Keresés

Részletes keresés

gáborke Creative Commons License 2005.09.21 0 0 929

A Syzigiumokból és az eugeniákból én is elfogadnék, ha még marad ('hova az i.... teszem, na mindegy').

Persze csak azért, hogy a növényekerdőhőzhoz esetleg odaférj az üvegházban úgy szökőévenként.:))) Csinálok neked egy kis helyet:)))Hehe

Előzmény: cucurbia (920)
cucurbia Creative Commons License 2005.09.21 0 0 928

passz,

nekem sosem volt.

Előzmény: trachycarpus (927)
trachycarpus Creative Commons License 2005.09.21 0 0 927
Kosz. Ugy latom, vagod a temat, hadd kerdezzek meg: babermeggyet lehet meg dugvanyozni? /5-15 fokon telelne/ Illetve visszavaghato meg ilyenkor? Meteres agakat hajtott, le fognak torni... Kosz
Előzmény: cucurbia (926)
cucurbia Creative Commons License 2005.09.21 0 0 926

Hát kiültetni semmiképpen ne.

talajigénye inkább a kötöttebb talajt szereti,de inkább a savanyu pH-t kedveli.

Nyáron érdemes jo vizellátásu,de minél naposabb helyen tartani(akár tüzö napon is lehet,ha lehet öntözni)Általában nyár közepétöl virágzik,ugy magvetéstöl számitva a második évtöl kezdve.

Télen a leánderhez hasonloan,világos,szárazabb(de nem tökszáraz),és 5-10 fokos helyiségben szeret áttelelni.Ha lehullatja a levelét az nem baj,mert amint kicsit naposabb idö van tavasszal,azonnal elkezd hajtani.

Tápanyagban ellentmondásos a helyzet,mert a növekedéshez sok N szeret,de ha tul sokat kap,elmaradhat a virágzás,ha viszont P kap sokat akkor jobban virágzik,viszont rövid csökevényes leveleket hoz és az sem jo.Szoval valahogy váltakozva érdemes adni neki ezeket.

Előzmény: trachycarpus (925)
trachycarpus Creative Commons License 2005.09.21 0 0 925
Udv, a C. gilliesii-t hogy kell tartani? Talajigeny, fenyigeny? Telen mit szeret? Nehol azt irjak, -15 C fokig birja, mashol azt, hogy 0 C fokon megadja magat. Nem akarom kiultetni, de azert jo lenne tudni, mit szeret.:) Kosz
Előzmény: cucurbia (924)
cucurbia Creative Commons License 2005.09.21 0 0 924

Ja még van Calliandra surinamensis is:))Össze vissza van minden dugdosva:((

Ja nekem volt C.pulcherrimám,szinkeverékben,de csak 1-2 évig birták.nyáron mindig szépen nöttek,télen volt a gond,mert sajna a hüvös és nyirkos idöt nem birják,azonnal valami gyökérgombát kapnak,és hamar kipusztulnak:((Sajna ilyenkor a szár még sokáig zöld marad alattomosan támad.

A C.gilesiim viszont szép,az nem kényes idén is virágzott nyáron.

Előzmény: andrás2 (919)
cucurbia Creative Commons License 2005.09.21 0 0 923

Nem:)) Az Annona muricata,A.reticulata éa az A.squamosa tövem tavaly elfagyott,igy ez a három most ujra hiányzik a gyüjteményböl.A többi jol van egyenlőre:))

Előzmény: gáborke (921)
gáborke Creative Commons License 2005.09.21 0 0 922
Köszi. körülnézek mit tudnék adni.
gáborke Creative Commons License 2005.09.21 0 0 921

Azt hittem neked a padláson is soursup nő, nem akartam elorozni. Reméljük tényleg lesz 2 belőle.

ja, nem fogom megfagyasztani.:)))

Előzmény: cucurbia (918)
cucurbia Creative Commons License 2005.09.21 0 0 920

Na még jo hogy szétnéztem mim is van.Igy legalább kiderült,hogy néhány Annonaféléböl,amiböl azt hittem több is van,már ugy szétadogattam,hogy csak egy maradt a sajátom.Nos ezekböl a magoncokból van jelenleg több:

Delonix regia'flava'

Hedychium gardnerianum,H.conchigera

Syzigium australe,S.samarangense,

Eugenia victoriana,E.uniflora,E.tomentosa(ez most kelt)

Geranium madaresne

Phyllanthus reticulatus

Hura crepitans,

Alocasia machorizha

Amorphophallus hewittii

Clavia sp.

Bixa orellana

pálmák:

Licuala elagans(L.peltata var.sumawongii)

L.rumphii

Ptychosperma sp(New Guinea form)

plusz még

Psidium friedrichstalianum,P.guinensee

Impatiens niamniamensis

Aristolochia maxima

Zamia pumila

hát most kb ennyi.Gyümölcs kevesebb van közte mert a javát év közben már elcserélgettem.

andrás2 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 919

Azt hiszem kettő pici Muricatam van (de megnézem otthon). Jut mindkettőtöknek. Argyrea, és a Ceasalpinia akkor a Tied. Nem tudom, hogy mid van ami felesleges?

Más: Nem volt, van esetleg valakinek Caesalpinia pulcherrima 'rosea'-ja? Vhogy nem akar megmaradni, egyre kisebb csoffadt leveleket hozott, mostanra már az összeset ledobálta, de a szára zöld. Mi lehet a baja?

Köszi:

András

Előzmény: cucurbia (918)
cucurbia Creative Commons License 2005.09.21 0 0 918

engem is a muricata érdekel,bár végül is ezt bárhonnan szerezhetek,ha már Gáborke lefoglalta(aztán meleg helyre tegye mert 5-10 fok alatt pusztul ám).

a Caesalpinia viszont nagyobb ritkaság igy arra csapnék le(de ha van kis Argyrea magonc az is jöhet)

a többi nekem is van.

és mi kell cserébe??

Előzmény: andrás2 (912)
gáborke Creative Commons License 2005.09.21 0 0 917

Hát a hozzászólásablak alján a saját gépről "tallózás"t választod megkeresed a képed, majd a "feltölt"re mész. A feltöltött a kép megjelenik ezen gombok alatt. Ezután a beszúrást nyomod és beteszi a képet a szövegablakba. utána a szokásos..

Nem biztos hogy minden böngészőnél müködik a beszúrás. Nekem is csak az internet explorer 6.0 nál müködik. Persze ez függ a windowstól is.

Előzmény: attila90 (914)
gáborke Creative Commons License 2005.09.21 0 0 916
Az tökéletesen megfelel.
andrás2 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 915

OK, de ne képzeld, hogy óriás.Magonc, kb 10cm.

András

Előzmény: gáborke (913)
attila90 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 914
Szia

Tudnál segiteni,hogy kell képet felrakni?

köszönöm
Előzmény: gáborke (913)
gáborke Creative Commons License 2005.09.21 0 0 913
A Soursop-ot (Annona muricata) lefoglalnám ha még van.
Előzmény: andrás2 (912)
andrás2 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 912

Üdv!

Az alábbi növényekből van felesleges példányom, ha érdekel vkit, cserélhetnénk.

Erythrina lysistemon

Caesalpinia decapetala

Argyreia nervosa

Annona muricata

Karambola

Delonix regia

Ipomoea alba

Licsi

Solandra maxima

Tamarind

ezek jutottak most eszembe

András

cucurbia Creative Commons License 2005.09.20 0 0 911

Látod,az meg nekem kicsi:))Még végül hamarabb fogsz termést enni rola mint én:))

Ja egy örömöm is lett,ugy néz ki a második hibi oltásom(amit zölden oltottam)megered.legalábbis már két hét eltelt,levettem rola a zacsit és a szára is meg a ráoltott rész is zöld,ép,egészségesnek tünik.

Sajna azonban az utolso oriásvirágu fehérem is bedöglött:(((

Előzmény: gáborke (910)
gáborke Creative Commons License 2005.09.20 0 0 910

A dzsekfrúttal nem tom mi van, igaz elég gyengécskén is áll, nem fejlődött sokat a gyökere. Azt olvastad hogy a gyökere igen érzékeny, és 1-2 nap vizestalp már elpusztíthatja? Erre is próbálok figyelni. Na majd megnézem a gyökereit.

A eugenia eddig jól fejlődött most 3-4 napja műveli ezt, lehet hogy a hüvösebb.

A gyökerét majd megnézem, én inkább vizesebben tartottam, mint szárazon.

A többi növénnyel semmi gond, sőt úgy nőnek, hogy van amit már 2x megvágtam mert ránő a fejemre (pl rollinia).

Előzmény: cucurbia (908)
cucurbia Creative Commons License 2005.09.20 0 0 909
persze nyáron kiültethető,de télen zárt helyen kell teleltetni mert amarilliszrokon,fagyérzékeny.
Előzmény: Évi5 (902)
cucurbia Creative Commons License 2005.09.20 0 0 908

Ez érdekes, az én dzsekfruitom kint volt a kertben nyáron,rá sem néztem mégis hajtott vagy 3 levelet.És te kaptad anno a nagyobbat a többszárut.Na mindegy.

Az Eugéniákra jellemzö,hogy az uj levelük rózsaszines,de hogy leszárad azt nem értem.Ez az egyik legellenállobb és a legtöbbet kibiro fajta,ha már ezzel is baj van az már tényleg nagy gond.Gyökere rendben van?Nekem többször ki is száradtak,mégis mindig kihajtott és szépen nöttek.A bordo folt lehet őszi hüvösre valo levélhullás.

Előzmény: gáborke (898)
cucurbia Creative Commons License 2005.09.20 0 0 907
nem tudok rola,hogy a pileafélék lövöldöznék a magjukat.Az a nebáncsvirágfélékre jellemzö.
Előzmény: Évi5 (896)
attila90 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 906

Szia

Tavasztól - öszig kinn van a teraszon egész déli poldalon , az 1 fagyok elött berakom a garázsba.Ott kb 15 C-fok van telén. Virágzás után elöbb zöld majd piros bogyó lesz rajta olyasmi mint a cseresznye,az csirázik de úgy vettem észre hogy akkor lesz belöle valami ha vissza rakom a tövéhez. Szerintem gyökérröl is hajt.Simán ledugom a földbe.Kb november végére a höfoktól függöen teljesen leszárad. Kb 3 hetente

öntök rá 2-3 l vizet.

Előzmény: attila90 (905)
attila90 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 905

Szia

Képet,hogy tudok felrakni? Valamit probálkoztam nem tudom mi lett belöle

Előzmény: Évi5 (904)
Évi5 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 904
Még egy kérdés: Hogyan szaporodik? Kis hagymákat hoz?
Előzmény: attila90 (901)
Évi5 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 903
Bocsi, kimaradt egy "n" betű: Haemanthus.
Előzmény: Évi5 (902)
Évi5 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 902

Szia Attila90!

Engem Cucurbia világosított fel, hogy ő egy Haemathusféle lenne. A neten találtam, hogy magyarul: Vérvirág.

Nem sok mindent találtam róla. Lehet a szabadba is kiültetni árnyékos helyre, vagy szobanövényként tartani. Hagymás növény. Félárnyékos helyet szereti, nyáron virágzik. Az amarilisz rokona, afrikából származik. Ennyit tudtam meg róla. De nagyon tetszik, mutatós növény.

Mutasd a képeidet, kíváncsi vagyok rájuk. Van esetleg más növénykéd is?

Üdv.

Évi

Előzmény: attila90 (901)
attila90 Creative Commons License 2005.09.20 0 0 901

Szia

Érdeklödni szeretnék a amit felraktál a Szegedi képekből a 3 számu virágról tudtál -e valami infot szerezni nekem kb 10 éve van a szaporitást megoldottam csak azt nem tudom ,hogy mi a neve

köszönettel attila

ui.ha érdekel tudok képeket küldeni rola.Bocs hogy igy irok de csak most ismerkeden a forummal

Előzmény: Évi5 (887)
földiboszorka Creative Commons License 2005.09.20 0 0 900
eddig mindig lepotyogtak. Permeteztem, de nem sokszor és felületesen. A törzsét be szoktam takarni papundeklivel, de biztos van jobb megoldás is.
Előzmény: Évi5 (899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!