Én is most cseréltem szivttyút, mert hülye fejjel nem tettem előszűrőt, csak a visszatérőben van. Mist már van előszűrő is. Valószínyű valami hegesztési sallang most vált le a tartályból, és be kapta a szivattyú. A fogaskerék meg bemart a házba.
nem tudom tapasztalatom nincs vele, de a megtekeredett lábon száradt bükk is így ragaszkodott egymáshoz :(
de az 5,5Kw motorral úgy vettem észre nem lesz ellenfél neki semmi, igaz volt amivel megküzdöttem de én győztem :)
a kúp hegye megint letört flexel amennyire tudtam megigazítottam és azt vettem észre sokkal másabb ha van hegye és fúrja magát, szóval lehet a tompa hegy is sokat levett a teljesítményből.
Ez a gond ki lesz küszöbölve mert megjött a 2bekezdésű kúpom amire törés gari van :))
Van még mit darabolni, de már lehet melegíteni a hasogatót is, aztán hadd száradjon!
A törzs még nagyrészt egyben van, de nem tudom szinte felvágni a 45-ös lappal, olyan vastag. Amit elhoztam az is elég lesz 1-2 évre, de amit otthagyok bizonyára elkorhad majd.
szerintetek hol keressek olyan régi békebeli 3/4" racsnis hajtókart amin forgásirány állítás sincs csak a kulcsot kelet megfordítani, a racsi rész se volt burkolva.
próbáltam képet keresni de nem találtam mire gondolok
Az nem meleg. Ha a kezed bírja, az még 60 fok alatt van. Hidraulika olaj meg 130 fok körül üzem meleg.
Nagyon sok házi készítésű hidraulikus hasítógépre csináltam hűtőt, mert hiába volt 100 liter olaj benne, nagyon felmelegítette.
Ezek a gyári hasítók sem egyformák, a scheppach például sokkal kevésbé melegíti az olajat, mint a güde. De ha keményen nyomom, akkor a scheppachra is kell a hűtés.
A havernak güde van, azt mondta nem kell rá hűtés, mert ő inkább megáll pihenni ha felmelegszik az olaj. :))
Hat nem tom. Annak idején én is elgondolkodtam amikor Nagykun mutatta. Nekem 20kg (kb 17l) olaj van benne. 4-5órás használat után már a munkahenger is jelentősen meleg, (kezem azért bírja) de nem éreztem még eddig jelentőségét az olajhűtőnek. Pedig volt hogy 35°-Ban tűző napon ment. Szerdán is jön 8m3 fa, egyfől fel lesz nyomva mind..l