Keresés

Részletes keresés

Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.14 0 0 16821

azért raktam ki a linket, h még rákattintsanak néhányan .. ennyi a végtisztesség ...

lehet, tetvesen, rühesen ... éhségtől, szomjúságtól delíriumban ... rongyokban ... akiért hosszú órákon keresztül vajúdott egy kicsike kis asszony 1920-ban ... huhh ... 103 éve ... 

Előzmény: Hű Yenő (16818)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.14 0 0 16820

van anyag a levéltárban ... 

hát, ha nem történne semmi, mit őriznének a levéltárakban ??

sógornőknek írt A/5-ket, hogy mennyi cukrot rakjunk mennyi barackhoz a lekvárba ... 

szar élet lenne ... eseménytelen ... 

de Horthynak virágot vinni, már valami ... 

Előzmény: Hű Yenő (16819)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.14 0 0 16819

Hát normális ez a világ ???

Előzmény: Hű Yenő (16818)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.14 0 0 16818

Mamának élmény volt, hogy valami virágot vitt Horthynak valami fehérlovas parádén ... 

hm ... 

de siratta a bátyját ... 

teljes zűr-zavar ... 

hát itt van Mama: 

https://adatbazisokonline.mnl.gov.hu/adatbazis/katonak-a-gulagon/adatlap/27738243?search=%22J%C3%B3n%C3%A1s%20Vilmos%22&term=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&curr=1

Horthy egy egész országnak fordított hátat (mindenki megértését kicsikarva), amikor a fiát elrabolták ... 

mondjuk '44 október 27-én nem tom, h nem éppen Szálasi volt-e már ... 

minek kellett ezt??? 

mire volt jó ???

és lehet-e "jó"-nak nevezni, h frontra küldték gyilkolni, és nem zsidó származású embereket vagonírozó pribéknek? 

Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.14 0 0 16817

Vilmos bátyám!

Ki gondol ma veled?

Nem vagy semmi már ... egy adatlap ... tömegnövelő adatbázis ...

ez lettél: gyhogyezljszdhdftáb

Előzmény: Hű Yenő (16816)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.14 0 0 16816

élt egy ember, akiről nem tudom, csak a születési évét, így nem tudom, h Magyarországon született-e, vagy Szlovákiában ... 

elfogták ellenséges területen, ami lehetséges, h születésekor a hazája volt, és elcipelték megkínozni, és a családja semmit nem tudott róla ... reménylették, h megszökött talán ...

sírtak utána, amikor behívták ...

vajon lelkes volt, h mehetett harcolni? a huszonéves kor eleje nagyon tele van még hormonokkal ... vajon reménylette tiszta szívvel, de egészen hülyén, h segít visszafoglalni valamit, ami soh'sem volt az övé ... földbirtokosoké, három zubbonyon sem elférő vitézi rendeké, kitüntetéseké ... 

J. Vilmos honvéd ... 

hány embert ölt? tiszta szívvel ...

Előzmény: Hű Yenő (16815)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.14 0 0 16815

nem tudom miért fog el ilyen hülyeérzés ... 

sosem láttam. a Mama néha pityergett, hogy nem tudják hová lett a Vilmos bátyja ... és ilyen hülyeérzés van, mondanám a Mamának, h: "Mama, meglett!" ... de nincs senki ... 

olvasom az adatlapon a dédapám nevét, akit szintén nem láttam soha ... a nagybátyám, és a nagymamám születési helyét, amit szintén sosem láttam, amiről nagyon sokat mesélt, h teknőben csónakázott a bátyjával a Vágban ... 

és itt van egy adatlap azokkal a szavakkal, amiket kicsi koromban hallgattam ... parcella ... elhalálozás ideje ... fogvatartás helye ... 

most én mihez kezdjek ezekkel ...

senkit nem érdekel ...

senkit nem érint meg ...

Előzmény: Hű Yenő (16814)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.14 0 0 16814

meglett!

25 éves volt. Ungvárnál fogták el ...

Előzmény: Hű Yenő (16813)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.14 0 0 16813

én nem értem a levéltári keresőt. '19-ben kiadták a ruszkik a hadifogoly neveket.

de a keresőbe nem tudom beírni az unokabátyám nevét, mert három teljesen másik nevet ad ki.

viszont ha csak a vezetéknevét írom be, kidob 66 oldalt b+!, úgy, hogy a keresztneveseket is lehozza. Unokabátyám vezetékneve keresztnév is. 

uhh ... hát ma nem keresgetem tovább, de később kibogarászom. 

azt nem tom, h mi volt akkor a helyzet, h Csehszlovákiai születésű ember hová volt sorolva ... 

jahjj ... 

Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.12 0 0 16812

sajn. nem értem a stratégiai játékokat ... nem tok Catan-ozni sem ... mert a kerekeim ... valszeg ezért homályos nekem a történelem is ... az is strtgia ... 

nemhogy megérteni vki örömét ebben ... boldog időtöltését ... 

de persze a kagylót sem szeretem, más meg odáig van érte ... 

Előzmény: MrJones512 (16810)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.12 0 0 16811

ez hatalmas!

egyszerűen őrület!

nem is tom, h amcsi film-e, de a vége eléggé hollywoodira sikerült ... semmi realitás nincs abban, h a csaj megmeneküljön ... a valóságban, ha egy kicsit is realisztikusan akarták volna ábrázolni, szóval racionálisan a csajnak meg kéne deglendenie ... 

Előzmény: Neurózis (16805)
MrJones512 Creative Commons License 2023.02.10 0 0 16810

A Starcraft II-vel. Valós idejű stratégiai játék.

https://www.youtube.com/watch?v=LpotK-Gg4x4

Előzmény: Hű Yenő (16809)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.10 0 0 16809

Most hát, Jancsi lelkem, eredj, ha menned kell!
A jóisten legyen minden lépéseddel.

have a good game ... 

mit jáccol?

Előzmény: MrJones512 (16808)
MrJones512 Creative Commons License 2023.02.10 0 0 16808

Pedig épp most mennék már játszani is egy kicsit.

Előzmény: Hű Yenő (16807)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.10 0 0 16807

1 db.

vicc vót! elnemenny!!!

Előzmény: MrJones512 (16806)
MrJones512 Creative Commons License 2023.02.09 0 0 16806

Egy darabig.

Előzmény: Neurózis (16803)
Neurózis Creative Commons License 2023.02.09 0 0 16805

Konok Péter ajánlásával nészem most a 

Cloverfield Lane 10. c. alkotást. 

Neurózis Creative Commons License 2023.02.09 0 0 16804
Neurózis Creative Commons License 2023.02.08 0 0 16803

én is ... 

most akkor már leszel?

Előzmény: MrJones512 (16802)
MrJones512 Creative Commons License 2023.02.08 0 0 16802

Visszaírtam.

Előzmény: Calamayca 2.0 (16772)
Kreativnormalis Creative Commons License 2023.02.06 0 0 16801

bár tegnap este még ide akartam jajgatni egyet, uis szó szerint mindenem fájt, ami nem csak tetrészekre értendő, de kb a bőröm egész felülete is, az ízületeken, izmokon, csontjaimon,de még a hájamon is túl, de ma kutya bajom!

Emberek! Legyetek büdösek, és zabáljatok fokhagymát! 

A fokhagyma nyersen való szétrágós fogyasztása kb 10-12 perc ijedséggel is együttjáró fokozott kellemetlenséggel jár, maró érzés a szájban, a nyelőcsőben, a gyomorban. A 10-12 perc baromi hosszúnak tűnik, úgy érzi az ember, sosem lesz vége. Az idő leteltével intenzív, nem hányingeres émelygés lép elő, ami kb 15-20 percig tart, de már viselhető. Ezután már csak a büdös marad. 

Előzmény: Kreativnormalis (16800)
Kreativnormalis Creative Commons License 2023.02.05 0 0 16800

kössz! A démonok most másznak ki belőlem, mivel megettem egy fél fej fokhagymát ... 

Előzmény: özvi (16799)
özvi Creative Commons License 2023.02.05 0 0 16799

Jobbulást:)

Előzmény: Kreativnormalis (16795)
Kreativnormalis Creative Commons License 2023.02.05 0 0 16798

és akkor jön a pislogás, hogy "dehát maguk (ápolók) ezt bírják, erre vállalkoznak nem?" ... 

Hát nem! Arra vállalkozunk, h együttműködő betegek fizikai működését, személyi higiéniáját biztosítsuk, valamint, hogy legyen valamiféle napirend, rendszeres mozgás, heti 2-3-4 kulturális foglalkoztatás (ami személyre szabottan lehet ének, felolvasás, kirakózás, filmnézés, stb ...), és az állapotot figyelemmel kísérjük, a változásokról beszámoljunk. 

nem vállalkozunk arra, h vén faszok életvégi keserűségeit rajtunk vezessék le! 

Akkor sem, ha zseniálisan Alzheimeresek! Erre ott van a család (ahol eddig gyakorolták ezeket a dinamikákat), a pszichiáter, illetve a megbízónak sem árt, ha szülei állapotának tagadása miatt terápiára jár ... 

A seggtörlő alkalmazott nem terapeuta!  

Előzmény: Kreativnormalis (16797)
Kreativnormalis Creative Commons License 2023.02.05 0 0 16797

mégis lefordítom:

zsémbes, kekec, basztató, bunkó.  nincs szusszanóidőd, aludni nem tucc, és a nyannyer is belepofázik. órabér: 500 Ft ... és a leves hőmérséklete sosem lesz jó ... 

szerencsés, ha nem kukizik ... 

Előzmény: Kreativnormalis (16796)
Kreativnormalis Creative Commons License 2023.02.05 0 0 16796

az idősgondozási hirdetések egyre inkább hsnlítnak a trskerskhöz ... 

©alamaycatranslate következik:

nyilván pici módosítással, h ne vigyek ki zárt csopiból valós infót, dee ... nahh ...

kilencvenhez közelítő, középsúlyos Alzheimeres fater, aki szikrázóan intelligens, saját autonómiájára mindig nagyon büszke, nehezen éli meg, h segítségre szorul. nagy a figyelemigénye, és néha modortalan. de lebűvölően, fanyarul szellemes. 

csatolt áru a 80+-s nyannyer, aki már fizikailag nem bírja, de szellemiekben ő is brillírozni szokott! 

Sajnos a tatter már nem tud felmenni a lépcsőn, így az ápoló vele alszik a földszinten. Az éjszakák nyugodtak, csak a papi horkol ... 

De talán nem is kell lefordítani ... ez így teljesen OK ... Esküszöm a halott nagymamám tökeire, h csak néhány szót helyettesítettem szinonimákkal!! 

🤣

Kreativnormalis Creative Commons License 2023.02.05 0 0 16795

naéshogy mindig szerettem volna olyan agyat, ami nem jár ... csak bekebelez, tudomásul vesz, és valahogy csendben van. nem motyog magában ide-oda, következtetget, kiterjeszt, összevon,, megfigyel ... 

hát nekem ilyen van sajnos ... 

39 Celsius vagyok ... 

az van, volt itten lefagyasztva kis csirkehús, és ilyenkor kell a leves. hát rendeltem ... lemenni a boltba amúgy sem tok, és összefertőzni sem akarok másokat ... de ezt csak a magam szépítgetése miatt mondom, ha mozdulni tunnék, kb leszarnék másokat ... 

kb belőttem, h "leveszöldség" címén nem azt fogom kapni, mint amit a neve takar ... amiben benne kellene, h legyen sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karaláb, hagyma, fokhagyma, burgonya ... 

kényszerű kompromisszum, amit fizetett segítségként kapok felárral természetesen a kényelem, és a szorult helyzet miatt ...

csak ... arra lennék kíváncsi, h aki megtervezi az áruféleségeket, az az ember vajon megelégszik-e azokkal a "leveszöldésgnek" nevezett holmikkal a húslevesében, amit maga annak titulál. akartam mondatot kezdeni azzal, h "azt nem említem", de mivel említem, így most ettől eltekintek (ideredundáltam), szóval említésre méltó, h az erősen hiányos "csomag" ráadásul tele volt rohadó, és kukacos árukkal, ami nem tudom, mennyire megengedhető ilyen élelmiszerárak mellett, ahol már egy szál sárgarépa aranyárban van. Ráadásul, hogy a petrzslymgykr-srgrpakombó csomaghoz hozzá volt csapva a rohadt vöröshagyma (amire azért számítottam), tsak-tsupán a szerencsének köszönhető, hogy bár Kg-árban eladták nekem, egyenesen a kukában landolt, de volt itthon még két fej hagyma, amiből az egyik már szintén be volt rohadva, így azt is kidobtam, és harmadjára lett szerencsém ... 

szóval most zeller (ami hitem szerint gyógyszer!), és karaláb nélkül főzök húslevest kis szerencsével hagymásval, és fokhagymával, úgy, h a kukának adtam méregdrága élelmiszereket csak azért, h megmentsem a bolygót ... a mitől is? szóval vanittez az élelmiszerpazarlás, amit azzal igyekszem elkerülni, h viszonylag kevés élelmiszert tartok, kis adagokban, nem vásárolok egyszerre nagy mennyiségeket, ugyanakkor a különféle üzleti átbaszások során eredeti szándékomtól eltérően mégiscsak teremtek élelmiszerhulladékot. 

hát ez van ... 

Kreativnormalis Creative Commons License 2023.02.03 0 1 16794

Ma a Zorigo így közölné:

KÁOSZ KARÁCSONY FŐVÁROSÁBAN!

Az ellenzéki vezetésű főváros egyik jobb sorsra érdemes sugárútján ma leállt a forgalom.

A régóta cserére szoruló, emberekkel tömött BKV-járat utasai, és a szerencsétlenül járt autósok könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az autósokat ellehetetlenítő intézkedések manifesztálódtak Budapest egyik legforgalmasabb útján. Az utat teljes egészében beterítették a szerencsétlenséget szenvedett autók törött darabjai, amik repülésük közben bárkit lefejezhettek volna! Csak a katasztrófavédelem különítményének köszönhetően nem történt robbanás, ami az egész városrészt a levegőbe repíthette volna!

A szintén ellenzéki vezetésű VII. kerületi polgármester, aki nem más, mint Az a Niedermüller Péter, és a VIII. kerület polgármestere, a gyurcsányista Pikó András lapzártánkig nem válaszoltak megkeresésünkre.

A forgalmat elterelték, a városban autóval haladni nem lehet, dugó, és zűr-zavar jellemzi a Főváros közlekedését.

Az angolul sem beszélő, tesze-tosza Karácsony badarságokat hordott össze ismét, amikor felelősségét firtatta lapunk. A köznyugalom megőrzése végett ezt most inkább nem közöljük, csak annyit árulunk el olvasóinknak, hogy a háttérben természetesen Soros György található, aki informátoraink szerint buzi.

Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.01 0 0 16793

NSZK-ba' ilyenjük volt az éjjeliőröknek 

meg a Honeckernek ... 

Előzmény: Hű Yenő (16792)
Hű Yenő Creative Commons License 2023.02.01 0 0 16792

aki sokat kapált, még BMW-re is futotta ... 

dehát tuggyuk, h az NSZK-ba' ilyenjük volt az éjjeliőröknek ... nyahh ... 

Előzmény: Hű Yenő (16791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!