Ahogy korábban Lázár János, most minisztertársa, Szijjártó Péter is igyekezett kikerülni a választ az MSZP-s Mesterházy Attila kérdésére, miszerint tárcája államtitikárainak illetve helyettes államtitkárainak érdekeltségei kaptak-e állami vagy uniós támogatást. A különbség, hogy Lázár azóta mégis válaszolt.
"Kis Miklós kapott uniós forrásokat, mivel maga is gazdálkodó, L. Simon László pedig 2009-ben részesült uniós támogatásban."
Hát most gondolj bele, magas, sportos, jól öltözött, prímán beszél nyelveket, jó szónok és ráadásul nem ellenzéki!!!!! No ezek verik ki a biztosítót az ellenzékieknél:DDDDD
- Tönkrement. A hét minden napján kora reggeltől késő estig öltönyben járok. Ezen a héten két öltönyöm harminc órát töltött bőröndben összehajtva a repülőgépes utazások miatt. Ötször hajtogattam ki őket, és ötször hajtogattam össze. Közben voltam két fokban, Pekingben, esőben, és voltam több, mint húsz fokban Jeruzsálemben. Nyilván, ilyen körülmények között az öltönyeim elhasználódnak. Van, amelyik öt-hat évig bírja a gyűrődést, ez éppen két évig bírta. Külügyminiszterként nem engedhetem meg, hogy a német, a kínai vagy épp a francia kollégám mellett tönkremet öltönyben álljak.
Itt valami nem koser. Azt nem tüntetik fel hogy palesztin területekről származott. Akkor most eppen kinek nyal be Szijjarto a fel nem tuntetessel ITTHON?
Csak nem a muszlim ellenes migransok ellen hergelt tomegnek, hogy palesztin teruletrolne legyen?
Mint arról beszámoltunk, az Európai Bizottság múlt héten úgy döntött: a jövőben világosan fel kell tüntetni a termékek származási helyénél, ha izraeli telepekről érkeztek. A Bizottság ugyanakkor úgy értékelte, hogy ennek az intézkedésnek nincs semmi köze az iszlamisták és a nyugati baloldal együttműködéséből született nemzetközi bojkott-mozgalomhoz (BDS). “Az Európai Unió a bojkott és a szankciók semmilyen formáját nem támogatja Izraellel szemben” – közölte a bizottság. Az Európai Parlament (EP) még szeptember közepén döntött úgy, hogy támogatja az izraeli adminisztráció alatt álló területeken készült termékek külön címkézését.
Háromszor is megerősítette a magyar külügyminiszter Izraelben, hogy Budapest ebben a kérdésben szembemegy az EU-val.