Sartitanilla, köszönöm az üdvözletet, nagyon jól esett! Tényleg nagyon várjuk már, hogy újra írj! Aztán remélem, hogy egy év múlva majd én is írhatom a saját élménybeszámolómat. :)
Od! Köszönöm szépen! Már jobban vagyok. Igen, reménykedem abban, amit írtál! :) És tudod, ha nem jövőre, akkor 2 év múlva, mert az már biztos! :)
Akkor SARTITANILLA nagyon várni fogjuk a levelet!
Üzenem Moncsinak, hogy ne szomorkodjon és ha minden összejön, akkor jövőre megyünk az Apollonnal Sartira Vele!!OK?
Szia Od!
Itt vagyok, ragyogok... Köszi, jól esik, hogy hiányolsz :-) Az élménybeszámoló nem rajtam múlik, hanem a páromon, aki ezzel most ismét kapott egy kis motivációt... Ha lesz folytatás, mindenképpen megírom... Üdv Moncsinak is :-)
Hajjaj, hol van már Sarti... Mintha egy éve lettünk volna :-(
Szia Mindenkinek!
Sok sikert kívánok Felfedezőnek!Majd küldünk felétek egy kis jóidőt!Ott kinnt még szerintem a tenger nagyon kellemes és a levegő is melegebb, mint itt!Tehát jó nyarat és várjuk az élménybeszámolót!
SARTITANILLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HOL VAGY????????????????????????????????????
Várjuk már nagyon-nagyon az élménybeszmámolódat(Moncsival), amit elkezdél és fantasztikus!
üdv:mf-nek!
Ne add fel!
Most esik ugyan az eső, de holnaptól már ismét a napsütés lesz a jellemző, így remélhetőleg barnábban jöttök majd vissza. Nem lesz kánikulai hőség, de a napon azért meleg lesz.
A jövő hét közepétől (szerda-csütörtök) elromlik az idő (borult ég, eső), akkorra inkább kirándulásokat tervezzetek.
Jó nyaralást!
(Az idei szeptember nem olyan, mint a megszokott. Többet esik az eső és hűvösebb az idő az ilyenkor szokásosnál. Hiába, ez már bizony az utószezon.
Kis vígasztalásul csak annyit, hogy délebbre - Athén és környéke - sem sokkal jobb a helyzet.)
Szia Feketefelhő!
Most belém öntsél egy kis pozitív energiát, de ha teheted inkább beszéld rá az égieket egy kis jó időre,mert én NYARALNI megyek péntektől - életemben először Görögországba - Sartiba. Jó lenne fürdeni, napozni.
Felho: aranyos vagy es koszonom a joszandeku nyugtatgatast, telleg:)
A viz felkavarodast azert irtam, mert sajat tapasztalat. 15 eve nyaralok Gorogorszagban es kb 5 eve merulgetek(no nem tul melyre, max 5 meterig:). De az teljesen komoly: ha szel van, a sziklas feneken is ugy felkavarodik a tenger, hogy alig latsz valamit. Valoban amugy a sziklas reszeken nyuzsog az elet. Olimpyc Beachen(voltam vagy 4x), sajnos tenyleg semmi nincs a viz alatt, csak a vegtelen homok. Azert ott is vannak am allatok, csak mivel tul feltunoek lennenek, inkabb elbujnak a homokba. Ezert nem latunk semmit. A Sziklas terepen el tudnak bujni(mi meg meg tudjuk oket talalni:)
Termeszetesen a hullamzas soran nem a sziklak "kavarodnak fel", hanem a sziklak kozti uledek.:)
Uszkaltam mar egyutt polipokkal, pava es gombhalakkal, sugerekkel (oket tudtam azonositani)es millionyi tengeri sunnel+anemonakkal(igaz ok nem uszkaltak:), nomeg lattam egy murenat is a barlangjaban, de tole tisztes tavolsagban maradtam:)
HA teheted latogass el Del-Gorogorszagba(Tolot es Kalamatat tudom javasolni), mely tele van jobbnal jobb helyekkel, sziklas oblokkel-szigetekkel es millionyi elolennyel. Isten ments, hogy "leszoljam" Eszak-Gorogorszagot, hisz pont olyan isteni mint del, csak ott egesz szeptemberben abszolut kiszamithato, hogy hoseg van:) Szerintem Sarti gyonyoru es en is szivesen mentem volna, csak nem szeptemberben:)))
Node sebaj:) Bar most epp megfagyok a lakasban, de igyexem pozitiv energiakkal tekinteni Sarti ele:)
Valaki kerdezte a buvarkodast: Ugy tudom Sartiban is 40 Eu korul van az ar, de hogy ebben kaja nincs, az tuti:) Es (amennyire en tudom, az itt leirtak szerint), kezdoknek szervezett tanitas folyik ott. En ugyanis palackkal meg nem merultem es most szeretnem eloszor kiprobalni:) Ugy tudom eloszor gyorstalapalon megtanitjak a hasznalatat a felszerelesnek, aztan 1 oras merules lesz a tengeren 3-4 meter melyen. Szoval ha ti profik vagytok, akkor ez nem nektek valo. Bar sztem ha van kezdoknek progi, akkor tuti van haladoknak is. HA akarod(es meg nem keso), akkor ha hazaerek beszamolok:) A pontos arakrol is.
A helyi tomegkozelekedesrol tud valaki valamit? Merre megy busz Sartibol? Thessalonikiben mar voltam 3x, tehat arra nem szeretnek menni, de szivesen atrandulnank Thassosra par napra, ha megy arrafele hajo+komp. Tud valaki errol valamit?
Az idő valóban elromlott egy kicsit Sarti-ban(ma reggelre beborult az ég, és esett is, de a víz még mindig fasza, a görög tévék is javulást mutatnak), de egészen tegnapig 100 ágra sütött a nap...
Hogy honnan tudom? Az egyik családtagom épp' ott tartózkodik.
üdv mindenkinek!
Én csak megpróbáltam egy kis pozitív energiát beléd önteni, mert olvasva a kesergéseidet úgy láttam szükséged lenne rá. (Mi vasárnap jöttünk haza Görögországból, talán ezért vagyok még mindig happy, ebből próbáltam adni egy kicsit neked is.)
A meteorológiai adatokról ne nyissunk vitát, amit leírtam azok tények, olvasd el légyszíves még egyszer. (TIT:Zápor, zivatar nem azt jelenti, hogy egész nap borult lesz az ég, hanem a napsütés mellett lesznek felhős időszakok, amikor eshet az eső is. Változékony idő: egyik napos, másik nap felhősebb idő, lehet eső is. A tenger most tényleg 27 fokos, és 11 órakor Thesszalonikiben 25, Athénban 30 fok volt. A front a déli részeket még nem érte el. Nézz meg egy műholdképet, de ne a met.hu-n, mert ott ritkán frissül!).
(Amint te kintről nézel, azt én belülről látom, kicsit pontosabban.)
Mi borult ég és 27 fok mellett is kint ültünk a parton (néha még pár csepp eső is esett), mert 1,5 órat még így is sikerült napozgatni, néha ugyanis 10-20 percre kisütött a nap a felhők mögül.
Búvárkodás: idén kipróbáltam én is, (pipa+szemüveg). A legkisebb szél nem igazán volt hatással a homokos talajú tengerfenékre, sőt még a nagyobb sem tudta láthatatlanná tenni a rákokat, csigákat, halakat. Mi ugyan Olympic Beach környékén nyaraltunk (ott csak homok van), de a fórumon olvasottak alapján átrándultunk 1 napra Sartiba is. Ott van homokos és sziklás, köves part is. Az állatvilág általában a sziklás részeken a dúsabb, gondolom ott fogsz lebegni, merülni. Komolyan gondolod, hogy a szél felkavarja a köveket és sziklákat és nem fogsz látni semmit???!
Nem 20 fok mellet akartalak a vízbe zavarni, a jövő héten lehet 30-33 fok is, gondolom akkor megfelelőbb lesz az idő a fürdésre.
Az esernyő pedig csak a szokásos meteorológus óvatosság.
Remélem jó időtök lesz és szép élményekkel, jó(jobb)kedvűen jöttök majd haza!
Tiszta szerencse, hogy csak a baratnom hosszas unszolasara egyeztem bele eszak-gorogorszagba(mondtam neki, hogy felek az idojaras miatt es menjunk inkabb delre, mert ott 100% a 30 fok folotti homerseklet).
Most legalabb lesz kit szidni:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
erről a búvárbázisról tudsz valami pontosabbat?Merre van mik az árak ?Mi is gondolkozunk merülésen ,tavaj törököknél voltunk ott egy egész napos hajóút 2 merüléssel kajával volt 40 euro.
UHHH! Micsoda kilatasok:) Zaporok, zivatarok, valtozekony ido, de lehet, hogy a jovo heten MAR 24 fok is lesz! Esernyot vigyunk...
Hat nem semmi:)
En ennel szebb kilatasokat is el tudok kepzelni.
Nem tudom Te hogy vagy vele, de en valahogy nem kedvelem a 20 fok koruli homersekletet. Ilyenkor a fene tudja miert, valahogy eszem agaban nincs bemenni a vizbe(megha 7 fokkal melegebb is mint a levego, bar 100%, hogy annal mar hidegebb a viz). Utana ne felejtsuk el, hogy ki is kell jonni:)
Javaslok valamit: menj ki az utcara(ma 19 fokot mondtak), vetkozz le furdoruhara es ugorj kepzeletbeli fejest egy par fokkal melegebb tengerbe(a viz kb 25 fokos lehet most kint). Nos, engem ez valahogy nem vonz:)
Buvarkodas: miutan nem palackkal merulok, hanem csak siman pipaval es szemuveggel, az csak egy dolog, hogy hideg lesz kint. A masik, hogy a legkisebb szel is felkavarja a tenger feneket, ugyhogy nagyjabol semmit nem fogsz latni a viz alatt. Tehat ha mazochista hajlamaim lennenek es megis bemennek a vizbe, akkor sem latnek semmit.
Ugy latom marad az apartmanbanucsorges a program eso eseten, amikor meg elall akkor seta vagy kismotor a kornyeken:(
Jah: del-Gorogorszagot csak olyan ertelemben erintette a front, hogy most ott 28-30 fok van es lassan emelkedni fog a homerseklet. Gondolom nem jartal meg soha arrafele szeptember vegen(en eddig minden evben ott nyaraltam szeptemberben egesz honapban). Amikor hazafele jottunk, mindig megalltunk Paralian(na ott mar minden alkalommal borkabat volt az altalanos viselet), es azonnal huzkodni kezdtuk ki a ruhakat a borondbol, mert megfagytunk.
A gaz az, hogy abban remenykedtem, hogy szept. elso ket hete talan meg nem annyira veszes az eszaki reszen sem...hat nem jott be:(
Legyszi drukkoljatok, hogy legalabb nehany szep napunk legyen...
Ne aggódj az időjárás miatt, Észak-Görögország sem rosszabb hely ilyen szempontból, mint a déli területek (a hidegfront azt is eléri).
Kedden egyébként 31 fok volt, ma érkezik a hidegfront, a mélypont csütörtök, péntek lesz, de a 20 fokot azért nem kell komolyan venni (lesz ott 25-26 is.
Vasárnaptól tényleg melegszik majd az idő, de felhősebb lesz az ég, záporok, zivatarok is lehetnek. A jövő hét is ilyen változékonynak látszik, de azért napozni is tudtok majd. A hőmérséklet miatt ne aggódj, a jövő héten már 30 fok fölött lesz megint.
(Egyébként sem értem, miért zavar a lehűlés, amikor búvárkodni akarsz. A víz meleg, 27 fokos, a front kicsit átkavarja a tengert, átmenetileg 1-2 fokal csökkenhet majd a vízhőmérséklet.)
No, szóval ne aggódj, nem lesz tartós a lehülés (de esernyőt azért vigyetek).
Tom: ahham, latom, hogy 7.-en emelkedni fog 2-3 fokot, de attol meg jelenleg 20 fok van. Es a tavolabbi elorejelzest sem irjak. Tehat vagy melegebb lesz vagy nem.
En csak arra reagaltam, hogy valaki benyogte, hogy JAJJJJ Sartiban 40 fok van arnyekban!!!
Bar annyi lenne:(
De nincs:(
Ez a nyomorult hidegfront is pont akkor jon, amikor nem kene:(
Yazoo es Katity koszi szepen az infokat!:) Halam uldozni fog tziteket! Bar lehet, hogy nem sok hasznat veszem, mert megneztem a (www.met.hu)cimen az OMSZ elorejelzeset Thessaloniki tersegere
(Eszak-Gorogorszag), elegge siralmas a helyzet. Jelenleg a nappali csucshomerseklet 20 fok korul van es 7.-eig jelzik elore az idot: ugyanilyen marad.
Ugyhogy Blaha fogalmam sincs honnan vetted ezt a marhasagot:( Csak kb 7-8 fokkal van melegebb mint nalunk:(
Mondom en, hogy a Peloponeszoszra kellett volna mennem:( Ott most is 30 foko jeleznek:(
Kisse le vagyok lombozva...20 fokban nem lesz itt merules:(
Utitars!
A búvárkodást olcsóbban megúszod,ha közvetlenül a búvárközpontba mégy,nem a Sithon-on keresztül fizeted be. Szaloniki felé van pár km-re Sartitól,két magyar srác az oktató,és először még barátkozhatsz is a gondolattal;szemüveges-pipás könnyűfelszereléssel ingyen bemehetsz.
Eldugott öblöket a félsziget déli részén láttunk,tehát nem Szaloniki felé,hanem a másik irányba.Motorral becserkészhető,és látványnak sem utolsó..Szerintem ne aggódj a jogsi miatt,mi a félszigeten egy darab rendőrt nem láttunk.De ha lennének,sem kekeckednének,szerintem.
Léggyel nem talizam,szúnyog volt 1-2,de nem vészes(legalábbis akkor nem volt sok,de 35fok volt...)
Jó nyaralást!
Katity
Az idojaras miatt azert aggodtam, mert az idojaras jelentesekben mondtak, hogy ez a lehules ami elert minket, az egesz Europara kihat+a neten most neztem meg, Thessaloniki kornyeke jelenleg alig valamivel van 20 fok felett a nappali homerseklet:(
Na ezert vagyok en a hive Del-Gorogorszagnak...ott most is 35 fokot jeleznek:(
NA mindegy...remenykedjunk...
Fenykepezot termeszetesen viszek, videokamerat is.
Digit fenykepezom is van, de hasznalni meg nem tudom. Amint hazaerek jelentkezem, de elitazasomig meg irhatnak a lakatlan oblok titkos tudoi:) Meg masok is:)
Ha hazaerek reszletes beszamolot kaptok minden felfedezett helyrol:)
Buszállomás tudtommal egy van de oda csak érkeznek és indulnak a buszok , hogy azon kivűl más városokba falukba indulnak e buszok nem tudom de ezt nem azt jelenti hogy nincs.
Buvárkodásra a Sithon travelnál lehet befizetni és egy másik irodába aminek nem tudom a nevét 42 euro azthiszem.
Lakatlan öblöt nem találtam de állítólag vannak :-)
Szerintem is az a jó ha magad csinálsz programokat , a görög est akkor kilőve jövőre :-)
Nem vagy időhöz kötve ha elmész egy csodálatos helyre , nincs az hogy jó akkor 1 óra múlva indulunk vissza.
Aztán ha hazaértetek egy élménybeszámolót várunk ám tőled.
Koszike a kajalda tippeket!!!
Oda mindenkeppen bemegyunk, de ahogy ismerem magunkat meg egy jo par helyre is beulunk:)
Fakultativ programra nem megyunk, ugyanis kb eddig 15x voltam Gorogorszagban es mindent lattam amit erdemes(Az Athos kolostorokat is-de csak messzirol, mert bemenni nem szabad:(), a Meteoraknal eddig 3x voltam.
A "kalozhajo" programrol pedig nincs mit mondanom: lakatlan sziget helyett elvisznek egy partszakaszra, ott kiszornak es sutnek nekunk halat+nyomatjak az ouzot, ami ritka sz....r:)
Egyszer kiprobaltam vagy 10 eve Paralian...hat nem vonz:)
En nagyon regota jarom Gorogorszagot es szerintem nem erdemes irodaknak kiadni fakultativ programokra penzt. TOmegkozlekedessel(tavolsagi busz)+kismotorral mindent be lehet jarni egyedül is, csak fillerekert es nem kell 30 Eurokat fizetni:) Annyiert inkabb mocit berlek:)
Csuszdaparkba meg nem megyek....az van itthon is:)
Gorog est: ha ram hallgatsz nem mesz:) Jovore sem:) Adnak vacsit es vagy 3 nepi oltozetbe oltozott pasi eload par gorog tancot. Ami szep es jo, de nem er meg 30 eurot. Inkabb ismerkedjetek igazi gorog emberekkel, uljetek be ettermekbe, akar csak egy hideg sorre, vagy egyeb italra, eljetek a mindennapjaikat, beszelgessetek veluk, allitsatok magatokat pont olyan nyugisra, mint ok maguk: allitom sokkal feledhetetlenebb elmeny lesz a mint a turistaknak szervezett "MU GOROG" est. Persze ez csak az en velemenyem. Amugy minden gorog telepulesen ez egy allando fakultativ program es mindenhol ugyanolyan...
Persze ha szigetekre visznek hajoval, akkor menthetelenul be kell fizetni fakultativ programra, de az meg is eri:) Attol tartok viszont, hogy Sartitol messze van mindenfajta sziget:)
Errol jut eszembe: van olyan busz+kompjarat, ahonnet meg lehet kozeliteni Thassost? Oda szivesen atmennek 2-3 napra... Mellesleg merre van a buszvegallomas(ha van ilyen)?
Amit lehet, hogy megeresztek, az egy buvarkodas...nagyon szeretnek mar egyszer palackkal merulni...van valami tippetek? Hova erdemes menni ezzel kapcsolatban?
Lakatlan obol infot tovabbra is varok !!!
Mar pakolom a borondot!!:)))
Sassosnál van egy kis ismertető hova érdemes elmenni ezt úgyis odafogja adni , én nem tudom mert amikor voltunk nem voltunk sok helyen , mocit érdemes pár nappal elötte lefoglalni mert nagyon kelendőek van hogy egy sincs.
Főleg vannak egyedi motorjai Bocinak pingált , Peugeout 206 osnak és sok más.
Éttermet amit ajánlani tudunk az a fő utcán a Sithon travellel szemben lévő OBELIX , ott OVELIX a neve gyorsak , precizek , és olcsóak valamint nagyon finom a kajájuk is.
Ez volt a mi tapasztalatunk , mi is voltunk több helyen de ez az ami bevált az utolsó Gyros tálunkat is ott ettük meg hazaindulás elött.
Van egy pár fakultatív program is amin érdemes ott lenni Meteorak , Athos hegy , Görög est ezek 20-30 euro /fő áron vannak , mi sajnos csak egy hétre mentünk és ebbe nem fért bele minden.
De jövőre két hét lesz az egy hétből.
KOSZONOM, KOSZONOM, KOSZONOM ES MEG EGYSZER KOSZONOM!!!:)
Nagyon aranyosak vagytok valamennyien:)
A Kosmas felol tehat megnyugodtam:) Amugy mi is az Apollon travellel megyunk, csak viszonteladon keresztul. De jo lenne ha latnank a tengert a teraszroooool:) azt ugyanis imadom...reggel ugy inni az elso kavet, hogy kozben bamulom a tengert:) Tavaly makunk volt es olyan apartmanban voltunk(Kalamatan:). Vagy 20 meterre a tengertol:) Meg a hullamokat is hallottuk ejszaka ahogy mossak a partot:)
Rovarirtot azert viszek....egyetlen szunyog is tonkretehet egy ejszakat:( Persze csak szukseg eseten hasznalom.
Kajat nem terveztem, hogy viszek. En Gorogorszagba rendszerint csak kavet, edesket es fel tonna kefirt viszek. Ez utobbit azert, mert imadom es Gorogorszagban nincs:( Mint ahogy tejfol se. Minden mast venni szoktunk. Fozni egyaltalan nem szoktunk(nem azert megyek le nyaralni a fene egye meg:)
Aki azert megy le, hogy egyen, annak ugy kell:) Amikor nagyon ehesek vagyunk mar, akkor beulunk egy etterembe es felfaljuk a tengeri herkentyuket:) A velemenyeket a kulonbozo ettermekrol kicopyztam innen, ugyhogy remelem jokat valasztunk majd.
Tenyleg sokat segitettetek! Ha barkinek barmi info kell majd Kalamatarol, Kamena vourlarol, Paraliarol, Eviarol, Tolorol+altalaban a latnivalokrol nevezetessegekrol az orszagban csak nekem irjon:) Mindenhol voltam mar ezerszer:)
Ettermi infokat tanulmanyoztam!
Itt valahol olvastam, hogy valaki egy rosszabb etteremben olyan octopust kapott, amelyiknek harom laba volt....na ezen egy orat rohogtem:)
Mar teljesen be vagyok zsongva.
A baratnommel kapcsolatban igazam volt. Tegnap este vettem vallatora es bevallotta, hogy izeeeee....hat igen....volt egy pasi tavaly...ize....
EZEK A NŐK!!!!!
:)
Yourbf: A Regina touristtal megyunk, de ok viszonteladok es az Apollon travel utjait(is), ertekesitik. (a szerzodesben Apollon travel all).
Busszal megyunk.
Sartibeach: persze, hogy megadom Sassosnak a cimet! Meg amit uzentel azt is!....Tovabbi engedmenyekre szamitva:)))))))
Arrol meg mindig nem irt egyikotok se, hogy merre erdemes indulni a mocival ha elhagyatott obloket akarunk. A Narancspartot lejegyeztem hol van, de az nem elhagyatott....sot...
Nekem olyan kene ahol kozel s tavol nincs lakott telepules. Raadasul nem is egy:) Minden nap mashova mennenk fürödni!!
Szia Utitárs!
Teljesen igaza volt Yourbf-nek!Ő nagy szakértő!És nagyon jól ismerjük egymást!
Mi idén voltunk az Apollon Travellel a Kosmas apartmanban!
Isteni jó!Nagyon szép apartman!Tényleg!Nagyon jó helyen van!Szép kilátással a tengerre(némelyik)!Nyugi, jól választottatok!Tiszta, jól felszerelt!Mit kell vinni?Semmit!Csak aztalterítőt, konyharuhát!Mást ne!!Kaját neeeeee!Az a legnagyobb hiba!szerintem ott minden megvan!Nyugi!Sokan mondják a legyeket!Ott 2db-al találkoztunk!
Jó utat!
Üdv:mbf-nek!!
Nagyon örülök annak, amit a Barátnőddel kapcsolatban írtál! Ez is alátámasztja, hogy biztosan nagyon jó hely Sarti! Nem hiszem, hogy pasiról lenne szó, egyszerűen csodálatos lehet a hely!
Ha adhatok egy tanácsot, akkor kérdezd Od-ot a Kosmas apartmanról, mert Ők is ott voltak! Én annyit tudok elöljáróban mondani, hogy Ők meg voltak elégedve vele. De erről majd Ő beszámol. (remélem)
Egyébként, ha jól veszem ki a szavaidból, akkor autóval mentek, ugye? Vagy, ha nem, akkor melyik irodával?
Lemaradt a vége :-)
Tehát ha annyit mondasz neki hogy az a srác csinálta (Attila) aki 16.án indult vissza , az akinek a felesége megdézsmálta a fügefát.
Előre is köszi ha szólsz neki.
Irigyellek nagyon , hogy kijutsz még sz idén én nagyon szívesen visszamennék.
Szia
Koszi szepen a jokivansagokat:) Sartira azert esett epp most a valasztas, mert egy baratnom, akivel most utazom, csak oda volt hajlando menni es kesz:) Mashol nem is volt meg Gorogorszagban, csak Sartiban egyszer. En hiaba probaltam ravenni arra, hogy masfele menjunk(szo szerint nem latott meg semmit az orszagbol Sartin kivul), o hajthatatlan. Ha ram hallgacc, sztem valami pasi van a dologban, csak nem vallja be:)
En szivem szerint delre mentem volna ismet, vagy valamelyik szigetre, mert szeptemberben, eszakon mar eleg kiszamithatatlan az idojaras, de o maniakusan kitartott Sarti mellett:) En meg vegulis ott meg tenyleg nem voltam, gondoltam annyi baj legyen:)
Amugy mas: barki barmit tud a KOSMAS apartmanhazrol? Azt tudom, hogy 1 eve epult es megneztem a Sartis honlapon leledzo terkepen(a part mellett fekszik), de nem tudom milyen a felszereltsege(nem szandekszom 16 napra labosokat meg ilyesmit vinni:). Azert kerdem, mert egyszer megjartuk es csak kiskanalat+1 kest vittunk(ezekbol az apartmanokban mindig hiany van:) es kiderult, hogy a legkisebb vizmelegitesre(kavenak), alkalmas edeny, egy 20l urtartalmu labos volt....izgalmasan teltek a reggelek, mikor abban melegitettuk a kavenak valot:)
Fozni nem ohajtok(nem azert megyek ki), de azert kivancsi vagyok milyen az alapfelszereltseg.
Megint mas: szunyog van? Mindenfele jartam mar Gorogorszagban, volt ahol egyaltalan nem volt, volt ahol tomegevel. Sarti melyik csoporthoz tartozik?:)
Mas: meg mindig nem kaptam valaszt arra a kerdesemre, hogy merre menjek, hogy elhagyatott obloket talaljak?
Csonakot vigyek le?? Vannak olyan oblok a kozelben, amelyeket csak csonakon lehet megkozeliteni? Bar gondolom vizibicot is lehet berelni.(amugy mennyibe kerul a vizibico/ora? Van valakinek errol infoja?:)
Sassost es a motorjait is meglatogatjuk, a noi magazinokat mar keszitjuk a felesegenek:)
Merre menjunk felfedezoutra mocival??? Tenyleg nem kell a robogokhoz nemzetkozi jogsi?? Ugyanis tavaly Kalamatan kertek tolunk:(