A Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány közlekedéspolitikai koncepciója. 1968. Budapest, 1969, KÖZDOK. (térképvázlat melléklet!)
Sajnos, nincs meg nekem. Megyei könyvtárunkban nem található.
42 normál nyomtávú vonal megszüntetését tervezte, 1144 km összhosszal. 1969-től 1982-ig megszűnt 26 normál vonal és egy pótlóbuszos vonal. A koncepció másik tizenhat vonala érdekelne, de leginkább a térképvázlat!
Erre szoktam mondani:Álmomban háromegységes villamos motorvonat indul a Nyugatiból. Az első megy Szegedre, a második Kkunfálegyháza- Szentes-Orosháza, a harmadik Szentes-Hódmezővásárhely-Makóra. :-)
Dz szép és jó, de vajon mikor lesz olyan vonat, ami a végigközlekedik a teljes 147-es vonalon? Vagyis Orosháza-Kiskunfélegyháza illetve fordítva? Akkor talán többne utaznának rajta, elvégre Kecskemétről km-ben így a legrövidebb Orosháza sőt Békéscsaba is és ha átszállás vagy legalább várakozás nélkül végig lehetne menni így akkor időben sem lenne sokkal rosszabb.
Érdeklődöm: van valakinek információja, forrása arról, hogy az 1968-as közl. konc. (vagy annak tervezete) tartalmazta-e a megszüntetendő vonalak konkrét listáját, térképét? Azért kérdem, mert én még ilyet nem találtam.
”… én is találtam már ellentmondást a mondott olvtárs számaiban …”
A dolog 2004-ben történt, az inkriminált nicket és a hozzászólásait már nem találtam meg a fórumon, így az ügyet nem tudom teljesen rekonstruálni, csak régi osztályfőnököm szavai jutnak eszembe:
„Nyakkendő vagy inggomb ?” – kérdezte, ha nem dimenzionáltunk mennyiségeket. Itt a fórumon is valami ilyesmi történhetett, voltak számok, amik valószínűleg nem voltak pontosan dimenzionálva, és persze az is lehet, hogy én értettem félre valamit.
Az akkori adatok sokáig a honlapomon is szerepeltek, de nem tudtam meggyőződni a pontosságukról, inkább levettem azokat. Most fórumunk régi törzsvendége, akinek ezúton is megköszönöm a segítségét, ismét összeállított egy számsort, melyet kitettem a honlapomra: Vasúti adatok.
Úgy tudom, hogy Fábiánsebestyén állomáson- pár nappal a megszüntetése előtt- , megjelentek a MÁV IK kft emberei, hogy az évek óta kért festést elvégezzék.