Keresés

Részletes keresés

sfnx Creative Commons License 2004.02.08 0 0 1036
nem is gondoltam volna, hogy létezik, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium oldala szerint fokozottan védett, eszmei értéke 30000 Ft
Előzmény: gregnagy2 (1034)
mikkkro Creative Commons License 2004.02.08 0 0 1035
sárkány ellen sárkányfűűű... ;)
Előzmény: gregnagy2 (1034)
gregnagy2 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 1034
nem tudja valaki hogy hogy kell milyen körülményeket szeret a sárkányfű???
finlux Creative Commons License 2004.02.08 0 0 1033
0 ötletem van, de ha itt megkérded talán segítenek
Szobanövény
Előzmény: gregnagy2 (1032)
gregnagy2 Creative Commons License 2004.02.07 0 0 1032
nem tudja valaki hogy hogy kell milyen körülményeket szeret a sárkányfű???
sfnx Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1031
persze, voltam a Fitolandban is, ha már ott jártam
tényleg nem volt rossz, nekem a terrakotta műanyagcserepek tetszettek legjobban, sokkal jobban néztek ki, mint azok, amiket általában látni szoktam
Előzmény: taramiram (1029)
rferi Creative Commons License 2004.02.02 0 0 1030
Én olyan harmada-feléig töltöm vízzel, és az ültetésnél (alig emlékszem, sokéve volt) eléggé lenyomtam mélyre a növényt.
Eza kép jónak tűnik...
Előzmény: sfnx (1026)
taramiram Creative Commons License 2004.01.31 0 0 1029
Szép ez a macskasztori, csak az értékes pálmaházi növényeket sajnálom. Nem hiszem, hogy mindegyik könnyen pótolható lenne, szerintem kár kockáztatni néhány kóbor macska miatt az épségüket.
Hamarosan megyek újra, csak legyen jobb idő. Mellette a Fitolandban nem voltál? Különleges és jó minőségi szobanövények voltak elfogadható áron.
Előzmény: sfnx (1028)
sfnx Creative Commons License 2004.01.31 0 0 1028
senki sem hív sfnx-nek, az e-mail címemből kederül a nevem
a macskák helyét szerintem azoknak kellene megmagyarázni, akik bedobálták őket a kerítésen, a dolgozók megsajnálták, ivartalaníttaták, beadatták nekik az oltásokat és azóta is gondoskodnak róluk
a lefejezett pálmák a pálmaház középső részén vannak
molytetűvel nem találkoztam, nem is tudom milyen
a növényvásár úgy működött, hogy a potenciális vevők besétáltek a Viktóriaházzal egybefüggő épületbe, ahol éppen tartózkodott a pénztároson kívüli alkalmazott, elmondták neki, hogy vásárolni akarnak, aztán elvezette őket a hátsó üvegházhoz, kulccsal kinyitotta, aztán adott nekik 4 növényt + blokkfélét és a portánál fizettek
szerintem megéri ott vásárolni, óriási dézsában (min 50 literes) láttam banánt 6000 Ftért, elképzetem panellakásban, rögtön el is kezdtem félni, mi lesz, ha kinövi a belmagasságot :-)

Előzmény: taramiram (1027)
taramiram Creative Commons License 2004.01.31 0 0 1027
Szia sfnx! (Téged hogy hívunk majd, ha 1x találkozunk?)
Nem találtam aranyosnak a fákat kaparó macskákat. Semmi bajom velük, de ott szerintem nagyon nincs helyük.
A nagy pálmákat, aminek csak törzse van, nem is láttam. Jó, hogy írtad, muszáj lesz újra elmennem és fölfelé is tekintgetni.:-)
A Viktóriaház nekem is nagyon tetszik, most is nyüzsgött a molytetű?
A növényvásárt is megnézted? Ott nem voltam.
Előzmény: sfnx (1025)
sfnx Creative Commons License 2004.01.31 0 0 1026
így jó lesz?

nem lett volna szabad a neten való keresést a magyar oldalakra korlátoznom :-)
Előzmény: sfnx (1024)
sfnx Creative Commons License 2004.01.31 0 0 1025
szia taramiram
most voltam a füvészkertben, aranyosak voltak a macskák, kettő dorombolt is nekem, közben az egyik egy növény törzsén élesítette a karmát
én is csak 2 dolgozót láttam a pénztárossal együtt, a növényházban tevékenykedővel beszélgettem is
a Viktóriaház most is nagyon bejött nekem (abban van nagy medence és a legmagasabb páratartalom)
a pálmaházban megint a belmagaságon gondolkodtam :-) volt 2 pálma, aminek nem volt teteje, csak törzse, kb 1,5 éve, amikor utoljára ott voltam, mondta az egyik ott dolgozó, hogy a királyálmát (ha jól emlékszem a nevére) ki kell vágni, úgy látszik, abból állt a kivágás, hogy levágták a koronáját, aztán volt még két pálma, aminek a felső levelei már jól visszahajlottak meg az egyik banán se volt már messze a tetőtől
Előzmény: taramiram (1010)
sfnx Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1024
Szia rferi
újabb kérdések merültek fel a hidrokultulával kapcsolatban:
írtad, hogy a granulátum tetejétől lefelé vagy 5 centi mindig száraz legyen, mert kipárologtatja a vizet
tehát ekkora legyen a maximális vízállás?
hol álljon a gyökér?
úgy értem van a szár, aminek kb az alsó 1cm-én nő a gyökér, milyen távol legyen a szár vége a granulátum tetejétől?
az eddig olvasott leírásokból (hiába voltak képkkel illusztrálva) ez nem derült ki, csak selytelmesen odaírták, hogy állítsuk be a vízszintjelzőt eddig ebből derült ki legtöbb infó a gyökérrel kapcsolatban: "Szerencsésebb a vízben már meggyökereztetett részeket beültetni, hiszen ezek már működőképes gyökérzettel rendelkeznek. Ezek a növények jól tűrik az átmeneti kiszáradást
egyébként már van a fikuszon kívül egy nyíllevelem és 2 szobafutókám, még élnek :-)
Előzmény: rferi (674)
pireisz Creative Commons License 2004.01.30 0 0 1023
Sziasztok!
Láttam a TV-ben egy asztali díszt. Tulipánok voltak szorosan egymás mellett egy majdnem lapos tányéron. A hagymák el voltak takarva díszkövekkel. Vajon ezeket külön hajtathatták meg és utólag rakták így össze és összekötötték?
Csinált már valaki ilyet?
Húsvétra jó lenne. Aztán meg kiültetném a kertbe.
szilkszilky Creative Commons License 2004.01.28 0 0 1022
Köszi
Előzmény: Tozatu (1021)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1021
Jobbulást kívánok,teja,fokhagymás pirítós,tundrabugyi...!
Előzmény: szilkszilky (1020)
szilkszilky Creative Commons License 2004.01.27 0 0 1020
Nyomom az ágyat... És a laptopom is csak fél órája érkezett, úgyhogy vis major...
Engem is érdekel persze, talán csak a kaktuszok, krizantémok és őszirózsák hagynak hidegebben...
Előzmény: Tozatu (1018)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1019
Keresztül-kasul,kiállításról kiállításra.:)Brumm:.
Előzmény: taramiram (1013)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1018
Nagyon lemaradtál.:)
Előzmény: szilkszilky (1012)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1017
Igen,írhatod,de engem a szúrósak is érdekelnek,de nem a másnapi borosta.:)
Nyárig gyűjtöm a zsebpénzemet,aztán felkerekedünk és tarolunk!:)
Előzmény: taramiram (1016)
taramiram Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1016
Tortoise: részemről mindenevő vagyok Budapestről, Tozatu Dél-Alföldről, de nyáron tudunk találkozni, amikor semmi sem lehetetlen.
Szobanövényből a különlegesek, kertiből minden, ami télálló és évelő, érdekel engem. A pálmák bökős változatai és a többi olyan növény, ami szúrni tud az nem. Most pl.Ardisiát és Medinillát keresek elfogadható áron. Ezt keresünknek is írhatom, ugye Tozatu?
Van valami ötleted?
Előzmény: Tortoise (1015)
Tortoise Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1015
Tozatu: írj egy mailt(tortoise@irj.hu)!
Milyen kertészetet kerestek, ami általános(egzotikus dísznövények) vagy céliránysos(pálma, banán termesztő)?
Az ország mely részén éltek?
Van valamilyen konkrét faj, amit kerestek?
Előzmény: taramiram (1010)
rferi Creative Commons License 2004.01.26 0 0 1014
Kábé kétszáz :--))
Olyan lassan nőnek, ilyet látni itthon csak a füvészkertben lehet szerintem.
Előzmény: sfnx (1005)
taramiram Creative Commons License 2004.01.25 0 0 1013
Jó, hova is megyünk? brumm, brumm:-)
Előzmény: Tozatu (1011)
szilkszilky Creative Commons License 2004.01.25 0 0 1012
kocc,kocc
Előzmény: Tozatu (1006)
Tozatu Creative Commons License 2004.01.25 0 0 1011
Köszi a tippeket,de pont ez a baj,hogy nem tudok elmenni sehová,mert vidéki vagyok,ha megyünk is családilag nehéz akár félórát is kicsikarni,stb.Ha elárulod,merre van a kertész,egyszer ellógok a családtól.:)Taramiram,viszlek,jó?!:)
Előzmény: Tortoise (1007)
taramiram Creative Commons License 2004.01.25 0 0 1010
Köszi, az Oázist ismerem, nagyon jó és szép, csak az árak irtó magasak. A Fűvészkertben 2 hete voltam, a dolgozókat 2 ember képviselte, nagyon unatkozhatttak, mert együtt voltak, inkább bezárták azt az épületet, amelyikben éppen nem volt látogató. Próbáltam kérdezősködni, az egyik azt mondta, Ő nem tudja a neveket, különben meg amin van név, az is latin. Hozzá tartozik, hogy 3 látogatóval találkoztam összesen, macska viszont minden házban volt, és a növényeken élesítették a körmüket.
Előzmény: Tortoise (1009)
Tortoise Creative Commons License 2004.01.25 0 0 1009
A fővárosban tudtommal nem működik pálmakertészet, ahol kiszolgálnának, által
nosságban az oázist tudnám ajánlani...
Tartási információkért szerintem fordulj a fővárosi füvészkerthez(elmész, ott szóbaelegyedsz a dolgozókkal...),pl. a pálmaház kertészeitől sok hasznos dolgot megtudhatsz és nem kizárt, hogy el tudnak küldeni olyan helyre, ahol növényt vagy magot is vásárolhatsz.
Előzmény: taramiram (1008)
taramiram Creative Commons License 2004.01.24 0 0 1008
Nem tudsz Pest közeli kertészetet, ahol egyszerű növénybarátot is kiszolgálnak, ahol kedvezőbb áron lehet növényekhez jutni, és esetleg a gondozásban is tudnak tanácsot adni?
Előzmény: Tortoise (1007)
Tortoise Creative Commons License 2004.01.24 0 0 1007
A képen látható cikász 80-110 év közötti(feltéve ha c. revulata (szélsőségek :az ekkora dioon edule 500-600év körüli, míg egy ekkora c. panzhihuanensis esetleg egy ausztrál cikász(az ottani fajok is elég gyorsan növekednek) jó tartás mellett kb.8-10 éves)).

A papagályvirág, 3-4 méteres korában is képes virágozni, dézsában a növekedése lelassul, különösen, ha belevágsz a gyökerébe átültetéskor... de akkor le kell mondanod a virágairól...

Mivel a tuja.hu -s cég csak forgalmazó, így szerintem jobban jártok, ha a termesztőhöz elmentek, beszéltek vele, több tanácsot tud adni.
Bár a fővárostól messzebb lakik (az általam ismert) ,mint komárom...s postán sem szállít...igaz az árai is jóval kedvezőbbek...

Előzmény: Tozatu (1006)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!