Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2004.01.21 0 0 976
Csakhogy nyugodtan aludjál::)Medinilla magnifica-Pompás szobanövény,50cm hosszú virágzati tengelyén akár 100 virágot is hozhat.Hatalmas,bőrszerű,háromerű levelei vannak.Kedveli a világis,szellős nyáron félárnyékos helyet.Tavasztól őszig szobahőm.,nov.tól febr.világos,hűvös,16'c-os helyen.Nyáron sok víz,merülőfürdő,pangó víz ne maradjon.Naponkénti lágyvizes permetezés,hetenként tápozás.Virágszárát elvir.után vágjuk le.Ha megjelennek a bimbók,ne mozgassuk.Hidrokultúrásnak is jó.
A Clerodendrrumról is írnék,ha megmondod,melyik.
Előzmény: taramiram (968)
ESZTIKE Creative Commons License 2004.01.21 0 0 975
Hol láttál papagájvirág-magot? Légyszilégyszilégyszi mondd meg! :o)
Előzmény: Tozatu (974)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.21 0 0 974
Köszi Neked is,már rendeltem,igaz a fehér virágúját,sőt azóta láttam magként is árulva.
Előzmény: szilkszilky (967)
nexia1 Creative Commons License 2004.01.21 0 0 973
Sziasztok új vagyok itt.
Elég sok gondotok van a külömböző tápanyagokkal, ajánlom figyelmetekbe a VOLLDUNGER-t. 2 kg-os kiszerekésben lehet kapni, és 10 l vízbe egy evőkanálnyit kell feloldani. Van benne külömböző makro ill. mikro elem, vas, phoszfor, nitrogén én is ezt használom többekközött. Heti 1 szer használatos.
üdv: nexia1
endru Creative Commons License 2004.01.21 0 0 972
Taramiram.
A Clerodendrum-hoz kell a faj neve is, mert van belőle trópusi és fagyálló is. A Rappai honlapján a katalógusában megtalálhatod, ö szállitja az Oázisnak is.
A Medinillát a Disznövény enciklopédiában találtam meg: Öröükzöld cserjék vagy kúszónövények.... Erősen fagyérzékenyek (min16-18C). Részleges árnyékolást és húmúszgazdag jó vizelvezetésű talajt igényelnek....
Azt hallottam, hogy febr, elején kiállitás lesz a Mezőgazd.ban, Valentin nap okán. Ha megtudsz róla valamirt ird le légyszi a "kiállitások"-ba. Köszi
Radirsün Creative Commons License 2004.01.21 0 0 971
Köszönöm a segítséget.
Szárítok.
Előzmény: Tozatu (965)
csung Creative Commons License 2004.01.21 0 0 970
Sziasztok,
remélem, valaki tud nekem segíteni, tanácsot adni.
Még a nyár végén vásároltam egy Polyscias scutellaria "Fabian" nev? növényt, (alább két link, ahol látszik is.)
Egy idô után elkezdtek hullani a levelei, és a lágyszárú részei egyszercsak lekonyulnak. Elég csúnyán lekopaszodott, sajnos, mert különben gyönyör?. Semmilyen szélsôséges környezeti hatás nem éri.

Köszönöm el?re is, ha esetleg tud valaki segíteni.

http://www.desert-tropicals.com/Plants/Araliaceae/Aralia_Fabian2.html

http://www.nursery-report.com/ImageGallery/PlantPicDet.asp?Plant_ID=P1925

jmoon Creative Commons License 2004.01.21 0 0 969
clerodendrum thomsonii ? (vérzőszívvirág, thomson végzetcserje) én is ott vettem pár éve, jól lehet dugványokkal szaporítani, csak újravirágoztatni nem sikerült.
Párás félárnyékos helyet szeret, úgy vettem észre, hogy akkor nő a leggyorsabban, legszebben, ha az ablak szélén van, ha jobban rásüt, akkor már fakul a levele.
taramiram Creative Commons License 2004.01.20 0 0 968
Vasárnap voltam az Oázisban, ahol nagy növényvásárt hirdettek, meg vágytam is zöldeket nézni. A szobaiakból vettem egy Calathea makoyana-t. Tudom, hogy kényes növény, de beleszerettem. Szerintetek van esélye a lakótelepi száraz levegőn? Tettem alá agyaggranulátumot, nagyon szeretném megtartani. Van valakinek szobában ilyenje?
A másik szépségnek a címkéjén Clerodendron van. Nem találok róla leírást mint szobanövény, csak kertit. Ismeritek őt? Csüngő fehér virágfürtjei vannak, nagyon helyes.
Pár helyen már megcsodáltam egy növényt, ami nagyon drága és részletes leírást sem találok róla, egyelőre csak nézegetem és vágyakozom. Úgy hívják, hogy Medinilla. Ismeritek?
szilkszilky Creative Commons License 2004.01.20 0 0 967
Tozatu, én is találtam neked papagájvirágot, ugyan csak az itthon vágottvirágként is árult tipust, a Sieberz katalógusban, idén először. Neten is elérhető www.sieberz.hu
Előzmény: sfnx (962)
sfnx Creative Commons License 2004.01.20 0 0 966
én innen jutottam az uróvillásokhoz
Előzmény: Radirsün (963)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.20 0 0 965
Olyan kis fehér ugra-bugrák,csak a földben?Azok az ugróvillások lehetnek,kicsit szárítsd ki a földet,persze a növény tűrőképességéig és elpusztulnak.Jó a hamu is kis mennyiségben,de bármely rovarírtószeres belocsolás is.Csak a koncentrációra vigyázz.Plant-pin,stb.
Előzmény: Radirsün (963)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.20 0 0 964
Nahát,köszi!Azt írták a múltkor,hogy februárban lesz katalógus.Jaj,a zsebpénzem!:)
Előzmény: sfnx (962)
Radirsün Creative Commons License 2004.01.20 0 0 963
Üdvözletem a növénybarátoknak.

Egy problémát tárnék fel.
Még nem olvastam vissza a forumba ezért elnézést.
Jó pár hónapja nevelgetek az ablakomba 3 citromfa csemetét és egy mostanában kibújt datolyapálmát is egy ládában. Csakhogy a földben apró, hosszúkás bogarak tetvek ugrálnak. Eddig nem vettem észre.
Még nem akarom szétültetni, csak nyáron. De nem szeretném ha továbbvinném a bogarakat.
Mit lehet ezekkel a bogarakkal/tetvekkel csinálni?
Egy ismerősőm ajánlotta, hogy hamut szórni a földre.
Kérem aki tud segítsen.
Vagy valami oldalt ajánljon.

Előre is köszi.

sfnx Creative Commons License 2004.01.20 0 0 962
Tozatu, találtam papagájvirágot az ára sem vészes
Előzmény: Tozatu (829)
demjengi Creative Commons License 2004.01.20 0 0 961
Haza megyek rögtön megnézem az enyémet. Utoljára szörnyen nézett ki.
Előzmény: subica (960)
subica Creative Commons License 2004.01.20 0 0 960
Nekem is van egy ilyen ici-pici kis növényem. Nekm tavaly is lehullatta a levelét télen,aztán újrakihajtott.Most is tele van kis levélrügyekkel.
Előzmény: kutyu75 (959)
kutyu75 Creative Commons License 2004.01.19 0 0 959
Szia Len,
a hétvégén megvizsgáltam a lehullatós levelű bougainvillea-mat és nagyon nagyon sok-sok hajtás van rajta.
icipicik, de hajtások.
ebből most virág lesz? pedig semmit sem változtattam a körülményein (hűvös, de félig fényes szoba)
a tiéd mit csinál?
üdv.
k.
Előzmény: Len (922)
szilkszilky Creative Commons License 2004.01.18 0 0 958
Na mégegyszer a második. Az a bimbó hátsó oldaláról készült.
Előzmény: szilkszilky (957)
szilkszilky Creative Commons License 2004.01.18 0 0 957
A felvétel tegnapi. A hagymát három évvel ezelőtt vettem az Auchan-ban. Eddig minden évben gyönyörüen virágzott. Tavasszal kikerül a teraszra, október végén földből ki, be a garázsba és december első hetében földbe és 20 fokra a szobába. Direkt ez az időzités, mert ekkor szedjük le a karácsonyfát, szóval feldobja a megüresedett lakást. Biztos sikerülni fog neked is, nincs sok trükkje.

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Előzmény: mézontófű (952)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.17 0 0 956
Nincs fényképed?A kála is lehet hatalmas,ha idős és távolabb van az ablaktól.
Előzmény: Sikertelen_regisztracio (955)
Sikertelen_regisztracio Creative Commons License 2004.01.17 0 0 955
Kedves Hozzáértő növényszakértők.

Évek óta gondozgatok egy hatalmas növényt, amit felénk egyszerűen csak Ádámnak neveznek. Kinézetre olyan minta Kála, csak sokkal robosztusabb és mint már említettem hatalmas. Több szobanövény könyvet átnéztem, honlapokat böngésztem, de sajnos sehol sem találtam meg. Így azt sem tudom, hogy hivatalosan mi is a neve. Kérem, hogy segítsetek. Ha valaki ráismer a növényemre, és bővebb infót tud adni róla, kérem ossza meg velem.
Köszönöm!

mézontófű Creative Commons License 2004.01.17 0 0 954
Igen, nagyon örülök nekik, eleget babusgatom őket, ezek szerint:-)))
A marantát nem tartom különösebben párás körülmények között; most annyit kap, ami az asztalnyi növénytől jut. Azt hiszem inkább az árnyék ill. a szórt fény a fontos neki; most azért van a déli ablakál, mert így kap egy kevés téli napot, egyébként északkeleti, kelet fekvés a jó. De láttam gyönyörűt északi ablaknál.
Mézontófű
Előzmény: taramiram (953)
taramiram Creative Commons License 2004.01.17 0 0 953
Nagyon szép, hatalmas virág.
Mézontófű, milyen körülmények között tartod a Marantát? Régóta szeretnék, csak a híre, hogy magas párát igényel, kényes, tartott vissza a vételtől. Még virágzik a karácsonyid is, nagy örömök érnek Téged ezen a télen, van miben gyönyörködnöd.
Előzmény: mézontófű (952)
mézontófű Creative Commons License 2004.01.17 0 0 952
Sziasztok!

A Baumaxban vettük ezt a csodát. Kíváncsi vagyok tudom-é jövőre is virágoztatni

A kis karácsonyi kaktusz még megajándokozott pár virággal:

Nem sokára már a tavaszi képek jönnek, ugye?
Mézontófű

Tozatu Creative Commons License 2004.01.14 0 0 951
Ne haragudj,de tegnap kecsesen átugortam innen.A tápoldatok polcán nézd meg,melyikben magasabb a K-s oldatok mennyisége.Elég annyi szerintem.Legtöbbször a virágosaknak valóban több a foszfor és a kálium.
Előzmény: sfnx (950)
sfnx Creative Commons License 2004.01.14 0 0 950
köszönöm a választ, már csak két kérdésem maradt
a kálisó egy műtrágya, amit földre szórnak ki és több tíz kilós zsákokban árulják?
égessek el egy 3*3cm-es papírfecnit, ami marad belőle keverjem el 0,5 liter vízzel és öntözzem meg vele a fikuszt?
Előzmény: Tozatu (949)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.13 0 0 949
Hamuban.:)Kálisó pl.
Előzmény: sfnx (948)
sfnx Creative Commons License 2004.01.13 0 0 948
tegnap panaszkodtam az OBIban a Plantiana hidrokultúrás tápra, azt mondta az eladó, lehet, hogy káliumhiánya van a növénynek, ebben a tápoldatban nincs kálium, csak kálium származék
tudja valaki miben van kálium?
Előzmény: sfnx (939)
_Zotya_ Creative Commons License 2004.01.12 0 0 947
Egyenlőre beérem. A hét végén "elvetem" a magokat. Esetleg előtte lesz még kérdés. Pl. az áztatást hogy csináljátok? Pohár vízbe behajít fél napra? Na és a reszelés? Essek neki a 2cm-es magnak vasreszelővel, vagy mi? :-)))
Zotya
Előzmény: Tortoise (941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!