A moratórium alatt felhalmozott fennálló teljes tartozás összegét a jogszabályban előírt 11,99 %-os mértékű éves ügyleti kamat figyelembevételével állapítottuk meg. Amennyiben történt befizetés a moratórium időszaka alatt, úgy a befizetett összegeket a hitelszámláján jóváírtuk, ezáltal csökkent az aktuális hónapban fennálló tőke és kamattartozása.
Nem tudom emiatt lehet-e, de nem voltam moratóriumban, és mindig határidőre befizettem a tartozást.
Na, végre minden ott van a netbankban: látszik a zárás és a kivonat is letölthető. Mit ne mondjak, láttam már informatívabbat is. Mintha direkt nem akarná a számba rágni, mennyi a teljes fizetendő.
Tegnap felhívtak a banktól. Visszahívás volt egy korábbi érdeklődésem kapcsán, ami már okafogyottá vált. De ha már hívtak, rákérdeztem. Azt mondták, pénteken várhatók a kivonatok.
az elszámolási időszak és a visszatérítési időszak (naptári hónapok) különböző fogalmak a cetelemnél. jó eséllyel február 1-től fogsz újra visszatérítést kapni
Zárás és kivonat még most sincs, ellenben az utolsó lekönyvelt tranzakciókra már egyáltalán nem kaptam jóváírást. Összeadtam, a visszatérítések összege elérte már a hitelkeret 1%-át, de ezek a tranzakciók már az új elszámolási időszakba esnek. Létezhet, hogy olyan balfasz a rendszer, hogy ha a netbankban nem látom a zárást, a jelenlegi tranzakciókat is úgy veszi, mintha még az előzőhöz tartoznának?
" a Gránit Bank már azért is jobb mert újból van látra szóló kamat közel 1 hónapja "
Van, de nekem ott egyelőre még csak 0,4 % a látra szóló kamat (Magas Kamat Számla). Ha a jegybanki alapkamat eléri a 3,1 %-ot, akkor éri meg a Cetelem helyett, már ha ott nem lesz emelés. A Megtakarítási Számla már alakulgat, de ott az alsó sáv még lehúzza az összkamatot.
Most beszéltem az ügyfélszolgálattal. 20-ával megtörtént a zárás a háttérben, de a kivonatok és a záráskori összeg még nem látható a netbankon, ezek feltöltése állítólag folyamatban van.
A 2022-es elszámolási időszakok naptára nincs fent letölthető dokumentumként a honlapon, de itt megtaláltam beágyazott formában.
Az egyetlen bank, amelyik a legnagyobb gazdasági válság idején is nyereséges maradt. Ebből következőleg gyakorlatilag a Cetelemnél van a legnagyobb biztonságban a pénzed.
Nagy nehezen kaptam ügyintézőt aztán kiutaltam a teljes összeget a Gránit Bankra, még így is 3 óra míg odaér, de a Gránittól már azonnal a Random Capital Brokerre ér, amelya legjobb a BÉT-en.
Idegesítő szar bank, ráadásul a Takarékszámla esetén nem azonnali az átutalás, a Gránit Bank már azért is jobb mert újból van látra szóló kamat közel 1 hónapja és a bankkártya használatért ott is jóváírnak elég szép összeget. Ez a francia fos pedig húzzon el ebből az országból!
A súlyos gond h erre nem lehet felkészülni, a Gránit Bank legalább 1 héttel előre szól ha 1-2 órára hajnalban nem érhető el bármilyen szolgáltatás! Ennyire egy vacak használhatatlan netbankot!
7:35 és nem működik ez a fos Cetelem netbank, üzenjetek Ti is az MNB-nek, mert ez nem normális, az MNB Aranykönyv egy excel amelyben szerepel a bankok és biztosítók mérlege, profitabilitása, a Cetelem ultranyereséges és semmit se fejleszt, a sóher franciák csak viszik ki a profitot!
Méretére való tekintettel mennyire reális a Cetelem csődje, fizetésképtelensége? Azért kérdezem mert az OBA garancia úgy áll h 1m felett már csak a 90%-t fizetik ki, vagy mostanra már a 100%-ot?
Érdemes lenne átnézni a bank mérleg szerkezetét, milyenek a kockázatok.