Keresés

Részletes keresés

noa2 Creative Commons License 2001.06.01 0 0 1126
Ciao tutti,

Gyömbér! Azt hiszem Te irtál arról, hogy keményedsz! Ezzel vigyázz, és szólj az orvosnak! Valamennyi keményedés a végefelé normális (azt mondta nekem a doki, hogy cca. 5-10 naponta), de több nem. Ha nagyon elfajul, beindithatja a szülést, vagy ha amúgy is nagy a pocak és túlfeszül a burok, egy nagyobb keményedés alkalmával megrepedhet. Én nagy szakértő vagyok, mert emiatt három magnéziumkúrát kaptam a kórházban (az 5. hónaptól keményedett, gyakran napi 30-40-et is), napi 6 Magne B6-ot nyomattam és befeküdni is koraszülés-gyanúval kellett, mert akkor már folyamatosan keményedett.

Ágytéma.
Ha adhatok egy tanácsot: ne vegyetek kicsi ágyat, még akkor sem, ha csábitóan aranyos, bölcsőszerű. Mi mindkét ágyat kaptuk, nem egyformák: az egyik 70szer 140es, a másik valamivel kisebb, mint a 120szor 60as szabvány. És mi történt: vehetünk ágyat, mert a kisebbikből kilóg Emese keze. Hanyatt fekve alszik, teljesen széttárt karokkal és a kézfeje kivül van a rácson. Szóval 5 hónaposan kicsi lett a pici ágy. Persze el lehetne altatni benne még sokáig, de kényelmetlenül szorongana.
Lepedőnek tényleg jobb a pamut, mert a pici babáknak nagyon érzékeny a bőre, még akkor is, ha ez a fajta frottir nem azonos a törölköző anyagával.

Ezt elküldöm, aztán folytatom.

monix Creative Commons License 2001.06.01 0 0 1125
Estee,
Az egész web lap nagyon szuper. Köszi. Vannak szabásminták, meg egy csomó hasznos tanács:-)) Nekem nagyon tetszik.
Előzmény: Estee (1124)
Estee Creative Commons License 2001.06.01 0 0 1124
Lanyok, talaltam egy remek oldalt, ahol anyatej-kepzo varazslatokat olvashattok (homeopatias szerek, masszazsolaj, gyogynovenyek).

Sok sikert!

susok Creative Commons License 2001.06.01 0 0 1123
Tényleg borzalmasak tudnak lenni az emberek. Csak tudnám, hol vannak a normális emberek? Mert azért ők is akadnak szép számmal:) Azt nem mondanám, hogy inkább autóval közlekednek, mert hát az autós morál is egy külön téma...

Quizas, és hogyan telnek a hétköznapok? Milyen egy napotok?

quizas Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1122
Sziasztok!

Rég jártam erre, és látom, hogy vannak újak is. :-)

Tömegközlekedés: most vittük Kisbulcsút ortopédiai szűrésre anyukámmal (apa külföldön). Buszon, hordozóval. Na, visszafele háromkor 139-es busz, eléggé tömve. Fölszállunk a forgóba, tartjuk a hordozót. 6 idétlen kamasz röhög, hogy kutyát (!) így viszünk, de aztán mikor fölfedezték, hogy kisbaba, még hangosabban röhögtek. SENKINEK, sem nekik, sem más, ülő embereknek nem jutott eszükbe, hogy a babának - meg nekünk, akik visszük - biztonságosabb lenne ülve...

Kocsink nincs, de nagyon örülök, hogy elvétve kell csak elhagynom a lakótelepet.

Nem mintha terhesként azt tapasztaltam volna, hogy átadják a helyet. Igaz, alig látszott a hasam, meg tényleg nem éreztem syükségét, de önszántából két ember adta át, meg egy iskolás fiút fölállított egy álló egyetemista (szegény fiú nem is láthatott, mert olvasott - a mellette tespedő kamasz bezzeg a füle botját sem mozdította). Arra ellenben volt példa, hogy megkritizáltak idősebbek, hogy miért ülök, ha véletlenül le merészeltem ülni.

Égyébként Kisbulcsú szépen feljődik, súlyával együtt sajnos a hasfájásainak intenzitása is nő, meg sokszor olyan sokáig elnézeget, hogy utána a fáradtságtól nem tud elaludni, és azért muzsikál. Anyukámra, a babájára meg a mellemre márránevetett - följebb még nem emelte tekintetét. ;-).

OFF
Piglet, írtam neked, válaszolj!
ON

quizas

mogyesz Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1121
Köszönöm szépen mindenkitől a hozzászolásokat, még futunk egy pár kört.
Tímea! mail ment

mogy

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1120
Szia mogyesz!

Juj!!
Ha idáig nem szúrták el a cukorszintjét, akor lehet, hogy most sikerülni fog.
Bár fontos lenne tudni, hogy milyen típusú vizsgálat eredménye a 6,9. Hogyan csinálták a terhelést stb.

Engem is megpróbáltak anno cukrosnak kikiáltani, és diétáztatni. Először is kértem egy kontrollt - az már eleve jó lett.
Úgyhogy nem is tartottam be.
Viszont hallottam pont most nemrégen egy hasonló esteről,ahol ezzel a remek módszerrel sikerült egy kismamát odáig eljuttatni, hogy inzulinozni kellett.
A szénhidrát diétát BE KELL ÁLLÍTANI, az nem úgy megy, hogy "Na magának legyen 180 gr-os"

Piglet

Lovászi Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1119
Szia mogyesz!

Szintén külsősként, először is az éhgyomri cukorértéke volt ennyi, amit írtál, vagy a terheléses? És ha terheléses, akkor alacsony, vagy magas terhelés? (alacsony terhelés = 1 zsemle + 2dl tej, 1 óra múlva vérvétel, magas terhelés = 7,5 dkg cukor 2 dl vízben, utána félóránként vérvétel, utolsó 2 órával a lötyi megivása után) Ezek a szegedi protokol szerint vannak, de ez országon belül változhat, viszont az adatok nélkül nem lehet semmit mondani. Hogy ne zavarjuk nagyon a topicot, szívesen írok magánba.

Tímea, aki tavaly végigcsinált egy terhességi cukormókát

Előzmény: mogyesz (1117)
susok Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1118
Katus! Szerintem úgy a 25-35 hét között. Mi a 26. héten voltunk és akkor már nagyon babás a pocaklakó. A 35. hét után viszont már behelyezkedik a szülőcsatornába és akkor már nem biztos, hogy pl. az arca látható lesz.

Mogyesz!
Konkrét tanácsot nem tudok adni, mert szerencsére rajtam nem jött ki ez a terhességi diabetesz, bár féltem nagyon, mert a felmenőim apai ágon mind cukorbetegek. Itt a topicon Arpg felesége volt egy kicsit diétára fogva emiatt, de Arpg mostanában mintha nem lenne köztünk. Azért a topic elején megtalálod, és irj neki emilt. Hátha olvassa.

mogyesz Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1117
Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így külsősként betolakodok közétek, de már nagyon rég óta olvaslak titeket és úgy látom tapasztalatban igazán nincs hiány.
A barátnőmröl van szó. 33. hétben van, egy hónappal ezelőtt mértek nála vércukor szintet, ami 6,9 volt. Az orvos diétát írt neki elő (napi 180 gramm szénhidrát) és az elmúlt egy hónap alatt 3 kg-ot fogyott viszont a vércukor szintje 8,4 ment fel. Kérlek ha tudtok bármilyen információval segíteni írjatok, mert szegény nagyon ki van borulva.

köszi

mogy

monix Creative Commons License 2001.05.31 0 0 1116
Köszi Gyömbér a tippet. Én is gondoltam az aqua tornára, csak nem tudom Miskolcon van e, és hogy munka után van e. De majd megérdeklődöm.
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1115
Gyomber:

Azért a baba bőre egy kicsit érzékenyebb mint a tiéd:-)))

Piglet

Katus27 Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1114
Sziasztok!

Nyúlanyó! Én nem dolgozom már mióta kiderült, hogy babát várok. Ennek az az oka, hogy nem engednek, mert elég strapás a munkahelyem és a fertőzésveszély sem elhanyagolható.

Magamról csak annyit, hogy teljesen jól vagyok, nincs semmi problémám. Jövő szerdán kell mennem UH-ra, megpróbálunk "filmsztárt" faragni Manócskából. :))) Lenne egy kérdésem: Mikor érdemes 3D-s UH-ra menni?

Sziasztok
Katus

gyomber Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1113
Sziasztok

Nyulanyó, üdv a topicon! Csatlakozom, susok véleményéhez, hogy ha jól esik és nem túl stressze a munkahelyed, szerintem is dolgozhatsz. Én is a 33. hétig tervezem dolgozni, agiz két hónapja már inkább lazábban és itthonmról.

Ez a sok vizsgálat csak az elején van kb a 18. hétig, utána már csökken a számuk.

Ma voltam varrónőnél, és 110-es a pocakom. Hát nem egy karcsú nádszál... Kezdek én is rájönni, hogy ez a varratás nem is akkora buli. nadráganyag 6000+ varratás 3-5000, ennyiért már tényleg majdnem megveszem.

Én évek óta frottir lepedőn alszom, és nem igazán hasonlit a frottirtörölköző érzéshez, bár meg kell mondjam, frottirtörölközőn még nem aludtam...

Én láttam akinél a nagyobb nem gyűrödik be, ugyanis a gumi egészen a matrac közepéig húzza össze a lepedőt, és sokkal kisebb az eély a begyűrődésre, mintha éppen akkora a lepedő, és állandóan kicsúszik. Az én ágyamon lévő lepedő az kb akkora mint az ágy, és állandóan magunk alá gyűrődik. Persze én ezt csak láttam, még nem tapasztaltam...

Én vettem 2 terhestorna kazettát is, de megmondom őszintén, csak most kezdtem el használni. A Kállai Ildikó féle az nekem tetszik. Van rajta egy gyengébb program, meg egy erősebb. Nem túl hosszúak, és szerintem jól lehet birni. Amit egyébként ajánlhatok, az úszás. Én minden héten egyszer úszom, és nagyon jól esik. Igaz kicsit bálnának érzem magam, meg vigyázni kell, hogy akkor menjek amikor kevesen vannak, de tényleg jó. Ja és szerintem ha van lehetőséged, akkor próbáld ki az aquafitnesst. A Bee nagyon ajánlotta, kicsit keress vissza, ha kell info küldj egy emilt. Nekem már kicsit késő volt, amikor elkezdhettem volna...

Holnap megyek UH-ra a kórházba, majd utána bővebbet.

Susok köszi az újabb tippeket, majd beszámolok.

A mostani anyák lapjában láttam egy hirdetést, VOX butoráruház. A képen nagyon szép bútorok vannak. Valaki nem isnmeri? érdemes elmenni? Budaörsön van.

üdv
gyömbér

Bugi bacsi Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1112
1111.
Sziasztok!
susok Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1111
Szia Nyúlanyó!
Nagyon örülök, hogy te is végre ITT vagy:))) A babóca fotója nagyon aranyos:) Nagyon boldog és problémamentes pocaknövesztést kivánok.

A munka: hát ez nagyon relativ. Abban igazad van, hogy ma "divat" teljesen problémamentes terhességgel az első pillanattól otthon maradni. De azért meg kell fontolni, hogy a nehezen összejött terhességgel dolgozol-e! Ha teljesen jól vagy, tényleg nincs semmi panaszod, és az orvosod sem ellenzi, nem stresszes a munkahelyed, hanem nyugis, jól érzed ott magad (jobban, mint otthon egyedül), szereted a munkád, nem kell sokat utaznod oda, akkor szerintem nyugodtan dolgozhatsz, ameddig birod, de az utolsó hónapban azért már nem jó bejárni. Az inkább már a lelki és a testi felkészülés időszaka.
Én is dolgozom még, terveim szerint a 35. hétig, utána pedig majd otthonról. Nekem jót tesz, hogy elfoglalom magam a "hagyományos, megszokott" dolgokkal is.

Előzmény: nyúlanyó (1107)
Sara_ Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1110
A kis huncut most nem bujkál mint eleinte... :-))))))
nyúlanyó Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1109
Az inszemináció idejéhez számoltat tartom én is mérvadónak, ezért kérlek, ezt írd be. A babóca meg majd eldönti, hogy mikor szeretné meglátni ezt a világot: karácsony napján, vagy utánna, esetleg előtte.

Előzmény: Estee (1108)
Estee Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1108
Nyulanyo, isten hozott! A manocska fotoja csodas, egeszen tokeletesek mar ilyen kicsinek is, nem?

Melyik napot irjam be a tablazatban szulesi idonek? Nekem az inszem. logikusabb lenne. Persze a kesobbi UH-k alatt majd valtozhat a kiiras napja...

nyúlanyó Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1107
Sziasztok!

Eddig csak passzív olvasója voltam a topicnak, de úgy érzem, hogy eljött az ideje, hogy én is bejelentkezzek.

A meddőség- lombikbébi társtopikról jöttem, úgyhogy többé-kevésbé ismerlek Benneteket.

Néhány szót írnék magamról: 31 éves vagyok és két évig spontán próbálkoztunk, eredménytelenül. Tavaly decemberben kezdtünk járni a tapolcai PRI-be kivizsgálásokra. Tulajdonképpen majdhogynem mindent rendben találtak nálunk, csak a PCT eredményünk lett nagyon rossz, ezért inszeminációra lettünk „ítélve”.
A medlombon olvasottak alapján ezen a téren szerencsésnek mondhatom magam, (ezt most gyorsan le is kopogom) hiszen első próbálkozásra sikerült teherbe esnem.

Ezen a héten csütörtökön töltöm be a 10. terhességi hetemet. Tegnap voltunk Tapolcán és már 3 cm a babánk ülőmagassága. Olyan jó érzés volt látni, már kivehetőek a kezei, lábai. A doktor bácsi egy kis mozgásra sarkallta (a hüvelyi UH-t egy kicsit erősebben megmozgatta, amitől még ma is fáj a pocakom :(, gondolom a babának sem volt kellemes élmény) megfordult, mozgatta a kezeit, lábait, pont olyan volt, mint akit felébresztettek legmélyebb álmából és még azt sem tudja, hogy hol van.

A terhességet idáig nagyobb gond nélkül viseltem, nem volt hányingerem, csak néha egy picit fáj a hasam, de ez hamar elmúlik. Az orrnyálkahártyám viszont nagyon száraz, ez ellen nem tudtok valamit javasolni?
Ti meddig dolgoztatok, illetve dolgoztok?
Amikor vizsgálatokon vagyok és beszélgetek a többi kismamával, ők egytől-egyik mind táppénzen vannak, én szeretnék addig dolgozni, amíg jól érzem magam. A vizsgálatokra viszont nagyon sok idő elmegy, mert mindenhol rengeteget kell várni.

Estee, ha amúgy is frissítenéd a táblázatot, légy szíves engem is vegyél bele. Megpróbálom adataimat táblázatod logikája szerint leírni:
hogyan: 1. inszem
szülés: 2001.12.25. (ha az inszemináció napjához számolom, akkor 2001.12.27.)
meddőség oka: immunológiai eredetű meddőség
hol sikerült: PRI Tapolca, dr. Tiboldi Zoltán
egyéb: 2 éves próbálkozás, HSG, 1. inszemináció

Nézzétek meg a mi manónk első fotóját

monix Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1106
Csucsuka,
Nagyon vigyázz magatokra! Már épp kérdezni akartam, hogy hová tűntél.

Napórával mi van? Ő róla sem hallani, persze lehet, hogy otthon van és nincs net.

Én is átestem az AFP-n, meg a genetikai UH-n, minden rendben, pedig annyira aggódtam, mert nálam mindenféle kellemetlen tünet elmaradt. Ami persze nem baj, csak hát nem tudtam mire vélni. Tudom hogy hülyeség:-) Szerencsére a méhlepényem is helyére került, igazad volt Susok:-)

Azt akarom kérdezni, hogy ti vettetek valami terhes torna kazettát? Nem tudom melyiket vegyem, bár annyira nem nagy a választék, de jó lenne valami mozgás, mert eddig se voltam sovány, de most aztán... Szóval van valami tipp?

Bie1 Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1105
Sihaya!
Tegnap írtam mélt! Kérlek válaszolj! (persze, amint bokros, és pelenkás teendőid megengedik :-)

Bie

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1104
Sziasztok!

NA itten volnék mint tapasztalt:-)))
Pamut lepedő!!! Csakis. De esetleg próbáljátok ki. Egy hétig egy frottírtörülközőn feküdni.

ÉS a 60*120-as ágyra nem kell nagyobbat venni, mert az meg begyűrődik, esetleg pont a baba alá,meg a szájába:-(((
Akkorát érdemes, amekkora az ágy. AMúgy pedig a most kaphatóak mind a két méretre jók.

Piglet

susok Creative Commons License 2001.05.30 0 0 1103
Csucsuka!
És én még azt hittem, hogy elmentetek valahová pihenni még utoljára kettecskén:( Örülök, hogy a picur meggondolta magát és benn marad még 3-4 hétig! Vigyázz nagyon magatokra!

Gyömbér!
Még két bolt:
Szt. István krt-on a Nyugatihoz közel, ha szemben állsz a Dunával a bal oldalon, az első utca sarkán.
Ha a ROKÁ-ba mennétek Zuglóba, a Nagy Lajos és a Bosnyák u. sarkán (Bosnyák térnél) egy megállóra a ROKÁ-tól.

Szólj, ha szükséged lenne bármilyen szabásmintára. Jó bevásárlást és varrogatást kivánok:)

A frottir lepedővel kapcsolatban a védőnő azt állitotta, hogy a frottir bántja a baba bőrét. Hát mi ezt nem tudjuk eldönteni... Méretileg amit vettünk az mindkét kiságyméretre jó.
Úgyhogy tényleg várjuk a tapasztalt anyukák véleményét:)))

Berku:)))
Egy körülbelüli pocakméretet tudok mondani. A mérőszalag valahol elpakolva a nagy rumliban, igy egy cipőfűzővel próbáltam megmérni. Kb. 95 cm lehet. Inkább hegyes, csúcsos, nem igazán gömbölyű.

Gica, hozzon sok szerencsét a kerek szám++++++++++++

Snoepjes, nagyon aranyos vagy:)))

snoepjes Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1102
Sziasztok,

szivesen elküldök valakinek egy belépőt a Kismama-babaruhabörzére / júni 10.-én lesz /.
Jó pocaknövesztést kivánok mindenkinek, sziasztok

Gica70 Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1101
Ezt nem lehet kihagyni:-) 1100
berku Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1100
Sziasztok!

Susok, kíváncsi vagyok a pocakméretedre. :-)
Tömegközlekedés: Bár én nem sokat járok a városban (most már pedig azt hiszem, a szülésig végleg feladtam ezt a passziót - oda megyek, ahová a férjem visz) az volt a tapasztalatom, hogy minél többen vannak, annál kevésbé segítőkészek az emberek. (Ezt a jelenséget általános esetekre, pl. ha megtámadnak, rosszul leszel, a pszichológia is leírja.) Napközben szinte mindig átadták a helyet, csúcsforgalomban nem igazán. Gondolom Susok, Te munkából jövet-menet ez utóbbival szembesülsz. :-( Én egyszer már úgy is voltam, hogy ha nem adják át a helyet, felszólítok valakit, de szerencsére nem lett rá szükség. Valóban a negyvenes hölgyek a legsegítőkészebbek, talán mert ők tudják, milyen rossz ilyenkor akár csak pár percet is ácsorogni. Bár nekem volt már pozitív élményem tizenéves fiúval is. Amúgy "öröm nézni" az iskolás fiúkat, ahogy rohannak a helyekért, biztos nagyon fáradtak szegények. Bár én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy őket is neveli valaki. (Vagy nem.)
És akkor ott lesz majd a tömegközlekedés babakocsival című élmény, azt hiszem, mi ezt a kettővel meg sem fogjuk kísérelni. :-(
Pocakbeszélgetés: én korábban azt gondoltam, hogy majd beszélgetek a babámmal, de most hogy valóban itt vannak, szívesebben szólok hozzájuk gondolatban. A férjem beszél hozzájuk rendszeresen. Kíváncsi leszek, megismerik-e majd a hangját. Zenét azért szoktam nekik felrakni. (Halász Judit :-)) A szintetizátorozás nagyon tetszik!
Csucsuka, hát ilyenek történtek? Jó, hogy még ott maradt a babuci egy kicsit. És már ott vagy a célegyenesben, hihetetlen és nagyon izgalmas!
Gica, gratulálok! :-)))

gyomber Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1099
susok,

köszi a kimeritő tájékoztatást az anyagokat illetően, szorgalmasan lejegyzeteltem, és majd én is elindulok kis körutamra.

Én inkább csak amiatt szeretnék varrni, hogy minden egyforma legyen, mert nekem ez a mániám, és 15,000-ért meg nem akarok garnitúrát venni. Nálunk én varrok egyébként, de ez csak úgy hobbiból, pl mikor tavaly közölték a hálószoba függönyünkre, hogy 100,000 Ft lesz, akkor igy mondtam, hogy na jó akkor majd én 20,000-ért veszek anyagot, és ingyért meg megvarom, és igy is tettem. (Elég sok az ablak rajta...)

Érdekes amit irsz a lepedővel kapcsolatban, mert nekem meg azt mondta egy ismerősöm, hogy nem éri meg a pamutot venni, hanem a frottirt, mert hogy annak jobb a minősége. És egyébként abból olyat kell venni, ami a nagyobb méret, még akkor is ha 60*120-as az ágy, mert az úgy jól a matrac alá megy, és nem piszkálja ki a gyerek.

Várjuk a tapasztaltabb anyukák véleményét.

tapasztalatlanok...

Gica70 Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1098
Sziasztok!
Tömegközlekedés:
nem értem, hogy hogy lehetnek ilyen figyelmetlenek (bunkók) az emberek! Susok Neked már szép kerek pocid lehet és nem nagykabát van rajtad, hogy ne látnák, hogy kismama vagy! Én eddig csak azon voltam kiakadva, hogy milyen eszméletlenül udvariatlanok a pasik a metron, buszon (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), véletlenül sem engednének maguk elé (azt soha nem vártam, hogy átadják a helyet), sőt rendszeresen fellökik az ember lányát. Sajnos ezen az embertömegen nem tudunk változtatni.
Egy (számomra) kedves történet viszont, hogy amikor egyetemista voltam és (távolságibuszon) utaztam haza a szüleimhez, akkor egy idősebb hölgy mindenáron át akarta adni a helyét, mert a nagykabátom alapján azt gondolta, hogy kismama vagyok, alig tudtam meggyőzni, hogy maradjon nyugodtan ülve:-)

Susok
Köszi:-) Tegnap is csináltam tesztet és az is erősen pozitív:-) Június 7-én megyek UH-ra. Mi két embrió beültetését kértük, úgyhogy a létszám eszerint alakult:-)

Gyömbér
Köszi az érdeklődést:-)

Bözsi
Ez a tüdőszűrés nekem is nagyon furcsa. Én nem mennék még akkor sem, ha kis adag sugárzással csinálják. Ráér ez a dolog (szerintem).

Csucsuka
Vigyázz magadra!

Csucsuka Creative Commons License 2001.05.29 0 0 1097
Halihó Mindenkinek!

Szép termés volt itt 3 hét alatt, bár a nagy eseményekről kaptam jelentést a különbejátú "kémnőmtől". Így kissé megkésve nagy-nagy gratula a Mosomasa családnak!

Mi 3 hétig élveztük a kórház vendégszeretetét, ugyanis a kis gézengúz kiváncsi volt a világra, de sikerült erről még lebeszélni. Ma hazaengedtek, mivel benne vagyunk a 36. hétben, és kispocok már több, mint 2,5 kg. Kaptunk 3 hét szabadságot a szülésig:))))

Pusszantás!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!