Keresés

Részletes keresés

gambitman Creative Commons License 2005.01.18 0 0 629
Elszomorított Azuma mai veresége gykorlatilag semmi komoly ellenállást nem tudott Iwakiyama ellen tanusítani. Nagyon össze kell szedni magát a 10 győzelemhez. Chiyotaikai kacsikosija is veszélybe került, habár most legalább megússza a mumusát, Kaiot.
Úgyt tűnik Wakanosato kezd feléledni, csak sajnos most már ahhoz minden meccsét meg kell nyerni, hogy legyen esélye a következő bashon ozeki rangot szerezni.
sukka Creative Commons License 2005.01.18 0 0 628

Várható volt a dolog, Kokkai tegnap simán elintézte, láthatóan nem volt benne semmi erő.

Asashoryu-nak így egy kicsit könnyebb dolga lesz, az utolsó 5 napra csak sekiwake és ozeki ellenfele lesz, illetve valaki Kaio helyett.

Hakuho is nyert ma és ő már túl van elvileg a nehezén, összejöhet a rekord.

Kotooshu megborította Chiyotaikai-t, szóval Chiyo innentől nem hibázhat.

Tochiazuma is elég jól tartja magát, egy jó mérleggel potenciális ozeki-jelölt lehet. 

A torna fő eselyése továbbra is Asashoryu, de figyelembe véve a további napok párosítását Hakuho is odaérhet még.

Előzmény: Zombie (627)
Zombie Creative Commons License 2005.01.18 0 0 627
Kaio feladta a Hatsu bashot, ma mar nem all ki Miyabiyama ellen.
Zombie Creative Commons License 2005.01.17 0 0 626
Hakuhonak ez volt az 50. gyozelme a makuuchi osztalyban, es ez az otodik bashoja, amibol meg hatra van 6 nap. Egyebkent a makuuchiban az elso ot bashon a nagy Taiho szerezte a legtobb gyozelmet, 53-mat, azota 50 fole senkinek sem sikerult mennie (Musashimaru a masodik 48-cal). Tehat Hakuhonak eleg lenne 4 tovabbi gyozelem, hogy ezt a rekordot megdontse.

Nem kis tehetseg a srac. Az ozeki rang tole a minimum, amit elerhet.
Előzmény: sukka (625)
sukka Creative Commons License 2005.01.17 0 0 625

okéjjj, nem én szarom a spanyolvigaszt...:)))

mostanra viszont talán kicsit jobban látszanak a dolgok: Hakuho nagyon jól nyomul és nem tört meg a lendülete amikor a legjobbakkal is meg kell küzdenie, sőt! Az európaiak közül Kotooshu mutat most a legtöbbet, belőle a sekiwake szintet simán kinézem. Kokkai asszem leragad a maegashira-komosubi szinten és Roho is erre lesz csak képes.

Előzmény: Zombie (624)
Zombie Creative Commons License 2005.01.17 0 0 624
Ozeki téren asszem hamarosan változás lesz

hmmm... :)
Előzmény: sukka (623)
sukka Creative Commons License 2005.01.17 0 0 623

Kaio ha így folytatja negatívan fog zárni. O.K. sérült. Chioyotaikai is bajba kerülhet. Ozeki téren asszem hamarosan változás lesz és leginkább a fiatal Hakuho érhet oda vagy még feljebb.

Asashoryu továbbra is átgázol mindenkin.

gambitman Creative Commons License 2005.01.16 0 0 622
Hakuho legyőzte Tochiazumát, így immár 2 győzelem az előnye a yokozunának.
Wakanosato továbbra is gyengélkedik elképzelhető hogy ezzel nullázza az eddigi eredményeit és következő bashón előről kell kezdeni az erőlködést az ozeki rangért, mintahogyan Kaionak a yokozuna rangért.
Zombie Creative Commons License 2005.01.14 0 0 621
Azuma mai gyozelme utan realis sansza van az Ozeki rang visszaszerzesere (en szoritok neki). Egyebkent semmi erdemleges eredmeny, Wakanosato tovabb szenved...

Kaio holnap osszecsap Kotomitsukival (egymas elleni merleguk 9-5 Kotomitsuki javara), Wakanosato meg Hakuho ellen probalkozhat.
gambitman Creative Commons License 2005.01.13 0 0 620
Kokkai végre győzött!! :)
gambitman Creative Commons License 2005.01.13 0 0 619
Ma sajnos kikapott Attila így most 2-1 -re áll. A legyőzője Sawai, aki japán High School Yokozuna volt.
turnbull Creative Commons License 2005.01.13 0 0 618
Kíváncsi vagyok erre az Ishide gyerekre, felkerül-e a juryo-ból, a legutóbbi bashó-n nagyon jó volt. Chiyotenzannak valószínűleg ez az utolsó sekitori tornája. Taikainak a beyán belül nem nagyon lesz megfelelő edzőpartnere így... Ha csak a főnökkel össze nem ugranak időnként...
Zombie Creative Commons License 2005.01.13 0 0 617
Asasekiryu es Tamakasuga kikaptak, igy mindossze ot nap utan a yokozuna all az elen egyedul (asszem ilyen hamar ez meg sosem sikerult neki)

Chiyotaikai, Tochiazuma es Hakuho ott vannak a nyomaban.

Wakanosato tovabb szenved, Kaio viszont gyozott.

A szokasossal ellentetben Tochiazuma-Chiyotaikai derbi mar holnap (hiszen Azuma most sekiwake).
HITMAN Creative Commons License 2005.01.13 0 0 616
De ki kicsoda? :)))
Előzmény: Zombie (614)
OZ Juice Creative Commons License 2005.01.12 0 0 615
A szumo.hu-t már feltúrtam, csak a Hatsu basho eredményei között nem találtam a nevét, de akkor már tudom, hogy miért. Reméljük minnél tovább jut !
Előzmény: Zombie (612)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 614
itt eppen a lentebb emlitett oldal szerkesztoje lathato Attilaval, mar Japanban:

Előzmény: Zombie (613)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 613
Amig az eredmenyekre varunk, a szumo.hu-n van par cikk rola, illetve itt talaltam egy keves infot angolul. Mindenhol jokat irnak Attilarol egyebkent.
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 612
Igen, mae-zumo meccse volt mar ezen a bashon (nyert). Ez meg nem szamit hivatalos osztalynak, az itt versenyzoknek nincs banzuke rangjuk sem. Amolyan belepo szint a hat osztaly (makuuchi, juryo, sandanme, makushita, jonidan, jonokuchi) alatt.
Elvileg a 15 nap alatt, mint a tobbi alsobb osztalyban, 7 merkozese lesz.

Az eredmenyei tuti fent lesznek a szumo.hun, valamint a SumoForumon is szoktak rola irogatni, ha van hir. A kyokai oldala csak a makuuchi/juryo eredmenyeket hozza.
Előzmény: OZ Juice (611)
OZ Juice Creative Commons License 2005.01.12 0 0 611
Tudja valaki, hogy Toth Attila (Matusoo) dohjóra lépett-e már? És ha igen hol tudom követni az eredményeit?
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 610
Igen, be van kotve a valla meccseken kivul.
Előzmény: turnbull (609)
turnbull Creative Commons License 2005.01.12 0 0 609
Ha kisebbfajta csoda történik és elér egy 12-3 -at, lehet hogy megkegyelmeznek neki és megfonathatja a fehér kötelét. Nagyobb gond, hogy Asa jó erőben van és esélyesebb. Túl sok természetes ellenfle azért nincs. Mivel reggel én nem tudom online nézni az adást, a gyufásdoboz-címkék feltöltése meg sajnos most nem megy, nem látom mi van Kaioval.

Megint sérült?
gambitman Creative Commons License 2005.01.12 0 0 608
Kaionak egyébként 2-2 a mérlege Kakizoe ellen úgyhogy nem biztos hogy ilyen formában bírni fog vele.
Nem tudom mi történt Kaioval de a basho előtt azt mondták jó formában van, az oyakatája 60%-ra becsülte az esélyét hogy meg lesz a 13 győzelem.
Előzmény: Zombie (601)
gambitman Creative Commons License 2005.01.12 0 0 607
Kotooshoo technikája kawazugake volt. Ritkán látni, én speciel most láttam először:
Előzmény: sukka (604)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 606
Persze, ha Kaio visszavonul majd, minden idok egyik legjobb ozekijekent teszi, ez nem kerdes. De most mar jonnek a fiatalok...

Wakanosato meg kapja ossze magat, irgumburgum.
Előzmény: turnbull (605)
turnbull Creative Commons License 2005.01.12 0 0 605
Pedig mindkettő igen esélyes volt 2001-2002 környékén. Chiyo pl. többször kihagyott bashot sérülés miatt, jelentősen jó makekoshi után. Szerintem ebben a "korban" egyszerűen már lassabbak már és lassabban regenerálódnak, és itt ez is sokat számít.

Egyébiránt Kaio lényegesen jobb birkózó, mint pl. Akebono volt, aki elsősorban a tömegével ért el eredményt, nem túl összerendezett mozgással. Kaio többször legyőzte Musha-t is, mégpedig igen szép, technikai megoldásokkal. Na, azért ne temessük :)
sukka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 604
Nem akartam, hogy úgy hagozzon a kijelentés: "sosem lesz". Látva a tegnapi és a mai produkcióját én a 12-3 se nézem ki Kiao-ból. Kotonowaka ahhoz képest, hogy tegnap félkézzel, szépen kipenderítette Miyabiyamát ma Chiyotaikai viszonylag egyszerűen kipofozta a szokásos stílusában. A közönségkedvenc Takamisakari asszem negatívan fog zárni. Kotooshut a technikás Hayateumi jól megpörgette, de végén mégis a bolgár nyert valahogy. Wakanosato-nak bele kell húznia ha ozeki akar lenni.
Előzmény: Zombie (603)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 603
Egyelore? Ahhoz, hogy Kaionak atmentsek a multkori, 12-3mas bashojat a yokozuna kiserlethez, most is 12-3 kellene legalabb... ha ennel gyengebben teljesit, akkor ugrott minden, kezdheti ujbol az egeszet...
Es sem a mostani 12-3, sem az hogy Kaionak lesz meg egy ilyen sorozata, nem valoszinu szerintem (mondjuk en sosem hittem sem Kaio, sem Chiyotaikai eseteben, hogy valaha is yokozunak lesznek).
Előzmény: sukka (602)
sukka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 602
Szia! Kaio ezek után már biztos nem lesz jokozuna (legalábbis egyelőre). Chiyo keményen küzd, hogy ozeki maradjon. Hakuho első napi veresége után elég jól menetel előre.
Előzmény: Zombie (601)
Zombie Creative Commons License 2005.01.12 0 0 601
Kokkai 0-4...

Kaio, szegeny... lehet, hogy visszalep (bar azert holnap Kakizoet csak megveri)

Zombie Creative Commons License 2005.01.11 0 0 600
Na ja, ha Kokkai egesz palyafutasat 8-7, 7-8 maegashira vonatozassal kivanja eltolteni, akkor rendben van, de kulonben nem artana neha 1-2 sanyakut megverni idonkent...
Előzmény: gambitman (599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!