Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Tényleg?? No, majd beszerzem. Ez egyébként egy s ugyanaz a bluegrass zenekar, aki kiadja ezeket a tribute lemezeket?
Van még egy ZZ Top CD-m különböző country zenészektől (Willie Nelson pl.), de az inkább elektronyos - nagyon tetszik. A lemez végén ott is van egy vadállat mandolin virga. Mandolinos barátod írt még időpontokat, csütörtökön és hétfőn is lesz buli. Mindhármon ugyanabban a felállásban játszatok??
Ismerem, de valahogy nem tudtak elszakadni az eredetitől. Az Iron Horse - Metallica lemezén viszont helyenként nagyon jó dolgok vannak. A Fuel majdhogynem jobb. Eszement mandolinriffelés megy.
Pedig nem is mondott hülyeséget, én emléxem arra a pengetőre, ami tkp. Ibanez volt, csak olyan kacskaringós volt az I betű, hogy O-nak néztük.
Azt az AC/DC bluegrass tribute albumot meg minden kékfűsnek melegen ajánlom, nagyon baró! csak a Hells Bells furi egy cseppet valóban, Kiss Forever Band úrnak igaza van.
A Zetterlund? Az tényleg szép, azt is a mandolincafe-ról töltöttem le. Ha jól tévedek, az mandola, mert jóval mélyebben szól, mint a mandolin. Asszem C-ben játszik. Szakértők, a mandola hangolása CGDA, úgy-e??
A mandolincafé az nagyon jó, főleg a sok-sok lecke. Csak a csehszlovák tojásszeletelő mandolinomon volt kicsit frusztráló próbálgatni. Az a svéd ürge volt a legjobb, amit a múltkor mutattál, Rover. Amióta megvannak a svéd meg norvég népzenék, az íreket meg se hallgatom.
Imrét rúgja tökön valaki. Komolytalan a korához képest.
A magánéletüket nem tudom, de Garcia David Grismannal (lásd a lejjebb betett fotót) játszott sokat. Grisman a góré. Nézz körül itt: http://www.dawgnet.com/
Egyszer láttam valamelyik adón (talán HBO-n) egy Jerry Garciá-ról szóló filmet. Ha jól emlékszem ex-Grateful Dead gitáros, aki összeállt valakivel, akivel évekig fasírtban volt. A film Jerry Garcia emlékére készült és leginkább arról az életszakaszról, amikor azzal a nagyon híres mandolinossal játszott a végén. Piszkosul tetszett az az akusztikus stílus. Nem tudtok valami bővebben róla? A banda felállása: Jerry Garcia - akusztikus gitár ? - mandolin ? - bőgő ? - percussion (elég furcsán nézett ki a cucc. Olyan állványon voltak dobok, mint a nagy heavy dobosokra jellemző mostanság, de csak az akusztikos zenére jellemző cuccok voltak ott: bongo, tamla, cinek, tamok, mosódeszka, stb...) Hálás lennék az infókért.
Nem tennél fel vmit tőletek mp3-ban? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit játszotok, de most vasárnap még biztos nem tudok ott lenni.
Holnap teszek fel én is egypár dolgot, lehetne kritizálni, csak otthon van a zene, én pedig a munkahelyen nagyon-nagyon szorgalmasan dolgozom éppen ;-)
:-D Tudom, hogy Budapest az ország közepe, de sajnos vidéki vagyok, veszprémi. Ez a vasárnapi az akusztikus klub, ugye, amiről szó van a honlapon? Megpróbálok azért elmenni, ha nem is most de mielőbb, mert még sohasem láttam élőben egy zsák mandolinost :-)
Hékás, a Te zenész pajtidnak írtam a múlt héten emilt, aki árulta a Fender mandolinját. Tök örültem, amikor megtaláltam ezt a vazze.hu-t. Mi van veletek, felléptek erre-arra? Hol tanyáztok, van-e cd-tek, hanganyagotok??
Áá, nehogy azt hidd. Az ilyet 30-40ért dobják utánad használtan a hangszerboltban. persze nem szólom le, tanulni nagyon jó, nászajándék volt a zenekaromtól :-D
Persze, Grisman-t ismerem vmennyire, hallottam tőle anyagot. Van egy állat D'Addario plakátom, amin ő van egy Gibson F5-tel.
Sam Bush-t lehet letölteni szted valahonnan?
Thile meg azért -lévén huszonegynéhány éves- kalandozik erre-arra, az új lemezük is elég eklektikus lett. De én nagyon szeretem, tényleg le sem tagadhatja, hogy a bluegrass-ből indult.
Sam Bush kezdte a newgrass-t. Newgrass Revival. ;) Chris Thile pedig szintén bluegrass. Persze nem az orthodox Bill Monroe, mert azóta mégiscsak eltelt pár év.
Sam Bush, ő ugye nagy bluegrass-es? Nagyon tisztelem a stílus művelőit, kikerülhetetlen, mégis hallgatni inkább a továbbfejlesztett zenéket ("newgrass"??) szeretem. Játszani meg még egyiket sem, köllene egy pár év, meg több idő :-/
Nekem egy Tennessee-m van, A-style elektroakusztikus, "jó kis" préselt fa... Tovább szeretnék lépni, kéne egy tele fa, profibb instrumentum, ami nem hangolódik el 5 perc után.