"Egy nemzet nincs megalázva azzal, hogy legyőzték, vagy ha aláírt - késsel a torkán - egy végzetes békeszerződést. Becstelenné válik azonban, ha nem tiltakozik, ha tönkretételéhez maga is hozzájárulását adja. Nem a vesztés a bukás, hanem a lemondás…"
(Théophile Delcassé, egykori francia külügyminiszter)
"kicsinek lenni nem szégyen, nézd meg Dániát, Hollandiát."
Persze, hogy nem!
Csak azt felejted el, hogy őket nem is darabolták fel olyan brutálisan, mint hazánkat. Azért kíváncsi lennék a dánokra és a hollandokra is, mit szólnának egy olyan fokú csonkoláshoz, amit hazánknak kellett elviselnie...
Európa leggazdagabb országa Luxemburg, pedig nem hivalkodhat a nagyságával. Oroszország a világ legnagyobb országa. Aztán mégis kilencszer akkor az egy főre jutó GDP Luxemburgban, mint Oroszországban.
A Habsburgok hitettek el a magyarokkal, hogy felsőbbrendű nép, mint a románok, szlovakok, szerbek, ukránok, horvátok és szlovének. Legyen a magyarok dolga rendet tartani a birodalom lázongó népei között.
Lathatolag Te nem tiszteleD a szomszéd népeket. Majd a szomszéd népek megtanítanak a tiszteletre, ha hadsereget toborzol. Összefognak ellened, és akkor imadkozhatsz Horthyhoz.
"kicsinek lenni nem szégyen, nézd meg Dániát, Hollandiát"
Majd vigasztald ezzel Romániát, Ukrajnát, Szerbiát meg a többit, ha visszavettük tőlük, ami a miénk.
Kicsinek lenni nem szégyen, az viszont az, ha kicsivé tettek és inkább maradsz szégyenszemre a porba fetrengő áldozat, mint aki feláll és visszaveszi a rablóktól, ami az övé, amit ősei neki építettek.
"A kicsi is lehet gazdag"
Persze Dánia meg Hollandia tengerparttal rendelkező országok, amelyek jól be tudnak kapcsolódni a világkereskedelembe, nem volt náluk kommunizmus, voltak viszont gyarmataik. Ők megküzdöttek a felemelkedésükért, mi viszont semmit nem teszünk a lesüllyedésünk ellen.
kicsinek lenni nem szégyen, nézd meg Dániát, Hollandiát. A kicsi is lehet gazdag, és nemcsak szellemileg. Nézd meg a. Kis Pocakost. Nem nagy, de egyre hízik. Szinte csöpög a zsirjatol... :D
"Előbb virágostasd fel Borsodot, aztan beszelj..."
A területileg megnagyobbodott és gazdaságilag jelentősebbé vált Magyarországon Borsod megyének is jobb sora lesz. Ehhez olyan vezetés kell, amely mindezt belátja, eszerint cselekszik és politizál és törekszik a magyar gazdaság, ipar újjáépítésére, amelyhez természetesen a nagyobb ország nagyobb belső piacot és több nyersanyagot tud nyújtani.
"Te tényleg képes lennel kirobbantani egy újabb világégést?"
Mi köze a világnak a mi konfliktusainkhoz? Ha meg annyira érik már az újabb világégés, az bekövetkezik enélkül is. De én ezt örömmel fogom szemlélni, hogy a hazánk tönkretételében bűnös világ hogyan pusztul a poklok tüzén, muhahahahaaa!!!
Ez csak szólam. Jelenleg Magyarország éppen lecsúszóban van a szomszédokhoz képest. El tudod te gondolni, hogy a Burgenlandban élő magyarok vissza akarnának került ebbe a szegényházba?
Azt, hogy egyesült erővel, azok emberi, anyagi és természeti erőforrásaira is támaszkodva egy megnagyobbodott, felerősödött, gazdagabb, fejlődőképesebb, büszkébb Magyarország birkózhasson meg a reá váró feladatokkal, kihívásokkal.
Sosem állítottam, hogy imádtam Horthyt. Viszont ahogy ő is elkezdte 1938-ban, én is új fegyverkezési programot indítanék, emellett bátran kijelenteném a területi követeléseinket. A Trianon-emléknap meg alap lenne.
Mindezekben semmi kivetnivaló vagy szokatlan nincs, hiszen más országok is cselekednek hasonló módon. Egyszerűen kérdéssé tenném újra a térségben a határrevíziót és bíznék abban, hogy erre felfigyelne a nemzetközi közvélemény, amely aztán békéltetően lépne föl, meghozva újabb nekünk kedvező Bécsi Döntéseket.
Minden jobb, mint a hallgatás, felejtés és tétlenség.
Konkrétan mit tennél ilyen pozícióban? Felszólítanád pl. Szlovákiát, hogy adja vissza a Csallóközt? S utána, amikor elküldenének a búsba, mit tennél? Háborút indítanál Szlovákia ellen?
"Azóta már több alkalommal megerősítette a magyar állam."
Mármint az állam élén tobzódó hazaáruló banda.
Ha én lennék az állam élén, már rég megetettem volna az Antant és Kisantant országok nagyköveteivel. Szépen, feldarabolva, hogy mindenkinek jusson egy falat belőle. Kíváncsi vagyok, hogy ízlene nekik és hogy mikor lesz olyan vezetése hazánknak, amely hasonlóan gondolkodik ezügyben.
"Jaj te nagyon buta, szerinted miért nem volt 1920 után Habsburg restauráció ?"
Mert Horthynak megtetszett a hatalom, és onnantól már a Habsburgok veszélyeztették dinasztikus álmait, és a (kis)antant is háborús oknak tekintette volna a Habsburg-restaurációt, de mindig is jó szívvel emlékezett a régi szép időkre, ahol tkp. szocializálódott, és nem volt Habsburg-ellenes - te nagyon buta...
Tehát elmondhatjuk, hogy az 1947-es szerződés is egy megszállt országra kényszerített rablódiktátum, ami egy becsületes, hazaszerető magyar számára ugyancsak nem több WC-papírnál.
Károlyi már akkor hazaárulóvá züllött, amikor nem védte meg az országot, de úgy is fogalmazhatnánk, hogy a magyar haderő leszereltetésével szándékosan kiszolgáltatta az országot és népét az ellenségeinek.
Horthynak viszont elvitathatatlan érdeme, hogy Károlyiék- és Kunék - ma már nehezen elképzelhető - országpusztító tevékenységei után talpra tudta állítani a teljesen tönkretett, és szétzüllesztett országot...
Egyrészt, Horthy a békeszerződést becikkelyező törvényt írta alá, nem a békeszerződést.
Másrészt, ezzel a logikával, ugye Tildyt is hazaárulónak tartod az 1947-es párizsi békeszerződés becikkelyezése miatt?
A degenerált Károlyi a belgrádi konvencióval puskalövés nélkül engedett át színmagyar területeket a környező országoknak. Tudom, hogy téged az frusztrál, hogy ezek egy részét Horthyék alatt szerezték vissza a Teleki és Bethlen kormányok.
Károlyi tétlenül nézte végig, ahogy nevetségesen csekély erőkkel megszállják az ország területeit, miközben a saját bevallása szerint is képes lett volna megvédeni az országot. Ha már hazaárulásról beszélsz, akkor ezt mérlegeld.