Keresés

Részletes keresés

simine Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1096
KEdves Bozsi!

Nem akarok beleszolni, a doki biztos jobban tudja, de en nem mennek tudoszuresre az biztos. Engem fogrontgenre akartak elkuldeni gockutatasra a magas feherversejtszamom miatt, de nem mentem.

simine

Előzmény: bözsi (1090)
susok Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1095
Gyömbér!
Egy korábbi alkalommal csináltattunk videófelvételt. 1700 Ft és előre be kell fizetni az A épületben a földszinten, a lépcsővel szemben van egy pici helység, ki van irva rá, hogy pénztár.
A nyugtát odaadod az Uh-n és kész.

Ezt a garnitúra témát eléggé körbejártam. Először én is akartam varrni ágyneműt, mert hát ezeket az ún. garnitúrákat iszonyatos pénzekért mérik. A baldachint meghánytuk-vetettük és végül rájöttünk, hogy Pigletnek teljesen igaza van, azon kivül, hogy mutatós, nem sok haszna van (sőt még zavaró is lehet), ezért mi is elvetettük. Fehér kistakarót és párnát (behúzandót) a Cora-ban vettünk 1350 Ft-ért. Erre még mindig szerettem volna huzatot varrni, de körbejárva az anyagboltokat, rájöttem, egyszerűen nem éri meg az időt és a munkát. Két részes ágyneműt már 1750 Ft-tól lehet venni a Mária nagykereskedésben, de az Auchanban is 2100 Ft, szemben a Brendonnal és a Megatoys-sal. Ennyiből egyszerűen nem lehet megvarrni! Ha veszel 2 garnitúra huzatot és van még egy hálózsák is, már sok meglepetés nem érhet (mindig lesz egy tiszta). A gumis lepedőnél a védőnő azt mondta, ne a frottirt, hanem a sima pamutot válasszuk. Az Auchanban ez is 700 Ft, a többi helyen a duplája.
Fejvédőnek valószinűleg én egy egyszinű fehéret fogok venni, amit be lehet húzni valami mással, akár valami az ágyneműhöz passzolóval, vagy akár különlegessel (pl. rátétes technikával állatokat, vagy autót, házat stb. lehet rávarrni, igy még játékra is alkalmas lehet).

Viszont szoptatós párnát és flanel nyári takarót nagyon megéri varrni, ha kéred, adok majd szabásmintát. A párnánál egy régi lepedőből megvarrod az alapot, töltőanyaggal kitömöd és behúzod valami széppel.

Az anyagboltok:
babamintás anyagok elképesztő választéka van a Dekor Lakástextil boltban: Erzsébet krt. 34. (a Király és a Wesselényi között van), bár meglehetősen drágák az anyagok: 140 cm széles 1290 Ft.
A Nyugati Pu-val szemben a Váci úton van az Adidas bolt után a Fortuna textil bolt, ott olyan 850 körül vannak anyagok.
A Corvin áruházban is vannak, kb. 780 körül,
és találtam
a Rákóczi úton a Szinművészeti és a kis templom között egy picike boltocskát, nagyon klassz anyagokkal, kb. 650 Ft-os áron.

Sötétitő függönyt én is varrok: 280 széles anyagok is vannak gyerekmintásban:
a ROKA udvarban: XIV. Nagy Lajos Kir. útja a Szugló u. és az Egressy út között,
A Textilandiában: a körúton a Házasságkötő és a Király u. között az alagsori részben,
és a Brico-store-ban, valamint a KIKA-ban. A két utóbbiban még a tapétához illő textilt is ki lehet fogni.

A ROKA Udvarban van egyébként egy jó kis bababolt is.

A Textilandiában rendkivül szép, nagyon finom anyagú flanelt és ágynemű-anyagokat találtam, igaz nem gyerekmintás, hanem pl. kisvirágos, ill. pasztell elmosódó mintás. De az ágyneműanyag 220 széles, a flanel 280 széles, és mindössze 780 métere. Szerintem nagyon szépek.

Ezen kivül még falvédőt fogok varrni a kiságy és a fal közé.

Gyömbér, nálatok ki varr?

Bocsi a hosszúságért, és ha a többieket untattuk ezzel a témával.

Előzmény: gyomber (1094)
gyomber Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1094
susok

Azt akartam még kérdezni, hogy a margitba te csináltattál-e videofelvételt, a 30 hetes UH-on és ha igen, akkor hol kellett a pénzt befizetni, nem tudod-e véletlenül.

Hallottam a rádióban, hogy a Diegoban Walt Disney mintás szőnyegakció van. Akit érdekel...

Nem tudjátok hol lehet venni szép anyagot, amiből függönyt, meg kis takarót, meg ilyen baldachint lehet varrni?

Ja és még egy, elég sokat keménykedik a hasam mostanában. Ez normális?

Gica, akkor gratula!!!!
üdv
gy.

bözsi Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1093
Susok: Miskolc

bözsi

Előzmény: susok (1092)
susok Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1092
Bözsi!
Én még nem hallottam soha kismama tüdőszűrésről. Hova jársz?

Gyömbér, a sógornőm körbekérdezett 2 hónapja, és egy szülés ott nálunk inkább 30 körül van a dokinak (plusz a havi vizitdijak), plusz a szülésznőnek, plusz az aneszteziológusnak (ha kellett).

Gica mindkét csikja megvastagodott! Most már csak azt nem tudjuk, hogy hányan laknak odabenn:-)?

gyomber Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1091
Sziasztok,

Lucilla,
üdv a topicon. Ezt a szivdobogást én is szoktam érezni, de szerintem csak azért mert valahogy ugy fekszem, hogy visszahngzik az egész fejem. Ilyenkor mindig addig helyezkedem, amig el nem "hallgat".

timcsi
én a 20. héten váltottam dokit, mert szintén nem voltam elégedett a bánásmóddal. Én is azon görcsöltem, hogy milyen dumát adjak be az új dokimnak, mert ugye ugyanarról a korházról van szó, és köztudott, hogy nem szeretnek kollégától átvenni beteget. Még új kiskönyvet is csináltattam, hogy ne legyen benne a régi dokimnak a neve. És amikor bejelentkeztem, SEMMIT nem kérdezett a doki, hogy miért csak most megyek, és hogy milyen orvoshoz jártam eddig. Amit viszont biztosan tudok, HA NEM ELÉGEDETT VALAKI A DOKIJÁVAL, AZ VÁLTSON, MERT NEKI MI CSAK EGY VAGYUNK A 100 PACIENS KÖZÜL, NEKÜNK VISZONT EZ AZ EGYIK MEGHATÁROZÓ ÉLMÉNYE AZ ÉLETÜNKNEK. És nem szabad félni váltani, ha nem vagyunk 100%-ig biztosak. Nekem van egy ismerősöm, aki 7 hónaposan váltott dokit. Igaz az azért, mert ikrek, és császár, és a Krasznai módszert akarta. Egyébként itt Pesten az árak szerintem 30-50 körül mozognak.

susok
a dokinak ezeket a kérdéseket nem tettem fel, de legközelebb fel fogom. A közlekedés nemcsak itt szörnyű, én nemrégen velencében voltam, ahol a hajón még kapaszkodni sem tudtam, hát ott sem törte össze magát senki, hogy felálljon. Ez van...

brobaby
azért ne múljon el a szivdobogásod!! Nekem most a 26 hetes terheléses cukornál azt mondták, hogy 7,8 a felső érték, ugy emlékszem. Nem tudom ez vonatkozik-e a 16 hetes vizsgálatra is? Az egész program kb 2 óra, megiszod a vizet, és 2 óra múlva vesznek vért (ja meg amikor megiszod akkor is, csakhogy vidámabb legyen a nap...). Persze attól függ, mennyit kell várni, hogy megihasd a vizet. De onnan kezdve 2 óra.
A vizelési inger teljesen normális, nekem van olyan, hogy zuhanyzás előtt megyek pisilni, és már a zuhanyzás végéig alig birom, pedig nem zuhanyzom 2 óráig:-)))

Gica, mihamarabb tudjuk, vastagszik-é az a csik

üdv
gyömbér

bözsi Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1090
Susok!

Nálatok nem tudom hogy van, de itt speciálisan külön van kismamákank tüdőszűrés. Egészen másutt van, mint a sima tudőszűrés. Valami nagy fém védi a pocakot és kisebb dózissal csinálják. Csak a 33. hét után kerül rá sor, gondolom, amikor a bébinek már nem árthat.

bözsi

Előzmény: susok (1089)
susok Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1089
Úgy látom, kezdenek a fiúk túlsúlyban lenni. Bele kéne húzni a lányokkal! Na majd Berku és Napóra javitja az arányt:)))

Bözsi! Szerintem nagyon klassz dolog, hogy mesélsz neki:))) Nálunk a férjem szinte minden este játszik neki szintetizátoron. Szerintem szereti a zenét.

Viszont a tüdőszűrést felejtsd el! Nem szabad várandós mamát röntgenezni. Fogászaton is csak a nagy fekete gumi lepel védelme alatt! Szerintem semmi nem történik, ha egy évet kihagysz. Nekem is jött "behivó", aztán irtam nekik egy levelet, hogy terhesség miatt most nem megyek. Azóta nem zargatnak. Adj te is hirt magadról, mert úgy tudom, megint kötelező a szűrés, igy jobb ha tudják miért nem mész.

Balletje Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1088
Sziasztok!

A vérnyomásommal nekem is szokott zűr lenni, néha elvesztem (pedig nem várok babát).
Estee tanácsára vettem egy homeopátiás csöppet, Rosvallaria a neve. Rozmaring alapanyagú csepp. Szerintem otthon is lehet ilyet, vagy hasonlót kapni. Arról nem tudok beszámolni, hogy mennyire segít, mert rendszeresen kéne szedni, én pedig rendszeresen elfelejtem.

Előzmény: probaby (1083)
bözsi Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1087
Köszönöm az érdeklődést Susok.

Itt vagyok én, s minden nap olvaslak titeket. De szerencsémre nagyon problémamentesen alalkult eddig minden. Még 2 hétig dolgozok, nagyon számolom már a napokat. A lakóm remélem szintén jól van. Sokat mozgolódik, de azért nem kellemetlen. Éjszakánként még nem keltett fel. :-) Ehéten megyünk vérvételre és vércukorvizsgálatra, jövő hétre egy tüdőszűrő van betervezve. Lassan próbálok felkészülni a szülésre, legalább is gondolatban. Ebben sokat segítenek a közétett szüléstörténetek. Eleinte olyan hihetetlen volt, hogy ezt egyszer én is átélem. Nem is mertem rágondolni. Mindig csak 1-2 héttel mertem előre tervezni. De most már nem lehet elkerülni ezt a témát se, hiszen már nincs 2 hónap se hátra. Most már a vásárlás terhe is kezd nyomasztani. Remélem a kismanó (akit a doki bácsi fiúnak látott) megvárja, amíg mindent beszerzünk.
Elkezdetm verseket is szavalni a pocakomnak. Eleinte teljesen elzárkóztam tőle. Hiszen milyen béna dolog egy nagy hashoz beszélni. De aztán gondoltam, hogy nehogy már ezen múljon, hogy milyen lesz az intelligenciája a lurkónak. De megmondom őszintén a gyerek részéről eddig semmi reakciót nem tapasztaltam.

Hirtelenjében ennyi jutott eszembe.

Kitartást mindenkinek!

bözsi

Előzmény: susok (1086)
susok Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1086
Szia Bözsi!
De jó, hogy előkerültél:) Mesélj, mi van veletek!
susok Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1085
Szia Szilvi!
Én sem iszom igazi kávét, csak koffeinmenteset, azt is sok-sok tejjel vagy tejszinhabbal kizárólag az iz kedvéért. Bevallom, azért meg-megiszom egy-egy kólát, bár tudom, hogy nem tesz jót. Abban is van koffein. Lehet, hogy a forró csokiban is van valamennyi, bár ebben nem vagyok biztos. Szerencsére nálam a szivdobogás csak pár másodpercig tart és elég ritkán jelentkezik.

A Margitban a leletek kb egy hét alatt készülnek el. Az első terhelésesnél nekem 6,8 volt (16. héten), a másodiknál (26. hét) 5,2. Mindkettőre azt mondták, hogy jó, bár az elsőnél a doki bácsi azt mondta, hogy azért vigyázzak, nehogy később rosszabb legyen.

A pisiléssel nem akarlak idegesiteni, de ez már igy van és igy lesz még pár hónapig. Ahogy nő a méhed és a babuci, egyre jobban nyomja a hólyagot. Sokszor úgy érzem, hogy nagyon kell már, aztán ott vagyok és alig pár csepp... Szóval, türelem...:)))

bözsi Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1084
Szilvi!

Ez a gyakori pisilés szerintem az egész terhesség alatt elfogadható. A nagykönyvek főleg az első és a harmadik harmadban tartják gyakori problémának, de nálam is a 2. harrmadban kezdődött, s azóta már nem is nagyon múlik (most vagyunk 32. hétben)

bözsi

probaby Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1083
Szisztok!

Susok
Most olvasom, hogy neked is erős szív dobogásod van. Nekem is, és már szinte zavaró. Este, mikor lefekszem, nagyon érzem. A vérnyomásom -múlt hétem mérte a védőnő- 70/50 volt. Sajnos nem kávézom és nem is tudok mert nem szeretem sz ízét. Ha valamilyen módon tudnám növelni a vérnyomásomat, akkor elmúlna a szívdobogásom???

Egyébként én/mi jól vagyunk. Holnap reggel megyek terheléses cukor vizsgálatra. Valaki esetleg meg tudná írni, hogy mennyi idő alatt van meg az eredmény és mi a normál érték??

Lenne még egy kérdésem. A 20. hét végén vagyok, kb. egy hete jelentkezett nálam a "gyakori vizelési inger". Olyan zavaró mert éjszakánkét is többször fel kell kelnem kimenni. Ez normális ilyen terhességi korban? Nem fáj nem csíp nem viszket nem piros, szóval minden normális csak sok. Mit tegyek??

Várom válaszotokat, sziasztok

Szilvi

susok Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1082
Gica!
Szivből gratulálok a vastag 2 csikhoz, és csak megerősiteni tudlak: "és ez már igy is marad":)))) és @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mikor mész UH-ra?

Lucilla!
Üdv a topicon:))).
Ha az előző terhességednél valószinűleg sárgatest-elégtelenséged volt, akkor ugye most kapsz Progeszteront valamilyen formában (Duphaston, Utrogestan vagy Progesteron injekció stb.)? Ha nem, szerintem kérdd meg a dokidat, ártani biztos nem fog.
A hasgörcsökkel kapcsolatban feltétlenül orvost kérdezz meg, mert ezzel nem jó játszani, nagy a kockázat...
A szivdobogással kapcsolatban azt olvastam, hogy ez lehet velejárója a terhességnek. Nekem most kifejezetten alacsony lett a vérnyomásom, és néha nálam is előfordul ez a szapora szivdobogás, igaz már a 30. héten járunk és inkább a félidő után jelentkezett. A házidoki vagy a védőnő mindig méri a vérnyomást, igy ezzel elég hozzájuk fordulni.

Gyömbér! Én is múlt héten voltam a 30. heti UH-n, és nekem 29 hét 5 naposnak mondták a babát, 1,30 kg. Persze mindez csak becsült érték, de én is úgy számoltam, hogy van még 10 hét, ha átlagosan 20 dkg-t hizik hetente, akkor már kb. 3,30 kg lesz. Ezzel meg lennék elégedve, mert az én 158 centimhez nagyobb baba valószinűleg rögtön a császárt jelentené. Igaz nálunk a családban nem szoktak nagy súlyú babák születni. A férjem is, én is 2,90-nel születtünk.
Ne aggódj, hogy nagyobb a baba, mert úgysem tehetsz semmit, viszont az idegeskedés árt. Hidd el, minden rendben lesz:) Miket mondott a doki a kérdéseidre?

Berku! Úgy örülök, hogy jól vagytok:))) Szuper, hogy csak júliusban kell befeküdnöd, végülis ez nálunk már a 35. hét környéke, igaz? Talán nem is kell hosszasan a kórházban lenned és a babókák a nekik legideálisabb időben, biztonságban fognak a világra jönni. Nagyon szoritok+++++++++++++++++++. Képzeld, még mindig nem mértem meg a pocakom, de ha eszembe jut, majd megirom.
A bevásárlás-tervezgetés annyira jó dolog! Rettentően élvezem:))) Mi még nem igazán vettünk semmit, de a fő dolgokat legalább már sikerült eldönteni, mit és hol. Akkora a kinálat, hogy nem is olyan könnyű.

Timcsi!
Az az orvos, akihez újonnan fogsz menni, nem fog kérdőre vonni, a régit pedig felejtsd el.

Mindenki!
Budapesten szörnyű a tömegközlekedési morál. Nektek átadják a helyet? Mostanában sokat közlekedem, és biza alig-alig adják át, ha igen, akkor csak a 40-70 közötti nők. A fiatalok egyáltalán nem, a férfiak pláne nem, legyen az bármilyen korosztály és bármilyen szociális réteg.

TIMCSI Creative Commons License 2001.05.27 0 0 1081
Jere!

Köszönöm a kedves szavaidat, nagyon jól estek.

Gyömbér!

Már jártunk az OTP-ben és előreláthatólag semmi akadálya sincs, hogy fölvegyük a Szoc. Pol.-t.

Képzeljétek, a védőnő azt tanácsolta - miután megtudta, hogy ki az orvosom - hogy feltétlenül váltsak, mert nem elég, hogy foggalmam sincs, mikor menjek AFP-re (ugyanis egyszer 7 hetesnek mondott, majd két hét múlva már 11 hetes voltam, a ciklusom alapján pedig már a 15.-ben járok), hanem egy szülésért kerek perec megmondja, hogy kb. ötvenezret kér. Nem tudom, hogy Pesten ez átlagos összegnek számít-e, de itt hatalmas, pláne, hogy építkezünk és mi nem tudunk erre ennyit szánni. A védőnő szerint ennek a dokinak az az elve, hogy minél kevesebb időtöltéssel minél több pénzt kicsalni a kismamákból. Úgyhogy fájó szívvel bejelentkeztem egy másik dokihoz, akinél már jártam, tudva, hogy nem szeretik a dokik az orvosváltást. Remélem nem lesz belőle probléma, csak az a kérdés, hogy mit mondjak neki?!

Timcsi

snoepjes Creative Commons License 2001.05.26 0 0 1080
Szia Gyömbér,

minden valószinűség szerint nem lesz túl kicsi babád, ha eddig ilyen szépen növögetett. A 32. héttől a növekedés üteme kb. 200 gr/hét, a 36. héttől kb. 200-250 gr hetente, ez akárhogy is számolom 4000 gr körül van. De nagyon gyönyörűek a 4 kg körüli babák is!
Örömteli babavárást mindenkinek,
Sziasztok, Snoepjes

Előzmény: gyomber (1076)
berku Creative Commons License 2001.05.26 0 0 1079
Gyömbér, Noa, azt írtam: nem fogok kétségbeesni, ha császárra kerül a sor. Eszem ágában sem lesz tiltakozni! (Csak a butaságok bosszantanak.) A kórházi előadáson mondták, hogy vannak, akik már úgy mennek be, hogy ők császárt szeretnének. Azt mondták, náluk ezt ok nélkül nem teljesítik, de vannak helyek, ahol igen. Végül is az ilyen kismamák a saját kárukból okulhatnak, ha utólag jönnek rá, hogy a dolog mégse olyan rózsaszín. Az biztos, hogy ez még mindig százszor jobb eset, mint amikor szükség lenne császármetszésre és mégsem végzik el, ld. Mosómasa által említett eset, ill. igazi tragédiák, pl. SZT Negatív topicon. (Na ez utóbbit se olvasom, amióta babákat várok…)
A befekvéssel sincs bajom, de azért inkább később, mint előbb. ;-) Végül is márciusban is jól elvoltunk ott a lányokkal, bár én úgy találom, itthon sokkal pihentetőbb. (5 órakor keltés, 8 ágyas kórterem, ahol mindig ki-be járkál vki, iszonyúan kényelmetlen ágy…) Ráadásul valamikor mostanában költözik az osztály, remélem, én már csak az új helyre kerülök.
Na és most már tényleg SOS el kellene indítani a beszerzéseket. Ma el is akartunk menni vásárolni, de most a férjem dőlt ki vmi gyomorrontástól. :-(
Noa, várom azt az írást! :-)))
Piglet, de jó, akkor át fogok nézni arra a topicra is, most már amúgy is jó lesz figyelni a gyakorlati tippeket. Csak nem tudom, én olvasok lassan, vagy mi, de egy-egy alkalommal elég sok idő elmegy az internettel, pedig csak néhány topicot olvasok. Az SZT-re se jut időm/energiám, pedig biztos ott is vannak érdekes dolgok.
Gica, nagyon örülök az eddigieknek és biztosan minden rendben lesz! :-)))
Lucilla, üdv a topicon. Azt a "mintha meg akarna jönni" érzést én is éreztem az elején, de más okosat nem tudok mondani.
Estee Creative Commons License 2001.05.26 0 0 1078
Lucilla, szia!

Kapsz most valamit a sargatest-elegtelensegre?

Hogy allandoan ugy erzed, meg akar jonni, az valoban sokszor amiatt van, hogy megno az alhasban a verboseg a baba miatt.

A vernyomasod most milyen?

Miert nem kerdezed meg az orvosod? Gondolom, atkoznad magad, ha baj tortenne es nem telefonaltal volna elotte neki... Tedd meg!!!

Vagy menj el egy korhazba, az ugyeleten biztosan talalsz valakit, aki tud segiteni! Jobb lenne neked is, ha megnyugodnal, nem?

Irj!

Estee

Előzmény: Lucilla (1077)
Lucilla Creative Commons License 2001.05.26 0 0 1077
Sziasztok!
Már több, mint egy éve olvasgatom a meddőség-lombikbébi és a babavár topicokat. Magamról: Budapesten élek, 27 éves vagyok. Tavaly novemberben terhes lettem, de sajnos a 6. héten elvetéltem, valószínüleg sárgatestelégtelenség miatt. 3 hónap clostilbegyt kezelés után sikerült teherbe esnem. Most vagyok a 6. héten. Tudom, hogy ez mind semmi ahhoz képest, amin itt sokan átmentetek, de remélem azért befogadtok magatok közé.
Ami a problémám: tegnap óta rettenetes szívdobogásom van. Amúgy meglehetősen alacsony a vérnyomásom, most viszont lüktet az egész testem, és nagyon félek, hogy ez árthat a babának. Volt valakinek hasonló tünete az első hetekben? A másik, hogy elég rendszeresen érzek olyan fájdalmat, mint amikor meg akar jönni. Állítólag ez a tágulás miatt van, meg vérellátási zavar, de tegnap a kismama segélyvonalon azt mondták, hogy ez nem biztos, hogy jó. Tud erről valaki valamit?
Puszi:Lucilla
gyomber Creative Commons License 2001.05.25 0 0 1076
Sziasztok,

Meglátogattam nemrégiben egy ismerősömet, ahol 16 hónaposak az ikrek, 1 fiú egy lány, és komolyan mondom, hogy kevesebb energia, mintha csak 1 gyerek lenne. Ezek ketten olyan jól elvoltak egymással, beszélgettek, meg jöttek mentek. Nagyon cukik!

Jelentem javitom a fiú statisztikát, úgy néz ki, hogy pocaklakó megfordult, és megmutatta nekünk mi van neki, és hát teljes a menetfelszerelés. Egyébként dokim azt mondta, 32. hétnek megfelelőek a méretei (28 hetes vagyok), 1800 grammos. Ez csak azért érdekes, mert én viszon semmit nem hiztam az elmúlt 4 hétben. Kicsit kezdek aggódni, hogy nagy lesz a baba. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata, hogy azért ez a vége felé még normalizálódhat?

Gica, remélem mihamarabb megerősödik az a 2. csik is. Addig is vigyázz magadra.

üdv gyömbér

Katus27 Creative Commons License 2001.05.25 0 0 1075
Sziasztok!

Bie1! Igen, járkálok errefelé! :))
Ezt a rengeteg sok injekciót ( pontosan 50 db-ot ) a 16. napig kaptam meg és a 18. napon volt a leszívás, majd 5 nap múlva a transzfer.
Szóval az én esetem szerintem elég extrém, de én sajna elég nehezen stimulálható vagyok ( ez már az inszemeknél is kiderült ). Szerencsére a sok gyógyszernek nem volt azért annyira vészes az ára ( az egész stimuláció nem egészen 80.000 Ft-ban volt ), mert a Merional a legolcsóbb az ilyen jellegű inj-ók közözz ( 810 Ft/db).

Sziasztok
Katus

Előzmény: Bie1 (1074)
Bie1 Creative Commons License 2001.05.25 0 0 1074
Köszi Pí!

Katus, jársz még erre? Arra lennék kiváncsi, hogy neked azt a rengeteg injekciót mennyi idő alatt adták be, meddig tartott a stimuláció? és miért kellett ennyi? (az árát már nem is kérdem...) (jól emlékszem 54 db???)

Előzmény: Pí (1073)
Creative Commons License 2001.05.25 0 0 1073
Nálunk a harmadik eredményes stimulációnál a ciklus 14. mapján volt a leszívás, 3 nap múlva az ET.
Ez már elég soknak számít.
Előzmény: Bie1 (1063)
snoepjes Creative Commons License 2001.05.24 0 0 1072

Irigyellek, hogy ez a legnagyobb problémád...

Előzmény: kormány_zs (1071)
kormány_zs Creative Commons License 2001.05.24 0 0 1071
Kedves Kismamák, Kispapák, Kisbabák leendő papák és mamák!

A segítségeteket szeretném kérni.

A WWW.SZON.HU-n (Szabolcs Online) folyik egy "gyermekszépségverseny".
Kisfiamat a 0-3 éves fiú kategóriában beneveztem. Kormány Péternek hivják. Ha tehetitek és úgy érzitek, hogy megérdemel egy szavazatot kérlek tegyétek meg. Csak két adat megadása szükséges! http://www.szon.hu/tools/myfavorite/welcome.asp?wahl=7

Segítségeteket előre is köszönöm!

Sziasztok

Zsigi
a kispapa

Bie1 Creative Commons License 2001.05.24 0 0 1070
Köszi az infót Noa!
Ha még nem mondtam volta, a lánykáid nagyon tündérek, és lehet benne valami, hogy az égiek keze is hozzásegített, hogy most veletek vannak!
További jó babázást!
Előzmény: noa2 (1069)
noa2 Creative Commons License 2001.05.23 0 0 1069
Gica, rendben lesz minden, meglátod!

Bie! Amennyire én tudom, a ciklus hossza nem igazán jelenti azt, hogy később várható a leszivás. A stimuláció lényege éppen az, hogy miután kikapcsolják a saját "peteérés-vezérlésedet", mesterségesen felturbósitják a szervezetedet, vagyis nem "magadtól" működsz, hanem a gyógyszerek irányitásával. Szerintem a leszivás korai vagy késői volta attól függ, mennyire gyorsan reagál a szervezeted a gyógyszerekre és ez nem feltétlenül függ össze a ciklusoddal. Ezt látszik alátámasztani, hogy az én ciklusom is hosszabb (32-34), mégis a 12. nap körül volt a leszivás.

Berku! De jó, hogy ennyire simán veszed az akadályokat! Ne törd a fejed, hogy császár vagy nem császár, úgysem rajtad múlik. Viszont ha az orvos császárt javasol, ne erősködj a hüvelyi szülés mellett, mert első a babák biztonsága. Egyébként én is megszülhettem volna őket, minden együtt volt egy normális szüléshez (megfelelő fekvés, az én alkatom stb.), csak éppen nem akart megindulni a dolog és jelét sem mutatta. Pedig a 39. hét ikreknél már túlhordás és ennek megfelelően a lepény III. státuszú volt, vagyis innen a tápanyagellátás csak romlik. Igy utólag persze már világos, hogy Isten keze volt a dologban, mert ha megindul magától, Csencsike nem tud megszületni, mert felül volt és a nyakán háromszor, egyszer pedig a vállán átvetve a köldökzsinór. Vagyis Emike megszülése után toltak volna a műtőbe. Ha nem történik rosszabb... Na, az lett volna cifra világ: alul-felül seb...

A befekvésnek pedig örülj, mert az igazi nyugalom és biztonság csak igy biztositható. Pár hetet kibekkelni odabennt semmiség ahhoz képest, hogy a türelem és kitartás jutalma két hatalmas és egészséges baba lesz. Csodás dolog ikrek szüleinek lenni!

Legközelebb hosszabban irok a babákról és az ikres tapasztalatokról! :-)))))))

Előzmény: Gica70 (1068)
Gica70 Creative Commons License 2001.05.23 0 0 1068
Kedves Estee
Nagyon aranyos vagy, hogy így megelőlegezed (mondjuk én is abszolút hiszek benne és pont mához 8 hónapra születhetnek:-)

Gyömbér
Nem maradtál le semmiről:-) Még nem jelentkeztem ide, de bízom benne, hogy pár hét múlva megtehetem:-) Szombaton kellett tesztet csinálnom, két különbözőt csináltam egyszerre és mindkettőn halvány lett a csík. Ezért behívtak a Kaáliba vérvételre. Ennek eredménye alapján még kevés volt a hcg-szintem (64 volt és 100 fölött lenne jó). Így aztán szedem továbbra is a gyógyszereimet és ha nem jön meg, akkor 2 hét múlva UH-ra megyek! Ja, hétfőn is csináltam tesztet és mintha az már picit sötétebb lett volna:-)

mosomasa Creative Commons License 2001.05.23 0 0 1067
A baba tényleg nem túl nagy, de a fejkörmérete akkora volt (37 cm), hogy hiába jöttek a tolófájások, egyszerűen nem illeszkedett be a szülőcsatornába. Úgy látszik, túl keskeny vagyok belül, pedig egyébként nem szűk külsőre a medencém (170 cm vagyok és jónéhyán kiló, bár most szülés után nem tudom mennyi, de kövér nem vagyok, sőt most már nagyjából olyan a paraméterem, mint terhesség előtt)

A baj nem cak a fejkörméret volt, hanem hogy a méhnyak nem szedődött fel, hiába adtak oxitocint infúzióban egyre nagyobb adagokban - amitől három órán át megállás nélkül jöttek a fájások. Ekkor mondta az orvosom, hogy ennek nincs így értelme és segített rajtunk.

Volt egy lány, aki másnap járt ugyanígy, de őt hagyta az orvosa 16 órán!!! át vajúdni, mert azt hitte kisebb a baba, aki egyébként 4660 grammos lett!

Én egy olyan lánnyal voltam egy szobában, akivel egy orvosnál szültün és a mi orvosunk mindkettőnknél 10 grammot tévedett az ultrahangos súlynál! Szóval, igen jól bemérte a babákat!

Na, megyek, mert dőlök le a székről és most lehetne aludni, mert Ferkó is alszik.

mosomamika

Előzmény: gyomber (1060)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!