Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Még én se kóstoltam soha, nem is tervezem. Viszont nagyon szeretem a szép tüskéjű növényeket. Lesz mag is, ha egyszer meggondolod magad és lombhullás után szerintem postázható a növény is.
Felírom a 'tartozom" listára - a mirhafű is ott van már (ha egyáltalán lesz magja idén ez utóbbinak Már virágoznia kellene, de még nem tette. De arasznyi tövekből van 7-8 db - ezek is szóba jöhetnek). Ezeket egyébként a korábban küldött magokért cserébe kínálom - a szecsuáni bors vsz. nem nekem való - nem szeretem a csípős ízeket. Bár a növény szép, de érte menni sem tudnék.
Lilából már sajna nincs mag, mindet elvetettem, de ha minden jól megy, fog teremni, és tudok adni magot. (Már bőszen virágzik). Astrantiám nincs, de ha nincs olyan, ami az én növényeim közül érdekelne, összeállítok Neked egy meglepetést :) cserealapnak. :) Jársz Pesten valamikor? Ott alkalmas lenne az átvétel valamikor?
Olyasmit semmiképp se szeretnék, amit teleltetni kell. Olyan esetleg szóba jöhet, ami egynyáriként tartható, de ha valaki eltudja vinni, adom cserenövény nélkül is. Azt hiszem, nagyjából annyi van, amennyit nem vagyok lusta becserepezni. Ahogy gyomlálom a kertet, egyre újabbak kerülnek elő. Néhányat véletlenül kikapáltam, de marad bőven. Persze van egy csomó más dísznövényem is, amit ki kell gyomlálni, de erre annak idején nagyon vágytam a szép dagadt tüskéi miatt, ezért jobban sajnálom, mint a többit, ami már szinté nem fér sehova.
Semmiképp se szedd szét, jó lesz a mag is. Egyszer már próbáltam, ki is kelt, aztán valamiért nem maradt meg. Talán másodszorra jobban sikerül. Azt valószínűleg túlöntöztem.
Szia!Engem is érdekelne,ha van még.Astrantiám nincs:-( Ha esetleg felsorolnál még néhány növényt amit szeretnél,hátha van.Kerti növényeim nincsenek.Inkább trópusiak,vagy citrusok.Most gyökereztetek citromokat...
Van Astrantiám, fehér, magot szeretnél, vagy inkább ősszel / jövő tavasszal megpróbáljam szétszedni? Még nem valami nagy bokor, tavaly virágzott először.
Leginkább Astrantiára vágyom, de ha nincs semmi cserébe, az se baj. A tomatillo zöld vagy lila? Zöldem van. A magoncok még picurkák, de elég hamar meg szoktak nőni. Úgy tűnik, van érdeklődés, úgyhogy becserepezek néhányat, aztán majd csak eljutnak valahogy az új gazdáikhoz. Legjobban a személyes átvételnek örülnék. Ebben a melegben nem szívesen postáznám.
Én már írtam neked privátban, az itt megadott emailcímedre, és kértem tőled szívmagot, de lehet, hogy nem kaptad meg. Szeretném megkérdezni, hogy tudsz-e küldeni? Mivel itt finman1 írta, hogy használ a pikkelysömörben szenvedőknek - igaz, azóta őt sem érem el-, de sajnos engem nagyon is érint a dolog. Ha esetleg lenne még felesleges magod, akkor szeretnék kérni tőled. Üdv: Lajos
Szia! Én a réti kakukkfűvet ajánlom.Minden réten terem,Győr környékén is.Az teljesen ingyen van. Ha netán nem sikerűl 82-es mellet lakom Veszprémben,gyere én szedek neked.
Felajánlok télálló golgotát, díszcsorbát, fehér kálát, illatos loncot. Cserébe szeretnék kérni gyökeres trópusi paradicsomfát, vagy esetleg tavi növényt.
Bocs, nem nagyon tudtam mostanában olvasni a fórumot, 1. érettségik és szakmai vizsga szervezés stb., 2. a telek egysártenger, a kisebb növények belefulladnak, a jég felszabdalta a leveleket, a termés pl. eper, csetesznye rohad, és csak esik, csak esik.
Nem látta állatorvos,de a párom a GATE-n végzett nagy állat tenyésztő,ez nem sokk ez valami bőrbetegség,kapott mindent amit lehet neki adni,egyébként eszik szépen,pisi-kaki van már nem megy a hasa sem,a szeme is kezd helyre jönni,de mégsem okés.Egyébként a fővadász is felhívta a figyelmünket a nagymértékű őz pusztulásra,ez a csapadékos időjárás miatt van,ma kettőt elpusztulva találtunk......