Keresés

Részletes keresés

turnbull Creative Commons License 2005.01.08 0 0 586
gondoltam, megnézem már, ki az a Raiden, nem emlékszek rá. De nem találtam róla képet :), viszont itt ez a rövid post, talán magyarázatot ad a kérdésedre:

http://www.banzuke.com/95-5/msg00156.html
Pib Creative Commons License 2005.01.08 0 0 585
Nagyon jó ez a Yokozuna Statistics oldal :)

Azt tudja valaki, hogy Raiden miért nem lett Yokozuna, miközben 23 versenyt nyert?
Khrii Creative Commons License 2005.01.08 0 0 584
Köszönöm szépen!
Előzmény: Zombie (582)
Zombie Creative Commons License 2005.01.07 0 0 583
A Windows Media Player streamhez egyebkent erdemes minel korabban csatlakozni, az utolso, legjobban vart meccsekre meg szokott telni es nehez bejutni.
Előzmény: Zombie (582)
Zombie Creative Commons License 2005.01.07 0 0 582
Neten, a Japan Szumoszovetseg oldalan keresztul (most nincs kint a link, de verseny kozben valoszinuleg ide teszik majd ki). Vagy kozvetlenul, az mms://live.sumo.or.jp/sumolive/ cimet kell a Windows Media Playerben, a File menuben az Open URL menupontba bemasolni (persze csak verseny idejen fog elni).

Maga a verseny minden nap delelott van, azon belul is a makuuchi osztaly kuzdelmei altalaban kb reggel 8 es 10 kozott szoktak zajlani. Persze, mivel netes adas, eleg kismeretu, es kommentar, feliratok sincsenek, de egyetlen elo lehetoseg leven ezzel kell beerni.
Ezen kivul ide szoktak videok felkerulni, van hogy mar aznap delutan, vagy kicsit kesobb. Ezek valamivel jobb minoseguek es angol kommentarral vannak (viszont nem minden meccs).

Egyebkent azert irtam, hogy hetvegen tudom eloben nezni, mert hetkozben, a munkahelyrol, a tuzfal beallitasok miatt erre nincs modom (meg van amikor dolgozom is :)

Van meg egy jo napi frissitesu hiroldal a temaban, itt kepes beszamolok szoktak lenni minden naprol, meg aznap (igaz, video nincs).

Maguk az eredmenyek leggyorsabban mindig a Szovetseg oldalan szoktak kint lenni.
Előzmény: Khrii (581)
Khrii Creative Commons License 2005.01.07 0 0 581
Hol lehet élőben nézni?
Előzmény: Zombie (580)
Zombie Creative Commons License 2005.01.07 0 0 580
egyetlen oromom ebben, hogy igy otthonrol eloben nezhetem a ket mongolt vasarnap.
Előzmény: gambitman (579)
gambitman Creative Commons License 2005.01.07 0 0 579
1.nap

Gojoro -- Tokitenku
Toyonoshima -- Aminishiki
Kotoshogiku -- Tamakasuga
Kasugao -- Buyuzan
Ama -- Kisenosato
Tokitsuumi -- Jumonji
Asasekiryu -- Kyokushuzan
Dejima -- Shimotori
Hokutoriki -- Takanowaka
Hayateumi -- Kotoryu
Kyokutenho -- Kaiho
Roho -- Takamisakari
Kotooshu -- Kakizoe
Kotomitsuki -- Kokkai
Tamanoshima -- Tochiazuma
Tosanoumi -- Miyabiyama
Wakanosato -- Kotonowaka
Tochinonada -- Chiyotaikai
Kaio -- Iwakiyama
Asashoryu -- Hakuho

2.nap

Toyonoshima -- Futeno
Kotoshogiku -- Tokitenku
Aminishiki -- Tamakasuga
Ama -- Kasugao
Buyuzan -- Kisenosato
Asasekiryu -- Tokitsuumi
Jumonji -- Kyokushuzan
Takanowaka -- Dejima
Hokutoriki -- Shimotori
Kyokutenho -- Kotoryu
Hayateumi -- Kaiho
Iwakiyama -- Takamisakari
Roho -- Tochinonada
Kakizoe -- Hakuho
Wakanosato -- Kotooshu
Kokkai -- Tochiazuma
Tamanoshima -- Miyabiyama
Kaio -- Kotonowaka
Kotomitsuki -- Chiyotaikai
Asashoryu -- Tosanoumi

Bejött a Asa-Hakuho meccs az 1. napra, Kaio ezúttal nem Kotomitsukival kezd.
3-an is visszaléptek: Tochisakae Takekaze Harunoyama
gambitman Creative Commons License 2005.01.06 0 0 578
Asashoryu betegeskedik (megint lázas) és emiatt nem tudott megfelelően felkészülni a mostani bashora. Kiváncsi vagyok ez mennyire fogja visszavetni,állítólag 2 bashóval ezelőtti gyengébb eredménye is felkészületlenségből fakadt.
gambitman Creative Commons License 2005.01.05 0 0 577
Ja igen bocs. Elnéztem, a 2.napon ment Kakizoe ellen.
Előzmény: Zombie (576)
Zombie Creative Commons License 2005.01.05 0 0 576
hm? Asashoryu Tochinonadaval kezdett, aki Komusubi volt.
Előzmény: gambitman (575)
gambitman Creative Commons License 2005.01.05 0 0 575
Legutóbb Asa M2-essel kezdett és Kaio kezdett Kotomitsukival, ami azért érdekes mert egyiküjüknek sem változott a rangja. Szvsz Kaionak le kell győznie Kotomitsukit, ahhoz hogy yokozuna legyen mert lesz még elég kemény ellenfele. Kiváncsi leszek, hogy Hakuhonak mennyire lesz előnyére a túlzásba vitt edzés szám.
Előzmény: Zombie (574)
Zombie Creative Commons License 2005.01.05 0 0 574
A yokozuna hagyomanyosan komusubi ellen szokott kezdeni elso nap, kivancsi vagyok, Hakuho ellen bevallaljak-e az osszeallitast vasarnapra. Remelem nem, izgalmasabb lenne, ha a basho vege fele csapnanak ossze. Kotomitsuki a masik lehetseges ellenfel, termeszetesen.

Izgalomban nem lesz hiany.
Everton Creative Commons License 2005.01.05 0 0 573
:)))
Előzmény: turnbull (572)
turnbull Creative Commons License 2005.01.05 0 0 572
Ki az a botos csávó? Az íjforgatóra gondolsz?
:))
HITMAN Creative Commons License 2005.01.04 0 0 571

Ez is egy jó site (precíz német adatokkal :))  )

http://www.sumoinfo.de/

Előzmény: Everton (566)
gambitman Creative Commons License 2005.01.04 0 0 570
Az előbb említett címen lehet + www.banzuke.com -ról le lehet majd tölteni
Előzmény: Everton (569)
Everton Creative Commons License 2005.01.04 0 0 569

hmm.. hogy mik vannak!

ma megint tanultam egy csomot!

megmondta anyukám hogy mindig kérdezni kell!

a hatso basot lehet nézni valahol ?

az eurosporton még vagy 2 hónap.

Előzmény: gambitman (568)
gambitman Creative Commons License 2005.01.04 0 0 568
A yokozunák tánca (dohyo-iri) minen nap van. Ezzel kezdődik a nap a makucsi osztály számára és utána jönnek a meccsek és kb. 2 óra hosszat tartanak minden meccs előtt
3 perc felkészülési idő van a sanyakuknak 4 ha jól emlékszem.
Egyébként ezen az oldalon lehet nézni élőben:
http://sumo.goo.ne.jp/eng/hon_basho/index.html
Most vasárnap kezdődik a Hatsu basho.

A hajukat addig kell úgy hordani, amíg aktívak pályafutásuk hajvágási ceremóniával szokott végetérni.
Előzmény: Everton (566)
Zombie Creative Commons License 2005.01.04 0 0 567
A yokozuna rang eredete eleg zavaros, legendak homalyaba vesz, pl. az elsonek tartott Akashi lehetseges, hogy nem is letezett, mint tortenelmi szemely, vagy erosen tuloznak a rola szolo legendak.
Valoszinuleg a rang kesobb keletkezett, mint a szumo, es bizonyos figuraknak, mint pl. Akashi is, halaluk utan iteltek oda.
Előzmény: gambitman (565)
Everton Creative Commons License 2005.01.04 0 0 566

ühüm ide már eccer eltaláltam én is...:))

az a fehér villámos izé a yokozuna jele, gondolom...

a kis mintás köténykéjjük az örök mint a nyomoruság?

meg ki az a bemutatós csávó aki a botját csoválja egyfojtában???

meg az eurosporton kirajzolnak ilyen kis arcokat is akkor a haját is örökre ugy kell hordani?

vagy az mindnek egyforma??

kb egy nap hány oráig tart a basó?

meg ilyen yokozunák tánca vagy mi az mér nem szokták mutogatni, vagy az csak első nap van?

Előzmény: gambitman (565)
gambitman Creative Commons License 2005.01.04 0 0 565
Itt vannak felsorolva az eddigi yokozunák az 1600-as évektől:

http://www.arkanda.net/sumo/yokozuna-statistics.htm

Azt hiszem előtte nem jegyezték, de az is lehet hogy nem volt ilyen rang. Akkoriban még teljesen máshogy ment a sport.
Előzmény: Everton (562)
gambitman Creative Commons License 2005.01.04 0 0 564
Ha hárman vannak versenybe a yushóért akkor 2 kisorsolt mérkőzik egymással majd a győztes a harmadikkal, ezt addig csináják, amíg valaki nem tud egymás után kettőször győzni, övé a trófea.
Előzmény: Everton (561)
gambitman Creative Commons License 2005.01.04 0 0 563
A felső rangoknak elvileg nincs maximuma valóban volt 5 yokozuna egy időben, casakhát több aktív yokozuna mellett elég nehéz a kritériumokat teljesíteni.
Egyébként szerintem ha mondjuk Kotomitsuki komusubi rangban teljesti a ozekiség kritériumait belőle is lehet ozeki.
Előzmény: Everton (559)
Everton Creative Commons License 2005.01.04 0 0 562

olvastam valahol hogy asha a 64-65 dik yokozuna /??/.... a szumó az nem ősi sport??

előtte nem irták vagy mi???

Everton Creative Commons License 2005.01.04 0 0 561
és ha a baso végén 3 an vagy többen maradnak "összevetésre" akkor mindenki játszik mindenkivel?? olyat még nem láttam...
Everton Creative Commons License 2005.01.04 0 0 560

hazudtam van még kérdés!

volt szo hogy azért nem lett 5 sekiwake mert akkor pozitiv márlegeseket kellett volna kidobni... olyan nincs hogy nem jut fel senki?? 

Everton Creative Commons License 2005.01.04 0 0 559

kösz mindketőtöknek... valami ilyesmit sejtettem én is...

még 1

a nagy rangoknak van maximumja / az fogom hogy mér nem lett most is 5 sekiwake/

de mondjuk mennyi lehetne ,

ha jol emléxem most ahogy nézegettem mintha egyszer lett volna 5 yokozuna is??

Előzmény: Zombie (558)
Zombie Creative Commons License 2005.01.04 0 0 558
A meccsek valahogy ugy vannak, ahogy irod. A magasabb ranguak egymas kozott mindenkepp meccselnek, illetve a magasabb vagy jobban teljesito maegashirakkal is. Pl. az elmult bashon Asashoryunak csak maegashira 5 vagy jobb ellenfelei voltak (a sas, illetve esetunkben a kek sarkany, nem vadaszik legyekre ;))

Ozeki rangot ket egymas utani makekoshival lehet elbukni, ilyenkor visszakerul a sekiwake-k koze. Ezek utan meg visszaszerezheto a rang, ha a kovetkezo bashon teljesiti a kriteriumot a versenyzo (altalaban 10 gyozelmet szoktak eloirni). Ha ez sem sikerul, akkor ujra visszaszerezni mar csak ugy lehet az ozeki rangot, mintha sosem lett volna ozeki.
Yokozuna rangot elbukni ketfelekepp lehet: visszavonulassal, vagy visszavonultatassal. Altalaban ha a yokozuna mar nem teljesit a rangnak megfeleloen, vagy magatol lemond, vagy a szovetseg enyhebb vagy erosebb nyomasara vonul vissza. Tehat aki egyszer yokozuna lett, tobbet a rangot el nem veszitheti (csak ha visszavonul). Eddig egyetlen eset volt, amikor a yokozunanak a kyokai elvette a rangjat, Futahagurotol 1987-ben (megutotte az oyakata feleseget).
Sekiwake ranghoz eleg a folyamatos jo teljesitmeny, persze csak fokozatosan adjak a rangokat. Roho (maegashira 5) es Kotooshu (maegashira 4) elobb meg feljebb kell keruljenek, maegashira 1-2 kornyekere, majd komusubi rangra, sekiwake-rol csak utana lehet szo.
Ozeki rangba csak sekiwake juthat, az utolso harom bashot szoktak nezni, es nem art legalabb 30, de inkabb 32-36 gyozelem ezen a harom bashon.
Yokozuna rangba csak ozeki juthat, itt is az utolso harom basho a mervado, es a tapasztalat szerint ebbol ketto basho gyozelem kell, ha egymas utaniak, az meg jobb. (Meg persze rengeteg mas kriterium is van itt mar, a hozzaallastol, a sport iranti tisztelettol kezdve a technikai kepzettsegig sok mindent megvizsgalnak).
Előzmény: Everton (555)
gambitman Creative Commons License 2005.01.04 0 0 557
A yokozuna rangot nem lehet elveszíteni. Ha valaki yokozunaként nem teljesít megfelelően azt kényszerítik a visszavonulásra.
Az ozeki ranghoz 3 egymás utáni bashon sekiwake rangban 32-35 győzelmet kell elérni. Elvesztéséhez 2 egymás utáni makekoshi kell.

Ha valaki kihagy egy bashot:
a,előző bashon szerzett sérülés miat: 7-8- as makekoshiként számolják el.
b, egyéb okok miatt: 0-15 -ös makekosiként számolják el

Roho meg Kotooshoo lehet komusubi ha megint 10-5-öt ér el feltéve hogy befér közéjük. Mert például ha a mostani komusubik és sekiwakék is kacsikosit érnek el akkor
nem lehet őket kiszorítani.
Előzmény: Everton (555)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!