Keresés

Részletes keresés

turnbull Creative Commons License 2005.01.12 0 0 609
Ha kisebbfajta csoda történik és elér egy 12-3 -at, lehet hogy megkegyelmeznek neki és megfonathatja a fehér kötelét. Nagyobb gond, hogy Asa jó erőben van és esélyesebb. Túl sok természetes ellenfle azért nincs. Mivel reggel én nem tudom online nézni az adást, a gyufásdoboz-címkék feltöltése meg sajnos most nem megy, nem látom mi van Kaioval.

Megint sérült?
gambitman Creative Commons License 2005.01.12 0 0 608
Kaionak egyébként 2-2 a mérlege Kakizoe ellen úgyhogy nem biztos hogy ilyen formában bírni fog vele.
Nem tudom mi történt Kaioval de a basho előtt azt mondták jó formában van, az oyakatája 60%-ra becsülte az esélyét hogy meg lesz a 13 győzelem.
Előzmény: Zombie (601)
gambitman Creative Commons License 2005.01.12 0 0 607
Kotooshoo technikája kawazugake volt. Ritkán látni, én speciel most láttam először:
Előzmény: sukka (604)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 606
Persze, ha Kaio visszavonul majd, minden idok egyik legjobb ozekijekent teszi, ez nem kerdes. De most mar jonnek a fiatalok...

Wakanosato meg kapja ossze magat, irgumburgum.
Előzmény: turnbull (605)
turnbull Creative Commons License 2005.01.12 0 0 605
Pedig mindkettő igen esélyes volt 2001-2002 környékén. Chiyo pl. többször kihagyott bashot sérülés miatt, jelentősen jó makekoshi után. Szerintem ebben a "korban" egyszerűen már lassabbak már és lassabban regenerálódnak, és itt ez is sokat számít.

Egyébiránt Kaio lényegesen jobb birkózó, mint pl. Akebono volt, aki elsősorban a tömegével ért el eredményt, nem túl összerendezett mozgással. Kaio többször legyőzte Musha-t is, mégpedig igen szép, technikai megoldásokkal. Na, azért ne temessük :)
sukka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 604
Nem akartam, hogy úgy hagozzon a kijelentés: "sosem lesz". Látva a tegnapi és a mai produkcióját én a 12-3 se nézem ki Kiao-ból. Kotonowaka ahhoz képest, hogy tegnap félkézzel, szépen kipenderítette Miyabiyamát ma Chiyotaikai viszonylag egyszerűen kipofozta a szokásos stílusában. A közönségkedvenc Takamisakari asszem negatívan fog zárni. Kotooshut a technikás Hayateumi jól megpörgette, de végén mégis a bolgár nyert valahogy. Wakanosato-nak bele kell húznia ha ozeki akar lenni.
Előzmény: Zombie (603)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 603
Egyelore? Ahhoz, hogy Kaionak atmentsek a multkori, 12-3mas bashojat a yokozuna kiserlethez, most is 12-3 kellene legalabb... ha ennel gyengebben teljesit, akkor ugrott minden, kezdheti ujbol az egeszet...
Es sem a mostani 12-3, sem az hogy Kaionak lesz meg egy ilyen sorozata, nem valoszinu szerintem (mondjuk en sosem hittem sem Kaio, sem Chiyotaikai eseteben, hogy valaha is yokozunak lesznek).
Előzmény: sukka (602)
sukka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 602
Szia! Kaio ezek után már biztos nem lesz jokozuna (legalábbis egyelőre). Chiyo keményen küzd, hogy ozeki maradjon. Hakuho első napi veresége után elég jól menetel előre.
Előzmény: Zombie (601)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 601
Kokkai 0-4...

Kaio, szegeny... lehet, hogy visszalep (bar azert holnap Kakizoet csak megveri)

Zombie Creative Commons License 2005.01.11 0 0 600
Na ja, ha Kokkai egesz palyafutasat 8-7, 7-8 maegashira vonatozassal kivanja eltolteni, akkor rendben van, de kulonben nem artana neha 1-2 sanyakut megverni idonkent...
Előzmény: gambitman (599)
gambitman Creative Commons License 2005.01.11 0 0 599
A sekiwakék összeomlottak, Wakanosato úgy tűnik megint elpuskázhatja az esélyét, hogy ozeki legyen, Tochiazuma sincs 10-5-ös formában.

Kokkainak talán még ez a 3 vereség megbocsájtható (Kotomitsuki ellen ezzel 0-7 lett a mérlege) szerintem annyira nincs rossz formában.

Érdekes, hogy Kaio eddigi alkalmak során mindig amikor "yokozuna jelölt" volt makekoshit csinált, kivéve az előző bashon, de ha így folytatja jó esélye van rá, hogy most bepótolja.
Előzmény: Zombie (598)
Zombie Creative Commons License 2005.01.11 0 0 598
Harom nap utan mar csak harman vannak ez elen, abbol ketto maegashira... eleg hamar kenyelmes helyzetbe kerult a yokozuna.

Kaio kezd elszallni... csunya veget erhet szamara ez a basho, ha nem kapja magat ossze (a mumus Mickey-vel meg nem is kuzdott).

Kokkai keptelen normalis eredmenyt produkalni?

Holnap Wakanosato-Tochiazuma csemege.
turnbull Creative Commons License 2005.01.10 0 0 597
sőt. Ugyanúgy jártam mint az egyik sumoforumos topicoló, az akartam látni, amit hittem. hiszen megnéztem mindkettőt csak az Asa-győző vágyam elnyomta a valóságot :)
turnbull Creative Commons License 2005.01.10 0 0 596
right. Én csak a lassítást néztem meg és az más szögben van felvéve, ott nem látszik a shimpan keze (másikon valóban).
Zombie Creative Commons License 2005.01.10 0 0 595
Ha megnezed a videot a banzuke.com-rol, kozepen lent latszik Kokonoe feje bubja, es ahogy a jobb karjat emeli. Nala kozelebb, azt hiszem, senki nem ul az egesz Kokugikanban :))
Azt nem csodalom, hogy a csaszar nem latta.
Előzmény: turnbull (594)
turnbull Creative Commons License 2005.01.10 0 0 594
Igazad lehet, én ezt (Kokonoe jelzését) a gyufásdobozban nem láttam. Amúgy erről van egy kis vita a sumófórum.net-en is. Meg a császáréknak is el kellett magyarázni :)) Mindenesetre ilyen kilépéseknél eddig azt láttam, hogy kicsit porzik a dozsó.
Előzmény: Zombie (593)
Zombie Creative Commons License 2005.01.10 0 0 593
Szerintem az csak akkor van, ha valamelyik shimpan nem ert egyet. Itt Kokonoe jelzett, erre a gyoji megallitotta a kuzdelmet, a tobbi shimpan nem ellenkezven, egyertelmu eredmenyt hirdettek.

Hogy ez a modszer jo-e, az mas kerdes. :)
Előzmény: turnbull (592)
turnbull Creative Commons License 2005.01.10 0 0 592
igen, de ilyenkor nekiállnak megnézni a homokban a nyomot stb hogy akkor leért-e a sarka. Tochiazumának volt egy ennél neccesebb kötélre lépése tavaly.
Zombie Creative Commons License 2005.01.10 0 0 591
Előzmény: turnbull (590)
turnbull Creative Commons License 2005.01.10 0 0 590
Szerintem erőteljes volt Chiyo győzelme Mickey ellen, tegnap pedig egyszerűen ráfaragott, de erő volt benne. Amiatt, hogy olyan rövidek a végtagjai, elég könnyen felborul, ez régebben is baj volt. Be van fáslizva a könyöke rendesen, kérdés hogy meddig lesz ilyen erőben. Kaio inkább olyan sérültnek tűnik, persze a torna elején mindig fekete ló ez az Iwakiyama gyerek, letarol mindenkit...

Ilyet is ritkán láttam (a gyufásdoboz méretű ablakban) hogy tévedjen a bíró, úgy tűnik hogy Hakuho nem lépett ki. De ezt bírom ezekben a medvékben, hogy nincs vita. Lemegy, 'oszt kész.

Azt nem tudja a T. topicolók közül, hogy hol lehet esetleg olyan DVD-t beszerezni, amelyen komplett torna van, soroi-bumival, shikóval meg mindennel?
gambitman Creative Commons License 2005.01.10 0 0 589
A Kyokushuzan- Jumonji meccs nem volt semmi, Kyokushuzannak meccs közben le kellet gugolnia aztán visszaállt és nyert....
gambitman Creative Commons License 2005.01.10 0 0 588
Szegény Kaio, úgy tűnik sosem lesz yokozuna, nagyon rossz formában van, tegnap is csak szerencsével tudott nyerni Iwakiyama ellen. Chiyoataikainak - habár ma nyert - nagy veszélyben van az ozeki címe.
gambitman Creative Commons License 2005.01.08 0 0 587
Itt van angolul egy elég hosszú cikk Raidenről (pdf-ben) :

http://www.lemondedusumo.com/numeros/english/lemondedusumo_special_extract_raiden.zip
Előzmény: Pib (585)
turnbull Creative Commons License 2005.01.08 0 0 586
gondoltam, megnézem már, ki az a Raiden, nem emlékszek rá. De nem találtam róla képet :), viszont itt ez a rövid post, talán magyarázatot ad a kérdésedre:

http://www.banzuke.com/95-5/msg00156.html
Pib Creative Commons License 2005.01.08 0 0 585
Nagyon jó ez a Yokozuna Statistics oldal :)

Azt tudja valaki, hogy Raiden miért nem lett Yokozuna, miközben 23 versenyt nyert?
Khrii Creative Commons License 2005.01.08 0 0 584
Köszönöm szépen!
Előzmény: Zombie (582)
Zombie Creative Commons License 2005.01.07 0 0 583
A Windows Media Player streamhez egyebkent erdemes minel korabban csatlakozni, az utolso, legjobban vart meccsekre meg szokott telni es nehez bejutni.
Előzmény: Zombie (582)
Zombie Creative Commons License 2005.01.07 0 0 582
Neten, a Japan Szumoszovetseg oldalan keresztul (most nincs kint a link, de verseny kozben valoszinuleg ide teszik majd ki). Vagy kozvetlenul, az mms://live.sumo.or.jp/sumolive/ cimet kell a Windows Media Playerben, a File menuben az Open URL menupontba bemasolni (persze csak verseny idejen fog elni).

Maga a verseny minden nap delelott van, azon belul is a makuuchi osztaly kuzdelmei altalaban kb reggel 8 es 10 kozott szoktak zajlani. Persze, mivel netes adas, eleg kismeretu, es kommentar, feliratok sincsenek, de egyetlen elo lehetoseg leven ezzel kell beerni.
Ezen kivul ide szoktak videok felkerulni, van hogy mar aznap delutan, vagy kicsit kesobb. Ezek valamivel jobb minoseguek es angol kommentarral vannak (viszont nem minden meccs).

Egyebkent azert irtam, hogy hetvegen tudom eloben nezni, mert hetkozben, a munkahelyrol, a tuzfal beallitasok miatt erre nincs modom (meg van amikor dolgozom is :)

Van meg egy jo napi frissitesu hiroldal a temaban, itt kepes beszamolok szoktak lenni minden naprol, meg aznap (igaz, video nincs).

Maguk az eredmenyek leggyorsabban mindig a Szovetseg oldalan szoktak kint lenni.
Előzmény: Khrii (581)
Khrii Creative Commons License 2005.01.07 0 0 581
Hol lehet élőben nézni?
Előzmény: Zombie (580)
Zombie Creative Commons License 2005.01.07 0 0 580
egyetlen oromom ebben, hogy igy otthonrol eloben nezhetem a ket mongolt vasarnap.
Előzmény: gambitman (579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!