Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ponthegesztő csúcsa 1000A- okat továbbit. Ezt mp- alatt,vagy ettől is rövideb ideig.
Látszólag ti nagy eszű emberek vagytok,biztos tudjátok hogy milyen áramingadozás,vagy áram vesztés jön létre egy kb 500fokos,vagy 50 fokos fém esetén......
Hát ezért kell az intenziv hűtés,ez sok esetben folyadék hűtés,és kevésnek bizonyul. A levegő a legroszab hővezetőőő.......hümm.......
Látod....társunk még mindig a gép nagyságokkal foglalkozikkkkkkkk! A tekhnika végkifejlet a lényeg.......Pako155.......ugye érted,ez azonos........!
Csak emlékeztetőül irom,a kérdező a hűtés folyamatára,ennek kivitekezése ügyében érdeklődött..........
A magánvéleménysm a kézi ponthegesztőgép súlyával kapcsolatban......
Aki ilyet használ,hivjon meg egy sújemelőt,vagy akár Svarceneggert,ők egy kézzel fognak dolgozni nektek.......
De jó ötletnek látszott,itt lejjebi hozzászólásokban a mig fogyós ponthegesztés,ami akár fúrt lemezzel is kiválóan működik.......
Ez egy békebeli orosz kétfázisú holmi. A rúdjainak üregesnek kell lennie. Sőt,én még a felső csúcstartót is búvárcsöves móddal oldottam meg. Jól látni,hogy áteresztő csőcsatlakozást használtam,hatos rézcső,még a cserélhető csúcsba is belelóg. Tehát a hideg viz oda kerül,ahol a legnagyob rá a szükség. Az alsó csáp is ugyanilyen búvárcsöves,csak a kifojóág alul van,és nem látszik. A szivattyú,forgácsológép emúziószivattyúja. A hűtött rendszer háromszoros csúcs élettartamot produkál. Én cirkóniumos ötvözetű rézből szoktam csinálni a csúcsokat.........
Hogy lehet rá hűtést mókolni ? Nem mintha akarnék, mert inkább az autóval haladok, de elmélet szintjén érdekel.
Igen, "használt" VEVOR 230V, nem volt más (Állítólag véletlenül kettőt rendeltek a műhelyben, ahol vettem, de mondjuk tényleg nem látszott rajta használat)
Tulajdonképp használható, csak módjával.
Bánom már erősen, hogy eladtam ezt az öreg TECNA-t :(
Oxidáló hatású gáz, ezért az ívben az ötvöző elemek kiégésének a veszélye nagyobb. A hegesztést jelentős fröcskölés kíséri, mivel a rövid zárlatok szabálytalan időközökben mennek végbe. Az aktív hatású gáz következtében a porozitás, gázzárvány keletkezésének veszélye is nagyobb.
Rövidítése: CFI vagy MAG (Metal Active Gas). Ezt az eljárást elsősorban ötvözetlen és gyengén ötvözött szerkezeti acélok egyesítésére használják. A CO2 védőgáz alkalmazásakor problémát jelent, hogy a szén-dioxid gáz szén-monoxidra és oxigénre bomlik, ezért jelentős oxidációval lehet számolni. Az elektródhuzalba ezért dezoxidáló elemeket (mangánt és szilíciumot) ötvöznek.
Előnye: a gáz olcsósága és a mély beolvadás.
Hátránya: a nyugtalan hegesztési ív, ebből következő erős fröcskölés. Impulzushegesztésre nem alkalmas.
Ebbűl nem lesz sárga pont.
A gépbeállitás meg olyan mint mikor a kocsival hátramenetben akarsz előre menni.
Próbálnád meg beállitani olyanra hogy jó legyen ja de leszarod mert nem is használod. /Mákos is megírta neked./