Köszönöm a kis beszámolót! Elhiszem, hogy beleszerettél Görögországba. Gyönyörű hely. Sajnos én még nem jártam ott, de már így látatlanban is imádom! Nagyon szeretnék egyszer kijutni oda. Nem kívánkozok luxus helyre, inkább valami egyszerűbbet szeretnék. Sarti az álmom! Egyszerű hely, de gyönyörű! Rengeteg csodálatos képet láttam róla, a hihetetlen élménybeszámolókról nem is beszélve.
Hogyhogy csak most esett a választásotok Sartira? Illetve mi adta az ötletet, hogy most oda menjetek? És melyik irodával mentek?
Sajnos én még nem tudok beszámolni semmiféle külföldi utamról, mert különböző okok miatt még nem jött össze eddig. De rengeteget tudok már arról, hogy hogyan mennek a dolgok. Az én Legjobb Barátom rengeteget mesél nekem a nyaralásukról, ezért már nagyon tájékozott vagyok ebben a témában.
Szóval, ha még tényleg nem voltatok Sartiban, akkor a Barátom nevében is ajánlom Nektek Sartit! Biztos nem fogtok csalódni!
Akkor előre is jó utat kívánunk (én és azt hiszem Legjobb Barátom nevében is mondhatom)! Érezzétek jól magatokat!
Nos, en kb 15 eve kezdtem a Gorogorszag-jarast, akkoriban egy klasszikus gorog koruttal. Ez egy ket hetes ut volt, minden nap mashol aludtunk es amit lehetett, megneztunk. Na akkor beleszerettem az orszagba. Ennek folyomanyakent, tudtam, hogy vissza fogok terni. A kovetkezo evben, mint gondolom annyain masok is, Paralian nyaraltam(abban az idoben szinte csak es kizarolag ide inditottak az utazasi irodak utakat), a kovetkezo evben Olimpyc beachen(mellette), aztan evrol-evre egyre delebbre mentunk:) Jott Kamena vourla(nekem az nem annyira tetszett-persze itt is jol ereztuk magunkat-de ez amolyan "nyugdijas telep":) Szoval sok a gyogyfurdo, minek kovetkezteben az idosebb emberek jarnak arra fokent.
A kovetkezo allomas Kalamata volt, az utan Tolo. Na ezekre en eskuszom. Ezek mar teljesen delen vannak, a Peloponeszoszi felsziget deli reszen.
Az idojaras kategorakkal jobb es kiszamithato mint eszakon. Nomeg voltunk Evian is.+par szigeten(Hydra, Spetses, Korfu).
Nekem leginkabb Peloponeszosz tetszett. Akar nyaralasi, akar pihenesi cellal mesz, szerintem jobb. Szeptemberben is stabilan meleg van(30-35 fok), a tenger is sokkal melegebb mint eszakon(gyakran volt 29-30 fokos is szeptemberben)+a latnivalok java resze sokkal kozelebb van ide, mint az eszaki reszhez. Lassuk be, hogy szinte minden Peloponeszoszon van(Mykene, Epidaoros, Sparta, a Korinthosi csatorna, vegulis Delphoi is kozelebb van innen mint eszakrol. Egyedul a Meteorak van eszakra, de azt meg leutazaskor lehet erinteni. Athen 140km, Sounion szinten.
Szoval innen minden kozelebb van. Nomeg a legfontosabb: itt meg mindig sokkal kevesebben vannak a partokon, mint a tomegnyomorra alakitott Paralian. Amikor en voltam ott, feleakkora volt mint most es meg volt valami hangulata. Ma mar semmi:( Bundak-bundak hatan, aranyboltok-aranyboltok hatan, meg az arusok is gyakran a volt turistakbol kerulnek ki. Gorogoket ott szinte alig latni:(
Roviden ennyi. Sarti utan szt hiszem a szigetek jonnek majd:) Santorini, Rhodos, Thassos stb. +szeretnek az eldugottabbakra atjutni hajoval:)
Hogyhogy ennyit voltál Görögországban? De irigyellek! És merre jártál már? Voltál már egészen délen is, vagy inkább az északi területeket kóstolgattad? Jó szórakozást kívánok Sartihoz! Rengeteg szépet és jót hallottam róla én is. Sajnos még nem volt szerencsém Nekem sem eljutni Sartiba, de remélhetőleg hamarosan teszünk majd ezellen!
Egyébként, akinek vannak szép képei, azok feltehetnék a netre, mint ahogy Sartitanilla is szokta! Szerintem lenne irántuk érdeklődés!
Sok szepet es jot olvastam itt rola, de egy dologra meg kivancsi lennek: ha (szabadtudos)buvarkodasra alkalmas oblot keresunk, ahol lehetoleg rajtunk kivul senki nincs+nem fedeztek eddig fol nagyon a turistak, akkor merre induljak? U.i szeretem a tengeri herkentyuk elhagyott hazait, sunipancelt egyebeket gyujteni.
Lehet olyan is, amit mar felfedeztek, en ugyis melyebbre merulok mint a tobbseg:)
Egyebet nem kerdezek, mert amugy Gorogorszag szinte minden zeget-zugat ismerem(kb 15x voltam).
Sarti ez alol-egyelore-kivetel. De mar nem sokaig:)
szia Mindenki!!
Már én is voltam Sartiban ug. 1.től 10.ig!Apollonnal!Fantasztikus volt!Tényleg senki nem volt akkor, amikor én?
Sartitanilla!!!!!!!!Nagyon várjuk már az újjab irományaidat!Mikor????
Sziasztok!
Eszembe jutott még néhány dolog.
Ha valaki búvárkodásra adja a fejét,jobban jár,ha nem a Sithonnál fizet be rá,hanem veszi a fáradtságot,és kimegy a búvárközpontba,ahol egyébként két magyar búvároktató van;5-6eurót megspórolhat magának az ember.A búvársuli Thessaloniki felé van,egy kempinggel osztozik a bejáraton.Ha valaki kérdi,csak mondani kell,hogy hova megy az ember,és beengedik.Ott pedig,ha még nem biztos a dolgában valaki,megnézheti a palackkal merülőket,sőt,a pipás-szemüveges cuccal díjmentesen be lehet úszni.Csodaszép dolgokat lehet látni úgy is,ráadásul fölülről látja az ember a palackkal merülőket.Félelmetes.
Még egy ajánlat:a szamaragolás.Árban kicsit húzós,de a fickó,Krisztosz,aki a csapatot vezeti, haláli jó fej,és tök jól tud németül.Mi reggel mentünk,hozott nekünk körtét,kávét,ebédre pedig házi sült paprikát,feta sajtot,kenyeret,ouzót...Egész úton görög népdalokat énekelt,aztán velünk is énekeltetett pár magyar dalt.A csacsik is jó fejek,teljesen szelídek.És az ő sültpaprikájához nem ért fel egyik tavernabeli sem!
Kb.ennyi.Jó nyaralást a mostanában indulóknak!Katity
Üdv
Mi is most jöttünk haza (vasárnap) és minden nagyon rendben volt. Talán a strandon a csikkeket összeszedhetnék maguk után a kedves fürdőzők, nekem sem tört le a kezem tőle :)
Azt hiszem nem volt még, ha igen bocs. Az igényesebb elektonikus zene kedvelőinek van egy nagyon jó hely nem messze sartitól (kb 3-4km). Goa beach a neve, festői környezet, nap közben finomabb zenék szólnak, este pedig állítólag bulik vannak (ezt nem tudom biztosan, mert mi csak délután voltunk).
Előre szólok, az árak a bárban sajnos elég húzósak :(((
www.goa.gr
Én tavaly szept. 2.-tól voltam Sartiban, és nem volt túl jó idő, nem volt nagy hőség, de azért a tenger hőmérséklete jó volt, meg néha esett egy kis eső.
pl. akkor amikor hajókiránduláson voltunk, és sikerült egy viharon keresztülhajóznunk!
Gorogorszagba csak es kizarolag kefirt szoktam vinni egy hatalmas hutotaskaban, mert az nincs kint, en pedig abban a melegben szinte csak salatan elek.
Valamint nescafet+edesket(azt meg azert, mert kint a kave nagyon draga+ez kis helyet foglal).
Minden mast kint erdemes venni a kefiren es tejfolon kivul, mert az nincs:)
A gyumolcseik, zoldsegeik isteniek es teljesen korrektek az arak. A szensavmentes asvanyviz nagyon olcso, kb 300Ft 6 db 1,5 literes uveg.
Nomeg egyaltalan: nem azert megyunk, hogy elvezzuk a kinti izeket?:)
úristen, de akkor minek mentél nyaralni? nemtom, én sem keresek milliókat, de ha már külföldre megyek, nehogy már otthonról vigyek kaját...akkor már érdemesebb itthon maradni, nehogy lemaradj az aktuális tesco akcióról. hihetetlen.
Helló mindenkinek.
Először is köszi mindenkinek az infókat,nagyon sokat segítettek,hogy pöpec kis nyaralást kerekítsünk Sartiban...de!Sajnos hatalmasat csalódtam az Apollon-vagy Sithon Travel szervezésében.Ugyanis kb. 18óra utazás után még 3 órát kellett várnunk,hogy elfoglaljuk a szobáinkat a Viennában,mivel először ötünket próbáltak begyömöszölni két 2ágyas szobába,miközben az egyik háromágyasban csak ketten laktak(mert ők hamarabb érkeztek meg...).Nagy nehezen sikerült pankráció nélkül szobát cserélni,de ami a legviccesebb volt,hogy nem volt elég ágynemű, és talán épp csak hogy felmostak az előző vendégek után.A hűtőben büdös volt,a kuka penészes,melegvíz nuku,minden tele apró hangyákkal.Persze,az ember nem a szobában tölti a hetet,de elég bosszantó ilyen körülményekkel szembesülni,pláne hullafáradtan.
A továbbiakban minden szuper volt(kukáskocsi,szippantó kivételével).Aki mostanában megy,ügyeljen az öteurósokkal,idén azt hamisítják,nekünk is sikerült beszerezni egyet egy szupermarketben.Nincs vele gond,a boltos,aki észrevette,nem parázott.Mi visszamentünk abba a boltba,ahol kaptuk,és levásároltuk ott.
Kajaügyben csatlakozom az előttem szólókhoz:nem érné meg itthonról vinni.Mi semmit nem vittünk,elvégre nyaralás közben nem konzervezni akar az ember.1-2 alkalommal gyrost vacsiztunk,egyszer főztünk,zömében dinnyét,barackot,narancsot,szőlőt ettünk.Isteni a paradicsom,a paprika!Igazából abban a melegben az ember nem is kívánja a nehéz,fűszeres kajákat.Ettünk tavernában is,mi Nikosszal voltunk leginkább megelégedve:öten ettünk 40 euróért(kb.11ezer ft)szuvlakit,grillezett bárányt,sült paprikát,sült kagylót(2 adag),fagyispecialitást,dinnyét+az italok,ouzóval együtt(ajánlom kóstolásra,olyan az íze,mint anno a bocskorszíj-cukornak);szóval igencsak kiadós volt.És amíg a környék összes tavernájában elment az áram, Nikoszéknál volt világítás...
Kint a parton is próbálkoztunk egy helyen,de ott 10 perc után,háromszori szólásra sem vettek rólunk tudomást,úgyhogy otthagytuk őket.
A víz jó volt,bár az utolsó napon gumikesztyűvel is találkoztunk...A Narancspart kifejezett csalódás volt.Maga a környezet meseszép-lenne,ha nem borítana mindent szemét,és a sziklákat sem "díszítené"fekália.A víz viszont tényleg tiszta.
További észrevételek kicsit később.
Ui:BJ bocs,csak most olvastam az emilt.Remélem minden ok volt.
Katity
Elég húzós. És ezekről tudunk, képzeld el, milyen az, amiről fogalmunk sem lehet :-). Egész kukta csülkös bableves lefőzve egy hétre, rántotthús zacskós Maggi krumpilpürével (hozott taróstejjel és margarinnal), szeletelt tartós toastkenyér, Tesco Málna Light 2L, Queen Kóla, karton Szofi vagy Helikon, rekesz Borsodi, karton Tesco Gazdaságos Reggeli Ital 0,1% zsírral. Satöbbi.
Most itt viccelődök, viszont tényleg nem értem, hogy az utazás előtti Tescos, 25 ezer forintos nagybevásárlásból (100 EUR) egy hétig simán el lehet élni akármelyik görög üdülőfaluban egy két-három tagú családnak, olyan étrenden, amely alapvetően hozzá (kellene) járuljon a pihenéshez és a regenerálódáshoz, hiszen vitamindús(abb), rostdús(abb), fehérje kevesebb és jobban emészthető (bárány, hal), a szénhidrátok könnyebben emészthetőek (fruktóz, gyümölcsök). Nem beszélve arról, hogy mennyivel finomabbak a görög alapélelmiszerek, én amikor hazajövök, beteg vagyok, hogy nem ihatok meg reggel egy liter olyan finom tejet :-) Ott mindent sokkal több nap ér, és ez az élelmiszereken egyértelműen látszik.
én láttam olyat aki tescos ásványvizet hozott..
nem is akármennyit....3 csomagot:))18 db:)
sőt tescos konzerv ananász dobozt láttam a parton eldobva...hát ezek vagyunk mi magyarok:(
Azért ha valaki figyelmesen elolvassa ezt a cikket, akkor könnyen rájöhet, hogy elég nagy hülyeség úgy ahogy van. Ha ugyanis a bank deviza középárfolyamon számol (és ez többnyire tényleg így van), akkor a kártyatulajdonos éppenhogy jól jár. A devizaközép ui. jóval alacsonyabb, mint a valuta eladási árfolyama. Más kérdés, hogy Görögországban nem mindig van pénz az automatákban, tehát marad az itthoni pénzváltás (ismerek olyan Horvátországba járókat, akik itthon sosem vesznek kunát, a horvát oldalon vesznek fel automatából, mert úgy sokkal olcsóbb).
Ne haragudj, hogy kötözködöm: miért vigyen pl. tejet bárki is oda, amikor nyilvánvalóan csak tartósat tud vinni, és az ottani finomabb és ugyanannyiba kerül? Csak úgy kérdem. Nem az a fontos a nyaralás során, hogy az ember megtapasztalja minden szinten azt az országot, ahova megy? Mi értelme elmenni Görögországba és ugyanazt enni, inni mint itthon?