Keresés

Részletes keresés

Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.05.02 0 0 30

http://www.facebook.com/note.php?note_id=204216922933802

Ez a tartalom jelenleg nem elérhető.

Semmi gond, Google cache:

Ki is valójában Ömer Ucar?

Az Ömert alakító Ismail Filiz-ről néhány információ:

Ismail Filiz 1980-ban született Diyarbakir-ban. Az ankarai Baskent Egyetemen végzett. Öt éve házas, de azt beszélik, hogy elvált. A hírt azonban senki nem erősítette meg. Nagyon gazdag családból származik. Édesapja Hüseyin Filiz, az ankarai tartomány egyik legtehetősebb embere.

Apja valamikor az egyik nagy török politikai párt igazgatótanácsának tagja volt. A család több benzinkút (Ankara és Isztambul között) és építőipari vállalat tulajdonosa, emellett van egy acél ajtókat készítő cégük. Ismail az egyik ankarai benzinkút vezetését látja el.

A hírek szerint a sorozat készítői itt figyeltek fel rá. Feltűnt nekik, hogy mennyire hasonlít a már befutott, és Törökországban imádott Kenan İmirzalıoğlu-ra (ő játsza Ezel-t). Ismail a felkérést, hogy szerepeljen egy új sorozat néhány epizódjában, kihívásnak tekintette és elfogadta, de azt mondja, nem tervezi, hogy folytatja a színészi karriert.

Akik őt ismerik, azt mondják, hogy a fiú számára nagy lehetőség volt a sorozatban való szereplés, de szerintük sem valószínű, hogy Ismail folytatni fogja. Az Ezel forgatása alatt állt életében először kamerák elé. Van egy öccse, aki nagyon hasonlít rá.

Kenan İmirzalıoğlu-nál magasabb! :) Nagyon természetes és udvarias férfiként ismerik.

Fordította: Samu Veronika

Hölgyek kedvéért:

Google képek: Ismail Filiz (Ömer)

Google képek: Kenan İmirzalıoğlu (Ezel)

http://www.facebook.com/pages/ismail-filiz/152314003269

http://www.facebook.com/pages/Kenan-Imirzalioglu/39899549285

Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.05.02 0 0 29

Egyszerűen csak így van kitalálva, gyakorlati és szimbolikus okból egyaránt. A két színész azt szimbolizálja, hogy Ömer a börtönben lelkileg belehalt a nagy csalódásba, Ezel van helyette.

Gyakorlatilag pedig Ömer arca szétégett, és a plasztikai műtét után Ezel van. Az idősebb szereplőket már nem lenne jó duplázni, mert zavarkeltő lenne a sok színész között eligazodni, továbbá középkorú embereknél akár 10-20 év alatt sem változik túl sokat a külső. De azért megfelelő sminkeléssel és frizurával jobban is lehetne érzékeltetni, hogy a fiatalabb szereplőt látjuk, vagy az idősebbet, mert általában teljesen egyformák, két időben eltérő jelenetben.

Ömer viszont fiatalabb, "változó" korban volt, nem beszélve az öccséről, aki gyerek volt még a rablás idején. Tehát ilyen szempontból korrekt módon ki van ez találva, legfeljebb a nézőnek is használni kell kicsit a fantáziáját, ami nem baj.

De én egyébként nem nagyon vagyok oda a sorozatért. Néha túlzottan vontatott, időben elnyújtják a semmit, érzelmi hatásvadász elemekkel operálnak, amivel főleg a romantikusabb nézőkre igyekeznek hatni. Illetve a török mentalitás, az ottani nézők igénye ezt hozza magával, hogy ők az ilyet bizonyára nagyon kedvelik.

Jók néha a sejtelmes beszólások, amiről a való életben már mindenki levenné, hogy Ömerrel állnak szemben, de itt persze mindenki adja a hülyét. Tehát ez inkább poénnak elmegy, ha nem is túl életszerű. Mint még nagyon sok minden is kissé meseszerű a sorozatban, ami egy bizonyos határig persze még elfogadható.

Előzmény: ferapont (26)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.05.02 0 0 28

Én is kerestem a táblistán, hogy ki játsza Ömert...  Nekem is feltűnt, hogy valahogy megfeledkeztek róla...

Ha tényleg mindkét karaktert Kenan alakítja, akkor le a kalappal a sminkesek előtt... (Ezelnek kemények a vonásai, míg Ömer arca olyan "lágy". A szemük és a magasságuk hasonló...)

Előzmény: ferapont (26)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.05.02 0 0 27

Én letöltöttem az első évadot... De csak török feliratot találok hozzá... Még angolt sem... Remélem hamarosan belendülnek a fordítók és pár hónap múlva már a törökökkel párhuzamosna követhetem az eseményeket :)

Előzmény: Törölt nick (25)
ferapont Creative Commons License 2011.05.02 0 0 26

Eleinte gyanakodva fogadtam a sorozatot, mert gyanús volt, hogy a Maunika-só idejében adták, gondolom ugyanannak a célközönségnek, de ebben szerintem tévedtek.....

Aztán az első résztől fogva függő lettem, bekajáltam a sorozatot rendesen. Most hogy olvastam róla tudatosult bennem, hogy két részre bontva adja a retek, ezért volt pénteken a 9. bülüm, s ezért érnek olyan kurtán-furcsán véget ez egyes epizódok.

Nekem az elejétől fogva fejtörést okoz, hogy a Ömert játszó színész és az Ezelt játszó között felfedezzem az azonosságot, merthogy

ha hihető az imdb.com információja, akkor ugyanaz a színész játssza mindkettőt. De nekem erős a gyanúm, hogy nem, azaz hogy ketten vannak. Akkor viszont ki a másik? Lehet, hogy ez csak engem izgat?

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 25

Nyári szünet a Bariköztnél szokott lenni, mivel a forgatással is leállnak. Az Ezelnek mind a két évadja le van forgatva úgy tudom, itt nem lenne indokolt a leállás.

Ha heti 2,5 résszel számolunk és a héten a 9.-et leadják, akkor 23 rész van átra, azaz még ezen kívül 10 hét, szóval július elejére végetér az első évad nálunk, jöhet a nyári szünet. :)

Szeptemberben meg remélem jön a második évad.

Előzmény: Bpo-353 (24)
Bpo-353 Creative Commons License 2011.04.27 0 0 24

Nem tudom,de egyelőre jobban aggaszt hogy lesz-e nyári szünet,vagy sikerül az első évadot,szünet és megállás nélkül leadnia az rtl-nek

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 23

Azt lehet tudni, az RTL csak az első évadot fogja adni, vagy a másodikat is?

Előzmény: Bpo-353 (22)
Bpo-353 Creative Commons License 2011.04.27 0 0 22

Onnan szoktam visszanézni én is inkább,főleg ha dolgozom és nem látom.

Lelassult,de én úgy veszem észre hogy ha 1-2 részt kihagyok elveszíthetem a fonalat.

Barátok közt-nél 1 hét után is ugyanaz van.

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 21

Érdemesebb az RTL Mostról nézni, ott legalább nincsenek reklámok és akkor nézed amikor akarod.

Kicsit lelassultak az események, kezd brazil szappanoperás lenni. Mikor azt hiszed majdnem kiderül valami, akkor hirtelen mégse. Szerintem mindent a végére az évad ulolsó részére (33.) tartogatnak, akkor fognak történni a meghatározó események. Még nagyon az elején vagyunk, a nagy dolgok még váratnak magukra.

Előzmény: Bpo-353 (20)
Bpo-353 Creative Commons License 2011.04.27 0 0 20

Belenéztem, jónak tűnik.

De mire elérünk szinkronosan idáig, megöregszünk.

ReTekkLub nem elég hogy felezve adja,még akkor 5 percenként reklámmal cseszi tele :o(

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 19

A második évad is 33 részes lesz? A román Kanal D-n holnap lesz a 75. rész (nem tudom hanyadik évad), ha jól látom ott nem felezve vetítik.

A 74. ha valakit érdekel: (7 részre van bontva)

Előzmény: Omaga A (18)
Omaga A Creative Commons License 2011.04.26 0 0 18

amúgy afilm szerint kb 10 évvel fiatalabb.

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 17

Itt is '82-t írnak, de valóban van ahol '78-at (pl: IMDB-n)

Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 16

össze vissza írnak mindent.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.26 0 0 15

Erre jó az RTL Most. :)

Előzmény: helikeptor (13)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.25 0 0 14

Erre gondoltam: http://tr.wikipedia.org/wiki/Sedef_Avci vagy http://en.wikipedia.org/wiki/Sedef_Avci

Sedef Avci (born 22 January 1982)is a Turkish model and actress.

Előzmény: Omaga A (11)
helikeptor Creative Commons License 2011.04.25 0 0 13

Szerintem az a 60 akárhány rész lesz vagy 130 is, mert úgy látom, hogy a ratyi csak a felét vetíti. 18.20-kor kezdődik 3 reklám/ajánlóval, híradó előzetessel és 19 20-ra vége - vagyis kb fél órát legfeljebb 40 percet adnak. Azért tűnik olyan eseménytelennek. 

Ha teljes részenként látjuk akkor szerintem érdekes.

(Mivel olyan időpontban van, amikor a megszállott szappanoperások tudnak képernyő elé ülni, ezért én egyszerre nézem meg a heti adagot.)

faki1219 Creative Commons License 2011.04.24 0 0 12

Nekem nagyon bejött a sorozat, alig vártam mindig az új részt, mert azt gondoltam ebben mindig történik vmi.

Jó volt, ahogy visszagondolnak, és úgy magyarázzák meg a történetet. De az uccsó pár rész elég unalmas volt.

Kicsit el van nyújtva.

Bár,ha tényleg 60akárhány részes....

Omaga A Creative Commons License 2011.04.24 0 0 11
Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.24 0 0 10

Eysan 80 a huga 78 as.

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.24 0 0 9

Eyşan 80-as, a húga pedig 82-es születésű, szerintem ez így rendben van.

Előzmény: Törölt nick (7)
Pandus Creative Commons License 2011.04.24 0 0 8

egyre lassabban csordogál a történet :-((((

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.19 0 0 7

Érdekes hogy a főszereplő nő huga a filmban kb 10 ével fiatalabb,az őt játszó szinésznő meg 2 évvel idősebb.

Amúgy kezd a sztori a szokványos indiai sorozatok szintjére esni....

Pierr Kardán Creative Commons License 2011.04.16 0 0 6

64 rész ?!?!?!

Aztaqrva...

Az első részeket néztem, de nem történt semmi. Akkor mostantól nem nézem, nem fogok ötvenvalahány részt várni arra, hogy Ömer/Ezel eldöntse, hogy pofánvágja a fickókat, vagy feleségül veszi őket (és hogy pofánvágja a nőket, vagy feleségül veszi őket :-))

Előzmény: Omaga A (2)
Bpo-353 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 5

Egyhamar nem lesz vége,főleg hogy a retekklub felezve adja.

Előzmény: Törölt nick (4)
Bpo-353 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 3

Lehet hogy valóban kezd leülni,bár 9 rész után fene tudja,hogy ítélkezhetünk előre-e.

Szerintem azért bőven benne van a nézhető kategóriában. :o)

Előzmény: Omaga A (2)
Omaga A Creative Commons License 2011.04.15 0 0 2

A modern monte cristo!

az elején még jó volt de kezd ellaposodni.

minek 64 részre széthúzni.

Bpo-353 Creative Commons License 2011.04.15 0 0 1

Való világ...Ne egy fosból indulj ki!

Azért mert egy rakás ember elbénázta...

Előzmény: sajnos boka (0)
sajnos boka Creative Commons License 2011.04.15 0 0 0

A Val0vilagban elkap0tt részletek alapján ez egy f0snak látszik.

Előzmény: Bpo-353 (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!