Keresés

Részletes keresés

Tozatu Creative Commons License 2004.01.24 0 0 1006
Nagyon kedvesek vagytok,hogy ennyire bíztok a nevelésemben,hogy ripsz és ropsz kinövi a szobát.:)Gondolom dézsásként nem nő annyira,mint eredetileg,de majd szívesen küldök fényképeket,ha virágzik.:)A tuja.hun rendeltem,tényleg.Rendesek.
Na,koncintsunk előre a maci bőrére!Kocc-kocc Klutty-klutty!
Szilky:/Szép a színe az amarylliszodnak.
A Pennyben lesznek kankalinok megint és Zamnia a jövő héten,aki vidámodni szeretne.
Előzmény: sfnx (1004)
sfnx Creative Commons License 2004.01.24 0 0 1005
megtaláltam a katalógusban a kedvenc képemet

"Cycas revoluta 2. éves növény" kíváncsi lennék, hogy a képen látható hány éves lehet? :-)
Előzmény: sfnx (1004)
sfnx Creative Commons License 2004.01.24 0 0 1004
köszönöm, hogy kijavítottál, meg is néztem a www.tuja.hu-t nem tudom mi lenne, ha odaírták volna, hogy hány év alatt növi ki a 2,6 méter magas szobát, még ha előte minden nyár elején virágozni is fog
Előzmény: szilkszilky (1003)
szilkszilky Creative Commons License 2004.01.24 0 0 1003
sfnx,
A Sieberz nem árul fehérvirágú fajtát, csak az általunk ismert, virágosoknál vágott virágként forgalmazott narancssárga virágút. Biztos, hogy Tozatu nem onnan rendelte, hanem a tuja.hu-ról. Ott meg most megnéztem, és azt irja, hogy szobanövényként is lehet nevelni, de azt is irja, hogy kb. 8 méter magasra nő. Na, hát én ilyeneket láttam csak virágozni. De minden előfordulhat és annak az ellenkezője is...
Előzmény: sfnx (1001)
szilkszilky Creative Commons License 2004.01.24 0 0 1002
A 957-esben leirtam hogy mit kell vele tenni. Annyit még hozzá, hogy a garázs, ahol pihen kb. 1 hónapot, nem fütött, de nincs 5 foknál hidegebb.
Előzmény: kutyu75 (1000)
sfnx Creative Commons License 2004.01.23 0 0 1001
a furmányos www.sieberz.hu nem hirdet semmit szobanövényként, a dézsás növény meg nyugodtan kinőheti az extra belmagasságú lakást is?
nem baj Tozatu, nem fogunk kinevetni, ha ősszel megírod a fórumon, hogy nem tudod bevinni az erkélyről :-)
Előzmény: szilkszilky (999)
kutyu75 Creative Commons License 2004.01.23 0 0 1000
szilkszilky!
Ez gyönyörű szép!!
tavaly egy gyógyszercégtől kaptunk ajiba egy kis cserepet, kivirágzott és nagyon szép volt. idén nem próbáltuk... mit kell vele csinálni?
üdv
kutyu
Előzmény: szilkszilky (998)
szilkszilky Creative Commons License 2004.01.23 0 0 999
Tozatu,
Nem károgni akarok, csak kérdezem, hogy a fehérvirágút is lehet szobanövényként nevelni? Merthogy az óriási faméretüvé nő (müvészneve a botanikuskertben Tenerifén strelizia "Giant" alba volt), nem úgy, mint a sárga virágú. Kiskorában is fog az neked virágozni vagy hogy van ez? És hát mivel banánfajta, gyorsan nő...
Előzmény: Tozatu (974)
szilkszilky Creative Commons License 2004.01.23 0 0 998
Evvel kivánok mindenkinek jó hétvégét!

taramiram Creative Commons License 2004.01.23 0 0 997
Endru, biztos a száraz levegő lehet a bajuk. A nagyobbikat mikor átültettem lucskos volt a földje, inkább túllocsolok mindent. Vizes agyaggranulátumon vannak egy beüvegezett erkélyen, ahol nincs fűtőtest, csak meleg. A szálka az van, állandóan potyognak a levelek, sőt a szálkák is.
Előzmény: endru (994)
demjengi Creative Commons License 2004.01.23 0 0 996

Kezdjük el tavasszal !!
endru Creative Commons License 2004.01.23 0 0 995
Most reggel hallottam a TV-ben az Itthon.hu ismertetésen, hogy febr.6-8ig lesz Valentin napi kiállitás a Mezőgazd. Múzeumban.
endru Creative Commons License 2004.01.23 0 0 994
Már tavaly elhatároztam, csak nem lett belőle tett, hogy néhány virágkedvelővel egy kis sétát szervezek. Vannak elképzelésim kisebb sétáktól kezdve komoly arborétum látogatásig. Elkezdjük tavasszal? (3 latin nevet megtanulok, hogy ne hiányozzon)
Taramiram. A Murrayádat elég régen neveled, annak már működnie kell. Az a kérdésem, hogy nincsenek-e "szálkák" rajta, azaz olyan levélnyelek melyről a levelek lehullottak vagy csak 1-2 van rajt. Ez a jelenség vizhiányt mutat. Ez nem csak öntözés kimaradás lehet, hanem száraz szobalevegő, túl közeli fűtőtest.
Előzmény: rferi (992)
demjengi Creative Commons License 2004.01.23 0 0 993
Köszönöm. Ha ezt sokszor megkérdezem, akkor nem sok értelme volt, hogy nevet változtatott. :))
Bocsánat Mazsi alias Subica alias .....
Előzmény: rferi (982)
rferi Creative Commons License 2004.01.23 0 0 992
És profik nélkül nem szervezünk?
Legfeljebb nem tágítják agyon a fejünket latin nevekkel....
Előzmény: taramiram (989)
rferi Creative Commons License 2004.01.23 0 0 991
Ez erősen fóliafüggő.Van vagy tízféle, és kifejezetten a spektrumeloszlás szerint válogatva.
Szaküzletben érdeklődj.Van UV szűrős, az nem túl jó a növényeknek, bezzeg a könyvek és bútorok szeretik. Van hővisszatartó, az az infravöröset tükrözi meg, ez már jobb lehet, van szűrés nélküli, stb.
Előzmény: _Zotya_ (986)
taramiram Creative Commons License 2004.01.22 0 0 990
Ne irigyeld, tudod, hogy kipusztult a kerti. Holnap beazonosítom az újat pontosan. Szerintem ne is rakd ki, az Oázisban sem kint volt, ez biztosan szobai.
Előzmény: Tozatu (987)
taramiram Creative Commons License 2004.01.22 0 0 989
Nem kiállításra gondoltam, hanem régen szerveztünk kirándulásokat csak úgy arborétumba, akárhová. Igaz, akkor még voltak a topicokban profik, akik eljöttek velünk. Gondoltam hátha fel lehetne éleszteni ezt a régi szokást.
Peperomiát ne akarj hidrokulturában tartani, mert nem szereti, berothadna a gyökere.
Előzmény: sfnx (984)
sfnx Creative Commons License 2004.01.22 0 0 988
hirtelene nem sikerült visszakeresnem, ki érdeklődött párásító iránt, én most üzmeltem be az enyémet, a használati utasításban találtam érdekes dolgot "Miért nem jó, ha túlzottan párásítunk?" címmel, ami a termék honlapján is olvasható

van valakinek Peperomia obtusifolia, tompelevelű törpebors, húsos törpebors nveket viselő növénye?
hidrokultúrás növényt szeretnék egy hajtásból nevelni (ez nagyon meglepő részemről:-), jól gyökerezik vízben?

Tozatu Creative Commons License 2004.01.22 0 0 987
Az enyém virágban sincs semmi piros.:(Ami Neked van kint,az a Cl.bungei lehet,amit nagyon irigyelek.:)A mostani a thomsoniae,vagy a trichotomum.Az enyémet az utóbbira stippelem,de nem merem kint hagyni,hátha még sem.A fickó azt mondta,hogy kinti,de hát....
Előzmény: taramiram (983)
_Zotya_ Creative Commons License 2004.01.22 0 0 986
Tapasztalatokat, vagy ismereteket kérek tőletek! Az ablaküvegre ragasztható biztonsági fólia milyen hatással van a növényekre? Magyarul megszűri-e a napsugarakat annyira, hogy ne teljes értékű fényt kapjanak a növények? Köszi előre is!
Zotya
_Zotya_ Creative Commons License 2004.01.22 0 0 985
Hát a volt Kertészeti Egyetem. Bár még mindig az, csak a neve változik. Hogy a diák jól beledilizzen. :-)) Villányi út ?. :-))) Nem is tudom a címet, pedig minden nap oda megyek. :-o A Móricz Zsigmond körtértől pár perc séta, vagy 1 megálló a 61-es villamossal.
Tavasszal a legszebb, ajánlom mindenki figyelmébe a lenti kiállítást. Igaz fizetős, de megéri.
Zotya
Előzmény: sfnx (984)
sfnx Creative Commons License 2004.01.22 0 0 984
erre az arborétumra gondoltál?
Ideje: 2004. április 23-24-25.
Helye: BKÁÉ budai arborétum
A rendezvény keretein belül helyet kap az első országos tulipánfesztivál is. Tovább élelmiszeripari- és kertészeti szakkiállítás és vásár, az utolsó nap délutánján pedig kedvezményes virágkiárusítás

hol van pontosan?

Előzmény: taramiram (983)
taramiram Creative Commons License 2004.01.22 0 0 983
Jmoon, igen, nagyon erre hasonlít, csak nincs a virágjában semmi piros, a formája pont ilyen. Az nem lenne baj, ha még virágozna többször is.
Endru, köszi a Medinilláról írtakat, szobanövénynek szeretném csak nagyon drága, még gyűjtögetek. A Tőled kapott Murraya, meg a másik fajta is mintha összefele menne, nem nő. Szerinted téli pihenő, vagy valamit rosszul csinálok?
A Valentin napi kiállításról még nem hallottam. Amúgy meg lehetne tavaszra szervezni arborétumnéző kirándulást. Mit szóltok?
Tozatu, megnyugtattál, ma már biztos jól alszom, Medinillával álmodom, csak az a téli 16 fok ne kellene.
Előzmény: jmoon (969)
rferi Creative Commons License 2004.01.22 0 0 982
Én még tudom követni, de ha még kettőt ugrik én sem állok jót magamért :--))

Molnárka, Subica nick alatt Mazsiként írja alá a hozzászólásait.

Előzmény: demjengi (981)
demjengi Creative Commons License 2004.01.22 0 0 981
Elvesztettem a fonalat. Hogy hívják most a Molnárkát? Valaki tudja?
Javaslom, hogy mindenki változtassa meg a nevét!
Lenni itt őrület.
sfnx Creative Commons License 2004.01.22 0 0 980
bocs, közben észrevettem a válasz, nem tudom, hogy kerülte el a figyelmemet
Előzmény: sfnx (979)
sfnx Creative Commons License 2004.01.22 0 0 979
hol árulták magként?
Előzmény: Tozatu (974)
ESZTIKE Creative Commons License 2004.01.21 0 0 978
Köszönöm. De ahogy elnézem, érdemesebb rendelni, mint itthon szöszölni vele, mert nem egy összeg, amit a lenti lapon olvastam.
Előzmény: Tozatu (977)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.21 0 0 977
Esztike,Szolnokon a kertészeti boltban,de gondolom Pesten is van,spanyolvetőmagok.Sok különleges virágú van,elég drága,bár a többiek is.
Előzmény: ESZTIKE (975)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!