World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
ürügyet 2.1 után is lehet találni, hogy miért ne. a legjobban felszerelt MT meg mostanában az új munkabeosztásának köszönhetően kb ötödannyit játszik amúgyis, mint régen. vannak más tankok is szerencsére :) a hunti meg írta hogy "nem azt mondtam, hoyg nem megyek a raidre, hanem hogy előtte ... " :))
Attól tartok a legjobban felszerelt MT és az egyik NRes huntard ma este piálni fog a borfesztiválon (arról nem is beszélve hogy az egyik legjobban felszerelt priest is lehet h velük tart - időm ha engedi :D) szóval hát izé lehet jobb lenne 2.1 utánra halasztani :D
Hát igen, a Bloodscalpos történésekről mindig sokkal többet tudni, mint a Laggrathorról. Igazán mesélhetnétek. Nagyobb klánok mindkét oldalon, fontosabb vezetők, viszályok, stb... /popcorn és hallgatjuk
mára van nálunk kiírva a guild első Maulgar, és esetleg Gruul próbája. remélem, lesz csapat :) a mage nagyon készült, majdnem 10k unbuffed HPja van, és a huntik is elvileg :) tanknak viszünk flaskát, reméljük, sikerül :)
Pont tegnap logoltam be Arathorra a kis mágusomhoz mivel a mi szerverünk le volt lőve vagy 15 percre, előtte utána lagol állatimód már vagy 3 hete :( Mi egyébként heroic mechában voltunk - restart előtt 6 perccel halt meg az első boss, aztán a 2. gatekeepert sietve behúztuk úgyhogy 3 free badge azért megvolt :D
hat, azt nem neveznem azert altalanos esetnek :) amikor van rajtad fel armor, bol, esetleg meg dampen magic is :D) Vagy megtuningolva a shamanok +dmg and heal-t ado totemjevel :) Amugy meg +1000-es heal-re irtam :) nyilvan +1500 heal-nel megtobb.
na igen, de nincs olyan hogy legjobb healer:) A healerek is akkor a legjobbak, ha kiegeszitik egymast. Hiaba megy le x priest nem lesz olyan hatekony, mintha x priest y pala, y druid w shaman lenne lent :) Szerintem a leghatekonyabb ha osszejatszanak a healerek, mert minden1ik healer speckos kasztnak megvan a maga es a csapat erdekel. A druid-nak ott van 2 iszonyatosan jo hot heal-je, 1ik raadasul instant, meg ott a 30-sec-es instant heal is. Valamint egy rovid 2sec-es hot cast. Es ott van a lassu heal-je ami szinten eleg bika, meg ha lassu is, de amig castolja addig neki van 2 hot-ja ami dolgozik!:)
Palanak ott a 1.5sec-es kis heal-je, ami iszonyat olcso manaba, es +1000heal-el 1200-at healel. Es van egy, talentolva elerheto a -0.5sec, nagy heal-je ami tenyelg eleg jol healel 3-4k-kat. De mondjuk semmi hot-ja. Stb stb. Szerintem. Heroic instak-ba egyeduli healerkent barmilyen cast is legyel, megszenvedsz:) Ha nincs egy sp vagy 2nd healer. Druidakent nincs agro csokkentesed, meg semmi vedelmed, pala-kent gyorstuzelo-nek kell lenned, mert 1 target-et tudsz managelni egyszerre, pap-kent kicsit kellemesebb, ott a shield, ott a hot, ott a gyors flash heal. Shaman szegeny szinten szenvedos, neki sincs agro csokkentoje, vagy shield-je, viszont van chain heal-je :) nameg kellemes totemjei.
Bar tapasztalatom szerint a party-n mulik a legtobb. Lehet 2 healer is egy 5 fosbe, ha szar a csapat, tank elkurja, dps szinten. Es lehet 1 healerkent is konnyedebben vinni ha odafigyel mindenki, es a szintnek megfelelo cuccokban is jatszanak, nem full zoldbe all be heroic-ba tankolni :)
Ezt pont egy restodruidnak mondod? :P Aki alighogy 70 lett talentelt is restora, és azóta is az?
A druiddal az a gond hogy most ott van ahova eredetileg szánták. :D BC kijött, top DPS klassz volt, és versengett a legjobb tank címért. De azt már akkor is tudtuk hogy nem skálázódik eléggé a megszerzett cuccokkal, és ahogy a rugók, mágusok, SPk szépen felcuccolódtak, már nagyon hátra csúszott. Crushing mechanika miatt meg csak offtanknak lehet komolyan számításba venni. Szóval egy két speciális helyzetet leszámítva, healer pozicíóban van a legnagyobb hasznára a raidnek. Van akit ez a helyzet zavar, én elfogadom, csak azt szeretném ha egy picivel versenyképesebb lenne healben a többi healer kaszthoz képest. Ha önmagában nézzük, akkor nem rossz, de ha a többi healer potenciáljlhoz mérjük akkor már egyáltalán nem olyan jó. Szóval ott vagyunk hogy mindenhez ért, de semmiben sem annyira kiemelkedő. És ha őszinte akarok lenni akkor ez is szerepel a kasztleírásban. :D
Nagyon érdekes amit írtok. Az biztos, hogy BC előtt imádtam, ha egy druida volt a fő healertársam raideken, kiegészülve a csapatunk egy resto shammyval is, természetesen.
Mára ez eléggé megváltozott, köszönhetően az új talentfáknak, a játékosok szokásainak megváltozásának, valamint az új játékstílusok kialakulásának.
Mára egy 10 fős raidben például nekünk az 1 holy/disc, 1 disc/holy, 1 holy pala jött be a leginkább, és nagyon szeretjük a macitankot offtanknak, valamint a cicákat is DD-nek. Sámán meg egyáltalán nem hiányzik.
Pala > Sámán. Gondoltuk, éreztük kieg előtt, de hogy ennyire, azt nem :)
Soha nem fogom megbocsájtani Blizznek, hogy átdobta a sámán/pala classokat a másik oldalnak is. Persze, szeretjük a palát, meg minden, de hangulatra elég gáz. Hogy lehet egy ufó sámán? Hogy lehet egy erkölcsileg nullára ledegradálódott renegát elf fajnak paladinja? Egyszerűen ez sántít. Na mindegy.
A shadowpriest kérdés is eléggé összetett szerintem. A régi időkben mindenki jól megvolt nélküle, mára szinte must have lett, főleg 25 fősökben. Én csak addig voltam sedó, amíg anno elértem a 60-at, azóta holy/disc-ként tengetem az életem. (1,5 éve vagyok holy priest, űristen!) És szeretem csinálni, egész jól is csinálom.
Azt azért kicsit elhamarkodottnak érzem Blizztől, hogy többé nem lesznek a régi értelemben vett class rewampok, mert azért elkélne. Rugók, sámánok (resto), druidák (resto) megérdemelnének egy kis buffot. PVE-ről beszélek.
Én nem kategorizálok, de ha egy kisinstákról szóló fejtegetésbe belekerül egy raidekre vonatkozó vitaszálból egy idézet, akkor szegény druida max csak széttárhatja a kezét és elrepül. :D