Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12404

magam a "lakóságentitás" része vagyok.

számomra a cigány két jelentéssel bír (pontosabban többel, de azok itt irrelevánsak)

1. cigány mint etnikum  2. cigány mint életmód

de a cigányozás kártékony hatását és _részben_ hamis voltát ez nem csökkenti

Előzmény: Törölt nick (12403)
babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12402

Még a kurucinfo sem állítja, hogy a kamaszok cigányok.

"Nem vagyunk benne biztosak, hogy az elkövetők genetikailag a kolompársöpredékek közül valók. Ám ha nem is azok, hanem elcigányosodott magyarok, akkor is jó lenne, ha néhány szociológus végre el kezdené kutatni, milyen összefüggés van a liberalizmus segítségével egyre nagyobb teret hódító kancigánykép elterjedésének a fiatalkorúak között."

Ha a durvaság, otrombaság, erőszak, más megalázása, kisebb és gyengébb megverése mind definiciószerűen "cigány" dolog, akkor persze könnyű a magyarokat felmenteni. Az ilyesmit művelő suttyó magyarok nyilván "elcigányosodtak".

És mi van azokkal a cigányokkal, akik nem művelnek ilyesmit? Azok már magyarok?

Ez esetben a "cigány" szó jelentése teljesen megváltozott, gyakorlatilag nem azt jelenti, amit szerintem jelent. Ilyenkor viszont célszerű egy teljesen félreérthető kifejezést kerülni, és egyszerűen vandál kamaszokról, kiskorú bűnelkövetőkről vagy simán bűnözőkről beszélni (ha ez indokolt).

Azért kell nektek a "cigány" szó, hogy másra lehessen hárítani az országban tomboló durvaságért és primitívségért a felelősséget? Mert akkor a primitív és durva magyar gyerek "elcigányosodott", amiről nyilván a "liberális jogvédők" tehetnek?

Csak ha arra gondolok, miket írtak az egyik vélelmezett tettes üzenőfalára -- a kurucinfó szerint -- a kurucinfo lelkes olvasói, akkor elbizonytalanodom.

Ha a kurucinfo által kipellengérezett illetőnek tapossák ki a belét, az OK?

Előzmény: Törölt nick (12399)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12401
babarczyeszter válasz | 2009.03.09 22:06:11 (12398)

A színház-megjegyzés az első benyomásomra vonatkozik, hogy az első pillanatban elképzelhetetlennek tartottam…

Előzmény: Fine Tune (12383)

Mert elég néki az „első benyomás” ahhoz, hogy jártassa a száját a világhálón. Leírja, hogy mit tart az „első pillanatban” elképzelhetőnek és elképzelhetetlennek. Ráadásul mindig mellébarmol, egyetlen olyan „benyomása” nincs (se az első pillanatban, se a másodikban), amely révén már néhány napon belül ne válna nevetségessé. Illetve egy azért van, amely szerint őt andalítóan rúgta fejbe Petri költészete. Ez hihető. Minden megnyilvánulásán ott a fejberúgás szellemi nyoma.

Aki az „első benyomása” alapján ítéletet mond (s amellyel nyilván hergeli a többi hülyét is), nos, azt nevezi a köznyelv felelőtlen embernek. És akit viszont Almási Miklós „tehetséges publicistának” nevez, Verebes az ország legokosabb nőjének (plusz exteriőr), Esterházy pedig „bölcs” embernek; nem viccelek, szó szerint ezt írta a jámbor: „A szövegek nyugodtsága főként innét. Hogy a bölcsességük honnét, azt nem tudom”.

Szerintem Babarczy Eszter szövegei, megnyilvánulásai nem is annyira a szerzőt, mint inkább ezeket a vaskos hímeket minősítik. Meglátnak egy kimódolt női segget feszes szoknyában, és képesek tőle abszolúte lemenni kutyába. (Vagy már eleve ott is volnának? Babarczy Eszter sem kell hozzá? Könnyen elképzelhető.)

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12400

hogyan ismertek rá a szereplőkre?

honnan tudjuk, hogy valódi volt a verés?

babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12398

Kedves Fine Tune,

nem értem a felháborodást.

A film durva, és próbálom értelmezni, és azért foglalkozom vele, mert fontosnak tartom. Elképesztőnek tartom, hogy kamaszok egy gyereket vernek. Az állítás az volt, hogy cigányok vernek egy etnikailag magyar gyereket. Erre nem láttam bizonyítékot önmagában a videóban, de el tudom fogadni, hogy így van, csak szeretném látni a bizonyítékokat.

Aki a Youtube-ra feltöltötte, az biztosan nem az elkövető, mert nem olyan indító kommentet rakott hozzá. A további kommentekben felismerni vélik a szereplőket, de számomra bizonytalan, hogy milyen alapon. Én még egy iwiw profilról sem ismernék rájuk, mivel a képen többnyire nem látszik az arcuk.

A színház-megjegyzés az első benyomásomra vonatkozik, hogy az első pillanatban elképzelhetetlennek tartottam, hogy egy áldozaton ilyen súlyos ütések nyoma ne látszana, és hogy egy vasútállomáson fényes nappal ne figyelne fel a jelenségre valaki.

Veletek ellentétben én kíváncsi vagyok az igazságra, és hajlandó vagyok ennek utánajárni oly módon, hogy zalaegerszegi tanár ismerőseimet és egyéb zalai ismerőseimet megkérdezem, mit tudnak az esetről. Az kevés, hogy a kurucinfó mit ír -- a kurucinfo műfaja az uszítás, nem a tényfeltárás.

Előzmény: Fine Tune (12383)
borzimorzi Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12395
A Kozák Rajmund áldozatán se látszott kívülről semmi, a saját lábán ment haza. Csak aztán halt bele az ütlegelés okozta sérüléseibe. Az is biztos színjátszóköri gyakorlat volt, mert Babarczy kisasszony nem látta a róla készült filmen a külsérelmi nyomokat. (Mondjuk, arról nem is volt film.)

Persze. Hogyne. Amikor a legutóbbi vészkorszakban az SS-ek nyalatták a csizmájukat az akkori üldözöttekkel, azok is biztos csak színjátszóköri gyakorlatot tartottak. Hogyne. :-(

Csak tudnám, kit néznek ezek annyira hülyének, hogy ezt a ...kenést beveszi?

Csót:
b
Előzmény: Nagulnov (12392)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12394

:-)))))))))))

Ez nagyon tetszik, kár hogy lehetetlen.

Előzmény: borzimorzi (12390)
borzimorzi Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12393
Nekem is felment ettől a pumpa. De lassan hozzászokom a butaságokhoz meg a "rosszkor volt rossz helyen"-ezéshez. :-(

Csót:
b
Előzmény: kerekesbagoly (12391)
Nagulnov Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12392
Babarczy szerint ez is színház - mert nem vérzik meg az effektekből ő tuti ráismer hogy ezek színjátszók és nem is tett a sértett feljelentést...

Amúgy ez pont olyan törzsi brutál lincselés mint a Sz. Lajosé - miért kéne nekünk ezt üdvözölni?:(
Előzmény: ==T== (12388)
kerekesbagoly Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12391
Elnézést, de ezt nem bírom szó nélkül:

"3. a bántalmazott gyereken nincsenek külsérelmi nyomok. Őszintén szólva egy darabig azt hittem, hogy színházat látok, mert csattanni csattannak az ütések, de nem hagynak nyomot, ez pedig tipikusan színházi effekt. Nem zárnám ki teljes mértékben, hogy színielőadást látunk."

A csaptelepes tanárverésnél is ezt mondta valamelyik nagyokos. Meg mohácsi is a Cozma-ügy kapcsán is valami hasonlón röhigcsélt, hogy Cozma biztos cigányozott, aztán meg diszkóbalesetezett.

Ti "jogvédők!" Nem sül le a bőr a képetekről? Vagy a lelki terror nem számít erőszaknak? Az auschwitzi áldozatokat is elintézed ennyivel? Ha egy nőt elkábítanak, és úgy erőszakolják meg, akkor nem is történt semmi? Hol élsz te?

Méltó vagy a min. elnökhöz: ha a cigányt bántják cigány vagy, ha zsidó akkor meg zsidó, de ha a magyart alázzák, akkor "biztos ő tehet róla", "kiprovokálta", vagy "színielődás az egész"! Nyilván élvezetből térdelt a földön, meg nyalogatta annak a k*-nak a csizmáját! Az SS-ek is csináltak ám ilyet, eszetlen eszterke!

Jól olvasom, voltál a temetésen? Szép tőled!
Feltételezem az Szögi tanár úr temetésére is elmentél, és arról is írtál, ugye? Persze, az is csak egy túl jól sikerült színielőadás volt nyilván.

Remélem sok hasonló "színielődás"-ban lesz részed, persze "külsérelmi nyomok" nélkül.
Előzmény: babarczyeszter (12376)
borzimorzi Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12390
Azért ezt nem kéne. Pláne nem rendőröknek!

Viszont az olcsóbb és hatékonyabb büntetési formákon el kéne gondolkodni, mert börtön nincs elég, és a legtöbb amúgy is szanatórium.

Gondolok itt arra, hogy a kisebb értékű lopásokat (100e forintig) óránként 1000 forintjával le lehessen ülni egy kalodában. Plasztiklap mögött természetesen, hogy a járókelők ne tudják fizikailag inzultálni az elítéltet. Verbálisan szabadna.

Viszont ha valaki bedob egy automatába x darab százforintost, akkor a tolvaj fejére esik egy léggömb, benne 1 dl lemoshatatlan festékkel. Baja nem lesz tőle, az a deci festék hamar lefolyik. Viszont elég elrettentő és megszégyenítő a dolog ahhoz, hogy kétszer is meggondolják, mielőtt lopni kezdenek.

Az ilyen pofákat természetesen a családtagjaiknak kell etetniük és itatniuk. Különben csak 3 óránként egy flakon ásványvíz jár, meg napi fél kiló kenyér. Max 100 óra, ha 100 000 forintig lehet így leülni, tehát alig több, mint négy nap. Annyit ki lehet bírni kenyéren és vízen egészségkárosodás nélkül.

Plusz jó lenne, ha az első 100ezer ellopásáért vagy elsikkasztásáért mindeki így bűnhődne. Maj nem röhögne a postabankos princ se, mikor milliárdok elsikításáért kap pár milla bírságot a töketlen magyar bíróságtól.

Csót:
b
Előzmény: ==T== (12388)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12389
Legbelül - be sem vallva azért szégyelled magad? Vagy már úgy sem?
==T== Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12388

Van ahol tudják, hogy kell lerendezni az ilyesmit...

http://www.youtube.com/watch?v=l8iAL_yGy2E

Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12387
babarczyeszter válasz | 2009.03.09 18:04:33 (12376)

2. semmi nem vall arra, hogy az elkövetők cigányok volnának, szerintem megállapíthatatlan, de ha szerinted lehet tudni, hogy kik szerepelnek a képeken, akkor mondd meg, mi a forrás, utánajárok. 

Előzmény: ==T== (12366)

Minek jársz utána, te, jótét lélek?! Miért jársz utána? Mi vagy te, utánajáró néni? Miért nem a dolgoddal foglalkozol? És, ha utánajársz, akkor mi lesz? Akkor majd értesz akár egyetlen nyikkot is a világból? Nem veszed észre, hogy egyenrangú szellemi partnere lettél itt (is) azoknak, akik szerint az „aktuális gyurcsányok” szándékosan szaporítják a lumpenproletariátust, hogy ők uralkodhassanak a világ végezetéig? Nem veszed észre, hogy egészen idáig züllöttél már lelkileg is, szellemileg is? Bár, az is igaz, nem züllöttél valójában, hanem innen indultál. Vagyis odajutottál, ahonnan elindultál: te vagy az egyetlen ember Magyarországon, aki azt állítod (váltig állítod), hogy a Magyar Gárda csak egy bohóchadsereg, „amit a baloldal arra használ, hogy hiszterizálja a saját közönségét… a fasiszta, antiszemita veszélyre hivatkozva”.

Nem ezt mondtad másfél éve? Ha igen, miért nem annak jársz utána, hogy mit mondtál másfél éve? Miért mondtad ezt másfél éve? Miért kéne csak egyetlen szavadat is komolyan venni?

Miért nem annak jársz utána, hogy mit mondott legutóbb a bohóchadsereg egyik parancsnoka Solton? Vagy azt is a Gyurcsány küldte? Hogy hiszterizálja a saját közönségét Solton? Félkatonailag szervezett keretek között hiszterizálja?

És lőgyakorlat előtt, vagy lőgyakorlat után hiszterizálja? Ennek már utánajártál?

Vagy nem is a Gyurcsány küldte a parancsnokot Soltra, hanem egyenesen a Szilvásy küldte?

Vagy szerinted sem voltak gázkamrák a német lágerekben? Vagy szerinted voltak, csak a Kuncze azt hiszerizáltatja most Solton a félkatonai parancsnokkal, hogy nem voltak?

Meddig vagy képes még süllyedni?

Miért szimpla rendészeti ügyeknek igyekszel „utánajárni”? Mi a túró közöd van hozzá? Hiszen láthatnád, minden, amibe beleártod magad, elgennyesedik, jobb esetben csak szétrohad.

Miért nem annak próbálsz utánajárni, hogy miféle mocsokkal szennyezted a mentális környezetet az elmúlt évek során, milyen indulatokat, milyen primitív agressziót generáltál magad is? Miért nem ennek jársz utána, és miért nem próbálod meg korrigálni a dolgot valami módon?

Egy kicsit sem röstelled magad?

Fine Tune Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12386
Dehogy nincs képben. Csak akkor a balliben is annak tartanák, ami és mehetne dolgozni.
Előzmény: Törölt nick (12385)
egyszavazat Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12384
Bocs, ez nem világos nekem, ha jól értem szemtanú voltál:

"Multkor itt beleszaladtam pont egy ostoba verekedésbe, ahol ennyi volt a tétel, hogy nem várta ki a cigányférfi a sorát, hanem aznnal bement és a hülye magyar csak ezért képes volt összeverekedni..."

Ki ütött először?

Miért hülye az, aki legalább próbál tenni valamit az agresszív állatok egyedek hatalmaskodásai ellen?
Előzmény: anyabanya (12379)
Fine Tune Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12383
Persze. Megrendezett verekedés, az elkövetők nem is cigányok voltak. Jó, hogy azt nem írod le, ez rájuk nem is jellemző, hiszen köztudottan szeretik a gyerekeket.

1. Úgy került oda, hogy letöltötte a számítógépére, majd fel a Youtube-ra Te azt gondolod, hogy szégyenli? Akkor eleve nem vette volna fel.

2. Itt egy link jönne, de nem másolom be, mert kitiltanak. Ebből tudod, hol nézd. Egyébként Iwives adatlapokra mutat onnan a link, mielőtt hamisítással vádolnád

3. Micsoda hülye érv. Kapsz két fülest meg pár tockost az sem látszik, de nyilván éreznéd.

4. Mert a végén megfenyegették a kis srácot.

Amiket leírtál abból az derül ki, hogy te egy megélhetési vagy. Ugyanis amit nem is akartál kimondani, végig hárítottad, az az, hogy itt egy gyereket nagyon komolyan megaláztak. Nem egy felnőtt cigányt, nem egy zsidót, hanem egy gyereket.

Most írnám, hogy miféle liberális vagy te, de pontosan tudom, hogy milyen, jól ismerem ezt a típust, komcsiban is volt annak idején:)

Ezt a fenti topiccímet meg változtasd meg, mert a normális emberek számára sértő.
Bor Ász Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12382

Ne haragudj,de te egy könyvtárban élsz pár fikusz között? Felháborítóan semmit nem tudsz a világról amiben élsz.

Dehogy nem ! Ezek nem buták, gazemberek.

Előzmény: seabeast (12378)
==T== Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12381

1. a filmet az egyik filmbeli elkövető (egy fiatal nő) készítette. Hogyan került az ő kamerájáról (mobiltelefonjáról) a youtube-ra annak bizonyítékaként, hogy itt cigányok vernek egy "fehér" gyereket?

A youtube-os videó feltöltője leírta. A készítők gondolom jópofaságból, menőzésből- mert az ő érték- és normarendszerük szerint ez jópoffa - továbbküldték az iskolatársaiknak/haverjaiknak, és úgy került fel a netre, hasonlóan számos más ilyesféle videóhoz.

2. semmi nem vall arra, hogy az elkövetők cigányok volnának, szerintem megállapíthatatlan, de ha szerinted lehet tudni, hogy kik szerepelnek a képeken, akkor mondd meg, mi a forrás, utánajárok. 

Az egyik gyerekről a videón is látszik, de később a nagy hírverésnek hála mindhárom személyt(a kamerűzót is) beazonosították a youtube-os ill. a kurucos olvasók. Nevük Iwiw-es profiljuk is közzé van már téve számos helyen, pl. a kommentek közt de a kurucon is. 2 közülük echte az, egy olyan feles-féle.

3.  a bántalmazott gyereken nincsenek külsérelmi nyomok. Őszintén szólva egy darabig azt hittem, hogy színházat látok, mert csattanni csattannak az ütések, de nem hagynak nyomot, ez pedig tipikusan színházi effekt. Nem zárnám ki teljes mértékben, hogy színielőadást látunk.

lol

és még egyszer lol, vagy inkább sírnom kéne?

Örülök neki, hogy erről a videóról meg tudod állapítani. Amit látunk enélkül is tettleges becsületsértés némi fizikai bántalmazással és fenyegetésekkel megspékelve. Ha a kissrác később esetleg azt vallaná, hogy csak megjátszották, az nagy (100%-os) valószínűséggel azért lenne, mert szerintem azóta már jó eséllyel életveszélyesen megfenyegették őt, meg akár még a családját is, hogy tartsa a száját. Ez Magyarország ma. Ébresztő!!!!

4. ha az eset megtörtént, a dokumentáció pedig véletlenül kiszivárgott, hogyan lehetséges, hogy a bántalmazott gyerek nem tett feljelentést? Vagy hogy az ügynek nem voltak következményei? Ha voltak, milyen következményei voltak?

Ismét lefagytam.

Te melyik országban élsz? Nektek ott pesten tényleg annyira nem jön át, hogy a  Magyarország jelentős részén nem egyszerűen cbűnözés, hanem cterror van?

Szerinted mégis mi van ha följelenti őket? Az iskolából koruk miatt gyakorlatilag nem tudják kicsapni az elkövetőket, vagyis jó eséllyel csak még komolyabb verést, megalázást várhat. Az igazságtalanság-szolgáltatás  megint csak nem védi a magyarokat, mert a gyakorlat alapján megúsznák felfüggesztettel vagy pár hónap elzárással (sőt, mivel csak tettleges becsületsértés volt, esetleg megrovássa lvagy enyhe pénzbüntivel) amivel később jó eséllyel még el is büszkélkednének, és persze később megtorolnának. Persze ha valakik tojással megdobálják a homókat, azért akár 2 év jár. Bravo. És akkor csodálkoztok, ha erősödik a radikális jobboldal.

anyabanya Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12380

s ezt az elöbbit ugy írtam le, mint aki ismer több cigányembert és még kedvelek is köztük sokat, kb mint a nem cigányok közt...

s amugy nem félek én tölük, ők meg sosem bántottak engem, max beszóltak és max visszaszóltam, de azért van egy létező világ, amit csak azért mert nem illik ilyet mondani nem szabad elhalgatni...s ráadásúl én azt hiszem, hogy pont a cigányságnak ártunk ezzel a legtöbbet...

persze vannak dolgok, amikre már rá sem bagozunk, hogy szinte az összes cigányember mozgássérült és rokkant és szinte minden cigánygyermek kap mozgássérültként utazási támogatást, no meg a szülök is...Végül is nem az ő hibájuk, hanem az átjárható, korrupt rendszerré, de ettől még ez is kerül annyiba az országnak, mint a gyesen vagy a gyeden megsporolt pénz...

anyabanya Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12379

A filmtől függetlenül jó volna ezt a dolgot reálisan nézni...Egyfelöl, hogy milyen is a helyzete egy kis cigány gyermeknek, ha tényleg bizonyitani akar...mennyire nehéz önmagával is elhitetni azt, hogy simán befogadható...és hányszor oka a magatartászavarnak az, hogy nem hisz abban hogy simán befogadják és ezért rátesz egy lapáttal...

No de sajnos azért történnek nagyon durva dolgok akár az iskolákban is...Egy nagyon közeli barátunk aki talán még szegényebben nött fel, mint sok cigánygyerek és már 17 évesen egyedül volt és baromi sok nehézséget megjárt, hogy mára normális körülmények közt éljen mesélte, hogy az öccse éveken át gürizett, hogy egy romos házacskát megvegyen egy kisfaluban. Majd kümüves lévén lépésről lépésre rendbehozta, szinte szeretettel épitgette a tornácon a boltiveket, simogatta rá a vakolatot...van 3 gyerek, akiket becsülettel nevelnek...aztán valamiért felborult a falu élete, és bekerült egy két cigány család, akik alpári tuskok lettek és a gyerekeik bizony a bandázásba magával rántják a többi kicsit is...No ezek a gyerekek valósággal terrorizálják a társaikat. A barátom öccsének a kisfiát félholtra verték, mert nem adott oda első szóra valamit és aztán a szülök megfenyegették a szülöket, ha szavuk lesz, hát megnézhetik magukat és nem volt nyugtuk...A dolog vége az lett, hogy a meglett negyvenes srác sírt, mikor eladta a házát...de el kellett, mert a gyerek nem mert iskolába menni...és nem mertek feljelentést sem tenni, mert féltek és volt miért...és ott bizony tényleg nem érdemes a kertet megmüvelni, és nem érdemes jószágot tartani...S amugy az sem mindig vicces, amikor hepatitis járvány van a suliban, mert vannak telepek, ahol ciki 4-5 lapátnyi ásással budit csinálni és egyszerübb a földre szarni, mint a nyirmihálydi járvány esetében...

Kérdem én Te szülöként ezt meddig tolerálnád?

S mit tegyen az a szülö, aki lent él a leszegényedett békésben, szabolcsban, borsodban és nincs lehetösége arra, hogy elköltözön, hogy kimentse a gyerekét...

S itt  a viszonylag nagyvárosban a barátnöm fiát egyszerüen megkéselte egy két cigány gyerek a suliban és mi lett a vége....az hogy miért vitt a fiú mp3-at a suliba...jó nem lett komoly sérülése, de a kés az kés és nem hiszem, hogy a szándékon múlt...

s tudok sok sok hasonló ocsmányságot, ami ténylegesen megtörtént, különös tekintettel a megvert és megfélemlitett, kirabolt öregekre, akik nem mernének soha feljelentést tenni olyan aproságért, hogy leszedték a kupcserepét, vagy elvitték a kamrájából a kolbászt és a fagyasztó tartalmát vagy egyszerüen ott háznál  dolgozták fel a disznot vagy a marhát...és az öreg örült, hogy túlélte és nem tört csontja...

s persze tudok csodás cigány emberekről, akik közt van nagyon szeretnivaló analfabéta néni, akivel élmény beszélgetni, élmény meghalgatni, mert bölcsebb minden a kérdésről bölcselkedönél...

és közben pedig ezer meg ezer oka is van annak, amiről pont nem a cigányok tehetnek, hanem a történelem, a politikai szándék vagy annak hiánya...

Azt hiszem addig tényleg nem áll helyre ez az egész, amig nem nézünk szembe a valósággal, amig nem nézzük meg minden oldalról a kérdést és amig nem probáljuk ezt toleránsan, emberségesen, de igazságosan kezelni....

mert nem lehet más az alap, mint hogy méltóságot mindenkinek...

Múltkor én egy orvosi rendelöben beleszaladtam egy romaverekedésbe...és mivel a munkám miatt ezer meg ezer helyen állok sorba, orvosnál, szocirodán, MÁK-nál...

AMit eddig láttam az az volt, hogy eddig a Cosma gyilkoságig amikor a cigány ember beelözött a sorba (mert tényleg nincs türelmük kivárni a sorukat), hát a többség ezt ugy ahogy tudomásúl vette, és max egy kicsit tovább várok oszt le van szarva alapon hagyta, de most valami megváltozott...Nem hagyják, de akár a verekedésig elmennek...Multkor itt beleszaladtam pont egy ostoba verekedésbe, ahol ennyi volt a tétel, hogy nem várta ki a cigányférfi a sorát, hanem aznnal bement és a hülye magyar csak ezért képes volt összeverekedni...

Miként én is szereplöje voltam egy hasoló történésnek, ahol a cigányférfi azzal akart leállitani, hogy huzzam meg magam, mert neki tropa az idegrendszere, hisz 6 év után most szabadult...

Kedves Eszter én tényleg messzi állok attól, hogy bármi olyat egyek vagy mondjak, ami árt a cigányságnak...a gyermekkoromban is szüleim házában pont a cigánymissziozok voltak az igazi ászok, az egyik jó barátom maga is leköltözött a cigányok közé, hogy foglakozzék velük és azt is tudom, hogy jóal összetettebb a kép, mint hogy jaj mit tettek megint...és azt is tudom, hogy itt is iagz, az hogy csodálkozol a ......, gondolkozz el az okain is tán...

Nem beszélve arról, hogy a férjem egy komplet cigányközösség postása és szeretik a cigányok...söt engem is, mert csak...de az nem megoldás, ami most megy...

Ráadásúl könnyü beszélni egy viszonylag zárt steril világból, de innét nézve, mondhatni terepről, hát kicsit más...

Tudod nem véletlenűl lett itt az a hülye gárda olyan népszerü...sajnos az, de az az igazság, hogy vannak cigányok közt olyanok akik valamiért olyanok amilyenek és vannak köztük olyanok, akik megérezték a félelem szagát az öregasszonyon, az egyedülélön, a gyereken és megvadult...valamiért, valahogy, valamikor és ezek nem félnek a rendörtől, mert max ráfogják, hogy rasszista, max feljelentik...s a rendőr meg nem is intézkedik, mert fél, hogy meghurcolják...és ezek egy dologtól félnek csak, attól az amugy tényleg hitvány gárdától...

seabeast Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12378
Ne haragudj,de te egy könyvtárban élsz pár fikusz között? Felháborítóan semmit nem tudsz a világról amiben élsz.

Arról híres a magyar közoktatás, hogy a hihetetlenül lelkes és okos gyerekek szabadidejükben két óra között pluszban amatőr színház szakkört működtetnek és mindenféle darabokat próbálnak el. Nem arról, hogy elöntötte az erőszak a közoktatást és jellemzően a roma tanulók összeférhetetlenül viselkednek a pedagógusokkal és a diáktársaikkal.

Kapaszkodj meg a székedben, ez a magyar valóság. Azt a szerencsétlent felpofozták, valószínűleg heti rendszerességgel megteszik. És mi az, hogy nem tesz feljelentést?

Szerinted összesen annyi nőt bántalmaznak az országban a családban ahány feljelentést tesz ilyen ügyben? Minden egyes olyan esetnek amikor egy nőt megüt a férje vagy rendszeresen bántalmaz feljelentés a vége és írásos nyoma van valahol? Te ezeket komolyan kérdezed a végén?
babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12377
Most látom az origón, hogy a rendőrség vizsgálatot indított.
babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12376

Nagyon szívesen írnék erről. A film nagyon brutális. Meglepett, hogy

1. a filmet az egyik filmbeli elkövető (egy fiatal nő) készítette. Hogyan került az ő kamerájáról (mobiltelefonjáról) a youtube-ra annak bizonyítékaként, hogy itt cigányok vernek egy "fehér" gyereket?

3.  a bántalmazott gyereken nincsenek külsérelmi nyomok. Őszintén szólva egy darabig azt hittem, hogy színházat látok, mert csattanni csattannak az ütések, de nem hagynak nyomot, ez pedig tipikusan színházi effekt. Nem zárnám ki teljes mértékben, hogy színielőadást látunk.

4. ha az eset megtörtént, a dokumentáció pedig véletlenül kiszivárgott, hogyan lehetséges, hogy a bántalmazott gyerek nem tett feljelentést? Vagy hogy az ügynek nem voltak következményei? Ha voltak, milyen következményei voltak?

Előzmény: ==T== (12366)
borzimorzi Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12375
Helyesen: Részint hitelből, részint a magyar gazdasági szereplőknek a régióban átlagos adóztatási mértéken messze felüli adóztatása útján. A versenyképességünk tönkretétele sem volt túl nagy ár.
b
Előzmény: borzimorzi (12374)
borzimorzi Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12374
Csak most, csak itt, csak neked: Orbán Viktor a múlt rendszer utolsó éveiben a hajdani MSZMP-KB tagaspiránsának, Stumpf Istvánnak az igazgatása alatt működő kollégiumban "nevelődött" ki. Az egy káderkeltető volt. Éppenséggel azzal a céllal hozták létre, hogy ha a kisznyikek túl népszerűtlenek, és az utódpártot direktben nem választják meg a demokráciában, akkor "az ellenfél is mi legyünk". Azóta összenőtt, ami összetartozzott: a Fidesz tele van őskomcsikkal. Nézd meg a parlamenti frakciójának a névsorát, ha nekem nem hiszel. A Fidesz vezérkarában a mai napig a kizárólag a hajdani kollégiumi haverok vannak, plusz Pokorni, aki a garantáltan megbízható spicli elvtárs méltó utódja.

Egy csőcselékünk van. Más-más címkével bár, de mind az MSZMP köpönyegéből bújtak ki. Olyanok is.

Orbán ugyanannak a kádergyárnak a terméke, mint Gyurcsány. Abból választhatsz, hogy éppen melyik hazudós gyurcsány legyen hatalmon. Amelyiket Gyurcsánynak hívják, vagy amelyiket Orbánnak? Ennyi a szabadságod.

A Bokros-csomag sehogy sem illeszkedik ebbe a 20 éve folytatott társadalompolitikába, mert a felelős polgárság, a középosztályos társadalom létrehozásának irányában hat, és nem szaporítja nyakló nélkül a lumpenproletariátust. Ezért csakis a fenyegető államcsőd árnyékában bólintottak rá az elvtársak, és az első adandó alkalommal ki is hajították a szemétre. Majd megkezdték a "népboldogítást". Részint hitelből, részint a magyar gazdaság versenyképességének a régióban átlagos adóztatási mértéken messze felüli adóztatása útján. Ezzel egyszersmind a Kádár-korban kialakult középosztályt is sikerült létszámában felére-harmadára visszavágniuk.

Amúgy meg piszokul nem érdekel a személyeskedésed. Ha valami nálam védettebbel is eljátszod, legfeljebb kitiltanak. Addig is jókat derülök, ahogy itt küzdesz érvek helyett ad hominem vagdalkozásokkal.

Na, pá.
b
Előzmény: Törölt nick (12373)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12373
Ennek taktikai eszköze pedig pontosan az a szociálpolitika, amelye 20 éve folytatnak. Horrorisztikus adókat vetnek ki, hogy a középosztály előbb lecsússzon, aztán tönkremenjen. Ebből extrém mértékű szociális transzfert üzemeltetnek, melynek célja a lumpenproletariátus bővített újratermelése. Hogy minél többen legyenek a műveletlenek és az aljasok.

Ilyen népen aztán tetszőleges időtartamban uralkodhat az épp aktuális gyurcsány. Ez a végső cél.

Mindennek pedig az a konkrét jele, hogy a helyhatóság választásokat elsöprő többséggel nyerték Orbánék, míg a közvélemény-kutatási adatok szerint, ha ma volna a választás, Orbán kétharmaddal győzne (és közel így lesz egy év múlva is). Amilyen műveletlen a lumpenproli, Orbánra szavaz majd.

Ha viszont nem így lesz, akkor is horrorisztikus, extrém mértékű baromságot sikerült kipréselned magadból.

Te ugye nem vagy aljas és műveletlen (nyilván ezért vagy elnyomva az „aktuális gyurcsány” által). Jó. Elhiszem. De azért nem ártana, ha megvillantanál valamit a te nagyon elnyomott műveltségedből.

Beszélgessünk például arról, hogy mi az álláspontja Hegedüs Andrásnak az általad fölvetett problémáról! Tudniillik lehet egyetérteni Hegedüssel, lehet vitatni a véleményét, ám mindenképpen műveltségi faktornak minősül ismerni az idevonatkozó irodalmat.

Vagy arról is beszélhetsz (konkrétan, tudományos igénnyel), hogy miként illeszkedik a Bokros-csomag a „20 éve folytatott” „szociálpolitikába”? Ez is műveltségi kérdés.

Ha pedig nem vagy eléggé művelt, akkor (a logikád szerint) nem a Gyucsány, hanem az Orbán által újratermelt szellemi lumpenproletariátushoz tartozol. (Mi a különbség?)

És akkor még csak a műveltségnél tartunk, mert lehetsz bármennyire olvasott, olyan korlátolt vagy, kérlek tisztelettel, mint hat Tamás Gáspár Miklós együttvéve. Tudniillik a műveltség és a korlátoltság nem zárják ki egymást; ha majd egy kisé műveltebb, jártasabb leszel, pl. a pszichológia tudományában, talán ezt is tudni fogod.

Addig is, hidd el nyugodtan magadnak, hogy az „épp aktuális gyurcsány” direkt szaporíccsa itten a cigánytot, mégpedig direkt a te horribilisztikus elnyomásodra! Higgyed nyugodtan, ettől nem változik semmi, legföljebb annyi, hogy a Gyurcsány helyébe jön majd egy másik Orbány. Értem ez alatt: ahogyan „gyurcsány” idejében nem lett leváltva pl. Schmidt Mária, úgy Orbány (a „bukott miniszterelnök”) uralkodásának idején sem lesz leváltva Gerő András.

Legföljebb „nagytakarítás” lesz (hogy azért ki legyen törölve a művelt szemed), de leváltás nem. Ezt készpénznek veheted.

Előzmény: borzimorzi (12368)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12372
„Csak annyi a mentségem, hogy fel voltam háborodva és még erősen fáradt/álmos voltam...”

Ez nem mentség, sőt ellenkezőleg. Egyébként pontosan erről írtam tegnap, ha fölháborodásból ítélsz, Orbán Viktor biztosan megszívat. Vagy valaki más, végül is mindegy, a lényeg, hogy mentálisan ki vagy szolgáltatva a környezetednek. Azt hiszed valamiről, hogy az a te nagy bölcsességed terméke, szuverén gondolat, miközben mások csöpögtetik beléd kívülről a privát véleményedet, mégpedig kizárólag azért, hogy told a szekerüket hegyeken át, hogy meggazdagodjanak a fölháborodásaid által. Majd még csak egy elismerő biccentést sem vetnek oda érte cserébe, esetleg megjegyzik kajánul (a füled hallatára): te is a „borzalmas tagsághoz” tartozol.

Nézd csak meg, Babarczy Eszter is marhára eredetinek képzeli magát, „középen állónak” képzeli magát, olyan publicistának (miként szegény Esterházy írja róla), aki „megspektálja innét is, onnét is a dolgokat”.

A valóság viszont az, hogy Babarczynak minden spektálása, „eredetisége” indulatilag motivált majmolás. Bármely szövegéről megmondom, kinek a könyökéből szopogatta ki, majd nyálazta elő, a „fejberúgó költészettől” a „rohadt és mélységes közép-európaiság”...

Az az ember ítél helyesen, aki észnél van. Nem az, aki akarja, hanem aki érti az igazságot.

József Attila szerint „úgy szabadulsz, ha kényedül / nem raksz magadnak olyan házat, / melybe háziúr települ”.

A következő a paradoxona a dolognak (ezt már grátisz mondom): ha publikálsz (nem álmosan/csipásan persze és még kevésbé indulatosan), ne a saját véleményeddel ágálj, mert akkor egészen biztos, hogy mások hülye vélekedéseit vezeted elő (álmosan, ergo ha lehet, még az eredetinél is rosszabbul), hanem mindig mások véleményét ismertesd! Valakiét. Illetve azét is, aki épp az ellenkezőjét állítja. Semlegesen beszélj róla. Mintegy TIT-alapon. Ne foglalkozz egyelőre mással!

Na most, ha így publikálsz, olyan cirka 10-15 éven keresztül állhatatosan, akkor egyszer csak azt veszed észre magadon, hogy nini!, eredeti hangom van.

Sőt utánozhatod is valaki fogalmazási stílusát, de nem sumákul, nem eredetiséget mímelve (mint Babarczy Eszter), hanem nyíltan fölvállalva: nékem most ennek az embernek a stílusa testszik.

Így alakulhat ki benned az eredetiség, mint isten adománya, merthogy így történt ez még egy Picassónál is, egy József Attilánál is, mindenkinél.

Tehát. Az első lépés, hogy ébredés után tornássz egy félórácskát (persze intenzíven), majd zuhanyozz le jéghideg vízzel (közben sziszegheted nyugodtan a fogaid közt: mocskos Fel Bundy, tosznád meg a nénikédet, hogy erre rávettél engem – nálam ugyanis ez bevált, nem mondom meg, kit átkozok zuhanyozás közben, mert ismert ember), majd ezután kajálj egy keveset (ha kövér vagy, répát egyél zeller zöldjével), és ezután, de csakis ezután bekapcsolhatod a számítógépet.

Ennyi a fortélya a dolognak.

Előzmény: ==T== (12370)
==T== Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12371

A linkre vonatkozóan pedig: nem állapítható meg, hogy a filmen kik a romák és kik a magyarok

Azóta már ismert az illetők kiléte. A kamerázó és az egyik rugdosó biztos c+, a másik gyerek esetleg csak feles...

Előzmény: Törölt nick (12367)
==T== Creative Commons License 2009.03.09 0 0 12370

Te pedig hülyén kevered a publikációt a publicisztikával

Jogos. Csak annyi a mentségem, hogy fel voltam háborodva és még erősen fáradt/álmos voltam...

Előzmény: Törölt nick (12367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!