Üdv!
Mától ritkán leszek online, sajna. (kb. hetente egyszer)
Larzennel telefonon tartjuk a kapcsolatot.
Tegnap kipróbáltam a konverter progikat, nekem bejön a dolog... És nem is túl lassú. Szóval ha a mpeg megvan, át tudom alakítani datba, és akkor mehet a VideoCDre.
Igen, azt adtál. Rányomom a Nero-t, meg azt a néhány konverter-dekóder progit is (mpg-avi-dat).
Ja és olvastam egy csomó mindent a VCD-kről, szerintem használható infók. Van egy lementett CDírás FAQ-om is, azt is rányomom. És ha gondolod, vmelyik délután találkozhatunk (szerda, péntek tutira jó, meg esetleg csütörtök).
Bakkker. Nem bírok olyan mpeget csinálni, amit megeszik a cd író szoftver. Azt mondja, hogy a bitrate nem jó, de a help szerint benne van a megfelelő tartományban. Ha jól emlékszem 1200-as.
Most mit csináljak?
Én meg találtam néhány átalakítót (mpeg-dat-avi).
Ma este próbálom ki otthon, remélem jó progik.
Sajnos mostantól ritkán leszek neten, de próbálom figyelni a fejleményeket... (larzen száma megvan)
No igen. Csak szerintem ez DVDrol keszult, nem? Ott pedig a jel/zaj arany messze jobb, mint VHSnel.
Sikerult minden progit megszereznem, ugyhogy innentol en is be tudok szallni a digizesbe! A jo kis macintoshom negyed VGAban tud digizni, bar kiprobalni meg sajnos nem volt modom, SHVS video hianya miatt.
Megnéztem a film méretét, adatait.
A film: Letaszítva (Fallen) 110 perc.
Audio: Mpeg-layer3, 127kbit/sec, 44kHerz, stereo.
Video: 352x288, 24bit, 25 frame/sec, 100 KB/sec, DivXMpg4V3.
És jó minőségű, és összesen 680 MB. Persze a legfontosabbat nem tudom: hogy melyik progival sikerült elkészíteni...
nem tudom, mennyire segit, de kijott egy uj divx beta, a mayo divx 4 beta 2.
letoltheto innen:
www.divx.com
encoder resze is van, ha az mpeg2avi-ban hasznalod a codecet rengeteg finomhangolas lehetseges. valahol van rola egy nagy leiras is, hogy milyen opcio mit tud, majd megprobalom elokeresni.
Nézd meg légy szíves, hogy milyen bitrátával, felbontásban, fps-sel készült. Azt hiszem, a jobb gomb/properties is megmondja a divx-ről. Utána megpróbálok én is enkódólni egy részt ilyen beállításokkal.
Próbálkoztam én mindenféle divx bitrátával. Az lett az eredmény, hogy a hasonló méretű mpegnél sokkal rosszabb minőségű lett. :-(
Amit meg lehet próbálni (ennek járok most utána):
az új mpeg encoderrel (amin beállítható a bitráta) próbálok olyan minőséget csinálni, ami még jó, és elfér két rész egy video cd-n (video cd-re kicsivel több fér, mint adatcédére).
Egy programot ígért egy kollégám, amivel mpegeket lehet finomhangolni (beállítani a formátumot, méretet, bitrátát stb. ). Sajnos az eddig készített mpegjeimet nem eszi meg a videocd creator, mert azt mondja, hogy rossz a bitrate. Sajnos nem részletezi, hogy mi a baja. :-(
Péntektől hétfőig nem tudok foglalkozni vele sajnos, úgyhogy gyors előrelépés nem várható! De nem kell aggódni, nem felejtettem el a dolgot. A másik dolog, hogy a 20gigás vinyóm félig tele van (volt). Már elkezdtem az anyagaimat kiírni cédére, hogy legyen sok-sok helyem a digizésre. Úgyhogy lassú víz partot most - hogy egy közhellyel fejezzem be.
Igen, nekem is vannak 1CDs divx-es kurvajó filmjeim, de azok igazi DVDrip eredményei, szerintem a jobb alapanyag miatt jobban lehet tömöríteni. De ha mégsem, fussunk neki megint...
Hátha... végülis két rész cca 90 perc...