy ahogy van az egész egy tökéletes vintage környezet.
Én múlt héten daráltam le és imádtam! :D Ezt írtam róla a sorozatjunkie-n:
"Nem szoktam ilyenre figyelni, de itt nekem is feltűnt, hogy kifejezetten lassan építkezik a sorozat. Talán a 7. rész környékén indul be jobban.
De ez egyáltalán nem baj, sőt! Így volt idő alaposan megismerni a karaktereket és jobban kötődsz hozzájuk. Nekem mindegyik szereplő elnyerte a tetszésem, mindegyikőjükben találtam szimpatikus vonást, még a mellék szereplők is jól eltaláltak. Riley előtörténete pedig a sorozatvégével igazán tragikus, gyomorszorító pillanatot hozott. A dalválasztások, az egész széria képi világa nagyon eltalált. Alig több, mint 1 nap alatt ledaráltam az egészet, imádtam, már most szívesen venném a folytatást. Anno a Felhőatlaszt is nagyon szerettem. Ez számomra olyan mint a film, csak sorozat formájában. :)
Nálam 10/10. Az utóbbi évek legjobb sorozatos élménye."
És itt az egyik kedvenc jelenetem a sorozatból. Igazi feelgood jelenet sor, ahogyan mindannyian énekelnek. :)
Az első évadbeli hangulat megvolt itt is, sőt a színészi játék is jobban tetszett, mégis maradt bennem hiányérzet. A Jimmy szál végig baromi erőltetett volt. Van valakinek ötlete mi lesz a 3.évadban? Tárgyalás? Vagy Scully beleszerelmesedik Mr.Grey-be?
Végigtoltam én is a Bloodline-t. Nagyon ütős volt, bár türelem kell hozzá, annyira lassan hömpölyög egy darabig, de végig ott a feszültség, meg persze bevillanó képekben már az elejétől beadták a jövőt. Nagyon jó szereposztás, Kyle Chandler, Ben Mendelsohn és Sissy Spacek is kiváló, meg a többiek is. Kifinomultságra a The affair-hez tudnám hasonlítani, az volt ennyire lélektani, és részletgazdag. Kíváló darab.
Sense8-ból öt részt már láttam, nekem eddig bejött, csak azért nem volt időm nézni, mert a Better Call Saul hatására elkezdtem lenyomni a Breaking Bad-et, ami nekem eddig kimaradt. Az meg nem olyan, hogy félbe lehet hagyni, ha egyszer elkezdi az ember.
Bloodline évadzáróját tegnap láttam, jó sorozat volt ez is. Szokás szerint végén kicsit bealapoztak a következő évadnak, most már sejthető, miről fog szólni.
Egyrészt ugye Straczynsky minimum a Babylon 5 miatt kiemelt figyelmemre tarthat számot és nagyon rajta hagyja a kézjegyét ezen a story-n is. A változatosság gyönyörködtet alapon itt is varázslatosan kevergeti a világokat, csak itt nem különböző civilizációkat mutat be, hanem merőben eltérő kulturájú földi városokat. Maga a mostani alaptéma ezzel a limbikus rezonanciával nyilván vagy érdekel valakit vagy nem. Engem speciál kifejezetten leköt.
Másrészt ugye ott vannak a szintén nagy misztikus Wachowski-k akik utóbbi munkái finoman szólva megosztották a nagyközönséget. De a fentiekhez hozzáadva az ő művészi (ok helyenként elszállt:)) attitüdjüket, látásmódjukat, trükktechnikájuk tárházát a fényképezésnél, a zene használatuk nagyszerűségét stb szóval engem pl kifejezetten szórakoztatni tud a végeredmény. Ami viszont nálam is kissé túllövi a helyénvalósági faktort, az a dupla meleg vonal a nyolc síkból. Talán egy még elment volna, ha már nagyon ragaszkodnak a polgárjogi vesszőparipájukhoz, de a nyolcból kettőnél azért már kileng az a bizonyos lófarok. Ez eszembe is juttatta a Velvet Goldmine-t ami egy rendkivüli film és egy pompás korrajz a hetvenes évek brit glam rock mozgalmáról akkor, ha valaki képes a szivárhányosan rózsaszín hártya alatt is élvezni a filművészetet.
De amúgy eddig kifejezetten tetszik összességében.
Tegnap megnéztem belőle a pilotot meg egy pár percet a második részből, hát szerintem borzalmasan unalmas a Sense8. Az asszony csípi az ilyen természetfölöttis vackokat, de még ő is azt mondta, hogy művészkedős, felesleges katyvasz az egész.
Ami viszont egy kurva jó sorozat az a Bloodline. Nem nagyon hájpolják, pedig simán topsorozat minden szempontból idén. Lassan hömpölygő, fülledt dráma, rohadtul hangulatos, és még van egy kis ősrockos vonatkozása is, mert az egyik részben felcsendül egy Jeremy Irons-dal.
Az első részben csak bemutatták a szereplőket. Majd meglátjuk, mi lesz.
Más: Great big she-t Nagy Ő-nek fordították. De ez egy szójáték, utalás a Great big sea nevű újfundlandi folk-rock-pop bandára, akik egy dalukról vették a nevüket, ami egy huszadik század elejei nagy szökőárról szól.
Mondjuk már a színész, helyszín és story váltásnál komoly fenntartásaim voltak. A fényképezés, zene, hangulat némileg emlékeztet, de ez elég kevés egyelőre.
Azért egy darabig még próbálkozom vele, de az elvárásaimat már elfújta a szél.
Más:
Valaki már bepróbálkozott a Sense8-al ?
Igen szélsőséges véleményeket hallani. Vagy imádják vagy utálják.
Elrajtolt a True Detective második évada! Vélemények?
Engem most nem kerített hatalmába az a hűbazmeg érzés, mint az első évadnál, de azért jónak tűnik. Eleve kicsit óvatosan álltam a dologhoz, mert Farrell és főleg Vaughn nem tartozik a kedvenceim közé, sőt. Előbbi nem lesz rossz, utóbbi viszont nekem egyelőre elég hiteltelen ebben a szerepben. McAdams tetszik, Riggs karakteréről sokat nem tudtunk meg. A főcím nekem bejövős, de ahogy olvasom 10-ből 9 utálja. :) Szerintem úgy a 4.rész körül fog beindulni a dolog, bár az első végére szépen összejött a csapat. :)
A sorozat újfundlandon játszódik, tegnap volt egy új-zélandi is benne. Eredeti nyelven, felirattal kéne nézni, mert állítólag tele van újfundlandizmusokkal.
Nem igazán ide való, de ezért nem nyitok új topikot. Nézem a Doyle és Doyle sorozatot, jó kis tingli tangli. Pont az marad le a szinkronizálással, ami érdekes lenne, az újfundlandi akcentus, a rá jellemző kifejezések. A tegnapi részben volt szembetűnő, amikor Allan Hawco és Scott Grimes javítgatják egymás kifejezéseit, az új-zélandi pedig következetesen melekájnak mondja Malachy-t, hogy itt valami szórakoztató nyelvi játék megy.
Volt olyan, az is hasonló poén volt, mikor őt b.ták ki először (még Fuscoval akkor kezdett haverkodni).
Múltkor belekezdtem egy ausztrál sorozatba, Serangoon road, magánnyomozós, volt katonásm a '60-as években játszódik Szingapúrban. Az első rész bejött, csak leálltak a feliratozással, de szerintem az évad lassan fent van angolul. Az első részhez volt felirat.
Mr. Rizs az utóbbi időben valóban többet került szívóágra.
Régebben legalább voltak olyan Bud Spencer stílusú jelenetek, hogy bemegy a kocsmába, csak gyanús hangokat lehet hallani, az emberek pedig repülnek ki az ablakon.
Nem tudja valaki, mi volt annak az amerikai musornak a cime, amiben egy nonek azt kellett hihetoen eljatszania a csaladja elott, hogy felesegul megy egy igazi bunkohoz, akit egy szinesz alakit?
S ha a lany csaladja elfogadja a lany "valasztottjat" akkor megnyerik a fodijat?
A Célszemélyben Root mekkorát villantott a 4X21-ben :)
Imádom, annyira badass csaj.
Remélem ezt a Testvériség dolgot már lezárják, mert kezd ez a pittyedt szájú fekete zsenit már nagyon unom. Mr. Reese a világ legjobb titkosügynöke, a legjobb technika segiti, de egy feka utcagyerek mindig leszivatja. Őszintén szólva az első évadok epiozodikussága jobban tetszett, realistább volt, mint ami most van. Reese is puha lett, mint a Coccolino maci pöcse :(
Kezd finiselni az Arrow is,ott is unom ezt a démon csávót, ráadásul mgint valami nagy hang off- al fognak elmenni, amik néha ötletesek sorozat végén, de ez a kötelezőség...
Flash,ez sokkal jobb sorozat lett, szerethetőbb karakterekkel, bár itt is feleslegesen tekergetik a végét.
Nála ugyanugy vagyok, mint suparmannél, nem értem ki lehet ellenfél neki, olyan nyögvenyelősek a rizikós helyzetek, su/mannél mindenkinek van mindig kriptonitja (gyakran minden szinben) itt meg Flash a pisztolygolyónál gyorsabban odakocog valakihez, képen vágja és nem leszakad az illető feje, hanem még feláll utána. Röhejes.
Justified, vége lett.
Na, ez egy lezárás volt.
Azóta én is mindennap meghallgatom a You'll never leave Harlan alive-ot.